:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 258
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Змейово - българският "Гринъм Комън"?

През пролетта на 1986 г. другарят Стоичков каза, че няма страшно! Туй, че в Украйна била хвръкнала във въздуха някаква АЕЦ, да не ни плашело - именно защото нямало нищо страшно. До него все седеше другарят Шиндаров. Той беше главният санпост на неребето и - понеже вече из целия свят се вземаха мерки против последствията от чернобилската катастрофа - този и той ни съветваше сговорчиво да си мием ръцете преди ядене. И двамата имаха мъдрия вид на пенсионирани партизани.

После др. Стоичков го съдиха и осъдиха, ама дали си излежа присъдата - нямам представа, пък и знаете ли колко ме интересува?

През 2000-а др. Манева, тръгвайки по славните стъпки на др. Стоичков, взема, че го надмина. Тя каза, че няма страшно и че рибите в Дунава не мрат от обеднения уран, изсипан щедро от другарите от НАТО по-предната година над комшиите; рибите ги трепели рибарите. Май с веслата от лодките. А дето на селяните им повяхнали градинките, то било, понеже тия селяни прекалявали с пестицидите. И се скара на ПАСЕ за глупостите, дето ги разпространява, защото пък те от ПАСЕ за разлика от нея викаха, че тая работа с обеднения уран си е направо страшна.

После др. Манева стана началничка на Софийското СДС, ама дали ще го излежи това началничество - не знам. А и хич не ме интересува.

Др. Долорес сега-засега предпочита да мълчи и само праща чиновници да твърдят, че няма страшно от изгарянето (и евентуалното - ама само евентуалното - взривяване на онез там ракети). Затуй пък др. Свинаров се не спря да обяснява същото това нещо.

От обясненията се разбра, че всъщност не ние ще взривяваме ракетите, а някаква неназована американска фирма. (Лично аз имам подозрението, че тая история надминава историята с "Краун ейджънтс", ма нейсе.)

Второто, което се разбра, е, че няма страшно. Вредните таквоз не били вредни, а детонациите пък - направо хич! Разбра се още, че първо щели нещо да се пробват, пък после вече щели да я мислят.

Пита се: като е чак пък толкоз безвредно, защо не ги взривят край бившия мавзолей в София? Тоест пред военното министерство, а? Отговаря ни се: защото американската фирма имала изискването на 5 километра от дупката да нямало жива душа. Е тъкмо, де! Като ги гръмнат ракетите пред министерството на др. Свинаров и в радиус от 5 км няма да остане жива душа!

Др. Свинаров без съмнение е верен следовник на др. Стоичков, а др. Долорес - може би на др. Шиндаров.

При така зададените условия изчислете следните три неща.

Първо: къде са пичовете от Екогласност, от Зелената партия и от Зелените патрули?

Второ: тия двама другари, Долорес и Свинаров, впоследствие в затвора ли ще отидат, или ще се издигнат до началници по партийна линия? (Ако остане някой, над когото да началстват, де!)

И третото е: ако жителите на селата, застрашени пряко от евентуалните(?) взривявания (!!) на ракетите, наистина блокират пътищата към полигоните, това трябва ли да ни припомни за средата на 80-те, когато се прочу един друг такъв полигон, наречен "Гринъм Комън"?

Или политиката вече е друга?!
1
824
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
26 Юни 2002 12:11
За пичовете от Екогласност и Зелените патрули - виж кой е синът на сегашния вицепрезидент и познай колко ще протестират т.нар. "еколози"...

Както е казал дедо Ви Вазов:
"Бедни Македонски..."
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД