:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 246
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Падежи

Доларът падна под 2 лева, Георги Попов падна под носа на приватизацията на "Булгартабак", продавачи на нелегални адидаски паднаха жертва на прехода. Падна и градушка. Такъв ми ти кипеж на падежа имахме вчера по вестниците и софийските улици.

Отдавна бяхме свикнали само на покачване - туй храна, ток, бензин и прочее... Изведнъж всичко тръгна с главата надолу да пада!

От една страна - добре. Щом доларът е паднал, белким ни се качи самочувствието. Лошото е, че не бил паднал в сравнение с лева, а с еврото, пише "Дневник". Па и нали всеки скътан лев в зелено го превръщаме. Значи колкото американците се радват, толкоз и ние. Едничко правителството е в добро настроение - по-евтино щял да му излезе външният дълг.

Падането на Попов също има 2 страни. От една страна, според "Труд" той е уволнен за посегателство срещу свободата на словото и на самия "Труд" в частност. От друга страна, Никито Василев толкова упорито отрича връз целия печат, че този акт има връзка с подкупа, дето Попов не го бил искал от руснаците, че направо на човек да му хрумне, че шефът на "Булгартабак" пада именно заради невзетия подкуп. Пък "Труд" нека изживее своите 15 минути върховна слава.

И Вени Марковски изпаднал от проекта за електронно правителство, щото министър Калчев го спипал да порнографства, пише в "Монитор". От една страна - добре! Калчев зорко бди над морала, не може някакви гърли да засенчват кабинетните постановления. От друга страна - зле! Защото къде-къде по-лесно ще преглъщаме горните постановления, гарнирани с голотийка.

Бойко ни Борисов демонстрира колко относителна е тая работа с падежа. Във Видин роми се сбиха, двама паднаха убити, няколко - простреляни. От една страна, почерниха махалата. От друга, по всичката преса генералът стърчи гордо изправен с ръка на кръста, току-що разтървал циганите, смазал войната. Какъв ти падеж, то си е направо стърчеж. Чакаме "Галъп" да се изкаже.
1
470
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
26 Юни 2002 09:28
..

Редактирано от - Don на 21/1/2006 г/ 06:41:38

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД