:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 260
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Жена и деца убити погрешка от германски бойци в Афганистан

Германски войници и афганистански полицаи са убили две деца и една жена в Северен Афганистан миналата седмица, още три деца загинаха при артилерийска атака на НАТО вчера. Седем са ранените цивилни при операцията.

Над 220 талибани е ликвидирала водената от САЩ коалиция при операция в южната част на Афганистан миналата седмица. Информацията предаде Ройтерс, като се позова на съобщение на американското командване. Това е най-голямата загуба в човешка сила от страна на бунтовниците в последно време.

Говорителят на американското командване Нейтън Пери заяви, че коалицията не е претърпяла жертви. Четиридневната офанзива е била провокирана от нападението на талибани срещу военен конвой, пренасящ оборудване за местна ВЕЦ.
43
2152
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
43
 Видими 
02 Септември 2008 06:39
Бившата АЕЦ вече е местна ВЕЦ.
02 Септември 2008 09:21
Тия да не са носиливода за ВЕЦ-а. А германските войници са действалли като американските - всичко което се движи дасе убие пък после ще виддим какво е - талибани и ли деца.
02 Септември 2008 10:23
И двамата говорите глупости....някой от вас въобще воювал ли е някога, освен с дървена пушка като е бил дете...Лошото в тези случаи е, че това започва да се превръща в тактика на талибани, Хизбалла или палестинците а именно да се стреля по войниците под прикритието на цивилни и нищо не подозиращи деца, жени и старци...за да може ответния огън да доведе до загуби сред невинни граждани...за да има после кадри с детски трупове и много кръв в емисиите на CNN и BBC...тези кадри "доказват" на целия свят колко са лоши NATO, израелската армия и американците и какви големи нещастници са талибаните, шиитите в Ирак и Ливан и палестинците от Хамас, Фатах или Ислиямски Джиад.
02 Септември 2008 10:30
Според сухото гори и суровото..........
02 Септември 2008 10:56
На всички, които се питат как тръгва насилието, препоръчвам един стар, но великолепен френски филм - "Старата пушка" (Le vieux fusil) с Филип Ноаре и Роми Шнайдер.
Гледайте го, ако успеете да го намерите. Просто не е за пропускане.

Редактирано от - Сократ-май на 02/9/2008 г/ 12:16:14

02 Септември 2008 10:56
Миналата седмица убитите бяха над 90, 60 от които - деца. СЕГА игнорира този факт напълно, а на първа страница се появи информация без значение.
02 Септември 2008 14:19
Да бяха дали цялата афганска каша на "германските войници" , досега да бяха ги оваршали. Те , както е знайно, не се притесняват много от жени и деца, пък и почистват акуратно завладените територии от човешки материал. То си им иде някак отвътре! Ний също можем да пеем в тяхния хор.
02 Септември 2008 14:25
D9, измъкването "ама те са били зад цивилни" в много от случаите е начин да се прикрие некомпетентността, липсата на разузнаване, а от там обстрел по насока от съсед, мразещ нападнатите, или в отговор на нападение, защото трябва да има някакъв отговор, или по сватба, щото видиш ли там стреляли.
02 Септември 2008 14:41
Сократе голям филм
Солидарен съм с мнението ти!
02 Септември 2008 14:43
Ейй, и аз си спомням тази пушка. Кроткият Филип Ноаре накрая ги изтепваше всичките. Ама сюжетът малко ми се губи. Дали го няма по някакви замунди?
02 Септември 2008 14:59
Трябва да го има по торентите.
А сюжетът беше съвсем прост - немците изнасилиха жена му и детето, после ги изгориха живи. И човекът превъртя. Сам-самичък ги изтрепа един по един и накрая (според мен) полудя окончателно.
02 Септември 2008 15:03
Локи, ти знаеш ли колко са строги правилата за откриване на огън при тези ситуации, дори за момент не можеш да допуснеш от колко места трябва да получиш разрешение за да откриеш автоматичен огън , камо ли артилерийски или въздушен...и въпреки всичко стават и грешки.Да навсякъде , където е замесен човешкият фактор стават грешки за съжаление.Лошотое е че тези грешки се изчисляват в човешки животи и от двете страни.Но не мисли че боевете се водят, както във филмите които си гледал.Всеки войник нарушил правилата за откриване на огън, отговаря за това във военен съд и подлежи и на строги присъди.Най-странното е, че тези които най-малко ценят човешкият живот и използуват по горе описаната от мен гадна тактика, те са тези които най-много плачат за човешките си права и печелят все повече подръжници за каузата си а именно световния Джиад и унищожаването на всички иначе мислещи и не кланящи се на тяхният Бог хора.
02 Септември 2008 15:04
Това трябва да е Натиснете тук
02 Септември 2008 15:28
Да филма наистина е много хубав, но не смятам че подкрепя с нещо тезата в тази статия...
02 Септември 2008 16:10
D9 - не съм воювал никога и слава Богу! Дано не ми се и налага, че вече съм стар и няма да мога да се защитавам пълноценно. Но ми кажи какво търсят там германски, американски, че и родни войници? На бригада може би? Някой ги покани ли? По време на война няма честни средства, всеки използва позволени и непозволени средства за постигане на целите си. Иначе би се получило като в онзи много хубав и забавен филм - "Галантни празници". Ако не си го гледал - гледай го. Там ще видиш война - макар и от средните векове, но проведена по твоите правила, с предупреждения и уговорени часове за нападения и отбрана.
02 Септември 2008 16:19
Ако съм посочил "Старата пушка", то е защото поне в пропагандата никой не задава въпроса за генезиса на тероризма. Тероризмът ни се представя като една антиикона, която съществува и трябва да бъде унищожена. Но, дявол да го вземе, не става така. Всеки убит има роднини - и много от тях са били кротки и мирни граждани, докато "войната срещу терора" не ги удря по най-бруталния начин.
Казвал съм го много пъти и пак ще го повторя. Сегашната война срещу тероризма ми прилича по-скоро на подритване на кошера. Сякаш нарочно цели не да отслаби, а да засили тероризма.
Питам: случайно ли е, че снимките от Абу Гариб бяха разпространени с височайшето одобрение на висшата американска военщина? Случайно ли непрестанно"изтичат" сведения за издевателствата в Гуантанамо?
Да, несъмнено в света има тероризъм. Но най-глупавият начин за борба с него е изтреблението на цели народи.
02 Септември 2008 16:42
Сократе, от време оно съпротивата на един народ, нация или група с еднакви убеждения се бройка за тероризъм, и единственото решение е изтребление, докато има жив човек, който да помни за какво е започнало всичко. Справка - траките например. Има доста народи които са се изпарили и докато не се затрием нема да спрем!
02 Септември 2008 19:19
D9, колко - от този над теб трябва да получиш разрешение. Той как се оправя не е твой проблем.
А колко лесно се получава - поразтърси се за американски А10-ки как обстрелват английска колона- доста бързичко са получили разрешение за стрелба. (Това, че непознават техниката на приятелите си е техен проблем)
А имаше и друго филмче, където от Апач унищожатат малко хора покрай трактор. Та там имаше "има ранен" (за противника), след 3-5 сек - "унищожи го" (от "центъра".
Та бързичко става, a и трябва да е бързичко, щото баввничкото е било при първа чеченска "Град на чеченците", "Изчакай и ако стреля - унищожи". Е - втората чеченска е нямало такива престъпления.

Редактирано от - Локи на 02/9/2008 г/ 19:22:59

02 Септември 2008 19:25
По случая задачка:
Представете си - вие сте старшина. Идва мл. лейтенант при вас и:
- Старшина ...... (попълнете), виждаш ли пилона на плаца?
- Тъй вярно!
- Колко метра е висок?
- 10 метра.
- Ето ти знаме, ет ти 5 метрово въже. искам да закачиш знамето на пилона!
_________________
решението е ясно.
02 Септември 2008 19:35
Не кормиснош , съпротивата на една нация или една група хора с еднакви убеждения не винаги е терор(как се е "бройкала" това е много субективен въпрос).Къде е разликата...?Когато се взривява бомба в метрото или на железопътната гара, или на автобусната спирка, когато целта на атаката училищен автобус пълен с деца или Международния Търговски център...това какво е според теб - легитимна акция на съпротивата?Когато шиитска групировка в Ирак взривява кола-мина на пазара в Багдад и загиват над 60 човека нищо не подозиращи мирни сунити- това какво е легитимна съпротива ли е ?Когато група от "борци за освобождение" хванат автобус с над 40 деца екскурзианти и ги затвори в едно училище като заложници и поиска в замяна изпълнение на политически искания....и след ден започнат да избиват по няколко деца с цел да се опражни още по-голям натиск и така до 22 деца....ти как наричаш това, съпротива ли?Сега ми разкажи кога американски , германски или каквито и да било други са вършили такива действия....или ако са вършили, ненаказани ли са останали тези действия
02 Септември 2008 19:49
Д9- американци взривяват невинни от 5 км височина или при обстрел от 10-15 км. Наказани - има и наказани, има и оправдани, има някои със смешни присъди, а най-често се извиняват и толкова.
02 Септември 2008 19:54
Локи в какво се опитваш да ме убедиш....че бойците на Алла са с легитимна кауза ли, че взривовете на Мадритската гара и Лондонското метро а утре може би и на Софийското летище (има и бългаски контингент в Афганистан и Ирак) са легитимна съпротива ли...на тези които са възстанали срещу цялата цивилизация на Световен Джиад срещу всички неверници ( ти , колкото и да не ти се вярва си също един от неверниците и за това си и потенциялна цел) и които смятат всички прийоми за постигане на целите си за легитимни
02 Септември 2008 19:55
D9,
еми то не може от началото на миналия век да сереш върху главите на арабите и после да чакаш благодарности, не мислиш ли? Или викаш, теа бедуини е крайно време да се "цивилизоват" насилствено а, с бомби и войска, стига рафинирани методи, тип разделяй и владей! Друга култура, при това неразбрана.
02 Септември 2008 20:02
Не - просто казвам, че и другите трепят невинни. "Световен Джиад" - интересниса ми причините за засилване на техните позиции. Не са тръгнали да трепят всичко заради мързеливия живот.
02 Септември 2008 20:12
Сократе велик си
02 Септември 2008 20:15
Според мен не е грешка. Немците никога не убиват "погрешка"
02 Септември 2008 21:08
Д9,
Моля те, не ме карай да псувам.
Без съмнение е лошо религиозни фанатици да взривяват родилни домове.
Да взривяват училища, претъпкани с ученици.
Да взривяват пълни театри.
Да режат човешки глави пред камерата.
Съгласен си, нали?
Но ако въпросните религиозни фанатици са чеченци, тогава вече това е национално освободителна борба, нали? И тоталните мерки срещу тях са престъпление.

Редактирано от - Сократ-май на 02/9/2008 г/ 21:09:22

02 Септември 2008 21:12
Прав си кормиснош, не може...както не може и да се говори с теб, защото ти живееш в сапунен мехур...за теб арабин и бедуин е все едно и също нещо...от там и "дълбоките ти познания" в тази област...за какви араби става дума...нали темата е за Афганистан...Боже колко си т*п!!!
02 Септември 2008 21:25
Сократе-май, когато същите тези чеченци влязоха в театъра и взеха заложници какви бяха...или в училището в Баслан...да не са били народни освободители....за какви народни освободители ми говориш ти...те са си чиста проба терористи от най-долната му разновидност...не зная някой да ги е наричал народоосвободители
02 Септември 2008 21:28
И миналата седмица беше същото, и по миналата, и...в следващите ще бъде така. Но това, ако си спомняте изкования по време на агресията срещу Югославия език, са колатерални загуби. Няма защо да жалите загиналите. В името на свободата и демокрацията под ръководството на САЩ, ако трябва, ще бъде избито и цялото население на планетата.
02 Септември 2008 21:53
Д9,
Има, има много такива, които одобряват подобни действия, стига жертвите да са руснаци.
Но след като не си от тях - извинявай!
02 Септември 2008 22:00
D9,
Афганистан е следствие а не първопричина за теро-атаки на религиозно и расово ниво. Бегай да манипулираш някъде другаде в по-плитки води.

Редактирано от - кормиснош на 02/9/2008 г/ 22:04:22

02 Септември 2008 22:35
кормиснош, най-добре ще е да вземеш и да почетеш малко история...не История на БКП а най-нова история...не се изказвай като агитатор на селски ОФ клуб...същото ниво и същата убеденост...момиче си...мислех ви за по-умни
02 Септември 2008 23:00
D9,
имаш напредък в развитието, поне не продължи с обидните квалификации. А момичетата винаги ли са по-глупави от момчетата? Радвам се, че си спомняш и за селските ОФ-та. Ти като какъв присъстваше на сбирките?
02 Септември 2008 23:26
комирсош, татко и майка ти си спомният селските ОФ събрания...аз съм само от 6 месеца в страна ти...точно заради това че е зле със развитието си
02 Септември 2008 23:45
Абе, човек, кажи от коя страна си, та толкова те вълнува българската политика?
02 Септември 2008 23:47
D9,
научи и български, че само с еврейски не се оправя развитието на една държава.
02 Септември 2008 23:49
Сократе, такива като него не са от никоя държава, те са над тези неща. Поне според тях самите де.
02 Септември 2008 23:54
Кормиснош,
Някой ден ми напомни да ти пусна едно дълго разсъждение за "чуждите" в Русия, но със същата сила се отнася и за нашите "чужди".
Но сега е късничко за задълбаване.
02 Септември 2008 23:58
383 цивилни иракчани са загинали само за месец
http://WWW.MEDIAPOOL.BG-02 Септември 2008
431 иракчани, от които 383 цивилни, 18 военни и 30 полицаи са загинали в Ирак през август, съобщиха информационните агенции във вторник. Иракските сили за сигурност и частите на международната коалиция са убили 116 бунтовници. Още 1385 души са били арестувани.
През август в Ирак са загинали 22-ма американски войници, с 9 повече в сравнение с предходния месец, когато жертвите са били 13 души...
03 Септември 2008 00:06
комирсош, не злобей...когато ти научиш толкова еврейски (иврит), колкото аз български...тогава ше злобееш
03 Септември 2008 00:12
Сократе-май...какво значение има от къде съм....ние не спориме за политиката на България...опитвам се да ти обесня какво е терорът ....а вие тук ми казвате , че американците са терористи...по тази логика и българите са такива, защото има български контингент и в Ирак и в Афганистан....е добре...българите наистина ли са терористи....аз мислия , че не...ти как мислиш
03 Септември 2008 00:14
Първо трябва да отговорим на един друг въпрос.
Нека изключим всичко станало след пристигането на американците в Афганистан - то е просто нападения от едната и другата страна.
Въпросът е - защо трябваше да се влиза в Афганистан?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД