:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 288
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Българите без успех за купата на УЕФА

Само "Манчестър Сити" бие, но без контузените Петров и Божинов
СНИМКА: WWW.ONE.CO.IL
Бившият национал Елин Топузаков (вляво) се опитва да спре Бафетимби Гоми от "Сен Етиен" в мача от 1-вия кръг в турнира за купата на УЕФА. "Апоел" (Тел Авив) с Топузаков и Димитър Телкийски в състава си загуби с 1:2 като домакин.
Мижав бе четвъртъкът за отборите с български футболисти в мачовете от I кръг на турнира за Купата на УЕФА. Единствено "Манчестър Сити", но без контузените Мартин Петров и Валери Божинов, успя да победи - 2:1 като гост на "Омония" (Кипър). И двете попадения за англичаните вкара новото им попълнение - бразилецът Жо.

Румънският "Васлуй", за който 90 мин. игра националът Станислав Генчев, завърши 0:0 при гостуването на "Славия" (Прага). Резултатът все пак дава предимство на "Васлуй" преди реванша на 2 октомври.

В Израел "Апоел" (Тел Авив) с Димитър Телкийски и Елин Топузаков загуби с 1:2 от "Сен Етиен" (Фр). Димитри Пайе и Паскал Фейндуно вкараха за гостите, а точен за домакините бе Мааран Лала. Бившите футболисти на "Левски" започнаха като титуляри, а Телкийски бе заменен в 60-ата мин. от Идан Шрур. Халфът получи доста критики, като някои медии го обявиха за най-слабия в състава на израелците. "През миналия сезон Телкийски бе №1, но в този мач игра ужасно", написа в. "Джерусалем поуст".

За тима си "Твенте" не игра капитанът на младежкия национален отбор Николай Михайлов. Холандците загубиха с 1:2 като домакин от френския "Рен". На вратата за "Твенте" отново беше опитният Сандер Бошкер, докато синът на президента на БФС Борислав Михайлов остана резерва.

"Треньорът Стив Макларън обеща да ми дава повече шансове. Бошкер е на 38 г., не знам дали ще успея да го изместя. Все пак се надявам да играя повече за тима", заяви Михайлов, който има само един мач с "Твенте" през този сезон - загубата с 0:4 от "Арсенал" в 3-тия предварителен кръг на Шампионската лига.

Иначе най-голямата изненада в първите срещи за купата на УЕФА поднесе "Бран" (Нор), който победи с 2:0 "Ла Коруня" (Исп). В герои за домакините се превърнаха Бярнасон и Соли.
1031
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД