:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,440
Активни 564
Страници 1,885
За един ден 1,302,066

Шефът на съдиите на свобода срещу 5000 лв.

СНИМКА: ВЕЛИСЛАВ НИКОЛОВ
Борислав Александров (вляво) продължава да твърди, че е невинен.
Софийска градска прокуратура повдигна обвинение за уреждане на мачове срещу председателя на Съдийската комисия към БФС Борислав Александров. Вчера той бе привикан на разпит, където му бяха повдигнати обвиненията и му бе определена гаранция от 5000 лв.

За престъплението, в което е обвинен Александров, Наказателният кодекс (НК) предвижда до 3 г. затвор и глоба до 5000 лв. Тъй като съдийският шеф е с чисто съдебно минало, ако изобщо се стигне до съд, той ще бъде освободен от наказателна отговорност. Ако пък бъде признат за виновен, санкцията му ще бъде само административна глоба от 500 до 5000 лв.

Следващата седмица се очаква обвинение да бъде повдигнато и на другия "герой" от съдийския скандал, който бушува през последните седмици - зам.-шефа на ДАМС Иван Леков. Той се разследва за търговия с влияние, която се наказва с лишаване от свобода до 6 години или глоба до 5000 лв.

До тази ситуация се стигна, след като бившите рефери Христо Ристосков и Димитър Димитров обвиниха Леков и Александров в корупция. Ристосков обяви, че има видеозаписи, на които се вижда как му искат пари. Двамата бивши съдии вече бяха викани в прокуратурата.

"БФС подкрепя действията на прокуратурата и вярва в обективността на следствените органи - обявиха официално от футболната централа. - На заседанието на Изпълкома следващата седмица ще бъдат разгледани действията на Александров, като неговото положение в БФС изглежда доста несигурно".

В момента Александров е в отпуска по настояване на президента на БФС Борислав Михайлов. На излизане от прокуратурата вчера той обяви, че ще подаде оставка като шеф на съдиите пред Изпълкома във вторник, но пък се опита да излъже, че обвинение не му е повдигано.

"Явно съм разочаровал доста хора и затова е тази атака срещу мен - каза още той. - Лично аз няма от какво да се притеснявам или страхувам, защото много добре знам какво съм правил. Причината за разпита ми днес бе не защото съм виновен, а защото прокуратурата искаше да получи информация и от другата засегната страна, а не само от бившите съдии, които вече дадоха показания".
1
970
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
20 Септември 2008 08:24
Едва ли някой се съмнява във вината на горепосочените, както и на техните обвинители а особено на техните шефове. За съжаление футболът в БГ а и не само тук е толкова опорочен, че повече няма накъде. Затова и всеки приема този най-голям скандал в БГ футбола, като нещо нормално. БГ обществото провява търпимост и примиренчество към всякакъв вид корупция. БФС трябваше вече да е изметено из основи но вместо това нещата се размиват. Същото важи и за държавата. Изредиха ни се всякакви управленци, които съсипаха надеждата ни за възможна справедливост, крадат всичко, което може да се краде и убиват надеждата ни, че нещата може да се променят а вместо да ги изритаме ние ги редуваме забравили, че тези на които искаме да дадем глас вече са ни лъгали. Медиите пък дават глас на същите тези крадци, като на някои престъпници вместо да ги низвергне им дава наименованието експерти и ни ги натрапват. Това е положението и има само едно спасение - бягайте от тази държава!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД