:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 263
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Пейлин паникьосва републиканците

Консерваторка зове кандидатката да напусне надпреварата за Белия дом
Снимка: Ройтерс
Все по-увереният кандидат-президент на демократите Барак Обама (вляво) прегръща съпругата си Мишел, аплодиран от подгласника му Джо Байдън (вдясно), на предизборна изява в Детройт, щата Мичиган.
Последните медийни изяви на кандидата за вицепрезидент на американските републиканци Сара Пейлин затвърждават впечатлението, че тя не е подготвена да поеме поста. Това е мнението на влиятелната консерваторка Катлин Паркър, публикувано в партийното издание "Нешънъл ревю".

По думите й изборът на губернаторката на Аляска за подгласничка на Джон Маккейн било "забавно" към момента на номинацията. Оттогава обаче ситуацията се е променила. Въпреки положителните си качества Пейлин е показала, че се е захванала с нещо, което не е нейна работа. Паркър посочва за пример гафове от интервю пред телевизия Си Би Ес. На въпрос как вижда глобалната роля на САЩ Пейлин отговаря "Като една светлина, която преминава през света". Паника у Маккейн предизвика и твърдението й, че страната е поела по пътя на "втора Голяма депресия". Сенаторът се дистанцира от тези думи на подгласничката си, която в рамките на едно изречение изрази едновременно подкрепа и несъгласие със спасителния екип за американската икономика.

Ето защо е необходимо Пейлин да напусне надпреварата по "лични причини", заключава Паркър в критичния материал.
289
4965
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
289
 Видими 
29 Септември 2008 23:06
Слончетата загубиха изборите...
Все пак да я видим на дебата...
29 Септември 2008 23:15
Гласуваха против спасителния план. Трябва да са полудели...
29 Септември 2008 23:21
А‌ защо няма статия за ТОП новината в СВЕТА!!!
29 Септември 2008 23:28
Ами щото има по-важни неща: "Табели лежат върху шосе в Тайван"
29 Септември 2008 23:57
Чак пък ТОП новина.. просто американците избраха по-добрия начин да се оправят от кризата...
30 Септември 2008 00:05
Страхотен шамар за Буш. Цял ден звъни по телефона на конгресмени и ги моли да подкрепят кьоравия му "спасителен план" а те взеха, че го отрязаха. Дори забележете, че повечеот половината републиканци гласуваха против.

Това естествено ще се отрази на президентската кампания, най-вече в полза на Обама. Всички виждат несъстоятелността на Буш и мушмороците около него.
30 Септември 2008 00:10
Ха ха ха нали Ви казах, че женската злоба е много по голяма от тази при някои по некадърни мъже.Способен човек никога не завижда.Ама коя е тая смръдла да решава от името на цялата партия?Съмняваме да не сложат на Обама Мис. Клинтон за вице.Така ако са две дами за вице кандидати естествено печели по красивата.Затова тая пачавра и иска оставката.За сега Сара го дава много добре и казва истината.Та не е ли истина че сме изправени пред сериозна криза?Имали значение че ще бъде рецесия или депресия?Се в гъза.
30 Септември 2008 00:19
К'во му е топ новината, нали ще мине утре - 700 милиарда са това, за 10-на конгресмена все ще се отдели нещо. Вместо да променят плана, по-лесно е да има "дебати".
30 Септември 2008 00:21
Уолстрийт се сгромоляса!?
С 228 гласа "против" и 205 - "за" парламентаристите от Камарата на представители отказаха на министъра на финансите Хенри Полсън исканите от него средства за стабилизиране на американската финансова система. Близо две трети от републиканците отхвърлиха плана.
"The US Banking Collapse was a Controlled Demolition"
"Hank Paulson, has already taken control of the US banking system, journalist and expert economist Max Keiser compares Paulson to the 9/11 hijackers, calling him a financial terrorist... "
" We are being shown who is in control of America, the bankers- the central bank. It is a sickening display. Right now we are relying on the rest of the world, if they continue to dump pr threaten to dump our dollar, we are sunk, and if our representatives pass the Bailout, and the Fed "prints" all those Billions of dollars, (trillions when its all said and done) we are sunk. Our dollar will be worthless, either way, they are taking it to zero..."
Малеееее.....
30 Септември 2008 00:31
Републиканците се самоскалпираха.
Но не вярвам чак да изтеглят Саракудата.
(Хенк Полсън също е републикански министър.)
30 Септември 2008 00:32
Аааа, хъш, разликата между рецесия и депресия е съществена. Рецесия е когато съседът ти си изгуби работата, а депресия е когато ти си я изгубиш

Искаше ми се вотът да мине, ама това е щото вярвам, че ще стане вълк овцата... Прави са републиканците, които не гласуваха. Наистина има нужда от намеса в банковата система, но пък има и данъкоплатци... Има и принципи, и интереси и много власт в ръцете на администрацията. Тази власт изцяло ще попадне у демократите, което не е добре за Америка в момента. Регулацията и новите данъци са временни кръпки на калпава система. Трябва здрава основа и нови идеи...
30 Септември 2008 00:35
И аз се чудя на вестника.
Наздака падна с 9 %, Дау Джоунс - със 7. За един ден! И това ако не е топ новина, здраве му кажи.
30 Септември 2008 00:39
September 29th, 2008
8:49 pm GMT
The majority of the people said NO! 228 members of Congress listened, 205 didn’t. Guess we need 205 new Congressmen.
This government must get back to representing its’ constituency. Otherwise, we’ll just have more & more of these.
- Posted by bblasl



__________________________________________ _____________________
Profits privatized, losses socialized
30 Септември 2008 00:40
Повече от две трети от републиканците гласуваха против. За по-голяма точност. Съответно и достатъчен брой демократи гласуваха против, за да не мине закона. Още в началото лидерите на демократите казаха- само при общо съгласие. Няма общо съгласие, няма закон!
На сто писма от избиратели до техните конгресмени, един е за приемане на закона и 99 са против. Над 95 процента от американците са против спасяването на Уолстрийт, против спасяването на богатите. И с право.
Държавата като има пари, да ги раздава направо на нуждаещите се, без да минават през еврейските банки. В момента Уолстрийт е една черна дупка и колкото и пари да наливаш там, все ще бъдат окрадени. Някои казват, да помогнем на банките и банковата система да заработи както преди. КАКТО ПРЕДИ? Че тя сегашната криза е вследствие на ПРЕДИШНАТА ИМ РАБОТА. Да заработят както преди означава да стигнем пак дотук, да се налага да ги спасяваме.
От банките плашат, че ако не им се дадат пари, ще започнат да горят пенсионните фондове и спестяванията на хората. Тези пари отдавна са изгорели. И държавата няма да ги спаси с никакви финансови инжекции. Хората трябва да разберат, че са загубили парите си сега, преди изборите, за да знаят за какво гласуват. И като дойде новият президент, правилният президент, да му дадат възможност да направи необходимите реформи вкл. във финансовото дело, за да не работят никога повече банките КАКТО ПРЕДИ. Докато белият реднек има пенсионен фонд извън минималната държавна пенсия, докато има парички и спестявания във вид на инвестиции, той винаги ще гласува за старото. Изчезват паричките, става веднага реформатор.
Между другото, днес Майкъл Мур пише, че основната причина за кризата с недвижимите имоти са банкрутите на собственици на къщи, които не могат да си плащат медицинските услуги. Натиснат човека с болнични сметки, той не може да си ги плати и му вземат къщата. Та освен, че не си плаща медицинските сметки, да спре да плаща и вноските за къщата.
Такива ми ти работи.
30 Септември 2008 00:41
Цяла вечер тук се въртят кадри от гласуването и изказванията. Прави впечатление колко несравнимо по-отговорни към избирателите си се оказаха американските конгресмени. Въпреки натиска от шефовете си. Един коментар, на който се смях - нарекоха гласуването - селско въстание.
Но.... сега си еба мамата, без извинение.
30 Септември 2008 00:50
Ето една интересна статия във връзка с ТОП новината от днес:

http://www.worldnetdaily.com/news/article .asp?ARTICLE_ID=51078

П.П. Не пропускайте да отбележите на коя дата е публикувана статията.

30 Септември 2008 01:18
Една чудесна новина.
Спекулантите газ пикаят в буквалния смисъл на думата. Направо наводниха световния пазар.
30 Септември 2008 01:29
Май се понамериха демократи и честни хора в США да защитят свободният свят от национализция и комунизъм. Хамериканците трябва да се върнат назад към старите ценности колкото и да боли а антихриста W Буш никога повече. Арончо хубаво бе казъл е: "Мойсей си е Мойсей но бизнеса си е бизнес".


Попитали един руснак:
- Обичаш ли своята родина?
- Обичам я.
- А ще умреш ли за нея?
- Ще умра, ако трябва.
Попитали евреин:
- Обичаш ли своята родина?
- Обичам я.
- А готов ли си да умреш за нея?
- Ееее..., тогава кой ще обича родината?!

30 Септември 2008 01:38
Карамфилов,
Много се радвам, че си разбрал това, за което толкова пъти са ме плюли колегите - отговорни са, понеже ги избират за кратък срок и могат да не ги изберат пак като нищо*. В САЩ има истинска демокрация - власт на народа. Затова още има смъртно наказание - защото мнозинството от народа иска. Народа не ще да спасява Уолстрийт** - и конгреса не ще.

В Европа след ВСВ има власт на просветените елити, а не на народа. Няма я и американската откритост - забележи как Европа още си крие главата в пясъка, а нейните банки държат 42% от лошите книжа, може би повече от американските. Вече почнаха и национализациите. Норвежкия държавен пенсионен фонд пък например загуби всичките си активи в Лийман до шушка.

Европа, за съжаление, все още е придатък на САЩ, не е самостоятелен икономически, политически и културен субект.

Мизерията на Буш е пълна - партията му плю в суратя.
____
* Пелоси ще моли конгресмените си от сигурни окръзи - които не рискуват неизбиране, и не са подкрепили проекта, да си променят мнението.

** От което, разбира се, ще си пати народа.
30 Септември 2008 01:56
Защо толкоз злорадстване, че едни били в синия, а други - в червения салон? Нали всички сме пътници на един кораб - Титаник.
30 Септември 2008 01:56
Уау, другари! На чичо Сам Дау Джонса дропна като камък 7% или 777.7 пунката! Уау! И‌ това вместо 700 милиарда бейлоут! Какви забележителни цифри!
Другари преди да се усетя да издам "buy" alert за чиърлидърите и Ваковия фалирала.
Начи другари свалям си селския каскет и гледам светлинното табло какво ще покаже.
30 Септември 2008 02:01
Събитията дотук показват правилността на решението. Конгреса се оказа на необхоимата висота да не разреши(засега) кражбата на века. Решението ще има положителен ефект за инвестициите. Никой със здрав разум няма да си даде парите на пазар, където има имунизирани играчи, които никога не губят. Уолстрит загуби заради първоначалния шок, заради яростната пропаганда че света щял да се срути без този бил и заради това, че спекулантите, като не им се отвори парашута, почват да разпродават. Цената на нефта ясно показва, че решението ще отреже също и нефтовите "играчи", които както стана ясно са по съвместителство са и лапачите от бизнеса с моргиджите Най-добрия начин за справяне с кризата е като се затвори кранчето и се спука балона максимално бързо. Помощ - за хората и за гарантиране кредитите за дребния и среден бизнес. Може и повече от 700Б.
*
Разбира се, хората със сбъркани приоритети се радват, че това давало предимство на един или друг кандидат. По възможност, на техния. Ако може, де. Ма май нема да стане.
30 Септември 2008 02:11
Газанко, я осветли кой е правилния президент щото преди 2 дни когато бейлаута изглеждаше в кърпа вързан и двамата кандидати отминаваха интересния въпроса за или против защото се подразбираше че трябва да си "за" за да си добър американец след цялата масивна промивка на мозъци по медиите. И тия двата прескачаха направо да уточняват детайлите. Май Рон Пол изглежда все по-малко луд, а?
Изглежда грасрут усилията дадоха резултат. Днес имах имейл от нашенската сенаторка Даян Файнщайн, че 50 000 други като мен са и писали че са против бейлоута. Пусти страх да не изтървем местата в сената!
Точно за това писах преди 2 дни , че тоя вот е много много труден за републиканците и не много по-лесен за демократите. Затова раздедлеителната линия на съпротивата минава на хакерня през двете парии - 70% републиканци и 40% демократи са гласували против.
Фичока отдавна не е бил прав за нещо но тоя път е прав че демокрацията някой път работи.
30 Септември 2008 02:11
SOFETO,
/:/ "Май се понамериха демократи и честни хора в США да защитят свободният свят от национализция и комунизъм...."
......................................... .....................................
В този случай комунистите щяха да извършат Експоприация/конфискация/, а НЕ национализация- Национализацията е ВЪЗМЕЗДНА/ заплатена/ за този, на когото се национализира имуществото!
И аз съм "Против!" да се заплаща на собствениците имуществото им, с което са причинили ВИНОВНО Щети на граждани и фирми или на държавата! Все едно пиян шофьор да причини щети, а държавата да му заплати стойността на МПС-то му, като му го изкупи?!?
НЕ Национализация, а Конфискация! КАЗАХ!
30 Септември 2008 02:13
Точно така, Фанта, здрав фундамент трябва. Друг фундамент. И шанс за Америка е, че една партия ще държи цялата власт поне за един мандат. За фундаментални реформи трябва цялата власт. Когато едните държат президентството, а другите конгреса, нищо не става.
Този закон бе нежелан и от двете партии.
30 Септември 2008 02:16
Джон Маккейн обясни причините Камарата на представителите да не одобри финансовия план
30 септември 2008 | 00:33 | Агенция "Фокус"
Вашингтон. Кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Джон Маккейн по време на среща с журналисти обясни причините за провала на плана за оздравяване на финансовата система на страната, предаде Си Ен Ен.
Маккейн заяви, че планът “не е бил прозрачен”, “носел е големи рискове”, “не се е погрижил за обикновените американци”. В същото време кандидат-президентът на републиканците призова администрацията на президента и Конгреса на САЩ да пристъпят незабавно към изработването на нов план за спасяването на националната икономика.

30 Септември 2008 02:19
Каква "промивка на мозъците" бе, сульо? Много си чел и много си слушал!
Не виждаш ли, че 99 процента от населението са против? Ти тези промивки на мозъците ги имаш все едно са ти изтъркали задника в градска баня.
30 Септември 2008 02:21
Газанко, тая идея че се нуждаем от цялата власт се басирам че ти идва от днешното облъчване със маили на moveon.org че "We need to win and we need to win big!" Да не се докачиш, ей!
30 Септември 2008 02:22
Не е много логично да се обвинява Уол стреет че били алчни! Работата на корпорацийте е да бъдат алчни и да преследват възможно по - голяма печалба! Същото е и за банките!
Работата на държавата обаче е да регулира и да предпазва обикновенния потребител от прекалената алчност на корпорациите! Т.е. да налага правила!Проблема в САЩ е че политическата система е такава че чрез "лобизма" политиците и от там и държавата е под контрола на корпорацийте и обикновенния гражданин остава незащитен и често ограбен. В случая дерегулацията на финасовата система доведе до зачестяващи балони и последващото им спукване което е болезнено за всички!
Обама претендира да е независим от лобистите и успя да набере повече пари от фаворита на либатат Макейн, ще видим може пък и да настъпят сериозни промени в политическата система на САЩ!
30 Септември 2008 02:28
Драги ми Газанко, промивката вървеше така. Точно преди президентския дебат по PBS вървяха интервюта по улиците на Чикаго и от всичко около 10 души едвам 1-2 изказаха съмнения за необходимота на бейлоута. Така тънко върви индоктринирането и biasing на средния американец. Никой не иска да е извън стадото нали вътре е по-топличко и уютно. Независимо че е пазено от вълци. Вземам си думите назад. Галфон Непоръбен!
Муа-ха-ха!
30 Септември 2008 02:36
Време е за една революциика в УСА. Да се конфискува имуществото на айдуците/елита и ето им пари за справяне с кризата.
30 Септември 2008 02:37
Снощи гледах някакво предаване с участие на конгресмени. Говореха за "онзи план". Единия, изглежда по-второстепенен демократ, каза, че щял да гласува против. Причина - не го бил чел. Обясни, че били излъчени групи да преговарят. Били близо до съгласие, ама него не благоволили да го запознаят с детайлите и да му го дадат в писмен вид. Каза, че няма начин до утре да го проучи внимателно. Втория(републиканец) каза, че по принцип имал друга идея за решение и съответно е против. Явно от алтернативната групичка. Третия изтъкна, че от гражданите на неговия щат получил огромно количество не-та и като техен представител бил длъжен да е против. Почти не коментира самия план. Четвъртия бил чел проектчето и изтъкна плюсове и минуси, но така и не каза в прав текст какво ще прави. Ама аз слушах с половин ухо, може да съм изтървал. Даже не разбах дали е конгресмен. Такива бяха снощи настроенията, изключая "преговарящите". При тях имаше лек патос и умерен оптимиъм, че щяли да се разберат. Ама без кръчмаря явно са правени сметките.
30 Септември 2008 02:40
Другари, издавам "buy" alert за Уелс Фарго. То комай друга банка дето всички български реднекове и знаят името няма не фалирала. А как бе щях да забравя BofA и Ситибанк! Ах, ама те пък бяха в категорията too big to fail.
30 Септември 2008 02:55
PARA 39 проследих гласуването в сената след което изразих мнение и споделям че с удоволствие бих наблюдавал как на някои последните 100грама им отрязва краката до гушата.
30 Септември 2008 03:02
Ста,
Не си прав. Никой не може да раздели Уолстрийт от Мейн стрийт. Спестяванията, пенсиите, източника на капитал за средните фирми и нагоре е на Уолстрийт.

В Уолстрийт джърнъл има много хубава статия как Полсън с нежеланието си да спаси Лиймън бил виновен за възникването на сегашната верижна реакция на паника, която ще причини много повече вреда, отколкото е обема на лошите кредити: тук

От друга страха съм съгласен, че трябват сериозни реформи, но не на голо поле. Пройчо е прав - работата на фирмите е да печелят, а работата на държавата е да не допуска алчността и риска да стигат до ексцеси, които застрашават общото благо.

Също не е правилно да се подценява важността на изборите. Сегашната криза, или решението на Фед да остави Лийман да падне, направи Обама президент. Иначе имаше реален шанс за още един мандат бушизъм. Предстви си, че падането на Лийман беше закъсняло с три месеца.
30 Септември 2008 03:02
Глей ти! В USrael било имало демокрация 8)
30 Септември 2008 03:16
демокрация, васуки, има само във суверенни държави.
30 Септември 2008 03:18
Ами цял свят гледа, че има демокрация.
30 Септември 2008 03:22
Пол Уотсън обвини Федералния Резерв в монополизъм на финансовата и кредитна систетема на САЩ, отправи критики към Буш, че за преодоляването на кризата се консултира с кръговете които я предизвикаха.Според конгресмена
планът на "Буш и обкръжение" , щеше доведе долара до пълен срив
и да повлече към дъното и световната икономика.
Носят се слухове из форумите, че и National Citi Bank може да го отнесе.
30 Септември 2008 03:34
Искам да ви кажа нещо лично: като чета коментарите ви до тук, оптимизмът ми се връща. Радвам се, че имам сънародници като вас.

30 Септември 2008 03:36
и на мен ми се връща надеждата, че септември ще бъде май!
октомври опасно наближи...
30 Септември 2008 04:23
Фичо, голямо шубе те гони май, сменяш си мненията на 180' след всяка дописка, която прочетеш; ясно е , че в Уикито нищо не пише по проблемата, 'щото е нова, и трябва да се образоваш в движение. Признай си, човешко е, деца студенти и частни ученици храниш, манхатънски наем и сметки плащаш, на соушъл секюрити пенсийка се надяваш, работата на косъм виси, а пък си си без професия и друго другаде от теб не става, ще те разберем. Вкарай малко human touch и ще станеш симпатичен на много хора в този форум, дори и на тези, кото са несъгласни с теб по същество. Ако не ти идва отвътре поне си смени ника на "Джекил и Хайд", като пишеш по икономическите въпроси.
30 Септември 2008 04:24
По темата за Сара Палин - Натиснете тук

Въпроси и отговори - Натиснете тук

и тук
(снимка: натиснете тук)
30 Септември 2008 04:33
Акциите на National City се сринаха от $5 на $1.25 за няма и седмица, Мууди'с най-вероятно ще намалят рейтинга й Натиснете тук, ако събитята от последните дни са критерий, следва run on the bank, остра ликвидна криза, и фалит, прекалено малки са за да ги купи някой, освен ако FDIC не изпосредничи нещо междувременно...
30 Септември 2008 04:37
Чичо Фичо,
Какво щяло да стане "ако" са спекулации. Никой не знае. ФЕД даде 100 милиарда да спасява други лакомници, но кризата не беше избегната. Т.е. тя си беше неизбежна. Може би, струва толкова да се отложи с 1 седмица.
*
Има едно ясно нещо: пазарна икономика не се оправя с непазарни методи. Не виждам нещо по очевидно. И за разлика от други места, въпреки страхотната пропаганда в полза на "онзи план", хората са против с огромно мнозинство. Мисля, че ги подценяваш ако смяташ, че не си знаят интереса.
*
Ясно е че едно или друго ще се приеме тази седмица. Дано не е някоя тъпня или явна кражба. Според мен индикатора ще е другия балон-ойла. Докато пада, спекулантите са в паника и разпродават. Ако почне да се вдига, значи са им компенсирали загубите и са почнали пак игричките. Забеляза ли как заковаха цената на 106 докато чакаха да лапнат вкусната хапка? Докато всичко друго се тресеше под напрежение?
30 Септември 2008 04:38
А след изборите съвсем ще се задълбочи кризата....
30 Септември 2008 04:54
Responsibility? Accountability?
Greenspan? Bernanke? Geithner?

Тия хора нема ли да ги затварят, разпитват, запорират?
Ами другите подобни от бившите вече банки?

Редактирано от - Hugin на 30/9/2008 г/ 04:56:26

30 Септември 2008 05:23
Чета форумците , и се чудя колко само са загрижени за съдбата на някой друг , но не и за своята Българска , Или съм сбъркал вестника - не ми прилича на Чикагски
Йчко Мичко , много та Обичкам да знаеж , ама много амерификанче такова.
Когато само започнешшш да ги анализирашшш , да ги боготвориш тия ти ми Американци , направо ми са разтапя сърцето.
Как ми са иска само да Ви видя чековете дал , смогвате 40 к на година чисто ил сте част от тия 700 балона.

Разтрел!
30 Септември 2008 05:28
А другия балон-ойла! Колко ще да му е цената? $50? Муа-ха-ха! Лежте на тая кълка другари!
30 Септември 2008 05:59
Единия чака президента-спасител да го измъква от бакиите (да беше у БГ сигурно за бат бойко щеше да гласува), другия не прави разлика между фалит на банка и закупуване от друга банка, чичката не е сигурен отде ще плащат утре...карай, кучетата си лаят - утре "кервана" ще си мине с един-два гласа, ще чопнат и тия пари, и тогава да видим кво ще става.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД