:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 335
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Искане за предсрочни избори в Турция

Еджевит събра правителството за първи път от 67 дни насам
Партията на националистическото движение - коалиционен партньор в турското правителство, е събрала необходимите 125 подписа от нейни депутати и ще внесе искане във Великото национално събрание на Турция за свикване на парламента на 1 септември, за да гласува дали ще има предсрочни избори, съобщи Ройтерс. "Знаем, че много от другите партии също искат избори, и няма да е трудно да се вземе такова решение", каза пред репортери в Анкара заместник-председателят на партията Корай Айдън.

Премиерът Бюлент Еджевит, който досега остро се противопоставяше на идеята за предсрочни избори, за първи път допусна пред в. "Миллиет" тази възможност, но повтори мнението си, че тя не е добра с оглед икономическата криза в страната.

Еджевит вчера събра министерския съвет за първи път от 67 дни насам - откакто излезе в отпуск по болест. Заседанието на правителството обаче не излезе с мнение по въпроса за евентуални избори и се занима с икономическите проблеми. В него участваха и новите министри, назначени от Еджевит на местата на напусналите.

77-годишният премиер не е направил досега никакъв коментар за вълната от оставки в неговата Демократична лява партия, сочи АФП. От началото на седмицата 34 депутати, включително 6-има министри, напуснаха партията. Така нейната парламентарна група намаля от 128 на 94 души.

Третият коалиционен партньор в правителството - Отечествената партия на Месут Йълмаз, също е за предсрочни избори, припомня Ройтерс.
520
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД