:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 428,227,340
Активни 77
Страници 16,293
За един ден 1,302,066

Бунтът на поколението „Интернет”

Докато телевизиите правят reality show, политическите елити произвеждат show reality
Ясен Бориславов
Властта е сериозно уплашена от предстоящите днес и утре протести пред парламента и ако има нещо положително в този страх, то е, че управленският елит не го крие. В настоятелната препоръка на Георги Пирински да се търсят контакти с лидерите на протестите личи едно аварийно, т.е. закъсняло, трезвомислие.От какво точно е предизвикан страхът?Дали само от вероятни улични безредици и ново щурмуване на парламента, както стана през януари 1997 г., или от още нещо? След като управляващата коалиция беше фактически изолирана от ЕС през миналата година, предстои да се види в каква степен тя е загубила и доверието на българските граждани. След протестите на учители, фермери и полицаи сегашните демонстрации на студенти, еколози, а вероятно и много други граждани могат да очертаят параметрите на вътрешнополитическата изолация на управляващото мнозинство. Мащабите на недоволството могат да се окажат такива, че довършването на мандата да бъде не само мъчително, а и невъзможно.

Лайтмотивът на тройната коалиция при всички досегашни възражения срещу нейното управление е, че тя няма алтернатива. Истината е, че през последните двадесет години не е имало правителство, което да не твърди същото за себе си. И всичките са падали от власт, защотовинаги има алтернативаВ изявленията на политически лидери се лансират паралели между събитията от януари 1997 г. и предстоящите протести. Приликите обаче са по-скоро външни, а разликите са същностни. Преди 12 години демократичният проект на СДС още не беше реализиран, поради което онези протести имаха конкретен политически субект и ясен хоризонт на очаквания. Сега протестите нямат политически субект въпреки усилията на Станишев да приписва тази роля на свои политически опоненти. Няма партия, която да ги оглавява. Засега. Този протест е поколенчески. Това е заявка за гражданска и политическа зрялост на поколението "интернет", което израсна след 1989 г. и което не познава социализма, но не харесва и капитализма, който неговите закърмени с конспиративна романтика и борчески ентусиазъм бащи построиха.

Правителството планира промени в закона за митингите. Около парламента и някои правителствени сгради вече няма да се демонстрира, за да не се ограничават правата на останалите граждани. Но запушването на едно кръстовище за час е по-малка злина от запушения житейския хоризонт на едно поколение.

Основният патос на протеста е срещу мутренията и корупцията, просмукани във всички нива на държавната администрация. Той не би бил така заразителен, ако тройната коалиция и предишните правителства бяха показали ефективно, а не оперетно желание да променят тази картина. Парламентът не би "фокусирал отрицателна обществена енергия в максимално изострена агресивна форма" (по думите на Пирински), ако не произвеждаше несъстоятелна законодателна продукция, пораждаща натрапчивоусещане, че депутатите колаборират с мафиятаПримерите в това отношение са много, но като най-пресен може да се посочи Законът за енергийната ефективност, който по административен път гарантира огромни печалби на някакви хора за сметка на гражданите, при това без да се подобрява качеството на живота. Или скандалът "In vitro - in vivo", покрай който стана ясно, че цялата интрига се върти около едни пари, които парламентът трябва да насочи към определени джобове.

Със същата несъстоятелност е белязана и продукцията на съдебната система. Сагата с Маргините и Барона, както и наглата усмивка на Митьо Очите, която периодично украсява вестниците покрай поредна отпуска или покупка на скъпи коли, създават усещането, че в България няма правосъдие, а някакво забулено в правна казуистика обичайно право. Чрез анализ на информации в медиите може да се проследи една хитроумна съдебна технология, при която натрупването на малки "неволни" грешки (процесуални или технически) от различни участници в съдебния процес прави парадигмални престъпници практически недосегаеми. Което не пречи на магистратите да проявяват грижливо внимание към собствените си доходи, в това число и към доходите на своите хигиенисти. Куп лица и събития от магистратското съсловие през последните години създават тягостното усещане, че в съдебната система има някаква квота с Гоголеви персонажи.

Надвзетите царски гори, за които от година постоянно се говори, вече не са гори, а нещо друго. Това не са 4500 дка с дървета. Това е медиен образ на манталитета на законодателната, изпълнителната и съдебната власт, доколкото и трите участват в тази пошло комична игра.

Актуалната българска политическа класа представлява сбор от хора, които след като методично стесняваха блендата на политическия избор, искат постоянно да бъдат избирани от хората, които са оставили без избор. Докато телевизиите се надпреварват да правят reality show,българските властващи елити произвеждат show realityТова са само част от причините, предизвикващи "обществена енергия в максимално изострена форма". Протестите са реално мотивирани, а поради това и експлозивни, макар и да не са организирани под партиен флаг. Поколението "Интернет" иска чиста и незаграбена от мутренски инвеститори природа, чиста среда за работа и живеене, необременена от корупционни практики администрация, прозрачна и ефективна съдебна система - все неща, които преходът не предложи.

Могат ли опозиционни политически сили да оглавят протестите? Възможно е да се опитат, но е малко вероятно да успеят. Усилието би предизвикало най-малкото иронично дистанциране. Ако лидери на ДСБ застанат начело на демонстрациите, подобна картина би събудила асоциации с една стара източна мъдрост - "Когато керванът се обръща, куцата камила застава най-отпред."

Управляващите се опитват да видят двигател на недоволството в някакви тайнствени конспиративни центрове, но същинският двигател е лицемерието на т.нар. политическа класа в годините на прехода. Лицемерието на хора, които са избрани за депутати с гласовете на мизерстващи бабички, но носят обувки за по 1000 паунда и биха се возили на летящи чинии, ако могат да си го позволят.Българският преход произведе една фасадна демокрация,зад чийто параван функционери на предишната власт със съхранени конспиративни навици се впуснаха да строят капитализъм, доизносвайки служебните си зелени чорапки. Те си изплетоха паралелна съдебно-изпълнителна власт (мутри), която за разлика от публичните власти действа бързо и ефективно. Докато бившият премиер Димитър Попов екзалтирано увещаваше: "За Бога братя, не купувайте!", тези хора си шушнеха: "Пичове, забогатявайте!" И след като забогатяха, един социолог започна да обяснява, че преходът е завършил, защото се е сменила собствеността върху средствата за производство, а хората живеят лошо, защото са тъпи.

Протестите на поколението "Интернет" показват, че системата е бъгната. Преходът има софтуерен проблем и трябва да бъде рестартиран. Предишното рестартиране през януари 1997 г. не успя да реши проблема. Преходът не е завършил, а пропагандното заклинание за неговия бленуван край доста прилича на заклинанието за неизбежната победа на комунизма. Протестите са част от трудния разговор, който българското общество вече 20 години се опитва да води със себе си. Защото елитите, срещу които то протестира (политически, съдебни, икономически, криминални), са такива, каквито то само произвежда. Предстои да се види дали поколението "Интернет" ще има воля да ги промени.
Снимка: ЮЛИЯН САВЧЕВ
Днешните протести бяха предизвестени с бунтовете в защита на Странджа през лятото на 2007-а. Тогава бе блокиран Орлов мост и демонстрантите бяха разгонени с полиция. Имаше и арестувани. Нервната реакция на органите на реда ядоса обществеността, защото няколко месеца по-рано МВР остави таксиметрови шофьори да блокират центъра на София за 8 часа с абсурдни искания.
Снимка: "Сега"
Вероятно така ще изглежда цялото Черноморие след още един мандат на тройната коалиция.
117
4966
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
117
 Видими 
14 Януари 2009 04:59
Най-долната снимка си е художествена творба. Романтика. Седиш си на плочата с шише в ръка и взор вперен в хоризонта . Чайки , вълни , морски ветрец и миризма на сол и водорасли.
За кенеф нема да издребняваме. всичко се оттича в едно място откъдето и да го пуснеш.
14 Януари 2009 07:57
На мен ми се струва, че някои, ама много ги е страх да не стане пак ялова протестия..., та два дни тука ни подгряват, като вчерашен обяд...Пфу-у-у.
14 Януари 2009 08:14
Аз пък мисля, че някои се боят от истинските протести. И - извинявам се, но ново не мога измисли - препоствам мнението си от първата страница.
Старият номер - разделяй и владей, лъжи и манипулирай!
Да, има основания за протести. Но усещам, че властимащите провокационно са започнали превантивна дейност. Помня - в един роман се говореше как в прерията гасят огън с огън. Насрещен, унищожаващ ресурсите са изващият пожар, оголващ земята и каращ пламъците да затихнат поради липса на материал. Така и сега - хитреци организират насрещен "пожар" от фиктивни протести. Създават се фашиви комитети, вдигат се фалшиви лозунги, разцепват се...И после - разочарование, апатия, съглашенество.
Прав е Сократ - май И този път в действие са военни психолози. И поредната акция на политиканите ни е изпипана. Както всяка сериозна военна операция. Особено важна срещу собствения си народ.
14 Януари 2009 09:08
Ако се очаква Форумджийте и други подобни тракащи с клавиатурите и вперили взор в мониторите на компютрите си, завити в топло одяло заради спряното си парно, да излезат на протест - жестоко се лъже!
Това са много преувеличени слухове!
Хората с компюрите не са бойците с камъни и с колци, които се търсят от ГЕРБ, за този протест, за да му отворят без пряко тяхно участие по-широк път към властта!
Не, че ГЕРБ при създалата се обстанова в страната няма да спечели изборите, но Б.Борисов иска да получи мнозинство, с което да наложи конституционно едноличната си диктатура!
Интересно е и ще гледаме телевизията на Сашо Диков, която има най-добрите предавания на живо при погроми! Освен това главните изпълнители ще са от Фен клуба на ПФК "Левски"! Качеството на мелетата ще е гарантирано.
14 Януари 2009 09:48
За да има революция, трябва да е налице революционна ситуация... А такава няма... Политическата поръчка на опозицията да се организират нещата чрез интернет може и да проработи, но за ден-два, после нещата пак ще дойдат на място... Просто сега не е 1997-ма... Идват избори и подобни усилия са разбираеми, но хората пред компютрите едва ли ще хукнат всички днес пред парламента...
14 Януари 2009 10:11
Не иде реч за революция, а за еволюция на съзнанието и манталитета. Просто трябва да се покаже силата на истинския суверен на властта - народът. Много ми се ще едно от исканията на протеста да бъде - възможност за отзоваване на депутат при неизпълнение на обещанията му пред избирателите.
14 Януари 2009 10:23
Прави си, генек.
Днешните протести са предизвестени още със замисъла си. Навремето БКП си направи "опозиция", сега си прави "протестиращи".
Днес едните ще се преструват, че протестират, а другите - че ги е страх. Важното е да се отчита дейност и уж наличие на гражданско общество.
А можеше, ех, как можеше...
14 Януари 2009 10:32
Как Сийче аПсолютно права си!
Вчера след обяди днес сутринта, в нашето предприятие страшно много се активираха членките и членчетата на Герб. Дори явно агитираха да ходим на митинга. Много ще се радвам ако хората са разбрали що за стока са Герб и да не гласуват за тях.
14 Януари 2009 10:33
Ще хукнат карузо и още как. Стига да има за какво.
Ама тези пред компюрите са с дясно мислене, както и всеки един трезвомислещ човек на планетата, а тук виждаме яко комунистически призиви - да се вземе собствеността от умните, предприемчивите, образованите и да се даде за общо ползване на голтаците, та да не завиждали. Нищо, че тогава и малкото останало хубаво в България (особено по черномориет и планините), ще заприлича на кенеф и ще бъде изсечено.
VOCI, не знам какво е, художествена творба или романтика, ама и най-грозната от новопстроените сгради по черноморието си е по-красива от най-санираната панелка из София, Варна и т.н
А дай да рушнем панелките, та да има красота, а.
Ако мястото на което са построени тези сгради, беше твое, дали щеше да го оставиш тревясало и пустясало за красота, или щеше да си построиш нещо върху него, да да можеш да си седиш на плочата с шише в ръка и взор вперен в хоризонта . Чайки , вълни , морски ветрец и миризма на сол и водорасли. Как ти се струва? Ама щом ти нямаш, нека и другите да нямат, та да нямаш комплекси.
генек, няма насрещен огън, просто материала тук е слаб.
Ако питаш протестиращите какво искат, освен това, че не искат да се върнат обратно на село, друго не могат да ти кажат.
14 Януари 2009 10:41
Властите наистина са изплашени.Но макар и по-късно все пак успяха да овладеят нещата и да поемат инициативата за канализиране на протеста.Въпреки, че от началото беше ясно, че протеста няма да е политически.По простата причина, че сега никой от опозицията не само не е готов , а и неиска да взема властта.Сега който и да дойде на власт ще консумира негативите на тройната коалиция.А като имаме предвид и максимата, че нов бардак със стари бараки не става, се получава още по-сложно положение.Защото едно ново правителство в оставащите до изборите месеци няма да има време да изчисти огромната административна гмеж от коалиционни пиявици, впити и смучещи кръвта на държавата.Затова достатъчно е управляващите да разберат, че младото поколение е недоволно от начина им на управление и срастването им с мафията.Ликвидирайки по този начин всякакви перспективи на младото поколение и обричайки го предварително на живот , такъв, какъвто е удобен на властниците.А и нека се осерат докрай......
14 Януари 2009 10:57
ТАПА, аз не съм видял тук ни челенче, ни челенка на ГЕРБ, я покажи, да го питам и да му обясня що е то туй ГЕРБ и то такова ли е?
14 Януари 2009 11:16
Браво на автора. Много точен анализ на ситуацията в страната.
14 Януари 2009 11:58
666 е числото на звера!
Той изразява най-зверските мисли на дивия капитализъм от преди 200 години. Нека "ленивите и некадърните" да мрат за да можем ние да смучем. Нека Земята се превърне в огромен мол за да печелим. И хич не се замисляме кой ще произвежда нашите стоки, кой ще ги купува, кой ще ходи в нашите хотели и ще играе в нашите казина.
За щастие Дикенсовият капитализъм умря. Модерният капиталист знае че е в една лодка с работника /най-общо/. Само в нашите земи останаха мутрите и техните производни. Дано скоро си отидат!
14 Януари 2009 12:04

Глупости! "Власта била сериозно уплашена...."Поредния блъф за замазване очите на глупаците с улична дандания и освирквания."Разходване на натрупаното обществено напрежение!"И какво ще последва?Може би петиция, която никой няма да я прочете или повишение на стандарта на живота.Тъмната страна на българското политическо мислене цели 20г.се е трансформирала трайно в дела, като стадното участие в избори, политически препирни по кръчмите и след това още по-зле.
И защо е всичкото това?Я да вземем да трансформиране този протест в Януарска манифестация 2009, /имаме в това отношение 45годишен опит/, на която да носим портретите на вождовете от тройната коалиция и дружно да скандираме Ура, да живей, колко ни е топло, стига високи заплати и пенсии, долу лекарите и учителите, гнилата интелегенция на село при трудовия народ.
14 Януари 2009 12:14
настоятелната препоръка на Георги Пирински да се търсят контакти с лидерите на протестите


Куиз "към кого адресирана е препоръката на гн. Пирински":

1. Партийните ковчежници и кадровици?
2. Полицията?
3. Спонсорите с чукове и киселини?
4. Всичките изброени в този им ред?
14 Януари 2009 12:28
Докато се двоумях ЗА или ПРОТИВ се оказа, че се хвърлят снежни топки с камъни вътре срещу полициятя !!!! Как при това положение да кажа ДА- синът ми е полицай!!! Бойко да застане до полицаите- дано го уцелят, защото каквото и да става все изтъпанват полиция да обира калая!
14 Януари 2009 12:31
*666*,
... оня господин с кравите, дето е един от "организаторите" и протестираше и през лятото и през есента... нещо с "Ц" му беше фамилията е
внимавай - областен координатор на... ГЕРБ!!!!!
14 Януари 2009 12:40
dir.bg.
Най-отпред и най-агресивни обаче са феновете на ФК „Левски”, предаде “Фокус”. Има и привърженици на "Ботев". 50-те момчета са с ленти на ръцете и главата, с националното знаме в ръце и пеят химна. „Разбира се, че сме дошли да се бием. Ако няма насилие, няма смисъл", цитира "Deltanews" един от младежите, който се е е представил за Данчо. Той допълва, че са на протеста не от името на клубните си отбори, а за да защитят България. Пред НС се мяркат и мъже с бръснати глави и черни маски, които основно целят сградата на парламента със снежни топки.
Не са само снежни топки. Това, което се вижда по Сашо Диковата телевизия, показва и разни дълги остри предмети срещу полицейските палки.
14 Януари 2009 12:42
... ПРОТЕСТ
- който не е политически, но има политически искания
- който иска да "мете", но не казва кой ще дойде на метеното
- от загрижени за БГ хора, а само няколко български знамена се веят
- разрешен протест, а иначе анонимен и ниой не знае кой води и носи отговорност
- уж носят искания, а първата им работа бе да се сбият
....
жалка пожарникаро-Ковашка уйдурма
14 Януари 2009 12:50
Имат ли студентите сили да разкарат провокаторите - това е най-важното!
Щото лумпени в София бол, за два "бонбона" са съгласни на всичко.
14 Януари 2009 12:52
... нямат... за пореден път ги използваха
сигурно ще видим БГ студенти пак след около 10-на години
14 Януари 2009 12:56
А Бойко е прекратил митинга поради известие за дистанционно задействане на взривен материал.
14 Януари 2009 12:59
... естествено, че ще го прекрати
всички видяха, че стана за смях... язък само дето разкара за пореден път областния си координатор на ГЕРБ г-на Цаковски с кравите
***
.. хем Атака направи толкова цивилизовани и европейски протеста.. да бе понаучил нещичко
14 Януари 2009 13:00
В момента Сашо Диков предава "на живо", а тв "Скат" излъчва народни хора.
Интересна работа...
И друго...
Не видях хора на Расате, но дърти атакаджии имаше!
И дрогирани келеши от агитките на "Левски" и "ЦСКА", които полицаите явно много добре ги познават.
Щото ако не ги познаваха, вече да са ги отнесли в автобусите.
14 Януари 2009 13:03
И аз гледам Сашо Диков... Ей тва е, полицията ни май е от посерковци...като онез в парламента. Можеха за половин минута да изловят двайстината кретена, дето нямат нищо общо с мирния протест. То се вижда, че децата се опитваха да ги удържат... обаче от полицията никаква помощ. Тва е.14 Януари 2009 13:04
но дърти атакаджии имаше!
***
какъви наблюдателни граждани има у наща Родина... бегай да докладваш, дрогарьо
14 Януари 2009 13:07
Полицаите не са посерковци!
А началниците им!
Ненапразно Б.Б. реагира "светкавично-адекватно" на т.нар. "сигнал" от Опер.Дежурен по МВР!
14 Януари 2009 13:09
трив!

Редактирано от - OLDMAD на 14/1/2009 г/ 13:11:07

14 Януари 2009 13:09
... заповедта за прекратяване не е подписана от ББ, а от зам.кмета на община София
...неформалния смешник каратистче-пожарникар пак се покри
14 Януари 2009 13:11
Коце, върза се на елементарна провокация, признай си!
А кажи сега, как 20-25 годишни студенти, ще успеят да устоят на "Планирани мероприятия"!
14 Януари 2009 13:11
RETV предава наживо от началото по интернет.
Първо се появи една групичка хулигании полицията свенливо се бранеше от тях, не прибра ни един.
ЩО?
Що полицията е получила нарждане да не закопчава десетимата хулигани?
И кой ги е пратил тия хулигани?
Да не е от едно и също място?
.
После сигнал за бомба.
Ебаси колко е лесно!!!
.
Всичко това е постановка на една добре смазана порочна и мръснишка държавна машина срещу наченките на неопитното гражданско общество.

_________________________________
ДЪРЖАВАТА ТОВА Е ФАРС - http://www.kaily.dir.bg
14 Януари 2009 13:13
... като питат чичо си или батко си Волен Сидеров... немаше им откаже
ама студентите полегнаха на БСП и младите социалистчета превзеха нещата отвътре
.. сега да одат си ближат раните
вие също! щото провала на младите хора е общ провал... поне за нормалномислещите българи
... А ТОЗ НОМЕР С "ИНТЕРНЕТ" ОРГАНИЗИРАНЕТО - ДА ГО ПРОБУТАТ В КАРЛУКОВО. Там ще повярват
14 Януари 2009 13:15
Е, те - Кайлито ти го каза най-точно!
Нек'ви коментари?
14 Януари 2009 13:15
Кайленце, с лаптоп ли си на протеста душице?
Коце, г-н Сидеров пред парламента ли е или вътре в парламента?
14 Януари 2009 13:20
... ми нема ти кажа киде е.. земеш го умориш от студ, па после да обвиниш Рашата
14 Януари 2009 13:25
Не ги знам дъртите подстрекатели атакаджии ли са, какви са, но офицерите от запаса смърдят отдалече.
Жалко, че използваха и децата за компрометиране на протестите!
Като няма мъже в тази държава, ще го отнесат децата!
14 Януари 2009 13:38
Авторът мисля , че пресилва нещата.От кого е уплашена властта:от 100-те мързеливи студенти, от 100-те избягали от училище кръшкащи ученици или от 200-те запалянковци, които поради липса на мачове си търсят място където да повикат или в най-лошия случай да се посбият с агитката на мразения отбор.Подстрекаването на лумпените между студентите , запалянковците или учениците няма нищо да донесе на политическите партии, които се страхуват от предстоящите парламентарни избори и търсят прецедент, за да предизвикат евентуален предсрочен вот и на гърба на лумпените да се опитат да влязат отново в парламента.Само че няма да стане така, както им се иска на костовци, седесари и тути-кванти обречени политици, защото хората се нагледаха на техните кражби и се наслушаха на лъжите им!
14 Януари 2009 13:43
Векиа, познавам част от "мързеливите" студенти.
Отличници са и получават стипендии за успех.
Засрами се.

_________________________________
ДЪРЖАВАТА ТОВА Е ФАРС - http://www.kaily.dir.bg
14 Януари 2009 13:48
Да бе, ще се засрами...Камуняка срам няма!

_______________________
Блогът на Манрико
14 Януари 2009 13:51
Искаме или не , по всякаквия му смисъл , ТОВА СЪБИТИЕ Е ПОЛИТИЧЕСКО ... Топката е в полето на тотално провалилата се политическа камарила ... Кучето ми е в дълбоко омерзение ...

14 Януари 2009 13:58
Сред протестиращите се раздават листовки на ДСБ с текст на български и английски език "Серго, върви си!".
14 Януари 2009 13:58
Компетентни мнения за Протеста Натиснете тук
Това Минчо Спасов, Надка Балева, Йордан Бакалов...мани, мани.
14 Януари 2009 14:14
Като няма мъже в тази държава, ще го отнесат децата!
***
ДОЛНА ЛЪЖА!
"Мъжете" направиха поне 10-на митинга, само дето тогава "дечицата" ги немаше... немаше ги и на Изборите
Немаше ги когато полицаите млатеха и ритаха по главата техния колега-студент Д.Стоянов на митинга когато се гласуваше вота на недоверие на днешния кабинет
Нямаше ги и на митинга, когато политическата мафия се огъзи и разположи чужди военни бази в БГ.. и когато в края на митинга точно полицаите нападнаха протестиращите без да бъдат провокирани....
Нямаше ги и на "народния парламент"
10 години никакви ги нямаше
Днес им вързаха тенекия, използваха ги ... и станахме свидетели на един планиран ФАРС
жалка работа...
14 Януари 2009 14:17
Коцо, като че ти е кеф май?

_________________________________
ДЪРЖАВАТА ТОВА Е ФАРС - http://www.kaily.dir.bg
14 Януари 2009 14:19
... точно напротив, съкровище
повече ме е яд дори от активните мероприятия срещу Атака
..сама ще се сетиш защо!!..
ЖОКЕР- сама знаеш, че ние не сме книжни плъхове-поборници ала Манерку, Хеатку, Ганчу и Йезуитку

Редактирано от - КОСТАДИНКА ИВАНОВА на 14/1/2009 г/ 14:20:47

14 Януари 2009 14:19
Ама как сте се подредили, тука и на топло, гледате любимеца си Шашко ДикоФФ и пак плюете, що не сте при "опълченците на Костофф", там на барикадите, ама нема го Валяка да организира, пък и кинти нема, нема чай, кафе по "пунктовете"...Нема да мине тоа път...Пирински каша е духал...Ха Ха.
14 Януари 2009 14:23
Еее, най-сетне - тв "Скат" пусна "обработен материал" от Протеста!
А Сашо Диков продължава "на живо"...
Балък, па няма му се отвори парашута, и да стане колега на Волен в следващата Парлямента.

14 Януари 2009 14:30
СКАТ винаги е излъчвал на живо протестните политически митинги на Атака.. Дичето също
50-хилядни митинги с перфектна организация и перфектно проведени ПО ВСИЧКИ ПРАВИЛА И СПАЗВАНЕ ЗАКОНИТЕ
Днес това какво беше?
НЕполитически митинг?
Опит за преврат?
Мероприятие за Стабилизиране на тройното котило?
Опошляване на рехавото гражданско общество?
...
какво?
14 Януари 2009 14:35
... не случайно днес нито една Партия или каквато и да е организация НЕ Е СПОСОБНА да организира и проведе многохиляден цивилизован протестен митинг
... освен АТАКА, разбира се
ФАКТ!!!
.. искат се качества за това
14 Януари 2009 14:37
Немаше ги когато полицаите млатеха и ритаха по главата техния колега-студент Д.Стоянов


Редактирано от - Капитан Немо на 14/1/2009 г/ 14:40:06

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД