:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 277
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Поляк замесва българин в неуспял атентат срещу Йоан Павел Втори

Снимка: Ройтерс
Папа Йоан Павел Втори
Българин, чието име не се споменава, е замесен в организирането на неуспешен атентат срещу покойния вече папа Йоан Павел Втори при посещението на Светия отец в неговата родина през 1987 г. Това разкрива пред полския тв канал "Религия" Зджислав Крол - бивш началник на канцеларията на архиепископа на Варшава. Прелатът бил предупреден за подготвеното покушение от една жена, която била интимна приятелка на въпросния българин, но същевременно и ревностна католичка. Тя споделила с Крол, че атентатът трябва да бъде осъществен при една от визитите на папата в южното полско воеводство Ченстохова. Висшият духовник обаче своевременно предупредил местната полиция, която веднага арестувала предполагаемия терорист.
54
1837
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
54
 Видими 
17 Февруари 2009 06:05
Требва да се внимава с полячинките. Абе, кой разправяше колко много обичал "Жените на Варшава" от Джери Марков...
17 Февруари 2009 06:54
Няма такъв българин на който този папА да му е пречил с нещо та чак да го убива.
Дори Тато не е имал интерс. А папАта не е бил и по женската част, та някой наш да го подгони от ревност.
Но за пари и нашенец и дори поляк можеш да наемеш.
Въпроса е кой е плащал и кой е стрелял? И в двата случая се видя,
че ни едното ни другото е извършено от българи.
17 Февруари 2009 08:46
И аз имах за интимна приятелка една ревностна католичка в Полша, с която доста спорехме на религиозни теми, но не съм арестуван никога.
Впрочем, нас българите религията започна да ни интересува /донякъде/ едва след като започнаха да ни навират в очите, че има мюсюлмани. И след като някои казълбаши у нас, които турците са наричали гяури като всички нетурци, станаха по-турци и от тях.
И въобще не ни касаеше кой е папа и кой е ходжа. За пари Сулю Пулев прави всичко и такъв човек е просто наемник без националност. Като легионерите в чуждестранния легион.
17 Февруари 2009 09:00
това с папата е повторение на битката на поляците краи варна където владислав варненчик в случая папата бил убит от турски воиник
а това че във ватикана са избрали поляк за папа е да го използват срещу социалистическия строи в източна европа останалото го знаем
17 Февруари 2009 09:19
Поляк замесва българин в неуспял атентат срещу Йоан Павел Втори

А защо не продължат с разследването в посока КОЙ е поръчител? Като се има предвид решаващата роля, която има този папа, за срива на социализма, сигурно нишките ще се проточат към Москва...
17 Февруари 2009 09:26
Бени, и това го пише, ама по другите вестници.

С мисията бил натоварен българин, който получил от съветското военно разузнаване секретна информация за маршрута на светия отец, както и билети за влак за градовете, в които той щял да държи речи.


Тук се стремят да не разстройват флигорните, спестявайки им некои елементи от свободата на словото.
17 Февруари 2009 10:22
Вече се оляха да пишат глупости.
17 Февруари 2009 11:44
oIo ...
С мисията бил натоварен българин, който получил от съветското военно разузнаване секретна информация за маршрута на светия отец, както и билети за влак за градовете, в които той щял да държи речи.
Тук се стремят да не разстройват флигорните, спестявайки им некои елементи от свободата на словото.

Туй спестеното сигур е, че нашенецът е инструктиран от Путин.
17 Февруари 2009 11:44
Benedicta схвана ли си нещата....

17 Февруари 2009 11:47
....поправям; схванала си нещата....

17 Февруари 2009 12:03
Някой чул , друг казал. И накрая нищо конкретно. Нали уж имало арестуван , па никой не знае кой е тоя арестант. То дори не се знае дали е бил съпруг или просто приятел на полякинята. Па не се знае сънлие или реалност. То може и отчето да е сънувал.
17 Февруари 2009 12:21
Комунистите-терористи решиха в Москва да премахнат Папата(антикомунист-демократ)за да запазят комунизма, за целта поставиха задачата на ДС(маша на КГБ), за да не се изложи директно СССР("голама империя" при случай на разкриване, но не успяха да ликвидират Папата, а се самоликвидираха и добре, че се ликвидираха...

17 Февруари 2009 12:46
След като не успяха в Полша, им хрумна "гениалната" идея да дадат поръчката на един такъв терорист(турчин-сив вълк), от който никой няма да се усъмни в света и балъците в България ще лапнат, ДС плати на Агджа три млн марки от парите на народа и после знаете, отричания, дезинформации, лъжи и още има балъци които вярват на лъжите, дори и Стани-шeф се принуждава да лъже по въпроса, макар че знае всичко, събуди се ей народе и виж кой те управлява, по-вече време за губене няма....

17 Февруари 2009 12:54
yagen, Агджа, след този случай (за който става дума в матрияла) ли е?
17 Февруари 2009 13:07
Поредните глупости.

Ягенче драго всезнаещо - аджеба имаш ли разписка копиенещо за тез пари дет лошото ДС ги е дало за компрометиране на добрата туркия ?

Дъвка за наивници - ако бяха искали да го думнат папата щяха да го думнат - това си е базик на наш гръб и човек трябва да е абсолютен малоумник да го повярва.
17 Февруари 2009 13:32
Митко, значи според теб атентатът срещу папата и раняването му е просто " базик на наш гръб " и никой не е искал да го думне? Не очаквах от тебе такива глупости.
17 Февруари 2009 13:38
Познавам двама българи дето са опитавали да убият папата, и двамата женени за полякини.
Единият е от нашето села - казва се Иван.
Преди да се ожени за полякинята (страхотна мадама, висока, руса - абе изобщо), Иван от нашето село покани таткото и брата на булката на гости на село - да се опознаят. И мене покани.
Седим на масата и си общуваме - на руски язик, естествено. На масата се слагат едни вина, едни ракии, едни мезета. Поляците - много се зарадваха, дръпнаха яко и похвалиха домашната продукция. И заговориха за бизнес (такива са те) - колко декара лозето, колко вино правите, колко ракия...
"Ами към 4 тона вино, без пелина и към тон, тон и двеста ракия", похвали се на Иван баща му.
"Е, сигурно добри пари изкарвате тогава?" (хорошие пеньонзи), поинтересува са сватът.
"Ами, пари, всичко се изпива, трима сина имам - похвали се на Иван баща му - едни 100 кила останаха от миналата година, ама тя не става за пиене и ще се преварява".
Поляците останаха доста стреснати в какъв дом дават дъшеря си.
17 Февруари 2009 13:46
Бени и всички останали.
По атентата срещу папата в България съдиха трима души.

Единият сочен като основен организатор - генерал от запаса и от ДС.
Същият този някой ми е роднина и направо казано дядо ми - още е жив и здрав човекът.
Говорил съм много по темата с него - гледал съм документи различни - мога да кажа само едно.
Гарантирам ти че не сме стреляли папата и не сме организирали атентата. В допълнение в онези години въобще не сме били силни по Ян флеминг изпълненията - това си е било специалитет на УСА и УССР.

Както искаш така го приемай - за мен това е помия излята върху българия заради която се опитаха да вкарат в затвора мой роднина и смятам че горе долу добре познавам темата
17 Февруари 2009 13:56
БТЛ

Цялата бг връзка в атентата се крепи на версията че 4 месеца преди опита за покушение Агджа е имал среща в хотел шератон с друг турчин, трафикант и контрабандист вербуван от БГ службите който е подготвил атентата дал е инструкции пари и т.н
Подобна среща не е имало и никога не е доказана. Въпросният турчин наистина съществува но по онова време не е бил в БГ - бил е вербуван от бг службите по простата причина че по онова време турция е била на нивото БГ днес. Тоест конкретният трафикант е бил свързан с министъра на търговията и МВР на турция а нашите момчета чрез него са искали да се докопат до тези конкретни лица - удар и цел много по силни, значими и смислени от опушкването на главата на римокатолическата.
17 Февруари 2009 14:05
Митко, няма да ти повярвам, не защото лъжеш, а защото си пристрастен и субективен...Все пак дядото си е близък роднина. Нито един дядо свързан със службите не би казал нещо дори на внука си.

Редактирано от - Benedicta на 17/2/2009 г/ 14:06:07

17 Февруари 2009 14:09
Carawaggio, вижда се кой е овца, комунистите ви смятаха за тъпи овци и затова така лесно ви манипулираха и лъжеха, кога най-после ще си извадите главите от пясъка за да видите истините бе , кога???

17 Февруари 2009 14:10
както желаеш - но аз лично до по достоверна информация достъп не съм имал а нещо ми подсказва че и журналята нямат.

по принцип едно от доста добрите разследвания по темата е Натиснете тук

не знам дали четеш френски но с удоволствие бих ти предоставил оргиналът.

та така
17 Февруари 2009 14:16
hamel да, а за случая в Полша и аз сега научавам...

17 Февруари 2009 14:25
mitkog, браво бе, за участието на българите в атентата знаят в цял свят, само дето не знае съучастника, как можеш да вярваш на такива глупости бе?

17 Февруари 2009 14:30
Драги яаген.

Ти вярваш, аз знам

Фийл дъ диферънс ?

И само Бтл - единственото неуспоримо нещо е участието на Milliyetci Hareket Partis които само между другото са точно от твойта кръвна група "
Основна цел на Сивите вълци е изграждането на единна Нация от Балканите, през Централна Азия до Китай. Тя трябва да включва всички тюркски народи, като интересното е че тук включват и българите. Център на това обединение трябва да е една силна, независима и самоуверена Турция, около която да се обединят останалите тюркски народи. Сивите вълци не правят и разлика между етнонимите тюрки и турци.

Редактирано от - mitkog на 17/2/2009 г/ 14:33:29

17 Февруари 2009 14:30
Поляк замества българин в неуспял атентат срещу Йоан Павел Втори


__________________________________________ _____________________
Once the government socializes losses, it will soon socialize profits. If we lose our ability to fail, we will soon lose our ability to succeed. If we bail out risky behavior, we will soon see even riskier behavior.
17 Февруари 2009 14:37
mitkog, аз по-рано писах по въпроса, не искам да повтарям вече...

17 Февруари 2009 14:40
хъм и аз писах по въпросътно ще се повторя.

не сме участвали - а това че си правят базик на наш гръб е пошло. всеки с мнението си естествено но в случаят играем ролята на жертвен агнец.
17 Февруари 2009 14:44
mitkog, ако се осъществи това, което си написал ще стане много хубаво и за българите, защото България ще стане почетна държава, а не кенеф на Европа...

17 Февруари 2009 14:49
Ти сериозно ли мислиш че нормален българин ще се съгласи с тези дрънканици ?
Питам от чисто човешко любопитство - турция от китай до.......и това е добро за БГ като нация ?

дай да ти предложа алтернатива - българия на три морета, турция в анадола без европейска част, независим кюрдистан и официялно извинение за арменския геноцид....
ей така в името на спора и пускането на безумни идеи.
17 Февруари 2009 14:54
mitkog, много е близко времето, когато кюрдите ще се извинят на турците, после и арменците, а българите вече се извиниха....

17 Февруари 2009 14:58
...и пак повтарям, българите са народ, но не нация, за каква нация сънуваш?

17 Февруари 2009 15:00
мдааа

лошо че не успе тошката да докара до край възродителния поне малко от малко да се изчистим и да станем нация ........
17 Февруари 2009 15:08
miykog, един ден, когато научиш истината за българската следа в атентата срещу Папата ще ми се извиниш ли?

17 Февруари 2009 15:14
Ама с удоволствие даже може да ти каьа датата 31 февруари - веднага след 30 февруари когато аллаха разкрие в светлината на пророчеството си истината.
Само едно малко пояснение ако може да ми дадеш - за какво да ти се извиня ? за атентата на турското екстремист или за това че мисля че цялата сволоч младо турци следваше да бъдат натирени посока анадола ?
не ме разбирй погрешно - просто съм загрижен че цел живот седите и се бъхтате за права и свободи тука и сте онеправдани а решението е толкова просто.....няколко часа път с автобусата е - еднопосочен билет - направо нищо работа.
17 Февруари 2009 15:19
mitkog, няма нужда да ме гониш, аз живея в Турция, искам да ми се извиниш за това, че не си прав за атентата...

17 Февруари 2009 15:27
Аааа успокоих се - щот от предишни твой постинги бях останал с впечатлението че нещо правата и свободите не достигат и ртябва да се борим срещу тях и така нататък

Ами окей - когато се докаже че не ненормален турски екстремист и пантюркист е пробвал атентат срещу главата на римокатолическата а в същност българин агент и комунист е виновен с удоволствие ще се съглася.
_________
Офф топик и споделено мнение -
чуждите граждани и тези с "чуждо етническо самосъзнание" или с двойно гражданство май трябва по принцип да не гласуват....просто като чужденци не би трябвало да имат право на вот или роля при определяне на чужда за тяхната държава политика.

17 Февруари 2009 15:48
mitkog, с извинение накратко казано, българите един такъв ще го видят и чак тогава ще се съгласят на турския, благодаря за вниманието.

17 Февруари 2009 15:52
моля за нищо...нмо все пак - не ни бери грижа какъв точно ще го видим и после какъв турски....все пак може и да ни е гот нали ?
17 Февруари 2009 16:19
Етнически българин или само български гражданин?
-------------
Егати щуротиите, родени от задръстени мозъци в глупави глави!
Прочутият швейцарец Албрехт Фон Халер (лекар, естествоизпитател и поет - 1708 -1777) казва: "Глупавата глава, когато я пукнат става отворена глава. След излекуването й, обаче, тя отново се става глупава глава."
17 Февруари 2009 16:26
yagen
mitkog, ако се осъществи това, което си написал ще стане много хубаво и за българите, защото България ще стане почетна държава, а не кенеф на Европа..

Ягене, не говори простотии . БГ е такава тъкмо защото освен комунистическите муцуни я управляват мафиотите от ДПС. А Турция и турците няма как да допринесат нещо добро за БГ защото НЕ са европейска държава и народ, с европейски манталитет и култура, а азитски.
17 Февруари 2009 16:28
yagen

mitkog, много е близко времето, когато кюрдите ще се извинят на турците, после и арменците, а българите вече се извиниха...

Става повече от ясно , че си с прост, и безнадеждно промит мозък, Ягене.

Редактирано от - Benedicta на 17/2/2009 г/ 16:35:05

17 Февруари 2009 16:28
Mitkog, аз пък ти вярвам. Сигурно си се заровил яката в инцидента и още те боли от несправедливото обвинение. Знам какво значи да бъдеш несправедливо обвинен и колко сила се иска да се защитиш.
17 Февруари 2009 16:40
финансова поне в БГто

а къде квалифицирам политическите обвинения и поръчки ? щото те са справедливи от ден до пладне - докат падне правителството или системата
17 Февруари 2009 17:04
Аз вярвам в скалъпената работа с българската следа в атентата с папата. Просто България е била удобна жертва да бъде набедена за едно повторно покушение след убийството на Г. Марков през 70-те.
А че има опити от такива като yagen да използват форума като трибуна за болните си велико-турски идеи е повече от тревожно.
17 Февруари 2009 17:27
Не зная дали е съобщено в БГ, но името и бе изчистено за стрелбата срещу папата. Близо година преди да умре той се срещна в затвора с Агджа на четири очи за да му каже кой е стрелял срещу него. След това папата заяви, че няма повече да коментира въпроса, но наистина не са българи. След срещата им Агджа бе преместен в турски затвор.
17 Февруари 2009 21:03
1. Той бая дълго време се е "стискал" завалията докато "сподели" с медиите такава "новина". От 1987 г. досега....
2. След кратка справка в Уикипедия (който иска може да търси и на други места) "....южно воеводство Ченстохова..." не открих. Воеводствата в Полша са:
* Варминско-мазурско войводство (wojewó dztwo warmiń sko-mazurskie)
* Великополско войводство (wojewó dztwo wielkopolskie)
* Долносилезко войводство (wojewó dztwo dolnoś lą skie)
* Западнопоморско войводство (wojewó dztwo zachodniopomorskie)
* Куявско-поморско войводство (wojewó dztwo kujawsko-pomorskie)
* Лодзко войводство (wojewó dztwo ł ó dzkie)
* Люблинско войводство (wojewó dztwo lubelskie)
* Любушко войводство (wojewó dztwo lubuskie)
* Мазовецко войводство (wojewó dztwo mazowieckie)
* Малополско войводство (wojewó dztwo mał opolskie)
* Ополско войводство (wojewó dztwo opolskie)
* Подкарпатско войводство (wojewó dztwo podkarpackie)
* Подляско войводство (wojewó dztwo podlaskie)
* Поморско войводство (wojewó dztwo pomorskie)
* Силезко войводство (wojewó dztwo ś lą skie)
* Свентокшиско войводство (wojewó dztwo ś wię tokrzyskie)
Има ли смисъл още да продължавам?
Бъдете живи и здрави!
17 Февруари 2009 21:13
Ако питаш мен, нема смисъл да продължаваш . Прати си посланието до д-р чоли-боли, или до хунвейбина. Те ше ти го доразвият.

Редактирано от - Meto ot Interneto на 17/2/2009 г/ 21:17:42

17 Февруари 2009 21:52
Хора не се карайте. Аз лично го познавам организатора и извършителя на атентата. Това е Боби Сладкия от махалата /бог да го прости почина завалията от пиене/, убил го е с вафла "Искър" от 5 ст. от 300 метра. Хвърлил я е и го е уцелил по веждата. вафлата е била намзана с отрова и затова Папата е изпаднал в кома, но после се е съвзел и от там всичките беди за България. Това ни го разказа лично извършитела на две водки във Феята. Който я помни сигурно знае че там бяха всички от ДС. Е това е цялата истина за атентата среще Папата. А за полякините - друг път.
17 Февруари 2009 22:17
Абе дузов, ти ме шокира бе, човек! Шо не пишеш по-често?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД