:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 292
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

БСП отвори стаята с компромати

Ще се окаже ли успешна мащабната схема за дискредитиране на очертаващата се управленска алтернатива и възпроизвеждане на мнозинството на БСП и ДПС
Галя Горанова
Какво е временната анкетна комисия "Сретен Йоцич"? Просто част от арсенала на стаята с компромати, за която навремето загатна имиджмейкърът на левицата Нидал Алгафари. Казват, че тежката артилерия е задействана по препоръка на новите израело-американски пиари на Сергей Станишев, които пресметнали, че нападението е най-добрата отбрана. А кабинетът има от какво да се брани. Най-вече от неудобните въпроси за неизгодни заменки, престъпни сделки, спрени еврофондове, скандални назначения и безнаказана корупция. За да не се даде възможност на противника да атакува слабините на властта, БСП минава в режим "черен пиар" за омаскаряване на основния опонент - Бойко Борисов. Позивната е пусната и до всички регионални организации на червените с надежда това да спои разколебаните им редици. Защото немалко социалисти по места питат за същото, а техният премиер няма адекватен отговор. Е,



вместо отговор сега им дават "враг"



За разлика от друг път компроматът "Йоцич" бе институционализиран. Поднесоха ни го под формата на анкетна парламентарна комисия с членове, председател и т.н. Това, което в други времена щяха да развяват като анонимна папка пред телевизионните камери, сега ни се предлага като официална оперативна разработка на спецслужбите за покровителство на сръбския бос от български политици. Предимно опозиционни. Нищо че изпълнителят на мръсния пиар Христо Бисеров също принадлежеше към кръга на "покровителите".

Досието "Йоцич" се цели в два заека - Бойко Борисов и Иван Костов. И двамата гърмени. И не щеш ли тъкмо те се канят да сформират следващото правителство. Ударът е внимателно премерен и може да нанесе големи поражения, понеже част от съмненията изглеждат основателни.

Ако беше изолирана атака срещу опозицията, компроматът можеше и да бъде подминат. Но той е само част от по-мащабна и сложна схема за дискредитиране на очертаващата се управленска алтернатива и възпроизвеждане на мнозинството на БСП и ДПС.



Атаката се провежда на няколко фронта



- чрез съдебен натиск, законодателни промени, черен пиар и поръчкови медийни изяви.

С радикални промени в изборното законодателство, направени в последната минута, БСП и ДПС си осигуриха служебно предимство за вота. Изборната бариера, съставът на избирателните комисии и ред други по-дребни детайли облагодетелстват пряко двете партии и нанасят тежък удар върху опозицията. Така чисто процедурно социалисти и депесари взеха преднина още преди старта за вота.

Във втория план се разправиха чрез съдебни хватки със СДС - по-големия и влиятелен партньор в Синята коалиция, която претендира за място в следващото управление на страната. Легитимно избраният лидер на сините Мартин Димитров бе попилян от, меко казано, "странни" съдебни атаки и вътрешно разцепление в партията. Непризнатото от съда лидерство на Димитров и фалшивата подписка за самостоятелна регистрация на СДС за вота са щрихи към общия замисъл. Кръгът "Бисеров" в СДС, в който влизат Юруков, Радонов & co, довърши работата на съда, като разцепи партията и осигури парламентарно представителство на РЗС и Яне Янев, назначен за палач на старата десница. Впрочем проектът "Яне" също бе активиран през последните месеци за нуждите на възпроизводството на властта. На управляващите не може да им се отрече, че изпълниха брилянтно план А.

Резултатът от обединените усилия на чужди и свои



доведе до дестабилизирането и отслабването на СДС



и донякъде на цялата синя коалиция. Но тъй като ДСБ запази устойчивост и не се поддаде на атаката, БСП и ДПС прибегнаха до класическия компромат. В стила на Атанас Атанасов (с неговите камъни по неговата глава) поръчковата комисия "Йоцич" започна да възпроизвежда диалози от СРС-та и да намеква за непростимо снизхождение на тогавашния премиер Иван Костов към действията на сръбската мафия у нас. Засегнатите, уви, не се показват особено убедителни в защитата си. Така бе изпълнен и план Б от схемата за дискредитиране. До изборите едва ли ще чуем нещо за делото "Лиани" и незаконно финансиране на ДПС чрез обръча от фирми. Темата бе свалена от афиша и десните са впримчени в позицията да се оправдават.

Различни изпълнители имат своя роля в мащабния сценарий. Уж независимата Мария Капон, например, стана инициатор за сформиране на комисията "Йоцич" и услужливо легитимира мисията й. Яне Янев и Димитър Абаджиев бяха харесани за вносители на поправката за покачване на 8% на коалиционната бариера. Така позволиха на БСП и ДПС хем да не си цапат ръцете, хем да вбият допълнителен клин между разединената опозиция. Дори една невзрачна част от "Атака" бе впрегната в миманса при отхвърлянето на президентското вето. Така цялата хамалогия по



задушаването на опозицията бе поверена на самата опозиция



Злоупотребявайки с неудовлетворените политически амбиции на разни нейни представители, управляващите от БСП и ДПС се сдобиха с отбор килъри, които свършиха мръсната работа и прикриха следите към поръчителите.

А през това време премиерът се яви в няколко фризирани телевизионни предавания, за да засвидетелства грижата си за добруването на народа. Като пътьом не пропусна да отбележи, че скандалните сделки на властта в последните месеци от мандата са част, ако не и гаранция за това добруване.

Битката за следващия парламент се очертава като най-ожесточената за последните 20 години. Нищо чудно да се сбъднат мрачните прогнози на шамана Стефан Гамизов за "кървави избори". Залогът е твърде голям. Властта не успя да изконсумира докрай средствата от еврофондовете, което допълнително я настървява за бой. Евентуална победа на опозицията ще разстрои стройните й схеми за източване на пари (преди новата власт да устрои свои хора в тях). Особено плашещ е устремът на Костов към властта. Командира притежава управленски опит, включително и опасното познание за функционирането на властта. Знае как се заменят едни обръчи с други. Владее средствата на политическата разправа. Оттук и ужасът, че може отново да се върне на власт.

"Йоцич", Яне, Юруков, Бисеров са само началото. До изборите остават цели два месеца. А никой не знае колко голяма е стаята с компромати...
карикатура: Христо Комарницки
---
946
11904
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
946
 Видими 
01 Май 2009 02:41
Много добре казано. -
01 Май 2009 08:15
Стига с тая "фалшива регистрация" на СДС. Това е единствения начин за спасение на СДС от смъртоносната прегръдка на Иван Костов.
01 Май 2009 08:24
Смело и вярно казано!Момичето е читаво...ще взема да и простя../опърпани хорица около 50-те..!
01 Май 2009 08:34
Галя,
Обикновено пишеш по-добре. Това тук е някакъв буламач от конспиративни теории, които нямат никакво що-годе логично покритие. Цялата статия е писана като че ли насила.
01 Май 2009 08:49
А рейтингът на Бате Бойко расте ли расте, накрая ще сформира сам правителство и бой, бой по манерката на враговете!
01 Май 2009 09:09
Червените еуглени продължават да подскачат.

Ама много станаха, ще трябва да търсим "Райд".
01 Май 2009 09:09
Бел. на модератора: Моля, пишете на кирилица, ползвайте бутон за кирилизация или Натиснете тук

Редактирано от - sybil на 01/5/2009 г/ 11:07:48

01 Май 2009 09:11
С две думи-червените лайномети на мах...
01 Май 2009 09:23
Туй миче Галчето ем убаво ем убаво пише.
Ама много конспирация има в тази статия- казано на по-научному много детерминизъм. А ние живеем в не-детерминистична вселена. Т.е., не се вземат предвид различните хаотични процеси, които водят до самоорганизация.
Сега да го кажа по-простичко съществуват различни интереси, които се сблъскват. ДПС няма никакква вина, че голяма част от симпатизантите на СДС не долюбват браво Ваньо браво Костов. Те ако го любеха нямаше да стоят в СДС, а щяха да отидат в ДСБ. Истината е, че текат хаотични процеси и в такива води БСП най-добре плува. Там само използват и засилват един или друг процес, в изгодна на тях посока. Да се преписва на Капон слугинаж на БСП е доста пресилено, Яне Янев също гони свпои лични интереси. Той тези номера отдавна ги прави. Нали си спомняте като докара селяните на времето. Дясното не , може да извади структура, която да може да заяви "Есть такая партия", както Ленин заявил за болшевиките и победил.
01 Май 2009 09:48
за статията
01 Май 2009 09:56
Браво за статията Остава хората даразберат, че освен ДПС и БСП са ПРОКЛЯТИЕ за България, и да не им позволят да останат на власт.
А червените чехълчета, плазмодии, тении, червеи и прочие фауна да си подскачат-малко им остана..

Редактирано от - Benedicta на 01/5/2009 г/ 10:02:14

01 Май 2009 09:57

Абе Марксе,
Какво дясно бе човек.Тези всички са от едно тесто палачинки. Как да предложи нещо, като няма самостоятелно мислене.Дясно-ляво, горе-долу, всички партии у нас са клонинги на столетницата.
01 Май 2009 10:18
Марксе,
Проблемът ви е точно обратен.
Огромното мнозинство от българския народ вече ясно казва: "Есть такие партии" и ги посочва - БСП и ДПС. По-точно посочва им вратата.
И тук настава големият ужас. Ами ако на власт дойдат реваншисти, които наистина ще поискат да търсят съдебна отговорност за безумното крадене?
Въх!
01 Май 2009 10:29

Сократе,
Може ли да ги споменеш по име(реваншистите, де), за да гласувам за тях.Ще съм ти много признателен.
01 Май 2009 10:29
Браво на Галя . Въпреки конспиративните разсъждения- добре се е справила.
01 Май 2009 10:42
Едни мутри правят номера на други мутри. Какво ляво, какво дясно. Всичко е свързано с усвояването на едни пари. Единствените показатели по който трябва да си харесваме бъдещите управници са малка уста и некоординирани движения на ръцете. Та, докато се тъпчат с наши и чужди средства, по малко да пада и надолу към нас.
01 Май 2009 10:51
ЛУСТРАЦИЯТА е задължително условие новата власт да има някакъв шанс за изваждане на родината от коматозно състояние. ДС, РУМНО, номенклатура на БКП и ДКМС от градски комитет нагоре. Съдебна система, финанси, медии, образование. Надявам се цинизмът и озлоблението на ченгетата да бъде максимално силен, барем им дойде малко от малко акъла на поплювковците от опозицията с кого си имат работа.
Проблемът е, че в обществото са много много валко хората, които могат да си представят цялата мерзост и мракобесие на съвецките ибрикчии у нас - били те комунисти, обикновени ченгета, пети колони и секви такива.
01 Май 2009 10:51
Добре се била справила! И аз тъй мисля - колкото и да се напъва човек, повече нема какво да се измисли. Значи: Говорим за Мария Капон, за Яне, за Бисеров, за Димитър Абаджиев! А каква е връзката им с БСП?
Но тъй като ДСБ запази устойчивост...
Че те колко останаха милите, че да се разлюлеят? Ваньо, Катя и още кой?
01 Май 2009 10:56
"Когато четете хвалебствена статия, винаги е благоразумно да се попитате: "Против кого е насочена?"" Обратното също е точно толкова вярно.
Жокер: В статията непрекъснато се споменават абревиатурите БСП, ДСП, СДС, ДСБ и РЗС. И нито един път "главната" партия.
01 Май 2009 11:09
Аве, снощи гледах по новините на Канала, неформалния шеф на главната Партия. Беше някъде из Европата (направи здрасти с Берлускони ) Та, лъже, значи, като сиганин. Разказва, как "ние ги ловим, те ги пускат" и обяснява, че съдиите били назначени от БСП. Обаче, аз помня. Помня, че тез случки се случваха, когато той беше главен секретар. А тогава, пък и сега, в съдебната система се подвизаваха назначените по Ваньово и по дедово време. И що лъже?
01 Май 2009 11:13
За съжаление съм хунвейбин , животинка от блатото , плячка за крокодилите , гостоприемник за вирусите .

Ако бях гражданин и имах граждански права , чисто и просто, щях милата Галя да я помилвам в съда- заради импровизациите чрез "Сретен Йоцич"?

Едно локумче , това щеше да е обезщетението.

За другите , посредниците на Сретен Йоцич-Простов и неговата камарила , друго щях да поискам .

----------------------------------------- ----------------------
Този опит за , , ноктюрно” /публикацията /е тип маникюрно и мъникюрно .Компромат е на ноктюрното.

Не така де , като сме жители на Блатото , все пак сме бозайници?

Редактирано от - хунвейбин на 01/5/2009 г/ 11:26:25

01 Май 2009 11:14
Жоро Ганчев,
Намерих идеалния кандидат за твоето предложение: "Единствените показатели по който трябва да си харесваме бъдещите управници са малка уста и некоординирани движения на ръцете."

Натиснете тук
01 Май 2009 11:26
Сократе,
Да не е роднина на този(снимка: натиснете тук)
01 Май 2009 11:28
Ще си изкарат за бой камуняките...
01 Май 2009 11:28
Какво значение има в това да се пише за една истина, когато тази истина по съществото си би трябвало отдавна да е втръснала на всеки нормален български гражданин?И това продължава от избори на избори, и ефект бърху системата няма абсолютно никакъв!Вместо това, коментариите като показно манипулирани се насочват към разните "качества" на отделна фигура или партия, в чиито причина за съществувание неможе да има никакво съмнение.
01 Май 2009 11:40
Какво значение има в това да се пише за една истина, когато тази истина по съществото си би трябвало отдавна да е втръснала на всеки нормален български гражданин?

А, това е интересно! Ще трябва, обаче да оставим настрана, че тази "истина" е от същата проба, от каквато е и днешният "анализ"
01 Май 2009 12:00
Браво на Галя Горанова !
Само да добавя нещо - в стратегията на управляващите е включен и един много мръсен номер - погледнете форумците тук и веднага ще ги познаете! Вероятно заплащането им е пропорционално на тъпите коментари, чиято единствена цел е да умаловажи статията!
01 Май 2009 12:03
"Да се преписва на Капон слугинаж на БСП е доста пресилено"
Марксе,
никак даже. За нея и повечето около нея нищо не е пресилено.
Всичко е въпрос на калкулация - слугинажът на продажниците е към парите.
А тази точно е в челото на класацията.

01 Май 2009 12:08
в съдебната система се подвизаваха назначените по Ваньово и по дедово време. И що лъже?
hamel,
Не лъже, а знае, че и "дедо" и "ваньо" са БСП под прикритие.

01 Май 2009 12:08
Да се преписва на Капон слугинаж на БСП е доста пресилено, Яне Янев също гони свпои лични интереси.


Mrx++,
два пъти се убедих в конформизма и слугинажа на М. Капон. Ще се убедиш и ти, ако прочетеш Click here , /за нейния"сблъсък" с Емилия Масларова/ , както и Click here /за "сблъсъците" и с Пл. Орешарски и Меглена Кунева/. Чети, това са документи.
А Яне Янев вече два месеца мълчи по това: Click here и хич не изпитва ентусиазъм да се изправи срещу БСП.
Така че Галя този път е много права.


Edited by - Mitev on 01/5/2009 г/ 12:14:44

01 Май 2009 12:10
А какво ли ще се случи, ако нещо се закучи, ако много се подлучи, ако Галя не улучи, българинът се научи и сценарият не се получи?
01 Май 2009 12:11
Браво, Галя!
Боят настана, тупкат сърца ни.
Ето ги тамо наще душмани!
На оружие, братя (с бюлетините)!
01 Май 2009 12:15
Чакай малко, Езопе! Значи, Капон е от слугинажа, Яне, Абаджиев и т.н. - също. Кой тогава не е? Който днес от престараване да говори глупости, амен амен, ще направи апоплектичен удар? Ами утре, като започнат вътревидовите самоизяждания (канибализма) в "опозицията"? Кои ще са правилните другари? Преди време бях помолил, да се постне едно списъче с автентичните опозиционери, обаче цък - нема. Дайте да ги видим - опозиционерите по идейни съображения.
01 Май 2009 12:19
и "дедо" и "ваньо" са БСП под прикритие.

Ами тогаз що рИвети?
01 Май 2009 12:21
Абе пичове и вие такива от женски род!
Твърдите, че Костов, Янев, Капон, ....- всички политици били креатура на БСП.
Това като призив да се гласува за БСП ли да го разбираме?
01 Май 2009 12:22

смешница


ако имаш предвид "витрина" си без съмнение прав.

01 Май 2009 12:34
Твърдите, че Костов, Янев, Капон, ....- всички политици били креатура на БСП.
Това като призив да се гласува за БСП ли да го разбираме?


Змей,
ти ли не знаеш как да го разбираш? Хайде, моля те, не се прави на наивен

01 Май 2009 12:35
Честит празник на г-жа (г-ца) Горанова и на всички форумци, за които 1-ви май е не червен, а празник на трудовите хора.
За статията. Материалът не е лош, но явно е писан на коляно и не блести с характерната за авторката прецизност. Увлечението по мистериозност във фактологията играе съмнителна роля при защитаването на журналистическата позиция на Горанова. Но нека й простим - все пак празници са.
01 Май 2009 12:44
Заглавието -"БСП отвори стаята с компромати"
А в статията - за Бисеров!
Според мен - стаята с компромати си е останала загадка за авторката. В компроматните игри играят ченгета и това е стара истина. Ама а госпожицата/госпожата да се зарови в онова змийско гнездо. Нъц ..., по-лесно е да изтипосаш тия, дето са по ТВ екраните. Щото тя нашата журналистика е това - телевизионерите четат вестници, а вестникарите - гледат телевизия и така ... правят откритията.
01 Май 2009 12:51
Щото тя нашата журналистика е това - телевизионерите четат вестници, а вестникарите - гледат телевизия и така ... правят откритията.


Калина Малина,
оригинално,

01 Май 2009 12:55
А в светлината на актуалното международно и фътрешно положение, като какъв е Радонов? От слугинажа или как?
01 Май 2009 13:03
Авторката по мое мнение е твърде повърхностна като повечето журналисти. За прецизност е меко казано пресилено да се говори. По принцип аз повече научавам от коментарите. А иначе куките (знаем си ги) не спят, но мисля че скоро ще им мине черна котка пътя и не е зле да се замислят ( ако са в състояние).
01 Май 2009 13:09
Змея
Жокер: В статията непрекъснато се споменават абревиатурите БСП, ДСП, СДС, ДСБ и РЗС. И нито един път "главната" партия.

Мен ме впечатли, обаче, споменуването на Гамизов, тази одиозна фигура дето се пъха в нашата политика, свързана доколокото разбрах с главния крадец на столицата Софиенски, а със сигурно представяща определени икономически интереси на САЩ в България.
И не се вълнувайте много (я я вижте Бендичка, цялата се е зачервила) - шъ стане това, което не искате да стане.
01 Май 2009 13:14
Аве мен не ме смущава споменаването на Гамизов, любопитно ми е, без да ме смущава, кога той стана "шаман". Баси!
01 Май 2009 13:18
"Казват, че тежката артилерия е задействана по препоръка на новите израело-американски пиари на Сергей Станишев, ..."
Може ли уважаващ себе си журналист да строи концепция върху подобна основа?!!
01 Май 2009 13:27
Не ги ли преструктурираме , всичката ни структура ще разплачат ...

01 Май 2009 13:29
... Щото тя нашата журналистика е това - телевизионерите четат вестници, а вестникарите - гледат телевизия и така ... правят откритията...

01 Май 2009 13:44
Честит празник на г-жа (г-ца) Горанова и на всички форумци, за които 1-ви май е не червен, а празник на трудовите хора.


Ченгето,
благодаря за честитенето на празника на трудовите хора. Той не е червен, но Станишев днес ще се появи на тържеството в София в опит да го зачерви.
От друга страна, като гледам ситуацията в Пловдив, мнозинството от трудовите хора днес пак работят /навярно понеже са много забогатели/. Почиват предимно чиновници, депутати, министри и прочия власт.

01 Май 2009 13:44
Два въпроса към мис Горанова.Ако иска може и да ги развие в някоя статия.
1.Смята ли, че ако дойде ББ на власт (с Иван Костов в джоба си), ще има осъдени за каквото и да е??От тогавашната вече опозиция БСП и ДПС, пък и от своите (и те не са ангели, знае се)?
2.Понеже винаги има "протестен вот".Кой ще "обере" протестния вот в момента (за Бойко ще е "модерно" да се гласува, а за Ваньо ще е "сантиментално" )??
01 Май 2009 13:48
Много добра статия. Мафията БСП и ДПС нямат срама. 80% от българите изпитваме отвращение и погнуса от таз шайка престъпници
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД