:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 269
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
ИНТЕРВЮ

Гледането на "ВИП Брадър" е въпрос на лична хигиена

След една-две години ще има пик на изкуствата в България, твърди актьорът Христо Мутафчиев
снимка: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
Христо Мутафчиев
Христо Мутафчиев е завършил НАТФИЗ в класа на проф. Надежда Сейкова. Играл е на сцената на ДТ "Н.О. Масалитинов" в Пловдив, Народен театър "Иван Вазов", "Сълза и смях", а от 1995 г. е част от трупата на Малък градски театър "Зад канала". Председател е на Съюза на артистите в България от 2005 г.





- Христо, според теб излиза ли от кризата българският театър?

- Всеки, който смята, че добро изкуство в България няма, жестоко се лъже. Залите са пълни. И не говоря само за театъра, а и за музиката, за балета, за операта. Затова не ми харесва този скептицизъм. Всеки може да направи своя личен избор - дали да си стои вкъщи и да гледа простотиите, които дават по телевизията, или не. Това зависи от нивото на интелект, от нивото на морал и от съотношението помежду им. Това е въпрос на лична хигиена.

- Как масовият зрител, който харесва да речем "ВИП Брадър" и производните му и чете жълта преса, може да бъде вкаран в театралния салон?

- Защо да бъде вкарван в театъра? Като си е избрал да воайорства и чекиджийства, гледайки тези предавания, това си е негов избор. Изкуството е свободно възприятие. То трябва да бъде възприемано с желание, а не въпреки желанието на индивида. Хората, които обичат да ходят на театър, са достатъчно интелигентни и знаят, че срещата им с живото изкуство ще им донесе много повече щастие, отколкото наблюдавайки кого ще вкарат в някаква къща или кого ще изгонят от там. Ако си избрал пътя на посредствеността, ще си останеш цял живот такъв.

- Не те ли притеснява, че подобно поведение неминуемо рефлектира върху децата?

- Децата наблюдават и попиват всичко. Но те имат друго усещане за живота. Децата все още не са уморени. Те комуникират повече от възрастните помежду си. Те имат желание да излизат навън, имат желание да се срещат, да разговарят, имат желание да контактуват в интернет. И разбират много повече неща от родителите си, които от работа се прибират и се лепват за телевизора. Така че аз не се страхувам от това. Знам, че след една-две години ще настъпи мигът, в който ще има пик на изкуствата в България. Защото все повече и повече хората изпитват необходимост от естетизация.

- Това ли е причината много хора да се откажат от телевизора като вещ в дома си?

- Телевизионната кутия е загуба на идентичност. В момента, в който ти се залепиш за телевизионния екран и се припознаеш с водевилни изпълнения и евтини смешки, изгубваш себе си някъде там. Това да наблюдаваш такъв тип предавания, да четеш жълта преса и да се надсмиваш над нещастието на някой или над това, че този бил уж звезда пък гледай какви работи върши, означава да се надсмиваш над собствения си интелект. И ако ти си забраниш да го правиш или поне не му обръщаш внимание, ще откриеш аромата на цветето навън, ще ти се прииска да се качиш на Витоша, ще искаш да прекараш събота и неделя сред природата със семейството си.

- Като председател на Съюза на артистите в България, какви административни промени смяташ, че ще бъдат полезни за българския театър?

- Необходими са промени в закона за култура, промени в нормативни актове, в кодекса на труда, който според мен в някои свои точки е морално остарял и неадекватен на днешния забързан ден. Например идеята за правилното и адекватно разпределяне на средствата по театрите буксува вече 17 години. През последните 15-16 години ситуацията в театъра в един момент се оказа много по-зле, отколкото бе до 1990 г. Преди промените все още имаше едни добри остатъци като т.нар. бонуси за хората, които играят повече, имаше осигурена почивка, съобразяване с труда на човека, с неговия талант, с авторитета му. Не че страдам по тези отминали безвъзвратно дни, но в един момент демокрацията разми тези ценности, обезсмисли тези необходимости и хвърли артистите в пространство, в което те не знаеха как да се ориентират. Единственото спасение за театралите беше, че се запази щатното разписание, което даваше някаква сигурност за работещите в театъра. От друга страна, в България, която е малка държава, е много трудно да се работи само на свободна практика, тъй като театралният ни пазар е малък, а творците много. Така че голяма част от тях ще изпаднат от борда, ако бъде премахнат щатът. А бе, доста объркана работа. Откакто съм председател на Съюза на артистите се сблъсквам с куп проблеми. Няма как да не се оформи в съзнанието ни идеята, че трябва да има промяна в театралната система.

- Как си го представяш, че ще стане?

- С Бина Харалампиева, като директор на театър "Зад канала", Кирякос Аргиропулос - директор на Столичния куклен театър, Робърт Янакиев - на "Възраждане", и тогава беше още Доротея Тончева директор на театър "София" проведохме една много сериозна "битка" да убедим ръководството на Столичната община и най-вече общинския съвет, че никак не е лошо за творците приходите вместо да се връщат в общината, да си останат в театъра и той да може да оперира с тях за производството на нови спектакли, както и за допълнително материално стимулиране на целия екип на театъра. Тогава може да има наистина добър мениджърски подход вече от гледна точка на това какъв ти е репертоара, какви спектакли правиш, колко играят актьорите и т.н. И слава богу, ръководството на общината и САС направиха онова, което ние наричаме театрална реформа. Сега приходите остават в нашия театър и аз намирам смисъл да играя повече в нашия театър, а не да ходя да бича халтури по други места.

- Така ли трябва да стане и в другите държавни театри?

- То неминуемо ще стане. Проф. Стефан Данаилов е наясно с процеса. Няма връщане назад. Още повече, че ние много сериозно показахме, че този формат работи. И че не е необходимо само да искаме от държавата, а можем и сами да си го изработим. Не е смисълът културата да иска от държавата. Държавата трябва да осигури базата, оттам нататък да остави твореца да печели от труда си.
66
6502
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
66
 Видими 
01 Май 2009 02:45
Гледането на биг брадър не смешно, тъй като е често срещано умствено разстройство. С такива хора, трябва да се отнасяме с такт и разбиране. Друг е въпроса, че ходенето на театър не е единствената алтернатива, макар че да, помага. А и телевизията като цяло, не е задължително простотия. Освен да хипнотизира видиотените хуманоиди като заек на фарове, има и друго предназначение - новини, образователни програми, хубави анимационни филми, прогноза за времето, и т.н. и т.н., дори и филми, които сте пропуснали на големия екран (по дефиниция филмите с повече от една серия са за ощетените от природата). Т.е., ако си удряш компютъра в главата, не означава че компютъра по принцип води до болка и страдание, а по-скоро означава че не ти е известно за какво се ползва от неувредените ти другарчета. А главата можеш да си счупиш и с енциклопедия, от което не следва...
01 Май 2009 07:28
Доста непокритото самочувствие и агресивността на Мутафчиев са дразнещи в живота. И като артист не е на кой знае какво ниво - просто е добър.
Но има доста неща, с които съм съгласен.
И на първо място това:
Защо да бъде вкарван в театъра? Като си е избрал да воайорства и чекиджийства, гледайки тези предавания, това си е негов избор. Изкуството е свободно възприятие. То трябва да бъде възприемано с желание, а не въпреки желанието на индивида.

Будители е имало по времето, когато на хората е трябвало да се обяснява, да се чете, да се водят. И най-вече да им се донася информация, че и да им се тълкува тя.
Днес има медии, има интернет, има всякаква информация. И да водиш някого някъде си е просто губене на време и првръщането му в пълен паразит.
01 Май 2009 08:07
Гледането на какво?
01 Май 2009 09:12

Всичко това е прекрасно г-н Мутафчиев, ама билетите ви струват твърде скъпо за възможностите на хората.Около 50 лева за тричленно семейство заедно с транспорта, щото последния автобус тръгва преди да свърши постановката.
01 Май 2009 09:15
Малинас,
От една страна е така.
От друга - умножи тия пари по броя на местата в театъра. После се опитай да ги разделиш на артисти, режисьори, осветители, озвучители, сценични работници, гардеробиери, чистачи и т. н. Плюс режийни.
Уверявам те, никак няма да са много.
01 Май 2009 09:48

Сократе,
Не става въпрос за заплатите на артистите.Става въпрос за доходите на хората, които не им позволяват да ходят на театър.Та въпроса, както казва г-н Мутафчиев не е на "лична хигиена", а безизходица и липса на избор.Та ако може с по-малко високопарни слова да се характеризират хората, щото и той едва ли си плаща данъците на халтурите.Пък и имахме честа да го гледаме в едно "риалити" по телевизията.
01 Май 2009 10:06
На мен интервюто ми хареса.
И съм съгласна с Мутафчиев за "Знам, че след една-две години ще настъпи мигът, в който ще има пик на изкуствата в България. Защото все повече и повече хората изпитват необходимост от естетизация."
Отначало като го прочетох, една-две години ми се стори малко пресилено - прекалено кратко време. Като се замисля, обаче, в какъв невеселяшки делириум е изпаднало масово населението, ми се струва, че дори още по-скоро ще е .

Редактирано от - probuzhdane на 01/5/2009 г/ 10:07:56

01 Май 2009 10:14
Абсолютно нелепа и банална статия. Та отпреди сто, осемдесет, шестдесет, четиридесет, тридисет, петнадесет, и пет, и сега се води тази безумна дискусия за добрия вкус в изкуството, за добра аудиосреда и тем подобни класификации и подреждания на дължимо и нед ължимо поведение.
Разбира се има аудитория за всичко. Но Биг брадер събира повече. Идиоти, примитиви?
Не, просто не са "мои" ..клиенти. Не плащат моето изкуства-Анатема!
Аз не гледам Биг Брадер-скучно и банално, рутинно-скандално. Т.е. скандалите се разиграват според пестиливи откъм смисленост сценарии.
За разлика от предишните варианти този Биг даже не претендира да "разкрива" срамниет страни на всекидневието на народа. Показва срамния му "елит" - моделът, който самото общество приема като елитарен.
А що се отнася до театъра тук нещата съвсем не се опират в пари. Променя се стилът на живота , а театърът все пак е градски феномен, целящ легитимация на ясните социални граници сред гражданите.
Какъв град има днес-София, Бургас, Варна.
Там гражданиа е смачкан и театърът едва ли може да му върне самочувствие според възприетия и преживявания от него социален статус, не го оправдава като индивид със собствена стойност. напротив - театърът се включи в конкуренция с другите средства за масовото въздействие, пренася моделите на консуматора от там в театралния салон.
Поради тази причина няма никакви основания да се изпъква като нещо по-свястно и по-стойностно от БИАДа, примерно.
Особено пък с този автор театърът престана да бъде място за интелигентните позиции и послания, изчезна и фигурата на интелектуалеца, обръщащ се към публиката с проблеми и свои решения на тези решения.
Няма го такъв театър, няма го такова кино, няма я и такава телевизия, преса.
Нямя ги защото на место на интелектуалеца прекнаха различни колумнисти, конкуриращи за коментари под линия.
Пак бройки и пак конкуренция с най-низмени цели и средства.
Вери сори
01 Май 2009 10:47
Мутафчиев, като ти е пълна залата, защо снимаш реклами за ипотечни кредити?
Алчността нали знаеш какъв грях е?
01 Май 2009 10:57
Абе ловкия, откъде го извади това сиромашко мислене бе. Защо да не се снима човека? Популярен е, търсен е - значи се продава добре. Не мога да разбера какво толкова ви пречи това? Аман от българска завист и гледане в канчето на другия.
01 Май 2009 11:09
Да, Чими,"продава се" е точната дума!
Нека си се продава, но да не ми говори за морал, чест, човещина и прочие.
Защото съм чел и други негови интервюта.
01 Май 2009 11:28
Да се доизясня.
Според мен артистът е човек с мисия.Особено когато е известен и получава трибуна за споделяне на своите възгледи.Не върви да го играеш чиста и светла душа, за която важно е единствено да радва зрителите си, и в същото време откровено да ги лъжеш.Защото всички знаем особено рекламите за кредити какво са.Не му надничам в канчето, да е жив и здрав и да прави пачка, ама да не се прави на толкова извисен.
01 Май 2009 11:34
Щом въпросът се поставя като такъв за личната хигиена, очаквам на изборите целокупно да се посещават бани, балнеосанаториуми, басейни, водоеми и защо не и високи язовирни стени...
01 Май 2009 12:37
Ловкий, . Доскоро не знаех кое е това момче - Христо Мутафчиев. Повдигаше ми се, когато от екрана ме агитираше да мисля "ИПОТЕТИЧНО", а не "ХИПОТЕТИЧНО". Аз пък предпочитам първо да обмислям нещата ХИПОТЕТИЧНО, за да се опитам да оптимизирам задачата. Един ден, обаче, гледах едно интервю с него. От това интервю разбрах че е председател на съюза на артистите. Разбрах още, че е и симпатяга. Говореше просто и човешки. И ми стана още по-тъжно, че това талантливо момче се е превърнало в едно рекламно телевизионно кречетало, за да спечели някаква (сигурно добра) сума. Сигурно и на него не му стигат парите. Това е , според мен упадъка - да си двойнствен. "Само знайте, за парата, като човек що да прави, продава си и душата". Така няма да ти вярват. Така показваш че си повече тарикат, отколкото човек на духа. Само не ми казвайте "Такова е сега времето". Времето винаги е било идиотско.
01 Май 2009 12:55
"Уверявам те, никак няма да са много".
Сократе,
И двамата сте прави.
Защото държавата ни (днешната) носи на гърба си всевъзможни простотии.
Единствено за театъра обаче (като масова възможност) не и дреме.
Управниците ни си го знаят от татово време -
театърът малко или много поражда мислене, а такива като тях точно то ги плаши.
Тато опасността я беше овладял ПОДКУПВАЙКИ чрез грижи...
Наследилите го пробваха смачкването чрез икономии.
Решиха точно от там да се икономисва - което е рецептата за "ВИП Брадър".

То добре, че за подкупване поне не се сещат.
Със сигурност ако в БГ се появи демокрация -
ще го усетим по отношението към театъра. И по рейтинговия АУТ за "ВИП Брадър"
За съжаление същото може да усетим и при признаци за диктатура.
Затова се получава, че е най-добре да си плащаме -
за да няма рецидив татовото духовно проституиране

и да го има съществувалото, въпреки тато, изявяване на достойни.


За съжаление е криза. Финансова - в демкрацията ни няма криза -

ЗАЩОТО ТЯ ПРОСТО БЕШЕ ТУК ЗА МНОГО МАЛКО И ПРОСТОТИЯТА БЪРЗО Я УДАВИ.


Поради което: да живее театърът - враг и на простотии като "ВИП Брадър"!




















Редактирано от - Езоп на 01/5/2009 г/ 14:10:35

01 Май 2009 13:19
Да живее театърът !


01 Май 2009 14:02
Минавам от тук
Перфектно написано .
Като Моцарт си човече.Нито една нота не може да се добави, извади или промени...
01 Май 2009 14:08
...какво е това "ВИП брадър"?
01 Май 2009 14:15
Ловкия,
в древния Рим, артистите са били на едно обществено стъпало с проститутките, като хора изкарващи хляба правейки кефа на другите.За жалост поговорката "Който плаща, той поръчва" винаги е била актуална.Даже и сега схемата е проста и е същата като едно време.Ако си човек на изкуството и искаш да "пробиеш", трябва първо да се комерсиализираш и после набрал вече икономическа мощ, да прокарваш свои идеи пред голяма аудитория.Примери много... Веднага се сещам за Спилбърг и неговите "Списъкът на Шиндлер" или "Извънземното" - гениални неща, но правени след като вече е световно признат и може да ги осъществи.
А ако бяха направени от Христо Мутафчиев??
01 Май 2009 14:22
какво е това "ВИП брадър"?

Това е българската политическа класа... Даже е по-интересно от "ВИП Брадър".И там има сватби (семейство Паси), а пък култови реплики, скандали, надпърдвания и безмислени мисии - безброй.Разликата от "ВИП Брадър" е, че там всички взимат награди, и то доста по-големи... Представяте ли си Масларова със 100 000??Ами че тя боса ще тръгне...
01 Май 2009 14:37
да им пикам на ВИП-а
01 Май 2009 14:52
А аз на "Брадъра"...
01 Май 2009 14:53
А, анджък, Перкеле,
в България нещата с Випа са малко объркани, откакто през 14 век аристокрацията се скрива сред обикновенното население.
От тогаз и до сега, който излезе на светло яде шамарите.
Затуй умните седят отзад.
А тези дето се пъчат, че са важни, всъщност са чукундури.
01 Май 2009 14:55
а, адаш, чакай и аз да го извадя
01 Май 2009 14:59
искам следващия път и статия за така наречените "политически елит" и "политическа класа"


01 Май 2009 15:34
А тях ше ги препикаме с кеф...
01 Май 2009 15:47
Напълно съм съгласен със съжденията на нашият талантлив артист Христо Мутафчиев.Днес в нашето общество цари пълно опростачаване.Липсват каквито и да било ценности.Това обслужва разни рицари на дебелащината и маргинализирани типове, които не са способни да създадът нищо стойностно, освен американската помия от рода на "Мюзик айдъл"/не може да бъде музикален идол/, или пък "Биг брадър"вместо /големият брат/.Преди години
в книгата "Люти чушки"на Радой Ралин, под карикатурата на Борис Димовски, едно
прасенце с извита опашка, която изписваше подписа на Тодор Живков, се мъдреше епиграма-"Сит търбух за наука глух".Днес разбирам, че ако това е така,
обидните думи, ще бъдат бедни, за сегашните"културтрегери".Когато направиха
Стефан Данаилов министър на културата, наивно си помислих, че като човек който
се е занимавал с киноизкуство, ще направи нещо в тази област.И наистина направи-с благословия продаде киноцентъра на американци.Не дай БОЖЕ, да добавят към залетият ни пазар, с безвкусно направени филми, още такива.Последната постановка в която гледах Христо Мутафчиев бе"Хъшове"на Сашо Морфов.Това ме обнадежди, че още имаме кадърни и патриотично настроени българи.Добре, че всички добри артисти, нямат апетити да стават министри на културата, защото пак ще се досетим за фразата на великият Ралин"Не се страхувам от министъра на културата, а от културата на министъра".Та така за "демократичната ни държава", КУЛТУРАТА И ХАЛТУРАТА
ВЪРВЯТ РЪКА ЗА РЪКА.
01 Май 2009 15:50
Perkele, ти като не гледаш Big brother, както предполагам по НИК-а ти, шо съ убаждъш, а?
01 Май 2009 15:58
Христо Мутафчиев и песента от "Хъшове", любима ми е ... Натиснете тук


За интервюто му ... което си струва да се прочете ...



Редактирано от - Miranda на 01/5/2009 г/ 15:59:14

01 Май 2009 16:02
Бел. на модератора: Моля, пишете на кирилица, ползвайте бутон за кирилизация или Натиснете тук

Редактирано от - sybil на 01/5/2009 г/ 18:09:46

01 Май 2009 16:34
негов избор си е на масовия зрител да 4екиджийства:пределно, убийствено ясно
01 Май 2009 16:47
Не съм гледал по-обидни предавания от тези на "БИГ БРАДЪР" и на "Айдълите" в които наистина изпълненията на тези талантливи деца се губят в простащината и дебилността както на водещите, така и на допълнителните сцени в паузите. Все в този дух е и тази перверзна мания на ЕСЕМЕСИТЕ, с която нещата се опорочават още повече, защото всяко обаждане за 1.2 лева, трябва да пълни джоба на БТК и на .......... Особено гнусни са такива рекламни материяли, в които оня момък си вкарва четката и мие стуклена чаша пред разголена хубавица, която разбира тъпия намек. Май това остана от нашата култура.

01 Май 2009 17:04
За интервюто .

А за рекламите - работата на актьора е да играе - на сцената, на екрана, в рекламни клипове. Колкото и странно да се вижда на някой, това му е работата, за то ва му плащат и за това го гледат. И за това се нарича Актьор...
01 Май 2009 17:36
И за това се нарича Актьор...

Не, за това е само актьор - виж, Актьор е нещо друго... Истинският Актьор няма да рекламира какво да е, защото знае, че хората го обичат и му вярват...
Ловкия, Вълчо -

____________________________
Не мир дойдох да донеса, а меч…
01 Май 2009 17:51
Като си е избрал да воайорства и чекиджийства, гледайки тези предавания, това си е негов избор.

Чекия е от турски и означава сгъваемо ножче - може би председателят на Съюза на артистите в България от 2005 г. като общественик изрязява мнение (неясно какво) за зачестилите убийства с нож...
А може би е имал предвид нещо друго, но то се пише с "И"... Простено да му е - то и друг негов колега бърка "З" и "С"...

____________________________
Не мир дойдох да донеса, а меч…

Редактирано от - редник на 01/5/2009 г/ 19:20:32

01 Май 2009 18:24
За Христо Мутафчиев
Който разбрал - разбрал.
01 Май 2009 18:37
Ох, никак не ми е симпатичен Мутафчиев - нито като актьор, нито като председател на съюза на гилдията, нито пък в позите му на обществена съвест - чалга-култура /а пее с чялгяджийките/, ерзац-култура /а виси по билбордове и дрънка несвързани текстове в рекламни клипове/ - само ореолчето му липсва над ангелската главица. Не търпя морализатори с размахан показалец и осран г.з.
01 Май 2009 18:43
За "естетизацията" на българина след 1-2 години само си викам дано. Защото това ще съвпадне със 2012 когато се очаква пика на световната "естетизация" и имаме шанса при резонанс на тия два пика България да даде на света новите Леонардо и Шекспир .
01 Май 2009 19:07
Мутафчиев искаше да каже 1-2 века, а не години!
01 Май 2009 19:08
Не бъдете такива оптимисти! Пошегувал се е пак май
01 Май 2009 23:45
щом олигофрени като мутафчиев могат да играят в театъра, значи наистина културата е загинала
02 Май 2009 02:32
Никога не съм го гледал а и нямам никакво намерение.....
02 Май 2009 06:52
Някои да е чувал за Проф. Уди Алън или Проф. Дъстин Хофман.
02 Май 2009 07:18
Някой по-горе каза че масовата култура затуй е масова за да се печели от нея.И се обоснова с наличието на "бестселъри" и "блокбъстари".Последните две английски думи са си намерили място в българския език , и в никакъв случай не изразяват простащина и елементаризъм.Напротив , болшенството бест селъри са много добре написани , изпяти-изсвирени, изиграни или нарисувани работи.Интересното е обаче как на АНГЛИЙСКИ ще се обозначи понятието "масова култура"?Май няма да съвпадне с представата за бест селър.Защото "масова култура" или "халтура" е определение за нещо много елементарно , със съмнителни ценности , но пък с реални приходи!!Което пък е реално само в общество , където знаменосците на "масовата куклтура" по всякакъв начин драпат да се приравнят със създателите на "бестселър"...

Редактирано от - ivo kunchev на 02/5/2009 г/ 08:40:48

02 Май 2009 09:24
Е, то и Вип брадър си е вид театър-водевил, мелодрама, каквото там го наречеш. Обикалям и театрите в столицата, там също има водевили, мелодрами, сатири. Както е рекъл Максим Горки, не е важно какво си чел, а какво си разбрал от прочетеното.
02 Май 2009 11:09
Какво искаме? 2 милиона умни българи напуснаха Родината си. От останалите 90 % са с ограничени умствени и интелектуални възможности.
Какво искаме? Държава в която проститутките , мафиотите и пайнеривите чалга певици са ВИП персони.
Какво искаме? Когато виждаш как се краде и рекетира , и ако се оплачеш рискуваш здравето и живота на семейството си. Когато всеки ден се стреля и отвлича безнаказано.
Какво искаме? Когато престъпници с висша закрила посягат , без да им мигне окото , и на европейските фондове.
Какво искаме? Когато няма нито един осъден от средните и висши етажи на управлението , а и демагогията на управляващите е официалната им политика.
Какво искаме ? Когато най-важните новини в медиите са показване живота на българските мафиоти , националните канали са пълни с различни зомби предавания като бик брадър. А хард порно се излъчва повече от 24 часа на денонощие.
Искам да съм на 30 години - да изчезна от тук, някъде където се живее нормално. Където виждаш , че има проблеми , но виждаш как те се решават.
Радвам се само, че поне 3 ми деца са много, ама много далече - в нормална държава.
02 Май 2009 11:20
2 милиона умни българи напуснаха Родината си. От останалите 90 % са с ограничени умствени и интелектуални възможности.



айде полека, моля! избийте си го това от главите, че хората останали в България са втора ръка
02 Май 2009 11:25
Махни тези до 18 години , турците, циганите , планинските българи, голяма част от пенсионерите, българи с основно образование , селяните, тези с висше образование завършили измислените вузове и ще видиш какво ще остане.
02 Май 2009 11:32
Какви са планинските българи бай Драгане? Можеш ли да уточниш мнението си за тях?
02 Май 2009 16:23
Гледането на "ВИП Брадър" е въпрос на лична хигиена


В момента /02.05.2009 г./ вече 15 минути по БНТ - Канал 1, върви Урок по родолюбие с "лектор" Сергей Станишев. Не обичам чалга, но като го слушам, май ще започна да предпочитам чалгата и ВИП Брадъра.
За илюстрация - един от въпросите към "лектора" бе когато формира кабинета дали проверява имат ли министрите татуировки.

Edited by - Mitev on 02/5/2009 г/ 16:26:24

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД