:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 386
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

ВИТРИНА

"Сделката на Ринеман"

Ерих Ринеман, персонажът на Робърт Лъдлъм, е богат немски евреин, който преживява Втората световна война в Буенос Айрес и е основна фигура в сделка със секретни разработки на германски учени (изд. "Прозорец"). Но главен герой е американски шпионин в Лисабон, върху когото ляга тежестта на световната далавера. Характерно за авторовия почерк човекът работи патетично, но е пионка в ръцете на големци.



"Знам кой, не знам как"

е френски сюжет на Арон Елкинс, който е носител на американската награда "Едгар" за кримироман на годината (изд. "Атика"). Френско е градчето, известно с пещерите, пълни с праисторически паметници. Там става убийство и местният полицейски инспектор зове на помощ наречения от вестникарите "Детектив на скелети". Ала следват още трупове и на особения детектив му се сбръчква животът.



"Случаят с котарака на пазача"

е N25 в българската поредица на Ърл Стенли Гарднър за адвоката Пери Мейсън (изд. "Гарант-21"). Този пазач запазва службата си по волята на завещанието, което неговият чорбаджия е оставил, запрашвайки към онзи свят. Запазва и други дребни облаги, обаче чорбаджийският внук погва верния му котарак. Елементарният конфликт се оказва засукан случай, когато с него се захваща Пери Мейсън.



"Да прегърнеш с криле"

е втора стихосбирка на радиожурналистката Росица Панайотова (изд. "Нов Златорог"). "Истинският поет знае, че за да се удивиш, е достатъчен миг, пък за да направиш нещо удивително - много време", изповядва авторката. "Нека потърсим "знаците на вечността" по пясъка на зимните плажове на нашето кратко, неповторимо и оскърбено ежедневие на земни и живи хора! В нейната стихосбирка!", призовава Христо Фотев.



"Как да свалим кръвното налягане без лекарства"

обясняват немските професори Мартин Миддеке, Клаус Фьолкер и диетологът Едита Посписил (изд. "Емас"). Без да предлагат чудодейни средства авторите осветляват проблема и начините за справяне с него. Мерките са основно: движение и здравословна храна. Много ценни са практическите съвети и таблиците със съдържание на храните, които са допълнени с типични български продукти.



"Принцеса"

е най-новото месечно списание, чийто брой 1-и издателство "Егмонт България" пусна от вчера на пазара. Адресирано е към предучилищната възраст, мотото е "Всяко момиче е принцеса": 32 пълноцветни страници, историите са разказани с малко текст и повече илюстрации, във всеки брой - страници с подробни указания за изработване на изящна дреболийка, плакат, награди, рисунки за оцветяване...



"Замъкът на мечтите"

е N118 в поредицата "Исторически любовни романи", която след кратко колебание издателство "Бард" подема отново. Второто десетилетие на ХIХ век, Йоркшир, Англия. Тя е невръстна. Той е херцог и отегчен от жените във висшето лондонско общество. Потърсил е утеха на далечния морски бряг. Той: "Има ли нещо специално, което искаш?". Тя: "Искам да ме чакаш да порасна". И ето че минават 3 години...
904
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД