:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,992,089
Активни 406
Страници 29,098
За един ден 1,302,066
Любов на деня

Защо ген. Борисов заподозря "Сега", че не го обича

Защото дава интервюта, без да заповяда на водещия: Като говориш с мен, ще мълчиш!
Снимка: Николай Дойчинов
Не ми стига цял народ да ме обича, искам и "Сега" да ме обича, сподели ген. Бойко Борисов. Той се обади, потресен как вестникът го е цитирал във вчерашния брой - че царят му е възложил да отговаря за следствието. Въобще не сте ме слушали какво съм казал в "Неделя 150", аз не говорех за следствието, а за престъпността, гневеше се главсекът на МВР.

Понеже не иска да се цепи от всенародната любов, мозъчният тръст на "Сега" проучи метаморфозите на генералската реч, започвайки с цитата, публикуван във вестника: "Желанието ми е да въведа ред в едно секторче на държавата, за което царят ми е възложил да отговарям - говорим за следствието, а в момента то не работи, категорично."

След това извади оригиналния разговор между Борисов и водещия от БНР Величко Конакчиев, както е предаден по БТА.

ВК: Ген. Борисов, доверието към вас расте - 87%, доколкото гледах, и си мисля... даже беше създаден един фенклуб в Стара Загора ваш. И оттук искам да ви питам, това ми е първият въпрос, и заради доверието - как да ви помогнат хората в това, което правите, хората, а не институциите, хората, обикновените хора, каквито сме и аз?

ББ: Първо искам да кажа, че за високия рейтинг вече говорихме, че мен лично ама изобщо не ме интересува, а ме интересува рейтингът на министерството и вече затова се радвам, че той се казва и одобрението е по-добро...

ВК: Висок е, да. Има повишение.

ББ: Да, повишение. Затова се радвам, за другото просто не искам да го коментирам, защото...

ВК: Добре, няма да ви питам даже дали не ви пречи този толкова висок...

ББ: Да, пречи ми, защото, виждате, вместо с политиците, като си говорим, да говорим за градивни неща, те ме питат - ами кога ще се издъня. Всъщност, че това не печели избори, че... просто неща, които изобщо никога не са ставали на въпрос, такива въпроси се задават. Просто сто пъти го казах - нищо свързано с политиката не ме интересува.

ВК: Ясно. Как да ви помогнат хората, хората?

ББ: Те ми помагат. Ето и в момента ме намирате в кабинета, отговарям по имейла...

ВК: Защото те искат да ви помагат.

ББ: Да, много хора, които ми дават сигнали. Всичко, което ми дават, веднага го препращам да се проверява на място. По този начин, може да са 20, 50, 100, 1000 хора, но виждат, че това, което тях ги вълнува, ние веднага се опитваме да помогнем. А доколко ще успеем е друг въпрос.

ВК: Е, друг въпрос. Някога пак, по-късно, не тези дни, пак ще ви питам за помощта.

ББ: Не, не, ще кажа. По принцип аз съм анонсирал 6-7 неща, които са много важни. И колкото и да се опитваме примерно, както четох в една от медиите, че Бойко Борисов е оправил и съдебната система. Всичко Мара втасала, та сега почва...

ВК: И футбола, и футбола.

ББ: Да, или еди-какво си. Просто опитват се леко да иронизират желанието ми да въведа ред в едно секторче на държавата, за което царят ми е възложил да отговарям.

ВК: Не е секторче, сектор си е.

ББ: Добре, хубаво, нека да е сектор. Примерно, говорим за следствието.

ВК: Тъй, докъде стигна...

ББ: В момента, знаете, че следствието не работи, категорично.

ВК: 52 000 ли бяха, колко?

ББ: 52 и нещо. То не е толкова важно. Но ето, давам на хората един елементарен пример. Карайки си автомобилите, виждат, че пред нашите районни полицейски управления има стотици коли, които висят от години в безобразен вид вече. Крадат ги, ние ги пазим, обградени сме с такива коли, които стоят, има на по над 10 години вече.

ВК: А и повече.

ББ: А в същото време... не, повече няма, защото от 1989-а, колко са, 11, дотогава нямаше такива работи. Повтарям аз какво исках - исках или следствието, част от следователите, тези, които стоят в нашите районни управления, те там са им канцелариите, нашите телефони ползват - когато са при нас, аз ще им дам срок - 5 дена, 20, месец, или ще ги върнат тези коли на тези, на когото притежават, или държавата ще ги прибере, веднага ще ги пусне на търг. Ще бъдат закупени и ще бъдат пари в бюджета. Повече от елементарно... Да, аз може би елементарно разсъждавам, но е толкова просто. Ако едно дело не е решено вече 5, 6, 7 години, след 17 ли пак ще се реши?

ВК: Ами...

ББ: И изведнъж - ама той искал да вземе следствието. Не бе, хора, искам част от следователите да дойдат, за да разрешим вашите проблеми бързо.



След обстойния анализ на този разговор "Сега" реши да докаже на ген. Борисов, че наистина го обича. Поради което го съветва при следващото си радиоинтервю да даде на водещия една стара генералска заповед: Като говориш с мен, ще мълчиш!
5
580
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
29 Януари 2002 03:00
Вестник "Сега", защо сте такива гадняри, а ?!!
29 Януари 2002 06:26
Irinke, cheti mejdu redovete, mejdu bukvite, zaglejdai se v mestoimenijata, v opredelitelnite chlenove... Nashija ezik e bogat, na anglijski naprimer njama kak da se kaje "njakoi mogat a drugi ne mojem" . Cheti hubavo,Irinke, vestnik Sega, mnogo raboti shte razberesh.
29 Януари 2002 09:05
Защо ли като чета тоя етюд си спомних, че Никола Гешев не е направил НИТО ЕДНО публично изявление за над 30 години полицейска служба?
29 Януари 2002 20:52
Бравос на Генерала. Има следствие - има проблем. Няма следствие - няма проблем. Ами дайте му ги там няколко си стотин следователи,какво толкоз значат някакви си закониили Конституция.Важното е да се изпълняват заповедите и делата да приключат за 5 -10 дни..и съда / всъщност защо ли е съд/ да ги вкара в затвора всичките. Очаквам следващата заповед да е да се гасят всички пожари за 12. мин. и 42 секунди. Интересно колко ли са неприключените дознания в МВР???.Защо никой не говори за тях ??
30 Януари 2002 18:22
Приликата между Гешев и Борисов е, че и двамата служат на Царя; разликата е, че единият се отказал от комунизма и дал обет за 30-годишно мълчание, а другият няма причини за подобен обет.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД