:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 556
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Дискурс

Интимни моменти с министър "Небългарче"

Емилия Иванова, "Дарик": Знаем какъв почти скандал направи депутатката Татяна Дончева от трибуната на парламента преди броени дни, изчитайки пред вас самия и пред депутатите, както ги нарече тя, куп бисери от учебник по литература за ХI клас. Тя твърдеше, че това е ваш учебник и т. н. Оказа се, че май не става въпрос за такова нещо? Дайте малко повече разяснения.

Владимир Атанасов: Първо, искам да споделя огромната си изненада, че един народен представител може да влиза в такава роля. Тази роля, меко казано, е ролята на шута, който се занимава с това да разсмива присъстващите наоколо. Още повече че тази роля беше изиграна пред националната телевизия и националното радио, защото г-жа Дончева пропусна да се обърне към народните представители с "уважаеми дами и господа народни представители", а говореше на зрители и слушатели. Изненадващо е, защото г-жа Дончева прояви нескрит интерес към интимни моменти! Такъв е моментът с търговската тайна, с това какви хонорари се получават за определена работа и т. н. Искам веднага да кажа, че г-жа Дончева, зачитайки се в един учебник по литература, пропусна да съобщи, че министърът на образованието е направил едно дарение от немалка част от своя хонорар за социално слаби деца в около 30 училища. Зачитайки се в този учебник, г-жа Дончева пропусна да види, че това не е учебникът на министър Атанасов. И също така се опита да постигне ефект, разсмивайки залата с бисери, които от моя гледна точка са прочетени във вестник. Тези бисери бяха публикувани преди време и това не е тайна за никого. Разбира се, на основателните въпроси на г-жа Дончева може да отговорим по следния начин. Един министър, както и един народен представител, е задължен до 31 май да обяви своя доход и своето имуществено състояние. Ако не го направи, всеки би могъл да се поинтересува по съответния предвиден от закона ред. Бихме могли да отговорим и по друг начин. И аз сега ще си позволя да го направя така, като предварително се извинявам на дамите и господата народни представители. Има един виц, който казва следното: Един шофьор направил нарушение и взел един ляв завой, който бил забранен. Полицаят го спира. Шофьорът се прави на невинен и казва: "Извинете, но тук забранен ли е левият завой?" Полицаят му отговаря: "Не, но е платен." Понякога си задаваме въпроса колко всъщност се плаща като хонорар за един актуален въпрос? Друг е въпросът кой го плаща.

ЕИ: Току-що е позвънила депутатката, която държи да се включи в разговора...

Татяна Дончева: Смятам, че е проява на висше нахалство да криеш сумите от хонорарите си, които си получил. Аз съм човек, който до този момент не се е занимавал с проблеми на образованието, и ще искам публично извинение на министъра, който твърди, че някой ми плаща, за да задавам актуални въпроси.
7
520
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
06 Февруари 2002 05:17
Атанасов, освен че си тъп като галош си и простак!
06 Февруари 2002 06:51
Дори няма нужда от коментар.
06 Февруари 2002 10:52
Имали сме всякакви министри, и тъпи, и умни, и крадливи, и страхливи, ама такъв ТЕПЕГЬОЗ не сме имали!
06 Февруари 2002 11:32
ТЕПЕГЬОЗ и ГЬОТФЕРЕН
06 Февруари 2002 11:58
Симеончо,къде новият морал на министрите ти ?
06 Февруари 2002 12:45
Какъв нов морал бе, какви 5 лева. "Нов морал" е оксиморон. Или има морал или няма. А този министър .... каквото пишеше за него в хакнатата Уеб страница на министерството.
06 Февруари 2002 14:48
Да му имам аз на министъра "интимните" хонорари. Егати простака. Егати "новото време". Егати царя...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД