:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 428
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Супероферта

Читателю, СЕГА дръж здраво - самата Башева направо!

Едно е да размахваш сатъра на памфлета над видни обществени дебелоглавци, друго е смирено да отвръщаш на любознателните народни маси. Нека види тя - поетесата Миряна, какво е да се срещнеш с народната любов тет-а-тет... Питайте я кое добро същество стои до нея, цъфтят ли още в суматохата кестените, питайте я тя ли или ние сме безнадежден случай. Питайте я за Богдана Карадочева, за Рангел Вълчанов, за Янчо Таков и батето Славков, за Сталин я питайте и за Тодор Живков, за Буш и за Осама бен Ладен - всичко ще си каже...

Една от най-големите български поетеси СЕГА ще те осветли в какъвто жанр пожелаеш, читателю. Тя може всичко - може метафорично, но може и титанично. Може лирично, но може и вулканично. При всичко случаи ще го направи различно. Та не пропускай шанса си - скоро тази юнакиня на яркото Слово навършва не кой знае каква годишнина, но навършва. И е развълнувана: ще цепи без преструванщини и куртоазия. Как стана така, че тя, която клати червената камила на тоталитаризма, не яхна сетне синята кобила на седесизма?

Защо постъпи наоборот, баш opposite, както би се изразила самата тя, вярна на езическите и езиковите си страсти?

Питайте какво щете - поетесата чака на адрес "Славянска" 29, в. "Сега", за Миряна Башева, и на editors@segabg.com

А тази събота чакайте отговорите на Весела Драганова.
14
603
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
14
 Видими 
06 Февруари 2002 01:35
..

Редактирано от - Don Michele на 13/2/2003 г/ 11:55:37

06 Февруари 2002 06:40
Да, някога Миряна Башева бе написала: "Заприличали сме на хора, дето вечно се губят ключа, няма никога да го намерим. Ние сме безнадежден случай", също тъй:
"Искам да е лято до последен дъх".
Няма да я питам дали България не е държава, която не отсега си е загубила и доднес не намерила ключа към истината за самата себе си - от своето раждане някъде в подножието на връх "ТАНГРА" та до наши дни в пределите на Бълканския полуостров.
Бих искала да отговори само намерила ли е тя ключа към истината при какви обстоятелства и защо един от най-начените, най-представителните външни министри на България през втората половина на отминалия 20-ти век - Иван Башев - бе оставен уж да си счупи крака на ски писта и цяла нощ да не бъде намерен докато настъпи кончината му. Моля да ми прости болезнения ми въпрос. Но този ключ би отключил не само вратата към истината на една човешка или семейна съдба, а към съдбата на цял един народ, на една държава, в която става все по-студено и по-студено. А дори и прогнозите са, че лятото ще става все по-кратко под въздействието на някакви слънчеви цикли.
Но лъчите откъм една такава ключова истина също топли човешката душа и дава кураж да се търси пътя към едно слънце на справедливостта, към едно друго лято за България и нейния народ до последен дъх.
Theodora Astro - Phoenix, AZ 85017, USA
e-mail: eudorawel@notmail.com
06 Февруари 2002 06:45
Моля да ми бъде простена правописната грешка, допусната от вълнение като мисля за този трагичен момент в по-новата ни история - исках да кажа начетен и ще добавя - обичан, уважаван, тачен от всички българи - външен министър. Единствения в комунистическата действителност, пред когото всеки българин сваляше благоговейно шапка и чиято смърт потресе всеки мислещ измежду нас.
06 Февруари 2002 10:46
Леле, как се измени света. Само преди 10 години водеха хората на Лубянка, а сега самата СТАРА ЛУБЯНКА ще дойде при нас!
06 Февруари 2002 10:58
Теди ама тебе толкова ли ти е стара кожата че помниш министър Башев.
Имаше и един даскал на Люси и той беше Башев.
Мирянчето обаче си еБа'ш Башева. Обичаме си я ние чичовците с двумачтовите платноходи.
Миряна е Хемингуей с бикини , и жалко за WTC че не го е усетил когато го е посещавала.
А ти Теодора мини през Scotsdale да пием по едно дайкира ала Кастро.
06 Февруари 2002 18:21
"Magla,vodka,kisha - mrasna sofiiska nosht". Tazi tvoja konstatazia e napisana okolo '82.Kakvi sa sega sofiiskite noshti za teb,Mirjana?
S uvagenie.
06 Февруари 2002 22:43
Eto moiat vupros kum Miriana Basheva:
Zashto poniakoga prekaliavate v otdel "Posle"?
S ogromno uvazhenie,
K AD
06 Февруари 2002 23:13
До Чичата -
Народ, който си забравя историята е осъдена да загине!
Аз не пия дайкири дори ала Хемгуей. Особено с хора, които гледат на всичко от позицията на кон с капаци на очите. И които парвенюшки демонстрират, че живеят в Скотсдел. И съм убедена, че сте един от онези, които се облагодетелстваха безогледно от комунизма, а сега си сменят мантиите, като на маскарад.
И защото от 9 септември до ден днеше България не е имала външен министър, който да е достигнал нивото на Иван Башев. Какво от туй че е бил комунист? Ами, ако бъдем зрящи, ще видим че той комунизмът е налаган от САЩ, където и досега го има в натурален вид. А Личността си е личност, дори когато е да речем заблудена партийно или пък притисната да върви в един тунел, който друг е построил без да остави възможност за право на избор..
Колкото до възрастта ми - да наисина съм толкова вехта и помня не само това, което е минало от Българската история пред моите собствени очи. Но и през очите на моите деди.
Помня и стихотворенията на Мирян Башева. Обичам поезията. И не съм чела такова, което да намирисва на комунизъм.
07 Февруари 2002 08:37
Теодора,
Аз съм Генералният секретар на Аризонската Комунистическа Партия(българи в изгнание) и те каня да си платиш членския внос, защото властите лесно ще ми предоставят данъчните ти returns за времето за което ... освен ако парвенюшки не се правиш на Аризонгърл, както парвенюшки се причисляваш към граматиците и поетичните. Какво всъщност намираш у безгласното Живково мекере Иван Башев - или просто си споделяла нещо с него в ония времена.
07 Февруари 2002 14:07
Чичата,
нали не очаквате да ви отговоря?
Щото мога....
07 Февруари 2002 14:32
Mирянке, недей, за бога! Чичата току-що излезе от курника, и това, дето го плюе из форума, са курешки, останали от снощния плачевен експеримент, целящ сексуална идентификация.
Чича, мъжете нямат критическа, те имат КОМИЧЕСКА възраст!
08 Февруари 2002 08:26
До Теодора Башева,
Обясни на "ЗВЕРЪ" че секса и поезията се консумират с различна вилица, please.... ,за да не го бодна по унизителен за него начин.
08 Февруари 2002 11:27
Златни,
WTC е абревиатура на Световния Търговски Център прозиращ зад Миранката.
WC в Германия казват на тоалетните.
Ти да не бъркаш нещо в ориентацията си.
Ако не бъркаш ще ти припомна че хората били няколко вида - едни пишели по стените , други черпели от там цитати ...
11 Февруари 2002 13:42
Чича, с кво ше боднеш, бе? Вилицата ти пластелинова, играчката ти виси със страшна сила, а мозъкът ти заврял от алкохолно полови интоксикации. Я се дръж подобаващо на физиологията си!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД