:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,873,752
Активни 206
Страници 24,386
За един ден 1,302,066
Синът на Саддам отдаде почит на атентаторите от 11 септември

Техеран бесен на Щатите

Всички петролни кладенци щели да пламнат в случай на удар
Люти закани срещу САЩ отправиха вчера между 300 000 и 400 000 иранци, които се събраха вчера в Техеран, за да отбележат 23-ата годишнина на Ислямската революция, предаде Ройтерс. Те използваха повода, за да изразят гнева си от неотдавнашното изявление на президента Джордж Буш, че Иран принадлежи на "ос на злото", включваща още Ирак и Северна Корея. "Смърт на Америка", скандираха демонстрантите. Изгорено бе чучело на Чичо Сам.

Ден преди това иранският президент Мохамад Хатами предупреди, че политиката на САЩ може да доведе до световна война, предаде ДПА. Президентът направи това изявление пред чужди посланици на прием в Техеран.

Високопоставен ирански военен предупреди САЩ, че евентуални американски военни акции срещу Иран ще бъдат посрещнати с решителна съпротива, съобщи ИТАР-ТАСС. "Всички петролни кладенци в Персийския залив ще бъдат запалени, ако САЩ се осмелят да започнат агресия срещу Иран", заяви в неделя в Техеран заместник командващият Корпуса на "стражите на ислямската революция" Сардар Зул Кадер. Той предупреди Вашингтон, че районът на Персийския залив ще се превърне в гробище за американските войници. "Иран не е Афганистан и войната срещу нас няма да продължи само два-три месеца", закани се Зул Кадер.

Подобни изявления направи в Багдад иракският вицепремиер Таха Ясин Рамадан. "Иракският народ ще съумее да отрази военно нападение на САЩ и да охлади страстите на надменния Джордж Буш", заяви иракският вицепремиер. През това време най-големият син на премиера Саддам Хюсеин отдаде почит на авторите на атентатите от 11 септември, предаде АФП.

Германският канцлер Герхард Шрьодер каза, че американският президент Джордж Буш независимо от изявленията си за "оста на злото" няма намерение да напада Ирак, предаде Ройтерс. В интервю за вчерашния в. "Ханделсблат" Шрьодер не уточнява кога точно е получил тези уверения от Буш.

На прицел

На прицел в новата фаза на войната срещу тероризма са Сомалия и Йемен, за които има подозрения, че подслоняват тренировъчни лагери на терористичната мрежа "Ал Кайда", съобщи вчера британският в. "Таймс". Великобритания, Франция и Германия се очаква да помогнат на Вашингтон, твърди вестникът. Според публикацията няма вероятност в близко бъдеще да бъде предприета военна интервенция срещу Ирак.

Смята се, че Бен Ладен е обучил в Сомалия групировката, която свали два американски хеликоптера по време на мироопазваща операция през 1993 г. Тогава загинаха 18 американски войници и САЩ бяха дълбоко унижени. През октомври миналата година в йеменското пристанище Аден при атентат, организиран от "Ал Кайда" срещу американския ескадрен миноносец "Коул" загинаха 17 моряци, а 37 бяха ранени.
 
Иранци се гаврят с чучело на Чичо Сам на вчерашната демонстрация в Техеран по случай вчерашния национален празник. По-късно чучелото бе "пребито" и изгорено.
9
642
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
9
 Видими 
12 Февруари 2002 01:43
Казаха ли им го на САЩските мерзавци - ТОВА НЕ ИМ Е някакъв афганистан с хиляда враждуващи фракции, между които общото е че се бият за този който дава повече пари .......
САЩ трябва да се замислят, иран не може да победи "великата сила" но ще нанесе огромни загуби....
12 Февруари 2002 02:22
*
12 Февруари 2002 02:51
Tezi iranci mnogo da ne laiat sreshtu US,zashtoto i te shte badat pometeni za nula vreme ot amreikanskata voenna mosht.Nikoia strana v sveta ne moje da se opre na America,taka che tezi hora tam samo mogat da si cheshat ezicite po propagandni mitingi,no vsashtnost upravliavashtite im mnogo dobre osaznavat,che v sravnenie s US te sa nishto.
12 Февруари 2002 04:47
Интересно, и каква би трябвало да е реакцията на иранците? Елате мили американци, бомбандирайте ни в името на борбата с тероризма! Цялата външна политика на САЩ е за вътрешна употреба. Не че найстина искат да се борят с тероризма, по този начин само си създават кръвни врагове, историята многократно го е доказала! Проблема е, че Буш затъва в проблеми с Енрон и с източването на хазната, от 1,3 трилионна профицит, успя да докара 50 милиарда дефицит за една година!
Това са проблемите на Буш, а не борбата с тероризма. Естественно е за иранците да се защитават както могат, видяха що невинен народ избиха "прецизните", "хай - тех" бомби в Афганистан!
12 Февруари 2002 05:54




12 Февруари 2002 09:05
За съжаление Храстов е много по-глупав и по-луд от колкото изглежда.
12 Февруари 2002 11:17
С тая си политика Америка, няма да спре тероризма срещу себеси, напротив ще го ескалира!!!
12 Февруари 2002 14:56
Тероризмът е живителна храна на американската вътрешна и външна политика. Та където няма условия за тероризъм, американците се грижат и ги създават. Колкото по-бързо се осъзнае Европа, толкова по-добре за мира и спокойствието по света.
12 Февруари 2002 23:15
А си мечтаехме за световен мир, когато подписваха Горбачов и Рейгън.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД