:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 291
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ширак поиска нов мандат

Френският президент сложи край на мълчанието си дали ще се кандидатира
Френският президент Жак Ширак обяви вчера, че ще се кандидатира за втори мандат, и внезапно сложи край на дългото си мълчание дали ще участва в надпреварата за поста през април, съобщи Ройтерс.

Няма съмнение, че 69-годишният Ширак ще се състезава със сегашния премиер социалист Лионел Жоспен, който още не е обявил кандидатурата си.

"Да, аз съм кандидат", каза в Авиньон президентът, запитан от кметицата на този южен френски град Мари-Жозе Роаго. "Вярвам във Франция, познавам и обичам французите", заяви той, след което отправи първия си изстрел срещу социалистическото правителство, като го обвини, че е прахосало 4-годишния икономически растеж, забавило е пенсионната реформа и е похарчило много пари за нови работни места.

Ширак възнамеряваше да започне предизборната си кампания в края на февруари, но бе принуден да избърза, защото сондажите показват спад на неговата популярност. Само 24% от запитаните ще гласуват за него на първия тур. Толкова подкрепят и Жоспен. Останалите харесват други кандидати.
456
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД