:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 435
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"ЛУКойл" влиза с най-голям дял в "Бургас-Александруполис"

Принципно сме се разбрали българските фирми да направят акционерно дружество и да се явят като едно лице в консорциума за петролопровода "Бургас-Александруполис". Има единомислие, че "ЛУКойл" ще е с най-голям дял, заяви вчера шефът на "Главболгарстрой" Симеон Пешов.

Компанията наред с ЛУКойл-България", "Минстрой холдинг", "Овергаз", ГУ "Строителство и възстановяване", "Монтажи" и "Газстроймонтаж" е сред кандидат-инвеститорите в проекта от българската квота. Ако желаещите станат повече, правителството вероятно ще направи конкурс. Повече светлина около проекта се очаква да има след работната среща на 15 февруари в Атина.

Проектът се оценява на около $ 650 млн., но възвръщаемостта на такива съоръжения е поне 8-10 години след изграждането им.

Във връзка с предстоящата българо-руска междуправителствена комисия в края на месеца "Главболгарстрой" представи бизнеса си в Русия и някои от проблемите на родните фирми. Сред тях са визите, признаване на сертификатите при по-облекчени условия, изискването за работната ръка. Строителите са категорични, че трябва да се направят работни екипи от представители на министерствата, фирмите и банките, които да дискутират конкретните проблеми, а не на всяка сесия да се започва отначало.
564
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД