:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 166
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Софиянка пази архив на "Жената днес" от 1958 г.

Списанието празнува 60-годишнината си днес
Снимка: Борислав Николов
Софиянката Цветелина Цекова притежава най-големия частен архив на списание "Жената днес", съобщи главната редакторка Мира Баджева. Уникалната колекция е събирана в продължение на 47 г., като началото са поставили бабата и майката на Цветелина Цекова. Читателката спечели конкурса на най-старото родно списание, посветен на неговия 60-годишен юбилей. Официалната церемония по случая е тази вечер в хотел "България". По време на тържеството екипът на "Жената днес" ще подари пералня на най-вярната си читателка.

В церемонията ще се включат всички жени от корицата на списанието като Виолета Донева, Анета Сотирова, Ваня Цветкова, Ирина Флорин, Диана Любенова, Галя от "Каризма", шефката на новинарите в Би Ти Ви Люба Ризова. Самото тържество пък е поверено на мъжете, като шестте десетилетия от живота на изданието ще бъдат представени от Иван и Андрей от "Сблъсък", Димитър Павлов от "10-те най", Иван Ласкин, Иван Лечев, Иван Гарелов и Коста Цонев.

Историята на "Жената днес" ще бъде представена в специален филм по Би Ти Ви. В него са записани спомените на Соня Бакиш, която е била главен редактор в продължение на 15 г., а също и разказите на фотографката Силва Закарян, която е част от екипа му от 80-те години до днес.
5
2562
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
5
 Видими 
19 Октомври 2005 00:53
Пералня? Може ли такава подигравка? Дайте една екскурзия на госпожата, да иди, да види свят...пералня...нали цял живот все това е вършила

19 Октомври 2005 08:02
Жената днес и Снощния мъж, тъй каза сегашната главна редакторка, а някога гл. редактор е била Соня Станко Тодорова, къде къде, сега да спретне Зорка една фондацийка Жената в Биг Брадър и прочие...
19 Октомври 2005 12:07
някъде през 60-те в това списание пишеше, че не било перверзия някои неща да се вършат денем! това си беше живо откровение за цяло поколение, дето иначе му внушаваха, че ония работи, за разлика от строенето на социализъм, не са хубави.
19 Октомври 2005 16:54
Този над мен кои му е правил тези внушения не знам, но много хора се опитват сега да внушават разни простотии за онова време.Е тогава поне е имало положителен естествен прираст, така 4е никои не е пасъл трева.
19 Октомври 2005 16:59
Честито на юбилярите. На това списание дължа голяма благодарност за това, че попълваше естетските ми нужди. Че ме научи на неща, които и майка ми не можеше да ми даде. С него се възпитаваха жените от моето поколение и на поведение в обществото, и на начин на гримиране, и на стил в обличането и т.н. Още веднъж - честито!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД