:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 269
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

"Левски" отнесе пореден шамар в първенството

Шампионите паднаха и от "Сливен", ще зимуват 5-и в класирането
СНИМКА: БГНЕС
Голмайсторът на "Сливен" Деян Христов затвърди добрата си форма от есента и донесе успеха на своя тим над "Левски".
"Левски" отнесе шамар и в последния си мач от есенния дял на първенството в "А" група. Кошмарът за шампионите този път се казваше "Сливен", който победи като домакин с 1:0. Деян Христов отбеляза победното попадение за тима на Йордан Лечков. Голаджията се разписа в 74-тата мин., когато десният защитник и капитан на "сините" Живко Миланов покри засадата.

Малко преди това "Сливен" вкара и друго попадение, но то бе отменено заради засада. От своя страна левскарите се скъсаха да пропускат, като особено активен в това отношение бе Еньо Кръстовчев. След почивката в игра за столичани се появи и Георги Христов, но и това не помогна на тима. Така "Левски" завърши полусезона с 5 поражения и ще зимува на 5-о място във временното класиране. Това бе първа загуба на тима в шампионата, откакто начело е Георги Иванов-Гонзо.

"Един доста колеблив сезон за нас - призна треньорът Антони Здравков. - Отново показахме най-голямата си слабост - неумението да вкарваме положенията си. През първата част пропиляхме много чисти възможности и бяхме наказани. Много ме е яд, най-вече заради нашите привърженици, които пристигнаха от София, за да ни подкрепят. Решаващи за загубата се оказаха грешките, които допуснахме както в атака, така и в защита."

Треньорът на "Сливен" Драголюб Симонович пък коментира: "Бяхме малко като опълченците на Сливен, но успяхме. През първото полувреме играхме слабо и нямахме агресия. Трябваше да направя някои смени, като едната бе влизането на Христов. Станахме по-твърди и това ни помогна да бием."
94
2338
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
94
 Видими 
06 Декември 2009 23:27
На тази рибка Митрев, още колко ще вкарат голче ...???
07 Декември 2009 00:32
Натиснете тук
07 Декември 2009 01:08
Защо ли го е казал това за вицешампионите? Днес звучи много актуално, а от гледна точка на днешния мач, би могло да се перфразира така: Отборите извън тройката трябва да се уважават също толкова, ако не и повече от тези в челото на класирането.
07 Декември 2009 04:10
Ееех, ама чак пък шамар. Айде малко по-полека, де! Вярно, че статията е в спортната рубрика, ама ...Значи Левски и ЦСКА ако все бият - лошо за футбола. Ако падат - пак лошо за футбола. Ами да вземем да свикваме, че ако нещо в някой отбор не се прави по законите на свободната конкуренция - то този отбор ще пада. Това е!
Сега, дали е свободна конкуренцията при нас е спорен въпрос.
07 Декември 2009 08:32
Не мисля, че Митрев беше виновен за гола. По-скоро центърът на защитата пропука. А ако бяха си вкарали положенията първото полувреме...
Има и друго. Май някое ангелче ни закриля. Със снощния равен разликата не се увеличава чак толкова. Но - докога на късмет?
Просто се питам.
П.П. А е чисто и свежо тук - никакви скунксове не са надничали. Само културни колеги.
-------------------------
Блогът на Генек
07 Декември 2009 08:45
ами колкото -- толкова.
има толкова много работа за вършене, че не знам дали ще успеят до началото на следващият полусезон.
а и още нещо -- май ще е по-добре да се търсят чужди треньори за детско-юношеската школа, отколкото за представителния отбор, на които да им бъде дадено достатъчно време да "изкарат" поне една генерация млади футболисти (imho).
07 Декември 2009 09:40
Парадоксално, особено спрямо твърденията на треньорите за немощта в нападение, но ако се погледне класирането и показателите на отборите - Левски има най-доброто нападение в А група тая есен!
07 Декември 2009 09:47
Нищо фатално не се е случило вчера нито в ранния следобед в Сливен, нито вечерта в градинката. Ако излезем от кожата на тясноведомственото си "фенство" би трябвало дори да намерим утеха в поредното губене на точки на ШАМПИОНИТЕ и вицешампионите. Един вид го броим като нормализация в първенството. За сметка на падналото качество, но както съм обявил отдавна, пълно щастие няма.
Нарочно не влязох в съботния брой от вчера обед. Защото мога с 100% вероятност да предвидя първосигналните реакции на платения многоников фен, на талибаните, и на водещите им се по виртуалния акъл. Само едно пак ще ги помоля. Ако имат мач след нас и ако наистина се вълнуват и от неговия изход, да изчакат малце. В противен случай, става стерилно скучно. Оставаме сал минали през какви ли ни изпитания запалянковци които колкото и културно да си беседваме губи се солта на форума.
Приятна седмица на всички!
07 Декември 2009 09:58
**Един вид го броим като нормализация в първенството. За сметка на падналото качество, ...**
Падналото качество може би е на 3-4 отбора, които почти винаги побеждаваха другите.Или може би качеството на другите се е покачило?Както и да го броим, първенството поне е по-интересно, а и това е нещо...
07 Декември 2009 09:59
Не бързай, Докич, сега е на инструктаж, след малко ще си излее "ароматите".
07 Декември 2009 10:00
генек,
07 Декември 2009 10:00
Твирем,
за съжаление при останалите отбори не можем говори за качество. Имаше някакво статукво на блатото, сега и хипопотамите взеха да гълтат тиня.
07 Декември 2009 10:06
Възможно ли е вчерашния резултат да е реверанс от страна на "Левски" към някои видни ръководители в БФС? С цел подобряване на вкиснатите от разни декларации взаимотношения? На мен лично не ми се вярва, по-скоро ми се стори нормален мач, но нещо напоследък винаги имам едно на ум. Не ми се ще от есента още да отписваме шампионата и да ставаме някакъв модел донори...
07 Декември 2009 10:15
Повечето треньори в ДЮШ взимат "кинти на ръка" за да пускат този или онзи вместо някое малко пеленце, което има нужда от обиграване. Освен това подоготовката на тренерите е .... Във ВИФ (НСА) не изследват и не разработват нищо. Само знаят да се подмазват на този или онзи и да гепят парички за базите. Да продават дипломи на неуки хора и т.н.
07 Декември 2009 10:47
първосигналните реакции на платения многоников фен, на талибаните, и на водещите им се по виртуалния акъл.
Колега, ежедневно се "наслаждавам" на омразата ви и грубостта на постинга ви!И на последващите обяснения, колко възпитан човек сте!И не случайно се появяват такива последователи, с още по-провокативно поведение и омраза
А е чисто и свежо тук - никакви скунксове не са надничали.

Не прави това, което не искаш да ти правят!
07 Декември 2009 10:54
VE, специално в Левски е трудно да се взимат вече пари на ръка от треньорите.Защото една част са подбрани с приемни изпити и издръжката им се плаща от клуба.Другата част повечето са деца или роднини на вътрешни футболни хора.Примерно, как ще вземат пари от детето на Боримиров, или сина на Дончо Донев, или от протежетата на Гиби Искренов?Просто ограничен е броя на деца и юноши, които не са на клубна издръжка, или пък не са протежирани от вътрешни хора.
Evasion, загубата в Сливен си дойде по закономерен път.Оправдават се, че нямали късмет?!Късмета хората сами си го създават, създадоха си повече от пет много добри голови ситуации, но как да влезне във вратата топката, та те я ритат по посока на вратата сякаш със затворени очи.Ръкопляскаме на Дарко, че е добър.Добре, но като задържа топката и играе на 21 дакато се накани да я подаде на друг -дали помага на отборните усилия или ги проваля?
Зада се промени играта с цел успеваемост трябва да се сменят не най-слабите играчи, а в случая тези които определят сегашната визия.
07 Декември 2009 11:00
$, радвам се за тебе, че ти нося наслада, па макар и поставена в кавички.
Но за удължиш удоволствието, върни се към постингите след мача в онзидешния брой, там има и твой "принос".
В моите мнения "омразата и грубостта" е за тези които виждат сламката в чуждото око, но не и гредата в собственото.
Да вадя ли цитати вчера след мача или сам ще се справиш.
07 Декември 2009 11:05
В моите мнения "омразата и грубостта" е за тези които виждат сламката в чуждото око, но не и гредата в собственото.


07 Декември 2009 11:11
Най-общите ви впечатления от вчерашните два мача на грандовете в атакуващ план са:
При нас, опити да се стигне до вратарското поле и чак тогава да се търси удар. Всичко това се развива бавничко, с разцъквания, противникът се е окопал прекрасно, на всеки наш нападател висят двама на вратовете им. Няма как да стане.
Гледах главно второто полувреме на вицелидера. Ами играха далеч по-скоростно, много удари от средна и нагоре дистанция, и много повече от нас заслужаваха 3 т.
Мисля, колко съм прав е отделен въпрос, че вчерашната загуба може в стратегически план да наклони везните към оформянето на една стратегия не свършваща с края на сезон 2009-10. Гонзо, колкото и да гори в работата си, още ги няма знанията да се превърне в синия Гуардилола. Само с "грабвайте телата" няма да стане. Трябва ни треньор с визитка и то отвън. Плюс няколко входно-изходни трансфери. На всяка линия, поне по един. За да почнем да градим отбор гонеш средноевропейско равнище. Само че без пари не знам как ще стане.
07 Декември 2009 11:13
tvirem, мисля, че ме разбра какво казвам. Развалата намира израз в различни форми. Дали Гиби ще взима кинтите и ще ги дав апосле на тренерите, или само за себе си ще ги държи. Или, същото за Боримиров - все тая. Все има извънфутболни аргументи още при децата. Така те, като гледат ка се става футболист, научават само едно - нямя значение как играеш, калко си талантлив и колко се стараеш - ако си наше момче, отиваш напред. Но истината е, че така се единствено и само нечие протеже. И нищо друго. Ето вижте Ники Михайлов, за нищо не става, не знам дали изобщо взима някаква заплата. Не може да измести един 36 годишен вратар, който също не сме го чували отпреди Никито да отиде там. Абе, тури му пепел! Футболните "деятели" се оказаха замесени от кофти тесто. Старата "школа" беше пречупена през ''70-80 години и сега сърбаме попарата на младите мутри във футбола.
Няма нищо лошо някой да печели от футбол, но за целта се иска да вложиш малко акъл и усилия, а не само да мислиш, че ти се полага. Производството на футбол в България е на най-ниското възможно ниво в света.
07 Декември 2009 11:22
И да не забравя - Само Левски!
Такааааа, останаха ни само още два мача за тази година. С Брестник в сряда и след още една седмица с Лацио. Много е важно да се навлезе в паузата с позитивно чувство.
Вече имам билет за мача на централния клуб с Рома. Дано ромеите да дойдат с титулярния състав, но дори и да не е така - ще се радвам да видя поне някоя изгряваща звезда.
Много ме кефят загрявките, които правят италианските отбори. След загрявката може да направят най-скучния мач, но по време на загрявката са невероятни. Няма да пропусна и тази.
07 Декември 2009 11:36
Предвиждам мача с Брестник да е много интересен, така че Ве, ако можеш отиди да го гледаш на живо
07 Декември 2009 11:40
peshew, и аз имам подобна тръпка. След онзи мач на Левски с Чепинец прз далечната ..., не се сещам, всеки подобен мач на Левски ме кара да се вълнувам. Изобщо турнирните мачове са друга бира. Бих отишъл на всеки един мач с пряко елиминиране. Идеята там е друга, не като в шампионата.
Но за съжаление - имаме и други дела, за които да се грижим, не само тези свързани с любовта към отбора ни. Убеден съм, че местната левскаркса общественост ще даде своя принос ...
07 Декември 2009 11:43
Положението с българския футбол е трагично! На игрището тичат трима души - този с топката, този който го гони и съдията, останалите се мъкнат като парцали. Никакви опити за намиране на позиция, за извеждащи пасове, за бързо нападение. Няма я играта с едно подаване. Всички футболисти, не само Тасевски, показват "майсторството" си със задържане на топката. Много са малко мислещите индивиди.
А това, че отбори от втората половина на таблицата проявяват мераци да бият "грандовете" е добро! Колкото по-малко "грандове" и по-оспорвано първенство, толкова по-добро представяне на евротурнирите!
07 Декември 2009 11:45
Разбрах те, VE, но по-скоро проблема е в методиката на подготовката на децата.За пример ще ти дам Д.Донев.Навремето той е тренирал спринтови дисциплини и по-късно е преминал само към футбол.Тия които го помнят като играч знаят с каква лекота се движеше по игрището.В България никой не учи бъдещите футболисти на задължителните бегови умения, а футбол в днешно време без такива умения и възможности на играчите е обречен на неуспехи.
Никой не се и опитва да създава навици у децата да спазват определена игрова дисциплина.20-30 минути тичане кой както може и знае и после им дава топката - ти тук , ти там, ти в защита, ти нападател и почвайте да играете.Общо взето безотговорна работа.
07 Декември 2009 11:46
Абе при ЦСКА има някакъв проблясък с тази преса, многото тичане и ударите отдалеч, ама и те са много далече от истината, най-вече заради липсата на качествени играчи. При останалите - тактически нивото е към 1980.
07 Декември 2009 11:49
Ve, лека корекция. Утре е жребия за осминафиналите за купата които по програмата трябва да се проведат на 12.12. При условие, че наш Неврокоп и останалите от Пловдив и околностите си свършат работата в сряда срещу Брестник на Лаута, на Левски му остават три мача.
Да се върна обаче на вчера. Когато видях, че вместо Рабех влиза Ортега и ставаме с трима център-нападатели надеждата ми, че можем да обърнем двубоя се стопи и изчезна и миража за една точка. Този ход на отчаянието подсказва и треньорската несъстоятелност поне на този етап. Мое мнение, де.
07 Декември 2009 11:51
VE, има играч на пловдивският Спартак - Антонов или Андонов не знам точно как.Ако знаеш нещо за него, моля те даи инфо.Наши скаути го следят.
07 Декември 2009 11:51
Паисий - точно
07 Декември 2009 11:52
Dokich, мерси за поправката. Макар и по ирония, но дано моята грешка не се окаже правилна
07 Декември 2009 11:53
Твирем и Ве - и двамата сте прави. Помните ли едно време "футболното училище", което даваха по телевизията? Упражнения за правилно спиране, пласиране, игра с едно докосване, игра с глава, биене на наказателни, водене на топката, нанасяне на удар и т.н.. Говорим за 1989-1990. Сега и тази методика е остаряла, а у нас не се прилага дори тя. Въртят малко обиколки, после им хвърлят топката и от време на време треньорът спира играта и обяснява. После малко "сандърче" и това е. Чакай си след това да играят с едно докосване, да знаят къде да застанат, да знаят кога да тръгнат, да бият бързо и точно от далеч и т.н. Отделно от това корупцията е ужасяваща. Причината са най-вече смешните заплати, които се дават на треньорите в школите.
07 Декември 2009 11:55
tvirem, съжалявам ама не съм в течение с пловдивския Спартак. Освен, че Тошко Зайцев има къща до стадиона в Кючука, друго в момента за Спартак не знам. Но познавам един фен на Спартак и Милоул - Пенко от Пловдив, ще го попитам при първа сгода. Но дотогава - нека попитаме пловдивската група!
07 Декември 2009 12:04
То не е много за разправяне - ама по стечение на обстоятелствата имам някои научни данни за психологическите характерситики на футболистите от два софийски отбора, мъжки отбор, за периода 1999-2000 година. Изключителни ниски равнища на асертивно (себеутвърждаващо) поведение, изключително ниско равнище на комуникативни умения, ниски равнища на нагласа за себеизява, ниско равнище на честност и самоооценка от гледна точка на добро и зло и т.н. След представянето на резултатите, босът на единия отбор казва: абе хубаво ама знаеш ли как ги мотивирам аз моите, като ги строя пред джиповете на мутрите ми и ги подгоним по нанагорнището.
Е, какво да искаме от такива играчи - готови да търпят такива унижения. Нали щом на терена някой от противниците му се "издърви" и той вече се е наакал от страх. Какви успехи в Европа, какви пет лева! Айде, че май се разприказвах, ама днес някак форума го предполага...
07 Декември 2009 12:26
Добри ден. Чета и не вярвам на ушите си . Докича и Попето да изкажат положителни(относително) мнения за ЦСКА . Бях на мача снощи и да ви кажа колеги, за пореден път се убеждавам че сме от различни планети . Как да сме заслужавали трите точки бе Докич? Че ние имахме един свестен удар в 92-та минута. Попето преса видял . Че и "тичане"? Каква преса бе баце? Тея нашичките не могат(не искат?) да ходят бе. Целия мач си беше едно абсолютно безобразие според мен .
По въпроса за школите, много кофти са тия работи дето ги пишете за вашата школа, ако са верни. Аз лично имам наблюдение върху школата на Славия и нещата съвсем не са така - базата е "слънце" и се водят разнообразни и пълноценни тренировки. Правят се поне половин час различни упражнения свързани точно с подаване, поемане, спиране и контрол на топката, удари във вратата. После се играят различни варианти на малки вратички. Въобще - нещата не са трагични, дори напротив.
Кажете са (ну)Лески що са толкова слаби?
07 Декември 2009 12:29
Добър ден,


играли смo добро ама сме немали шанса Докога? Добре че идва подготовката 3 месеца за 20тина мача и накрая всички футбалери са изморени Мисля че доста хора нямат място в ЦСКА и сега ще правим (като всяка година) зимна разпродажба и един камион нови играчи и сработване, глупости.. и сезона отиде.

Редактирано от - James W. на 07/12/2009 г/ 12:41:03

07 Декември 2009 12:32
Бон Скот, аз говоря по-скоро за намерение и тактическа идея, отколкото за качество на реализацията. Нашите се опитват бавно и с много лъжене да влязат с топката във вратата, а ЦСКА се опитват да правят преса, да се движат много по-терена и да бият отдалече. И на двата отбора не им се получава добре, но пък това, което се мъчат да правят ЦСКА е по-правилно. Пък и съм споменал за удари от далеч, не съм казал, че са точни. Иначе видях два точни, при единият от които можеше да стане добавка, ама цесекаря не уцели вратата.
Обобщил съм нещата с "някакъв проблясък", не съм казал, че ЦСКА е по-добър от Челси и Барса, все пак...

Редактирано от - popangelov на 07/12/2009 г/ 12:34:51

07 Декември 2009 12:36
Джеймс, нашичкият викаше:
"играли смо", не "сме". Крилат цитат е, не бива да се изопачава
07 Декември 2009 12:37
Цялата крилата фраза е "играли смо врло добро, али смо немали шанса". Мисля, че е някакъв смесен вариант на сръбски и български.
07 Декември 2009 12:39
Тигърче, казах Фпечатления на база вчерашните мачове и то в атакуващ план. Като гледам Попангелов по-подробно и точно се е изразил. Защото предпочитам да виждам не добутване някакси на топката на 3-4 м. от голлинията и после да се търси решаващ удар в стената от бранители, а опити да се разбие защитния вал с повече движение, смяна на места и удари от дистанция. Какво се е получило е отделен въпрос.

07 Декември 2009 12:43
Поправих го Попангелов. Тва ми е едно от любимите футболни клишета заедно с ''МАФИЯ! Мочетата плачат в съблекалнята. Какво да има кажа?''
07 Декември 2009 12:44
Вили Вуцов: Съдиите ни ограбиха. С тези фаулове ни натикаха в нашата половина, нямам думи. То не бе бутане, не бе чудо. Чух, че Литекс имали план да ни спрат - явно този план се казва Ичко Лозев
07 Декември 2009 12:51
Джеймс, най-великото клише за мен си остава "нямахме малшанс"/"липса на малшанс". Много често се употребява от футболистите на загубилия отбор при интервюта след мача. Съчетава склонноста да се говорят клишета с типичната за нашия футболист езикова култура.
07 Декември 2009 13:05
Пичове, гледайте третия гол на Барса на това клипче, кога ли наш отбор ще направи такава атака Натиснете тук
07 Декември 2009 13:13
нямахме малшанс

това не е ли нещо като двойно отрицание, т.е. са имали шанс.
07 Декември 2009 13:14
Именно де, ама те не знаят...
07 Декември 2009 13:19
Добър Ден! Вижте каква оферта намерих в един форум
Добър ден !
Безпокоиме ви от туристическа агенция '' Говеда за зелен хайвер '' ( знаеме че името ни е дълго, но за това пък е запомнящо се. ) , имаме невероятни оферти за вас до екзотични дестинации като : Казан, Донецк, Перм, Одеса, ако желаете дори и до Божи гроб. Офертите важат за 1 (един), най-много 2 (двама) ваши служители.
Но саме сега единствено за вас (защото сте лоялни клиенти на нашата фирма ) може да направиме НЕВЕРОЯТНА отстъпка за 4 (четири) или 5 (пет) ваши служителя !

с уважение : Ганьо Патков с. Подхуене
07 Декември 2009 13:23
Малко смех

Редактирано от - James W. на 07/12/2009 г/ 13:24:06

07 Декември 2009 13:41
Джейми, добро е!
07 Декември 2009 13:53
Джими
Попангелов, това "липса на малшанс" го чух за последно от Гонзо и високо го оцених Но повече ме зарадва коментара му след мача с Лацио: "Ако си бяхме вкарали положенията и не бяхме направили тези грешки мисля, че резултатът щеше да бъде друг"
07 Декември 2009 13:54
Завинаги, разгеле, че си на линия. Тройната ти радост от вчера след мача в Сливен прерастна ли в четворна след точицата в градинката.
Чаках Бай Желязко да се яви за да му предам специален хабер от Бибар. Но изглежда и него го е застигнала дългата ръка на който трябва и "блести" и той с отсъствие.
Самият Бибар има забрана до 9-ти. Праща много поздрави на всички останали.
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД