:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 291
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

СКАНДАЛИТЕ НА ИГРИТЕ ДОСЕГА

Откриване

По настояване на САЩ при откриване е внесено US знаме, намерено в развалините на Световния търговски център. Медиите по света и особено в Русия критикуваха остро това като потъпкване на олимпийската харта в името на политически цели. Президентът Буш пък излезе от рамките на официалната реч. Вместо протоколното "Обявявам игрите в Солт Лейк Сити за открити, празнувайте със зимните олимпийски игри", той каза: "От името на горда, решителна и благодарна нация", което също е нарушение на олимпийската харта.



Фигурно пързаляне

Съдиите поставят на първо място руската спортна двойка Бережная/Сихарулидзе, а на второ Сейл/Пелетие (Кан). След протест на канадците Изпълкомът на МОК присъжда титла и на Сейл/Пелетие.



Фигурно пързаляне

Във волната програма на танцовите двойки 3-ите - Поли/Маргалио (Ит) и 4-ите - Бърн/Краац (Кан) паднаха, докато Дробязко/Ванагас (Лит) не допуснаха видими грешки, но останаха 5-и. Литовците подадоха контестация, подкрепена и от сребърния медалист Иля Авербух (Рус). ИСУ я отхвърли.



Фигурно пързаляне

Лидерката Кван (САЩ) и третата - Коен (САЩ), падат при волната си програма. При това положение шампионка става Слуцкая (Рус), но съдиите "дават" титла на нищо неподозиращата американка Хюз (16 г.), която се е примирила с 4-ото място и не може да скрие изненадата си.



Ски-свободен стил

След първите скокове убедително води Корольова (Рус). За втория си скок обаче тя получи много ниски оценки и остана 4-а. Тройката е Камплин (Авл) и канадките Бренър и Дион. Руската делегация даде контестация до ФИС, а говорителят на руския олимпийски комитет Генадий Швец каза: "Корольова можеше да спечели медал, ако съдиите не бяха пристрастни."



Шорттрек

На 1500 м Ким Донг-Сунг (Кор) води от началото до финала. Втори е Аполо Антон Оно (САЩ). На предпоследния завой американецът бута каращия пред него кореец, но съдиите дисквалифицират Сунг и дават златото на Оно. "Абсурдно е. Сунг не наруши правилата", каза 4-ият и отлично видял ситуацията Фабио Карта (Ит). Двете контестации на корейския тим са отхвърлени. На 1000 м Оно причини масово падане на последния завой, но бе дисквалифициран Цзянцзюн (Кит), а на Оно бе даден сребърен медал.



Хокей на лед

В 1/4-финала Русия-Чехия руснаците имат общо 22 мин. наказания, чехите - 4. След 1:0 за Русия полуфиналът е срещу САЩ. За този мач е назначен главен съдия от Канада и руската делегация протестира. В другия 1/2-финал "кленовите листа" играят с аутсайдера Беларус и канадският рефер може да "избира" съперник на своите за финала.



Биатлон

30 мин. преди старта на 20 км от руския ас Павел Ростовцев (3-кратен световен шампион) е взет половин литър кръв за допингтест. В резултат той едва се движи по трасето и остава 6-и. Руската делегация внася протест, но той не е уважен.



Ски-бягане

Преди щафетата 4х5 км са отстранени 2 рускини по подозрение, че са пили допинг. Кръвният тест е направен по-малко от час до старта. Руснаците дават контестация, че са уведомени късно и не са могли да променят състава, заради което щафетата не стартира.
884
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД