:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 227
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
отзвук

"Ди Велт": Удар по имиджа на България

Вместо да продължава да се натиска за службата на еврокомисар за хуманитарна помощ, би трябвало Желева да направи услуга на страната си и Европа и да оттегли сама кандидатурата си
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Румяна Желева по време на злополучното й изслушване на 12 януари.
Докато подозренията срещу българската кандидатка за еврокомисар за скрити доходи не бъдат доказани, важи презумпцията за невинност. Проблемът обаче и без това не е кога каква фирма е притежавала Румяна Желева и колко пари е взела от продажбата й.

Ключовият въпрос е съвсем различен - как може правителствен ръководител на държава от ЕС да изпрати в Брюксел кандидат, който очевидно не е квалифициран за високопоставената длъжност.

Партията на премиера Бойко Борисов, чийто член е и Желева, се казва ГЕРБ - Граждани за европейско развитие на България. За две години тя успя да стигне до управлението. С нея българите свързват надеждата за политика без корупция и старата тежест на номенклатурата.

С номинирането на Желева, под чиито крака като трамплин за Брюксел беше сложено външното министерство, Борисов обаче сам поставя под съмнение обещанието за прозрачност и европейски ценности.

За София отблагодаряването на заслужили партийни приятели изглежда по-важно от изчистването на негативния имидж на европейската сцена.

При това не става въпрос само за обвиненията за незаконни сделки. По време на изслушването в Европейския парламент Желева се показа и доста повърхностна в сферата, в която ще работи.

На въпроси за конкретни конфликтни региони тя отговаряше, че "ще отиде на място". А подробностите и без това били за по-ниско ниво чиновници.

Вместо да продължава да се натиска за службата на еврокомисар за хуманитарна помощ, би трябвало Желева да направи услуга на България и Европа и да оттегли сама кандидатурата си.

--------

*Внимателното взиране на чуждестранни журналисти в качествата и биографията на Румяна Желева започна преди Нова година от вестник "Ди Велт" - известен германски всекидневник с дясна ориентация. Тогава същата авторка Стефани Болцен публикува материала "Гангстерска невеста за ЕК?".

В него пишеше: "Румяна Желева е една амбициозна жена. Едва 40-годишна, тя вече е член на Европейския парламент и външен министър на родната си България. Идния месец тя се надява да обогати кариерата си с още един пост: еврокомисар, отговарящ за международното сътрудничество и хуманитарната помощ. Само че за нея, а заедно с нея и за новата комисия, се задават неприятности. Още отсега тя очаква сигурно с напрежение следобеда на 12 януари, когато ще трябва да отговаря на въпросите на евродепутатите. А някои от тях искат да "изпържат" кандидатката на българския премиер Борисов. Тя е некомпетентна, казват - и злобна. На всичко отгоре се говори, че мъжът на Желева имал вземане-даване с руската мафия по Черноморското крайбрежие - нещо, което тя самата отрича със смях по време на интервюто си в "Ди Велт". И наистина няма конкретни доказателства против мъжа й."

Тогава Желева заяви, че ще съди "Ди Велт" за клевета. Пред "24 часа" вчера мъжът й Красимир Желев твърди, че в момента се консултира с различни немски кантори дали има шанс да осъди вестника.
140
5494
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
140
 Видими 
15 Януари 2010 00:01
За София отблагодаряването на заслужили партийни приятели изглежда по-важно от изчистването на негативния имидж на европейската сцена.


ето че и западняците стигат до същия извод - за да се заинати толкоз с тая кандидатура явно бойко е под натиск да се отблагодари някому чрез пласирането на желева на международната сцена. мъжа и е свързан с тим, а тя изказа амбиция да прави БГ посредник между ЕС и русия. това какво сочи?
15 Януари 2010 00:12
Ооох, да беше само Румито, с мед да я намажеш.Цялата ни върхушка е такава.Само си представете произволни палячовци от "елита"ни, сложени на стола и разпитвани 3 часа?
15 Януари 2010 00:21
първанова е виновна, първанова, тя да си оттегли кандидатурата, да се извини и да си ходи в нова загора (via Бургас)!
15 Януари 2010 00:55
Леко,
Представям си ББ три часа там на разпит...
След първите пет минути въпросите ще ги задава той...
15 Януари 2010 00:58
Тогава Желева заяви, че ще съди "Ди Велт" за клевета. Пред "24 часа" вчера мъжът й Красимир Желев твърди, че в момента се консултира с различни немски кантори дали има шанс да осъди вестника.

Оооо ама разбира се!!
Заведи дело в Софийски градски съд и ше го осъдиш "Ди Велт" та ще го скъсаш... Те от вестника може и да не знаят, но правдата ще възтържествува...
15 Януари 2010 01:11
първанова е виновна
Е, то е достатъчно човек да й види фамилията - Първанова! Кво има да си приказваме
15 Януари 2010 02:26
глупости, удар по имиджа. никъв удар нема, всичко е business as usual, никой не очаква нищо повече от нас.
15 Януари 2010 02:55
"как може правителствен ръководител на държава от ЕС да изпрати в Брюксел кандидат, който очевидно не е квалифициран за високопоставената длъжност"
Отговорът е много прост и се съдържа в самия въпрос:
как може правителствен ръководител на държава от ЕС да изпрати в Брюксел кандидат, който очевидно не е квалифициран за високопоставената длъжност"
15 Януари 2010 03:00
Ами отговорът е в сходен въпрос, но отнесен към квалификацията на министър-председателя.
15 Януари 2010 03:47
И тука грешка с матряла. За имиджа нема се пуашите, отдавна ни знаят и кътните зъби и то не само в Европата.
По-важното е Вуте да е зле......
15 Януари 2010 04:24
Троянската магарица на руската мафия.
15 Януари 2010 04:44
как да не е кавалифицирана!? ам' чи доктор е! по...социология!
15 Януари 2010 04:58
"важи презумпцията за невинност"- сетих се как с още неуверения си руски веднъж в Москва обърках "невинност" и "невиновност" - там, оказа се, правели разлика...
15 Януари 2010 06:03
Морозов,
На препитването на Желева не стана дума за мъжа й и ТИМ. Приказките за руската мафия също не намериха употреба. Говориха за (две) нейни малки фирми, които е притежавала до април т.г. в нарушение на закона като евродепутат. (И за ресора й.)

Като се има предвид ревността на критиците й в ЕП, неспоменаването на ТИМ и руската връзка е според мене неопровержимо доказателство, че тази групировка няма пръст в номинирането на Желева.

Много пъти съм писал, че мъжът на Желева е дребна риба в ТИМ (ЦКБ) и че Боко не изпитва излишна любов към тази групировка. Желева му беше натресена от В. Златев от Лукойл България, главният клиент на ИПОН и главен спонсор на Герб. Желева е много близка на Златев и е член на борда на фирмата му - собственик на резиденция Правец. Златев е син на най-верния човек на Тато в Правец, а Боко е роднина на Батето, заради което е бил и цанен за гавазин на Тато. Връзката им е само от правешкия клан. Много правилно ПЕС спомена за връзката на Боко с Тато.

Най-големият проблем на Желева е, че е некомпетентна и проста. Като премиера си де. Фирмите й - според мене с мед да ги намажеш, ама в такива процедури това се гледа.

Политиката на Боко към руските проекти е силно колеблива и корупционно зависима от Лукойл, която беше изключена от ТБА за сметка на държавните Газпром и Роснефт. Боко никога не е тръбил нищо за руските прокети, напротив. Поведението му на срещата Путин в Гданск през септември беше идиотско. Боко е троянско магаре на всеки, който му фърли комат.

Приказките за "троянски" кон са ала-бала. Всяка страна си гледа интереса - Италия, Германия, Австрия, Франция, Гърция и т.н. - всички участват активно в "руските"‌ проекти. Ще участваме и ние въпреки Боко.
15 Януари 2010 06:49
Ами ако Боко е получил кинти .за да издига това недоразумение?Под "кинти" имам предвид всичко, което една власт(икономическа , политическа мафиотска, гангстерска и..... предлага на друга някаква власт.Ами този нарцис ще умре от запъване и пак няма да я разкара, тази нещастна госпожа, не искам да употребявям квалификации, че не ми се струват достатъчно силни, без да са невъзпитани.Във всеки случай, всеки който знае английски и е гледал този резил, сигурно се е чувствал недобре в собствената си, все още българска кожа.
15 Януари 2010 07:19
От личен опит знам, че данните в "Дакси" и Агенцията по вписванията нито са пълни, нито надлежно актуализирани. Гарантирам ви го.
15 Януари 2010 08:06
Препоствам от първата страница по темата:
Изход - тип "Франциск I". Който след битката при Павия писал: "Всичко е изгубено, освен честта".
Тоест - отказ и на ББ, и на Желева, нов кандидат.
Което не означава, че дълго време няма да се обсъжда и лепи върху България.
Но ББ е комплексар! Само ИСТИНСКИ, не рекламен, мъжкар може да признае грешката си. Комплексарят се страхува и я задълбава. Мъжкарят я признава и поправя.
П.П. А за западния филистер туй ББ, Желева, Гейчо, Първанова е все едно - България. За съжаление!
---------------------------

Блогът на Генек

15 Януари 2010 08:07
За София отблагодаряването на заслужили партийни приятели изглежда по-важно от изчистването на негативния имидж на европейската сцена.

Абе, нещо да се сещат за една комисарка и зъболекарят й? Само като пример. Щото има много.
Дали САМО "за София отблагодаряването на заслужили" е обичайна дейност?
---------------------------------
За София отблагодаряването на заслужили партийни приятели изглежда по-важно от изчистването на негативния имидж на европейската сцена.
15 Януари 2010 08:34
Представям си ББ три часа там на разпит...
След първите пет минути въпросите ще ги задава той...


Това след шамарите, разбира се ...
15 Януари 2010 08:41
Натиснете тук

ЕНП РАЗКРИ ЗАГОВОР ЗАРАДИ КУНЕВА И АЕЦ КОЗЛОДУЙ
« -: 2010-01-14, 23:06:49 »

Преди малко по БНТ съобщиха в разговор с представител на ЕНП че ЕНП са разкрили заговор срещу България и Румяна Желева от страна на социалисти либерали и зелени! Цялата идея е била в подкрепа на лобистки кръгове около Меглена Кунева която е осигурила милиарди заради затварянето на АЕЦ в Б-я!!!!

Това поставя под въпрос всичките решения на Кунева като главен преговарящ включително затварянето на 3 и 4ти блок на АЕЦ Козлодуй които тя направи като главен преговарящ дали е било в подкрепа на същите лобистки кръгове или на България???

Сега е момента да попитаме тия лобистки интереси защитават ли АНТИ БЪЛГАРСКИ ТАКИВА??? АТАКА КЪДЕ СТЕ ЗАЩО МЪЛЧИТЕ??? Сега е момента да отворим темата за 3 и 4блок и ако ще жертваме Желева да поискаме в замяна отварянето на 3 и 4блок!

Късните новини по БНТ! Мисля че около 1:30 ги повтарят! Още го няма интервюто в сайта им. Интервюто беше с говорител на ЕНП!
15 Януари 2010 08:46
E6
15.1.2010 г. 00:55:41
Представям си ББ три часа там на разпит...
След първите пет минути въпросите ще ги задава той...

Ловкия
15.1.2010 г. 08:34:58
Това след шамарите, разбира се ...

Никакъв разпит, никакви шамари, боко направо да уволнява и еврокомисията и европарламента.
15 Януари 2010 08:48
На ЕС всъщност парламент не му и трябва.
Стига една тричленка-комисариат.
Боко - началник.
Желева - по вънкашните работи.
Цветелина - минфин.
(И Барозу, да им прави кафе)
15 Януари 2010 08:58
А какво да кажем за имиджа на Европейския парламент. На мене ми заприлича на хайванпазар в Истанбул.
15 Януари 2010 09:08
До Чарли Дарвин.
Не си наясно, че затварянето на реакторите в Козлодуй е първо договорено и подписано от външния министър на Костов Надежда Михайлова, а не от Кунева.
15 Януари 2010 09:16
ЩАСТЛИВ СЪМ ОТ ПРОВАЛА НА ЖЕЛЕВА !!!! ! Това е ПРОВАЛ ЗА БОЙКО БОРИСОВ , за малоумните ТЪПУНГЕРИ ОКОЛО НЕГО и за ЦЯЛАТА КРЕТЕНСКА "ГЕРБЕРСКА" ПАСМИНА и ТЕХНИТЕ ПОДЛОГИ !...
15 Януари 2010 09:17
Стига си викал бе!
15 Януари 2010 09:19
В-к "Атака" пита: "Атака къде сте".
15 Януари 2010 09:34
Днес чух по телевизията вездесъщия Соломон Паси, да дава едно рамо на ББ, видите ли само ние сме си показвали кухненските истории на Европа, никой не го правел и подобни/демек казана и дяворите пазачи/, но нямало да коментира представянето на Желева на препитването...?! Следователно прословутия егоизъм на българите е проблема..., а защо ББ не "огледа"отвсякъде протежето си и после да го пуска в опит да валсира на европейска сцена..., а сега се оправдава, че ако нещо не било наред щял да накаже Желева...?!
15 Януари 2010 09:36
Ама защо ли ББ и Желева не подгонят кадрите на НДСВ и БСП във Външно. Тези двуличници, некадърници, подмазвачи и доносници направиха всичко възможно да я орезилят. Самите те не са компетентни, но грешката на Ж. е че ги търпи.....ШУТ ЗА ТЯХ....
15 Януари 2010 09:37

Бре е е е... Голяма ОЛЕлия..... Тази заран по БТВ гледах интервюто с мъжа И .и още съм рзСТРОЕН .Момчето денонощно се молил, да не изберат Румито, за да може да бъдат заедно (Нещо кат Инджи и Мемед) а пък това че няма нито фирма нито работа направо Ме съкроши. Моля съфорумците да съберем по някоя кинта и да Му ги занесем, защото нямал даже и кола..... Пък някой по ОСВЕДОМЕН ако знае че няма и телевизор да каже. имам едн телевизор "ЕЛЕКТРОН" (цветен) ще му Го Арижа.....
15 Януари 2010 09:47
Станалото с на'шта патка е следствие...И резултат на сложните взаимоотношения в ЕС...Както и на подмолната борба за власт между отделните политико-икономически международни конгломерати...
Недоволните в ЕС от повторното избиране на Барозо (което също бе плод на пазарълци и договорки) нямаше как да пропуснат възможността да го атакуват и да покажат, че не са се примирили...Като същевременно му напомнят да не забравя обещанията си...
Когато искаш да повредиш една верига - биеш по най-слабото и беззащитно звено В тая светлина атаката срещу Барозо чрез България е логична...Какво щеше да стане, ако бяха застанали срещу Аштън? Или срещу Германия и Франция? Резултатът в този случай щеше да се обърне срещу атакуващите...
P.S.А, бе цялата тая работа е боцкане в задника на Барозо... лошото е, че бодът него а боли нас...Народа ни го е казал "Може да си прав, но щом си слаб - си крив"...


***
Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
15 Януари 2010 09:56
Не ми се щеше да се намесвам, ама Р. Желева не е слабата, дет` я бият, а просто не става. Ако беше някоя по-умна, па макар и грозна като англичанка, нямаше да я "бият", нищо че е от слабата България.

Редактирано от - водопроводчик на 15/1/2010 г/ 09:59:18

15 Януари 2010 10:07
Излиза че мухлите Кунева и Бокова са квалифицирани? В кражбите?

Редактирано от - 3333 на 15/1/2010 г/ 10:09:22

15 Януари 2010 10:20
Оказва се, че и австрийския кандидат е имал проблеми с декларацията му за конфликт на интереси Натиснете тук

За сметка на това май се е представил доста по-добре
15 Януари 2010 10:24
Бокова пък какво е крала?
Тя цяла живот бачка за няколко разузнавания. Не е по кражбите.
15 Януари 2010 10:31
Преди няколко дни споменахме, че с меката си китка Баросу не успя да удържи Европа от свадите на селяните с калните цървули.
Сега му предстои да разбере, колко заразна е чарвената чума.
Трусовете предстоят, другари. Радвайте се революцията идва.
15 Януари 2010 10:40
Да НЕ се забравя, че Меглена Кунева и Симеон Борисов Кобургготски станаха носители на ордена "Почетен легион" на... Франция! А Франция е противник на НЕфренските АЕЦ по Света!
Да напомня и, че: М. Кунева договори БЕЗопасните/доказано от експертите на МААЕ!/ 3-ти и 4-ти НЕчернобилски реактори на АЕЦ Козлудуй да бъдат затворени най-късно до 31.12.2006 г.-т.е., ден ПРЕДИ влизането на България в ЕС- срещу "компенсации" от 200-300милиОНА евро!
А литовският преговарящ за затварянето на двата опасни ЧЕРНОБИЛСКИ тип реактора в литовската АЕЦ договори затварянето им да стане в края на 2009г.- т.е, 5/пет/ години СЛЕД приемането на Литва в ЕС- при това срещу компенсации от близо 2 милиАРДА евро!
Сравнението е УБИЙСТВЕНО- но М. Кунева бе наградена с висок орден на Франция и с еврокомисарско място/ със съдействието на Франция/!
Предлагам сделка: М. Кунева за еврокомисар/или, дори, България да няма еврокомисар!/- срещу отварянето на 3-4 реактори на АЕЦ"Козлудуй"!!!
......................................... .............
ОЩЕ по темата за затварянето на реакторите в АЕЦ "Козлудуй" ТУК:
-Какво е за ЕС и за нас „Козлодуй" - цъкаща атомна бомба или европейско Елдорадо? - Натиснете тук
15 Януари 2010 10:48
Не мога да не се съглася с казното от Леко, Павлик и Фичо Това, което се случи с Желева отразява и борбите вътре в ЕС. Искам да изразя моето твърдо убеждение, че Барозо се намеси грубо в нмашите избори. Тези разкрития за корупция и спирането на фондовете (не, че няма корупция, но такава има навсякъде) точно преди нашите избори и изборите за председател на ЕК целяха у нас да дойде партия, която ще гласува за него, а не за социалистите, както щеше да гласува БСП. БСП си върнаха и усложливо дадоха коз на европейските социалисти и либерали да ударят по Народната партия.
15 Януари 2010 10:49
А за западния филистер туй ББ, Желева, Гейчо, Първанова е все едно - България. За съжаление!

Колко си прав, генек, за съжаление!
15 Януари 2010 10:55
Абе, пичове, когато Ди Велт говори/пише - нещата са ясни. То да беше гафът с Желева - айде, иди -дойди . Че преди нея нямаше ли едно асеновградско недоразумение- Гергана Грънчарова ? Що алабализми издумка - ама , слушка каквото й кажат от Брюксел. А Станишев какъв е ? Всички тези са от един отбор - послушните. Но не и от българския.
Възниква въпросът и за Барозо - къде е бил , като я номинирал ....., за прехвалените принципи на ЕК, от която българина е изпаднал в телешки възторг. Още малко и ще изтрезнее.....
15 Януари 2010 10:55
СОФИЯНЕЦА,
Прочети внимателно това:
За самата централа
02 юли 2003 година: ЕК вече не може да оспорва лицензите на III и IV блок на АЕЦ Козлодуй в.ПАРИ
След положителната оценка, дадена на Агенцията за ядрено регулиране от Международната агенция за атомна енергия /МААЕ/, от ЕК вече не би трябвало да оспорват издадените от АЯР лицензи за сроковете на експлоатация на реактори III и IV в АЕЦ Козлодуй. ... Наскоро Агенцията за ядрено регулиране издаде дългосрочни лицензи за работа на III и IV блок съответно за срок от 8 и 10 години.

Гюнтер Ферхойген
29 ноември 1999 година: „... Ферхойген заяви, че разбирането на Комисията е, че окончателното затваряне на тези (3 и 4-ти - бел. на ИнжИнера) блокове ще стане най-късно през 2006 година.“
Среща на президента Георги Първанов с еврокомисаря по разширяването Гюнтер Ферхойген в Брюксел, 7 февруари 2002: На срещата на Първанов с Ферхойген е бил разискван и въпросът за датите за закриване на ядрени реактори от АЕЦ Козлодуй. Според Ферхойген това е “много чувствителен и предизвикващ силни емоции въпрос, затова трябва да се работи много внимателно. Европейският съюз не е променил позицията си. Очакваме България да изпълни ангажиментите си от споразумението, подписано през 1999 година”.[3]
Иван Костов29 ноември 1999 година: „... господин Костов обяви готовността на българското правителство за затваряне на реакторите 1 и 2 на АЕЦ Козлодуй преди 2003 година.

Господин Костов заяви също така, че във връзка с актуализирането на енергийната стратегия, което ще приключи през 2002 година, България ще вземе решение, съгласувано с Комисията и отчитайки споразумението за ядрена безопасност и други релевантни фактори, относно датите за окончателно затваряне на реакторите 3 и 4, които ще предхождат понастоящем предвидените дати за затваряне през 2008 и 2010 респективно. Господин Ферхойген заяви, че разбирането на Комисията е, че окончателното затваряне на тези блокове ще стане най-късно през 2006 година.“

Надежда Михайлова
Неизвестно по какви прични тя подписва на 29 Ноември 1999 един меморандум (нито договор, ното споразумене) с Ферхойген, където пише: „... окончателно затваряне на блокове 3 и 4, което ще стане преди сега предвидените дати за затваряне на блоковете, съответно 2008 г. и 2010 г. Позицията на Комисията е, че окончателното затваряне на тези блокове ще стане най-късно през 2006 г.“

Симеон Сакскобургготски
17.11.2003: Партньорска проверка на АЕЦ Козлодуй:
„... премиерът Симеон Сакскобургготски категорично потвърди ангажимента на България, поет при закриване на преговорите по глава "Енергетика", да затвори 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй" през 2006 г.“

Нуждаят се от доразследване
Оказва се, че има решения с неясен автор, но неизвестно защо приети за верни и неоспорвани.
Редовен доклад на Европейската комисия за напредъка на страните кандидати - 9 октомври 2002 година: Според ЕК затваряме 3 и 4 блок на АЕЦ през 2006 година. В документа е записано: “Българското правителство наскоро обяви своето решение да затвори 3 и 4 блок на АЕЦ “Козлодуй” през 2006 година. Правителството също така поиска от ЕС партньорска проверка на безопасността на блоковете”.
15 Януари 2010 11:15
Разследване трябва разбера се до дупка.
Как по време на най-голямото крадене и избори ЕС размрази фондове да помогне на тройната, като брат социалист на брата комунист.
Обедите Станишко Барозу на четири очи след които се оказа, че председателя на ЕК е единствения политик в света клекнал пред Сергейко Димитриевич.
От което до омекналата му позиция по корупцията и изчезването на еврофондове в Блъгария беше само една крачка. Меките доклади .. и прочия
15 Януари 2010 11:21
"Хуманитарната помощ, както знаете, се основава на нуждите".

"Трябва да бъдем много активни там, където се налага".

"Аденския залив? Ние трябва да сме много активни на терен. Хуманитарната помощ, както знаете, има нужда от пространство. Трябва да отидем на терен, имаме и много подготвени, професионални експерти. Ако ЕС ме подкрепи, искам със собствените си очи да видя ситуациите на терен. И за много такива места, като това, което споменахте, съм готова да посетя мястото на операцията и да видя как върви работата."

"В страни като Сомалия ще се опитвам отново и отново да убедя местните власти да ни дадат необходимия достъп, за да предоставим нужната независима хуманитарна помощ". (След уточняващ въпрос как смята да се справи в страни като Сомалия, където е трудно да се запази безпристрастност)"

"Газа ще бъде едно от първите места, които ще посетя, естествено, ако Европарламентът ме одоби. Знам за много от проблемите, например за блокадата и липсата на достъп на хуманитарната помощ. Трябва да бъдем по-активни, всъщност проактивни. Ще направя всички възможно да се справя с проблема, като отида директно на място в Газа".

"Човешките права са много важни във всичките ни политически дискусии. Уверявам ви, че има много теми - като започнем от различни кризи на Балканите, в източната част на континента, но и извън Европа. Аз съм участвала много внимателно и много активно в тях като външен министър на своята страна."

"По много интересната тема за сексуалното насилие над жените в Конго. Като жена мога да ви уверя, че ще съм много ангажирана с темата. Защото не можем да позволим в 21 век сексуалното насилие да се използва като оръжие по време на война. И съм готова да вложа усилията си на оперативно ниво, да съм по-активна в защитата на жените". (В отговор на въпрос какво точно смята, че може да направи на терен в Конго, където всеки ден стотици жени са изнасилвани).

"Доколкото знаем, талибаните сега контролират 60 на сто от територията на Афганиста. Важно е да имаме достъп до всички региони и сигурност за хуманитарните работници. Така че трябва да сме готови да работим с всички действащи лица, ако това ще помогне на сигурността и достъпа на помощта ни". (На въпрос мисли ли, че ЕС трябва да води диалог с умерените талибани)

"Не мога да знам всички специфични детайли в тази конкретна ситуация" (В отговор на въпрос какво не е било наред с подкрепата на ООН в Конго и как тя ще предотвратите подобни случаи).

"Не казвам, че мога да реша всеки проблем или всички проблеми" (В отговор на уточняващ въпрос как точно проактивността ще й помогне да реши проблемите в Газа и мисли ли, че комисарят Мишел и комисарят Валднер не са били достатъчно активни по темата)



Натиснете тук

Редактирано от - Simplified Solutions на 15/1/2010 г/ 11:22:22

15 Януари 2010 11:21
..Разследване трябва разбера се до дупка..

Даа, стройна мисъл, непоколебими аргументи и безупречен български. Граждани, пийте само доматен сок!

Редактирано от - Caravaggio на 15/1/2010 г/ 11:22:28

15 Януари 2010 11:41
... кой не ходи на терен.. е ченге!
*
чудя се още как не са обвинили ..преводачките
15 Януари 2010 11:51
Ключовият въпрос е съвсем различен - как може правителствен ръководител на държава от ЕС да изпрати в Брюксел кандидат, който очевидно не е квалифициран за високопоставената длъжност.
Аз бих казал, че ключовият въпрос е малко по-обобщен:
Защо ГЕРБ и Бойко Борисов издигат в политиката човек, който очевидно не става за политик или както е казано в цитата - не е квалифициран за високопоставената длъжност? Желева не става нито за евродепутат, нито заа министър, а най-лошия вариант е външен министър, нито става за еврокомисар. Защо Бойко Борисов и ГЕРБ я лансират?
15 Януари 2010 11:57
Защо Бойко Борисов и ГЕРБ я лансират?
*
.... защото са проактивни
15 Януари 2010 11:59
Ключовият въпрос е съвсем различен - как може правителствен ръководител на държава от ЕС да изпрати в Брюксел кандидат, който очевидно не е квалифициран за високопоставената длъжност.

След това, което видях по време на препитването, всичко друго е безсмислено! Пак призовавам ББ- МАХНИ СИ ПРОТЕЖЕТО, АКО ИСКАШ ПОНЕ МАЛКО УВАЖЕНИЕ ОТ ЕС и комисиите там!! България стана за смях и кашмер с некадърните опити на РЖ! Пък и вече НЕ СЕ ПИТАМ ДАЛИ ИЗОБЩО СТАВА ЗАВЪНШЕН МИНИСТЪР- НЕ СТАВА!
15 Януари 2010 12:04
Те искаха да изпържат Желева, ама май я препържиха и сега никой не я иска
15 Януари 2010 12:05
..който очевидно не е квалифициран за високопоставената длъжност..


По-спокойно де! Каква по-точно квалификация се очаква от един политик? Най-добрата възможна е да бъде образ и подобие на избирателите си. Иначе как ще го изберат...
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД