:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 298
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Най-мъжкарските спортове

Американският футбол държи палмата на първенството в класацията на сп. "Аск мен"
Снимки: ЕПА/БГНЕС
Подобни свирепи сблъсъци са нещо съвсем обикновено в американския футбол.
№10 Сумо

Този спорт може и да не е популярен навсякъде по света, но в Япония е най-почитаният. Представете си силата на две 150-килограмови чудовища, сблъскващи се челно отново и отново, докато едното отстъпи извън очертания кръг (дохиото) или се строполи на пода. А сега си представете какво би било, ако сте между тези мъже в момента на сблъскването им...



№9 Голф

Преди да възразите каквото и да е, нека ви кажем, че голфът не е в тази класация по признаците, по които са подредени останалите 9. Голфът е истинска мъжка игра, понеже можете да отидете в клуба с приятели, да поговорите за бизнес или за жени. Въобще да прекарате приятно, без да се налага няколко часа да слушате непрекъснатото бърборене на жена ви. И да не забравяме 19-ата дупка (б.р. - кодовото наименование на бара във всеки голф клуб). Така че - да, голфът е мъжки спорт!



№8 Футбол

Външно футболът не изглежда брутален спорт. Разбира се, не е хич лесно да търчиш насам-натам по огромното затревено игрище в продължение на 90 минути. Но заставали ли сте някога в стената, която пази вратата при изпълнение на пряк свободен удар? Топката може като нищо да ви отнесе главата или дори "топките". И още нещо - ултрасите по трибуните взимат играта твърде насериозно и често си изливат отрицателните емоции на самите футболисти.



№7 Мотокрос

Момчетата с каски на главите правят страхотии. Карат в прахоляка с голяма скорост и правят огромни скокове от различни хълмчета и бабуни, често и над свои колеги. Мотористите почти нямат предпазни средства по телата си и непрекъснато са заплашени от тежки травми при падане. И при всички тези опасности те дори не са много популярни спортисти. Колцина например знаят името на миналогодишния световен шампион по мотокрос? Окей - отговорът е Антонио Каироли от Италия.



№6 Смесени бойни изкуства

Това може и да не е спорт от ранга на футбола, но да отдадем заслуженото на бойците. Тези момчета излизат в оградения осмоъгълник често без дори да знаят предварително какъв боен стил използва противникът им. Такива боеве понякога завършват дори с извадени очи, а следите от ухапвания се считат за нещо обикновено. Прибавете към това и факта, че повечето битки завършват с нокаут или тотално обезвреждане на съперника.



№5 Ръгби

Ръгбистите непрекъснато тичат един срещу друг и се вкопчват в схватки по терена, при това без да носят каквито и да е предпазни средства, освен понякога каски. Тези играчи са доста едри, доста бързи, но и доста грозни. Често може да се види как по терена хвърчат зъби след поредна схватка. Отчитаме и факта, че ръгбистите може и да не са блестящи, но имат железни "топки".



№4 Хокей на лед

Вземете група големи и мускулести (предимно канадски) момчета, екипирани почти изцяло с предпазни кори, дайте им кънки и ги пуснете върху леда. Хвърлете им една каучукова шайба, връчете им по един стик и им гледайте сеира. Хокеят е брутален спорт. Състезателите получават драскотини и множество синини, губят зъби и се хвърлят пред летящата със скорост 140 км/ч шайба, без да мислят за друго освен за победата. Хокеистите са истински мъже.



№3 Автомобилните състезания

Няма значение дали става въпрос за Формула 1, НАСКАР, КАРТ, или друго автосъстезание, пилотите летят с 250-300 км/ч и най-малката грешка може да им коства живота. Колкото и да си добър, може да загинеш. Спомнете си само Жил Вилньов, Аертон Сена или Дейл Ърнхарт. Всеки от тези велики пилоти намери смъртта си на пистата. Надали има по-голям адреналин от участието в едно такова състезание. В допълнение - кой мъж не си е мечтал да лети с болид с 300 км/ч?



№2 Бокс

Али, Фрейзър, Хаглър, Чавес, Роки Марчиано, Шугар Рей Леонард, Холифийлд, Мани Пакиао... Списъкът може да се удължи безкрай. С истински мъжаги, всички до един биткаджии. Наричат бокса "сладка наука", но няма нищо сладко в размахването на юмруци и понасянето на ответни удари в продължение на 12 рунда (съвсем доскоро бяха и 15). Да, боксът наранява (някои дори умряха на ринга). Мнозина страдат от мозъчни сътресения. Но това е цената на голямата слава.



№1 Американски футбол

Всъщност трудно е да се прецени кой измежду бокса и американския футбол е по-мъжкарски спорт. И все пак с едни гърди напред е футболът. Когато състезателите са в листата на контузените, това е винаги заради сериозна причина (парализа например). Защото тези момчета играят винаги, независимо от травмите си. Да, те нямат по 150 мача годишно, но пък се раздават докрай във всички срещи. Футболистите са подложени на свирепа интензивност, несравнима с други спортове. Защото този спорт е война. Брутална война.
 При изпълнение на пряк свободен удар футболистите в стената са застрашени от сериозни травми.
3
1102
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
31 Март 2010 00:48
Не съм съгласен с две неща.
Първото, че при заставане на стената при пряк свбоден удар ставали много контузии - не е вярно, даже са прекалено нищожен % спрямо всички, най-много някое сътресени или оказване на помощ за малко извън игрището.
Второт - при американския футбол се изтървали малко мачове поради контузии и то само ако са много тежки, като парализа - напротив, това е спорта с най-много и най-продължителни контузии(заедно с хокея).
Но за едно нещо не мога да не се съглася:
Хокеистите са истински мъже

31 Март 2010 15:41
...а хокеистките истински жени ли са...
31 Март 2010 15:52
тц... и те са истински мъже...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД