:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 297
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Родик завоюва своята титла № 29

Американецът има най-добрия актив за 2010 г. от всички тенисисти в световния елит
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Анди Родик изстрелва топката от форхенд към полето на чешкия си противник на финала в Кий Бискейн - Томаш Бердих.
Анди Родик спечели за втори път турнира от сериите "АТР 1000" в Кий Бискейн (САЩ) след триумфа си през 2004 г. На финала американецът победи чеха Томаш Бердих със 7:5, 6:4 след час и 43 минути игра и завоюва своята 29-а турнирна титла като професионален тенисист.

27-годишният американец завърши мача с 13 аса срещу 7 на съперника му. Родик направи и само 16 непредизвикани грешки, без да даде възможност на чеха да стигне до точка за пробив в подаването му. В допълнение бившият №1 в света загуби едва 7 точки на свой сервис, а в целия 10-дневен турнир допусна едва два пробива в подаването си.

Така той увенча доброто си представяне от началото на годината, в която има най-добри показатели - 26 победи и едва 4 загуби, баланс, с какъвто не може да се похвали нито един от мъжкия тенис елит. За сравнение световният лидер Роджър Федерер е изиграл 16 мача, от които е загубил 3.

"Без съмнение това е голяма титла за мен. Чувствах малко натиск, след като пропуснах добра възможност в Индиън Уелс", заяви Родик, който преди две седмици загуби от Иван Любичич (Хърв) финала на въпросния турнир.

"Днес Анди наистина бе добър и не получих шанс през целия мач", призна пък Бердих, който по пътя си към финала победи трима от Топ 10 в ранглистата - Роджър Федерер (Швейц), Фернандо Вердаско (Исп) и Робин Сьодерлинг (Шв).

За успеха си Родик получи чек за $605 500 и 1000 т. за световната ранглиста, а за Бердих останаха $295 500 и 600 т. В новата класация американецът се придвижи с едно място нагоре и вече е седми. Лидер остава Федерер, следван от Новак Джокович (Сърб), а Рафаел Надал (Исп) си върна третото място и прати на четвърто Анди Мъри (Вбр). Най-добрият ни тенисист - Григор Димитров, мина с две места напред до 336-о.



РАНГЛИСТА

Най-добрата ни тенисистка - Цветана Пиронкова, се придвижи с 14 позиции напред в световната ранглиста и вече е под №103. Водач продължава да е Серена Уилямс (САЩ), следвана от Каролин Вожнячки (Дан) и Динара Сафина (Рус). В Топ 10 на света се завърна Ким Клайстерс. Белгийката спечели преди три дни турнира в Маями и това я върна в елита. Клайстерс се бе отказала от тениса, но след като роди дъщеричка, се завърна на корта и веднага спечели миналогодишното Открито първенство на САЩ.
1
834
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
06 Април 2010 09:56
Тази седмица има турнири в Казабланка и Хюстън.
Ниеминен мина през квалификациите в Мароко, макар да трябваше да е даже 9-10 поставен в основната схема. Сега в първи кръг среща уайлд кард и във втори евентуално 3.Ханеску(Рум). Вавринка(Швейцария) е топоставен.
Жените имат и те два малки турнира - в Марбея и Флорида.
Сесил мина и тя квалификациите в САЩ и ще играе с Морита за мач с Возняк(Кан) във втори кръг. Вознячки е топоставена, а Клайстерс се пуска в Испания.

Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД