:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 280
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Николай Василев призова обществото да не гони кандидатите за Корабния

Вицепремиерът обеща да не национализира инфраструктурата на Златни пясъци

Министерството на икономиката ще посредничи в споровете между собствениците в комплекса
"Инфраструктурата на Златни пясъци няма да бъде национализирана", обеща вчера във Варна вицепремиерът Николай Василев. Държавата нямала пари да изкупи обратно алеите и улиците в курорта от собственика - акционерно дружество "Златни пясъци". Фирмата, която придоби инфраструктурата заедно с 6 хотела в комплекса, представляващи 60% от акциите, наложи миналото лято платен достъп до комплекса, който бе премахнат в края на сезона.

На вчерашна среща дружеството и останалите собственици на хотели и заведения на територията на курорта решиха да поискат намесата на Министерството на икономиката за решаване на споровете си. Ведомството на Николай Василев ще възложи на експерти да оценят инфраструктурата. Ще бъдат сформирани едно или няколко акционерни дружества, които ще поемат поддръжката на базата. Всички собственици на територията на Златни пясъци ще могат да купят акции от тези дружества. "Утре в София ще бъдат договорени подробности по този вариант", обясни Василев.

Вицепремиерът призова варненската общественост да не гони кандидат-инвеститорите за Варненската корабостроителница, преди да са дошли. Василев пристигна във Варна за среща с представители на корабния завод. Според него "ние не сме в положение да избираме партньорите си, а изобщо да се надяваме, че ще имаме партньори". Василев отказа да коментира дали има политическо решение корабостроителницата да бъде купена от БМФ, в случай че търгът се провали.



ПРОЦЕДУРА

Около 10 кандидати са проявили интерес към закупуване на активите на Варненската корабостроителница. Крайният срок за подаване на оферти е 2 април. Минималната цена на Корабния е около 40 млн. лв. Ще се приемат оферти с цени минимум 80% от тази сума. Покана към инвеститорите е публикувана в Лойдс лист. Вицепремиерът Николай Василев е написал лични писма до всички инвеститори, проявили интерес към дружеството.
549
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД