:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 262
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Остап Бендер превърна България в столица на Формула 1

Трудно е да се повярва, че във времето на ДАНС и Google премиерът Бойко Борисов допусна да бъде забъркан в толкова глупав скандал. Но е факт, и то много показателен, начинът, по който се управлява тази държава
Емил Спахийски
Пътувах в Грузия преди няколко години. Шофьорът до мен правеше няколко неща едновременно. С едната ръка жестикулираше към шофьора на нахалния мерцедес, който се опитваше да го изхвърли от пътя. Крещеше и псуваше горещо, по кавказки. С периферното си зрение гледаше пътя, а с другата ръка ловко управляваше разпадащата се кола. По едно време погледна пребледнялото ми лице и за да ме развесели, ме попита: "У вас есть Формула адин? А у нас хуже чем Формула адин."

Шегата хич не ме развесели, но за да се разсея, се замислих какво ли ще е да има състезания на най-бързите болиди в държави като Грузия или България. Не че съм го вярвал. Но както каза министърът на икономиката Трайчо Трайков преди дни: "Нищо не ни пречи да помечтаем!"

Проблемът е, че аз мечтая безплатно, а



когато управляваш една държава, мечтаеш с парите на данъкоплатците



И харчиш на едро, докато осъзнаеш, че мечтите са химера. Вярно е, че на Балканите си имаме писта за Формула 1 - ей къде е Турция. Но тя има и невероятна инфраструктура, могъща икономика, автомобилостроене и всичко, което завършва на "-строене"... А България е №1 в света по изграждане на писти по супермото. Супермото - ще ококорят очи мнозина от вас? Не ме занимавайте с глупости - отворете си Google и прочетете, редовно едни хора съобщават за нашите успехи в тоя ресор.

За същите тези хора 30 август 2010 г. трябваше да бъде светъл ден, първа стъпка в превръщането на София в център на световния автомобилен спорт. На една маса седнаха да разговарят сериозно и отговорно премиерът Бойко Борисов, главният архитект на София Петър Диков, бившият министър на вътрешните работи в кабинета на Сергей Станишев - Румен Петков, Румен Миланов, шефът на мотофедерацията Богдан Николов. От другата страна са инвеститорите - Мохамед Абдул Жалил ал Блюки, представен като шейх на Абу Даби, който е готов като Джон Уейн, с едно бързо движение да извади 250-300-400 милиона за писта. Колкото каже Бойко. Разговори, снимка, подпис. Създава се впечатлението, че не те нас, а ние тях спасяваме с тази инвестиция. Новината светкавично обикаля интернет изданията, после се превръща във водеща новина на всички телевизии, а още няколко дни ехото отеква по сайтове и вестници, че и в Европа дори...



В държавата на фойерверките подобни сценки са ежедневие



А специално Богдан Николов и т.нар. организационен комитет за пистата за Формула 1 от години са като гладния Остап Бендер, който подлъгва жителите на Васюки, че ще направи от града център на световния шах, че парите сами ще дойдат и гражданите "ще слизат по мраморни стълби". (Време е да си препрочетем "12-те стола", що номера има още вътре, които вероятно ще бъдат приложени на родна почва.) Засега нашенските велики комбинатори са успели да измъкнат пари само от държавата. Катарските милиарди, дето ни засипваха преди няколко месеца, се изпариха скоропостижно. Очевидно такава ще е съдбата и на абудабийските, ако се има предвид острата реакция на авторитетните бизнесмени оня ден.

Две неща са шокиращи при тези "шменти-капели". Първо,



колко елементарно можеш да подведеш и да орезилиш Бойко Борисов



Все пак говорим за премиера на една държава, нали? Той има съветници, министри, ДАНС, дори за Google сигурно е чувал. Как така се среща с бизнесмени, които не ги знае нито кои са, нито какво предлагат? Как се подписва документ с министерството на икономиката, без да е ясно каква е точно фирмата, с която ще си сътрудничиш, кои са й собствениците, какво е работила до този момент? Как пресцентровете на правителството и на министерството на икономиката разпространяват абсолютно грешна информация за дейността на партньорите на управляващите тази страна?

Борисов хвърли цялата вина за гафа върху Румен Петков - той му счупил телефона, а премиерът най уважавал депутатите от опозицията. Разбира се, че не е без значение, че за среща на такова ниво е настоявал най-много Румен Петков. Но това не беше ли врагът от тройната коалиция? Не напусна ли заради него Борисов любимото си МВР? Не е ли това човекът, който ходеше да се среща с братя Галеви в басейна на Алексей Петров, обявен от сегашния министър на вътрешните работи за Октопод №1? Защо изведнъж заслужи такова сляпо доверие?

И защо, за Бога, трето правителство поред



играе водевила "България - столица на Формула 1?!



Години наред хиляди автомобили си размазват ходовата част на Околовръстния път на столицата, години наред правителството не може да се справи с няколко кирливи дупки, а писта за Формула 1 иска да изгражда! Легенда е, че подобно съоръжение може да се направи само с частен инвеститор. Трябва държавна подкрепа, и то мноооого щедра. Пистата в така актуалното сега емирство Абу Даби фалира преди година и се наложи емирът (истинският!) да я откупи, защото частният й собственик не можа да се справи с натрупаните дългове. Защо световният капитал да идва и да превръща Доброславци в осмото чудо на света? За да може Бойко Борисов да се състезава с Луис Хамилтън и да го бие с две обиколки?

То и на нашенска територия имаме красноречив пример в това отношение - дуетът Румен Петков-Богдан Николов успя да построи пистата за супермото край Долна Митрополия само по един начин - с харизаната държавна земя и мощна финансова инжекция от бюджета. Федерацията по мотоциклетизъм е винаги първа на масата, когато се раздават държавни пари - спомнете си само как успяха да получат двойно повече и от олимпийските спортове при последното раздаване на бюджетния излишък!

Второто показателно нещо са абсолютната неподготвеност и



неумение да се рекламират проекти - реални или нереални



Нещо повече - точно най-фантасмагоричните проекти трябва да са най-добре подготвени за пред инвеститорите. А от краткото писмо на фирмата ЕАBG разбираме, че пистата за Формула 1 си няма нищо - нито финансова обосновка, нито предварително проучване, само някаква скица и някакъв терен край някакво село, който държавата по незнайно какви критерии е оценила на 200 млн. евро. При това положение никой сериозен инвеститор няма да се хване, независимо дали се чуди какво да си прави парите, каквато очевидно е нашата визия за Арабския свят.

Това впрочем е третото показателно нещо -



пренебрежението към потенциалните партньори



От цялата какофония след гафа стана ясно, че и управляващите, и посредниците не разбират какъв е проблемът с провъзгласяването на един бизнесмен за шейх и на една арабска компания за собственост на емирската фамилия. Те се опитаха да омаловажат действията си и отново да стоварят вината за тях върху "недоброжелателите", дето искат да им провалят хубавите намерения, като раздухват скандала. Чудно ли е тогава, че България толкова години не успява да привлече солидни арабски инвестиции? Не. За да си партнираш с някого, трябва да познаваш и уважаваш неговите традиции и начин на работа. А не просто да се снимаш за пред пресата.

Разликата между романа "12-те стола" и нашата действителност е, че след като хората от Васюки разбират, че са измамени, запретват ръкави. При предстоящата развръзка Иполит Матвеевич възкликва с глас на петел:

- Господа, нима ще ни биете?

- И още как! - казват гражданите.

У нас няма опасност това да се случи. Ние просто чакаме следващата приказка, разказана от Бойко Борисов и ко.
Колаж: "Сега"
Шейховете на българската политика
89
19229
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
89
 Видими 
03 Септември 2010 19:34
Винаги съм чудил, къде точно Дунавът е толкова "тих и бял", както на снимката с г-н Спахийски
03 Септември 2010 20:25
Наистина е странно, че ББ се е вързал на "песента на сирена" на Р. Петков и Б. Николов (не бе ли замесен в някакъв финансов скандал този господин ?, преди няколко месеца мярнах такава статия в пресата...).


Абе, както е казал народът, "Голям камък хвърли, голяма дума не казвай !"‌ (обещание, че ще докараш Ф1 в най-бедната страна в Европа). За чий х*й му е на Бърни Еклстоун подобна далавера
03 Септември 2010 20:26
колко елементарно можеш да подведеш и да орезилиш Бойко Борисов

Не е откритие, обаче.
Доказаха го рапърът, БД, Лъчо Мозъка, депутатката по закон без морал, леля Цецка, Фидоската и куп още знайни и незнайни все още "герои" от партията му.
Даже вече се плаша що народ му хвана тертипа за манипулиране и го разиграва.
Прекалено лесен излезе.
А за Пикаещият във фонтана - не забравяйте как цяла компания министри и депутати беше на чужди разноски в Монако. И подариха милиони на крадеца на коли Николов.
----------------------------------
Блогът на Генек
03 Септември 2010 20:30
Превъзходна статия
Освен това съм убеден, че мошенниците от "пробега" са чакали точно този любител-премиер да се появи, за да му вземат акъла с проектите си за междупланетния рали център Доброславци. Дори "мъжкарят-рокер" не се е поблазнил да спедели славата на екипажа "Петков-Николов", обаче бат Бойко не изпуска
03 Септември 2010 20:47
Бре, за първи път да се съглася изцяло с Драгой, значи ако не пише за "Левски" е нормален

Този път Спахийски ме изкефи
03 Септември 2010 21:27
Колеги,


Всъщност, кой от двамата е Остап Бендер, Петков, или Николов ? Не ми стана съвсем ясно
03 Септември 2010 21:55
Има много хляб да ядат и в много фонтани да препикват, докато стигнат Остап Бендер...Засега са на ниво Рачко Пръдлето.
03 Септември 2010 21:59
Марсе има ли значение кой е Остап бе?
Не е ли по- долно, че жертвите му са и тези дето викат осанна и тези дето са по- разпни го.
За статията -
Ама кво от това!
03 Септември 2010 22:02
"Вярно е, че на Балканите си имаме писта за Формула 1 - ей къде е Турция. Но тя има и невероятна инфраструктура, могъща икономика, автомобилостроене и всичко, което завършва на "-строене"... "
***
Awtore, да ти имам мащабите!
03 Септември 2010 22:08
Бе, дъл' няма да можем на същото място да стъкнем една столица на шахмата? Почти всички данни са на лице...

***
Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
03 Септември 2010 22:08
А когато лодката на гражданите се обръща и те цопват във водата, Остап Бендер им казва: Господа, вие сте галфони. И децата ви ще бъдат галфони....
03 Септември 2010 22:27
....най-готиното от целата история с Ню-Васюки е, как Остап взима топът на шахлюбителя!
А иначе Ню-Васюки си е класика...браво на автора!Разсмя ме!И паралелът с Грузия е готин-не ни трябва на нас Формула...навсякъде по пътищата си е състезание!
Има и един друг паралел-с шейховете дето щяха да купуват ЦСКА...
03 Септември 2010 22:38
Абе любители на класиката, не е Ню-Васюки!


Читайте, завидуйте:


Столица автоматически переходит в Васюки. Сюда приезжает правительство. Васюки переименовываются в Нью-Москву, Москва — в Старые Васюки.



...Но не разбрах от целия случай що пистата да не е в Банкя???


03 Септември 2010 23:05
Казах ви, голямо лапане ще падне Вчера бяха готови да съветват некви си фирми да не инвестират в България, дне се вече готови да ни простят. Пикая им на инвестициите!!!
03 Септември 2010 23:41
В Банкя не може. Има много сипеи над Минералните извори.
Но в Плевен може.
Панорама има.
И Шадрафанче в средата - да се облекчават състезатели и особено организатори
03 Септември 2010 23:46
В изчезнАла е брокерката на парцели покрай Доброславци . На момента , си юнаци от кръчмето са тръгнАле в потери да я търсят . Още не се е върнАла , но според некой , във вторник на сигурно ще се върне - до тогива й се падАли , два в почивни дни и един , в на Празник ...

Редактирано от - beagle на 03/9/2010 г/ 23:49:55

04 Септември 2010 00:04
Писта в Банкя не знам може ли да се построи, ама виж Колизеум -задължително. Защото и Нерон не може да се сравнява с ББ по организирането на зрелища.
04 Септември 2010 00:10
Статията е страхотна
04 Септември 2010 00:19
Катастрофата е другаде, братя. Вижте: Министър - Трайчо Трайков, р. 1970, София. Магистър МИО 1994, УНСС. Специализации финансов анализ, контролинг и мениджмънт в Австрия и Германия. Нема лошо.
Но! Замове - Марий Косев, р. 1973, София. Бакалавър УНСС, некви специализации;
Евгени Ангелов, р. 1975, София. МВА, Нarvard Business School и бакалавър (!) по ИС, Великобритания;
Милена Ценова, Началник политически кабинет, р. 1964, София, ВХТИ;
Иво Маринов, по туризма
Има ли некой, който да смета, че този заместнически екип може да ръководи енергетиката ни? Да партнира на най-печените в света?

Редактирано от - В.Лянча на 04/9/2010 г/ 15:48:24

04 Септември 2010 00:27
Лянча, направи справка и за други министерства моля. Няма да е по-различно брат

Направи справка и за софийския кмет/ица и нейните заместници

И ще видиш, че Борисов си е направил точно сметката, според умствения си багаж

ПП А за Иво Маринов, питай едно Здравче от теми на форумците - Варна. Тя добре го познава

Редактирано от - nikola_tsanev на 04/9/2010 г/ 00:29:37

04 Септември 2010 00:28
Марс,
Единият е Остап Бендер, другият е Шура Балаганов, третият е Паниковски. И едва ли има голямо значение кой кой е.
04 Септември 2010 00:46
Освен Трайков, който е бил прокурист в ЕРП, всички останали "министри" нямат абсолютно никаква, дори минимална представа от каквото и да е предприятие... за енергийно нема и смисъл да им се говори. Обратната страна на Луната, по разкази от очевидци... Никак не е добре

Редактирано от - В.Лянча на 04/9/2010 г/ 15:50:39

04 Септември 2010 01:52
Емил Спахийски
04 Септември 2010 02:05
Не е ли това човекът, който ходеше да се среща с братя Галеви в басейна на Алексей Петров, обявен от сегашния министър на вътрешните работи за Октопод №1?

Комунез на комунеза око не вади а вежди изписва!
04 Септември 2010 04:24
Лянча, нищо лично или пък в защита на описаните корифеи. А ти какво образование имаш? Струва ми се, че не е точно енергетическо.
04 Септември 2010 04:27
Лянча,
нещо не мога да те разбера. Когато премиер беше Станишев, подобни постинги да си пускал? За Станишев, Доган, Етем, Симеон и царедворчетата? Пристрастията са лошо нещо, пък човек не се и усеща.
04 Септември 2010 04:55
ЕДИНСТВЕНИЯТ ИЗВОД Е СЕГА БОЙКО ДА ВНИМАВА С БЕЛЕНЕ КЪДЕТО ОТНОВО СА ПЕТКОВ И ГОЦЕ! Щото сега очаквам руският лобист ГОЦЕ като приятеля си запалката да почне да търси инвеститори за АЕЦ БЕЛЕНЕ! Все пак освен писта за Ф1 те могат да намерят инвеститор и за БЕЛЕНЕ! Само седете и гледайте панаири. Скандалите с пистата за Ф1 ще са нищо с "инвеститорите" за Белене дето ще ги намерят Гоце запалката и Трайчо!

IN GOCE WE TRUST
04 Септември 2010 06:24
Защо и пистата трябва непремено да е в София при положение, че има готова изградена в гр.Сливен.
Навремето се казваше, че като трасе сливенската писта е една от най- добрите в Европа, ние пак ще строим в София.Та там не остана хората въздух да вземат от строежи и нарад.Защо трябва да бъде в София, а...?
Защо всички министерства трябва да са в София, а...?Преместете щабовете на СВ- в Сливен, на ВВС в Плевен и на ВМС във Варна.
При тия комуникации някои министерства може да се предислоцират в провинцията, някои агенции също, нищо няма да се промени.
Не е невъзможно нали, а...?
Само ревете в столицата, че няма въздух, не можеш да се разминеш по улицата от "рогачи", задръствания сутрин и вечер, петък и събота, а не се вземат никакви мерки за облекчение на столицата.
Ето някои които Ви предложих, бъдете сигурни, че ще бъдат от полза.
04 Септември 2010 07:25
Далаверата вече се вижда - подпис на премиер, земя за залог, кредити...
И ПОРЕДНО петно върху страната ни.
Плюс друго върху вече лекьосания лик на пишман премиера и хептен пишман министъра Трайчо.
А Пикаещият във фонтана лекета не го ловят - леке на леке не се хваща.
-----------------------
Блогът на Генек
04 Септември 2010 07:41
Не знам какви са тия Румен Пеков, Румен Миланов, Трайчо Трайков, Богдан Николов и дори архитекта на София-Диков дето със съпругата на Емил Кюлев щял да строи в Иракли и от ккаво точно разбират, но единственият мениджър от целия кабинет който е управлявал УСПЕШНО подобни мега проекти е Росен Плевнелиев! Той е построил и ръководил с германски инвестиции най-големият високотехнологичен парк в югоизточна Европа - Бизнес парк София!

А и видяхме с работата която свърщи по АМ "Тракия", работа която няколко правителства, десетки министри и над 20 години им отнеха и пак не успяха да я свършат, а той е свърши за една година, по правилита- прозрачно и с парите на ЕС признат от "Transparency International“ Прозрачност без граници: "Магистрала „Тракия” е за пример!" Но хей кои са те? Само най-голямата гражданска организация в света спецализирана в борбата срещу корупцията! В допълнение най-голямата дясна фондация в Европа -"Конрад Аденауер" свързана с най-добирят европейски политик Ангела Меркел също посочи Плевнелиев като най-добрият министър:
"Конрад Аденауер посочи Плевнелиев за най-успешен икономически министър! Призова Росен за план България на регионите"
04 Септември 2010 07:46
Божидар Димитров: Ще поискам прошка от Борисов, оставка не подавам

Натиснете тук
04 Септември 2010 07:51
Катастрофата е другаде, братя. Вижте: Министър - Трайчо Трайков, р. 1970,
Гутен Морген, хер Лянча! А когато миналата година питахме същите неща? И други неща питахме, например - от къв зор Трайчо зарязва хубавата си заплата в ЧЕЗ (там ли беше?) и се зафаща с една главоболна работа за пъти по-малка заплата? Вий кво приказвахте?
А иначе в последния месец имаме втори планетарен проект. Да не забравяме и новия Ерусалим. И що все на Него му се случват? Какво ли ни чака още?
04 Септември 2010 07:59
Всъщност, Той повече ми прилича на знойната мадам Грицацуева, дето много иска някой да се ожени за нея и ходи по гледачки и чака чудото. Тя беше дама купа, а Той е поп пика.
Само да не излезе, че мадам Грицацуева сме ний, щото май и ний чакаме някой да ни оправи

Редактирано от - hamel на 04/9/2010 г/ 08:01:25

04 Септември 2010 08:02
мда... това за шейховете и емирите е много грозно...
показва никото ниво на дипломатическа подготовка.
а не е да няма българи, които да знаят как точно се говори с араби, но явно са натикани в някое глухо ведомство. конкретно тази глупост сияе в арабският свят като комисар Румяна в европейският...


а колко хубаво би било поне частните ни медии да си наемат журналисти правещи разлика между арабски паралия и шейх. тогава поне те нямаше да наливат масло в огъня. преди години бях чел някъде, че японският император щял да идва на посещение в България... японският император не може без много ама много сериозна причина да напусне дори двореца си в Токио... виж престолонаследника е друга работа, ма кой да прави разлика...
04 Септември 2010 08:36
hamel, (снимка: натиснете тук)


Обаче най ме изкефи мотоциклетиста как му беше името. Вика не ги знам кви са, ма там всичките са шейхове.
04 Септември 2010 09:06
Бе каква дипломатическа подготовка... Те не знаят как се пише "Letter of Intent " и го пишат " Entent", ти дипломатическа подготовка им искаш... Пълни невежи... (Ама напористи!) Такива срещи не се правят от днес за утре. Едно време преди 15 год. в Министерствата имаше по един ПиАр и стигаше. Сега са цели дирекции. И нищо смислено не правят. По колко срещи от такъв ранг прави един министър на ден? Колко му е на началника на пресцентъра да възложи на някой новобранец едно предварително проучване в Гугъла, да подготвят справка, да я дадат в кабинета на министъра, за да я прочете преди срещата, да подготвят предварително едно съобщение за медиите с константната информация и после само да я запълнят с малко по-обтекаема конкретика (след като са само "намерения"... А те кой какво им казал... То той и Румен Петков да не би да е знаел за кой става дума, нали и на него са му ги довели разни "бизнесмени"...
04 Септември 2010 09:14
Еххх, какви специалисти са се нароили тъдява...Поне 3-4 премиери се очертават, цяла дузина министри и съветници, които със знанията си, с компетентността си ще тръшнат в земята целия свят и ще оправят батака в Бг... Само да има кой да им даде власт...
04 Септември 2010 09:23
няма такава опасност, Бени. За едни - власт, за други - форуми. Разделение на труда се нарича това.
04 Септември 2010 09:40
Бени, а като F1-girl би ли работила?
Де с чадърче на пистата, де в шпалир покрай шампионите...
04 Септември 2010 09:48
Играят си, арабите, правят си кинти покрай, а ние се вълнуваме, тук... Това са типични трикове за борсово листвана компания, ТЕ ИМАТ ИЗГОДА ДА ВИТАЯТ ТАКИВА СЛУХОВЕ, колкото по-бомбастични, толкова по-добре...


А наш Бойко няма ли изгода? Я как от мача му с Борис Бекер вълнението ни се прехвърлихме към Формула 1...Пациентите да почакат, от тях полза, колкото от кучешка опашка сито, щом сме търгнали да перефразираме други велики комбинатори
04 Септември 2010 10:43
Защо никъде не прочетох колко пари са похарчени за мача с Борис Бекер Самият Бекер в интервю по БТВ каза, че е бил поканен за този мач преди 6 месеца и надали сам си е платил пътуването и престоя тук само, за да подобри имиджа на Б.Б.
В предаването на Велизар Енчев от 01.09. се спомена нещо за 40 хил. лв, но дали е така и кой ги е платил? Лично Б.Б. е декларирал, че има спестени САМО 14 хил. лв. Тогава кой плати за мача с Борис Бекер
04 Септември 2010 10:48
Трябва да сме оптимисти. За следващата седмица Борисов и Петков имат насрочена среща с шейхове от Пиротска.
04 Септември 2010 10:53
не зная как са си подготвяли срещана с арабите, но първо и най-важното е трябвало все някой да поназнайва от ДАНС, че арабите, най-малко за пари, прощават обида! А се обиждат много лесно и бързо и винаги си оставят вратичка зад гърба-който разбира какво значи това! Затова ако не се пазариш на най-обикновен сук / пазар/ където и да било в арабския свят, те гледат с презрение, а някъде няма да ти продадат нищо, щото така се разваля удоволствието от сделката! така че некадърниците, подготвили тази среща трябва да бъдат уволнени незабавно! ако обаче няма такива, то тогава пешкира го опира министър-председателя и НИКОЙ ДРУГ! Селям!
04 Септември 2010 11:18
В предаването на Велизар Енчев от 01.09. се спомена нещо за 40 хил. лв, но дали е така и кой ги е платил?
ББ е платил 40 хил. за да играе с ББ! Ja ja!
04 Септември 2010 12:18
Арабите може да прощават обиди, но в сайта на тези с 67 компании имаше някакви фирми за кетъринг на сладкиши и салони за красота, така че не виждам как ще се напънат да построят автомобилна писта.
04 Септември 2010 12:29
Това, че Богдан Николов разиграва бутафория с т.нар. спорт- мото спорт в БГ не тайна за хората в спортните среди. Проблем е , че точно медиите прикриваха далаверите на Богдан Николов и не обръщаха внимание по задълбочено . Само отразяваха с готовност подготвените от него представления. Всичките му начинния са с държавни пари без изключение. Някой да провери бюджета на спортното министерство и ще видите че за Богдан Николов е най- голямата сума и тази година. Трагичното е че и Свилен Нейков си прави пас и мълчи. Богдан Николов прибира пари и от министерство на отбрната покрай военното летище в Д. Митрополия по различни схеми и успя да игони училището реално но иначе се прави че радтел за неговото бъдеще. Всички писти за мто спорт са строени с държавни и общински пари. Горна Роцица, Долна Митроплия, Екскурзиите до Монако, разни измислени първенства като балкански, забележете източно европейски първенства в измислени дициплини и възрасти всичко е бутафория измислена и реализирана от която Богдан Николов изкарва добри пари уж било голяма реклама тези писти и състезания. Някой успя ли да измери и оцени ефекта от тази реклама. Освен, че са се облажили неколцина от обркъжението на Богдан Николов нито една община нито има голям социален ефект от огромните държавни и общински суми които са похарчени през последните 10 години. ако бяха похарчени за стадиони, басейни и зали държавата и общините щяха да имат наистина ефект хиляди даже десетки хиляди деца щяха да спортуват и някой от тах да стават истински шампиони в истински спортове, а не в бутафорни източно еропейски шампионати бутафорни неофициални дисциплини измислени от Богдан Николов за да баламосва държавните чиновници и да цъкат с език селските кметове
04 Септември 2010 12:42
Хе, че тоз Богдан бил направо за министър на ГЕРБ бе!
Като се замисля, обаче, май не е много добра идея. Ами ако почне да засенчва шефа си?
04 Септември 2010 13:35
Иполит Матвеич ми се губи в цялата каша!
Само да не се окаже.. о Боже.. прости ми.. да не се окаже бащата на българската демокрация, титана ББ в тази роля
04 Септември 2010 13:55
Сигурно и леля Цецка Цачева са я взели на доверие непроверена и сега си я търпят и се чудят как да я отзоват без скандал. Преди нея си бяха взели друга мъжемразка Душана Здравкова. Като по калъп ги намира Бате Бойко с моделна характеристика. И двете посредствени провинциални юристки. И двете бивши комунистки. И двете блондинки. И двете грамадни и с мустаци. И двете си падат по жени вместо по мъже. И двете дебелани и попийват. Преди да ги издигне Борисов са никому неизвестни. И двете и Цецка и Душана говорят несвързани глупости и никой не ги разбира. И двете се обличат като прислужнички в провинцията. Сега Душана съди ГЕРБ за това че е махната явно скоро ще изтече срока на годност на леля Цецка и тя ще бъде изгонена и ще поведе дела срещу ГЕРБ. Много близка до тези двете е и здравната министърка чудо Борисова. Тръпки ме побиват че се връщам в комунизма.
04 Септември 2010 14:00
Бе ние се смеем, ама мен почва да ми става страшничко.
Те най-вероятно и за Белене така действат, и за всичко останало...
Ако тия баламурници, наречени правителство на Р България, трябва да вземат някое по-отговорно решение, да преговарят за нещо наистина важно за нас, жална ни майка.
По-добре да разчитаме на националния да бие Англия на Уембли.

... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД