:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 439,979,595
Активни 467
Страници 2,040
За един ден 1,302,066

Филип Димитров ще трябва да се доказва пред Европарламента

Депутатите не харесаха дипломатическия екип на Катрин Аштън и отложиха вота за одобрението му
Филип Димитров
Филип Димитров, който преди седмица беше посочен за ръководител на делегацията на Европейския съюз в Грузия, ще трябва да се яви на изслушване в Европейския парламент през октомври. Това решиха в понеделник вечерта евродепутатите от парламентарната комисия по външни отношения.

Още четирима от новоопределените 27 европейски посланици ще бъдат поканени на изслушване в Европарламента. Петимата са бъдещи представители на ЕС в Грузия, Китай, Ливан, Япония, Пакистан. Евродепутатите от комисията по външни отношения поканиха на изслушване и бъдещия специален представител на ЕС за Судан.

Това стана ясно, след като гласуването на назначенията в Европейската служба за външна дейност изненадващо беше отложено. Европейският парламент изисква промени от Катрин Аштън, предава АПА.

Комисията за външна политика на ЕП изненадващо отложи в понеделник вечерта гласуването на предложението на върховния представител на ЕС за външна политика Катрин Аштън относно персонала на новата служба. Елмар Брок, евродепутат от германските консерватори, настоя преди всичко за засилване на ЕК при назначенията на лидерските постове в службата за външна дейност. Пред журналисти Брок заяви, че ако от страна на Аштън не последват нови предложения до отложеното гласуване на 29 септември, "може да го отложим отново".

Брок е против преди всичко, че на върха на службата "се прави политика от Съвета и страните членки, а за ЕК остава администрацията и това не може да е сериозно". Преди началото на заседанието на външната комисия имаше вълнение около искането на полския евродепутат Яцек Сариуш-Волски, който настоя при следващите назначения в новата служба през идващите години, включително до 2020 г., да се вземат само представители от Източна Европа. ЕП цели също така да се постигне равностоен контакт в отношенията с институциите. Австрийският социалдемократ Ханес Свобода е доволен от отлагането и добави, че депутатите имат нужда от време за координация. Улрике Линачек от Зелените посочи необходимостта от географско и полово равновесие, както и разпределение между държавите от ЕС и ЕК.

Тестът

Димитров ще трябва да изложи пред евродепутатите визията си за ролята на Евросъюза в Грузия и да отговаря на въпроси за предизвикателствата на бъдещия му пост. Бившият премиер и дипломат беше избран за европейски посланик в Тбилиси от Катрин Аштън. Евродепутатите нямат право да одобряват или отхвърлят бъдещите посланици, но неформалните изслушвания са условие за назначаването им. Това е част от договорката между европейските институции, сключена през юли, за създаването на новата Европейска служба за външни действия.
СНИМКА ЕПА/БГНЕС
Евродепутатите поискаха да препитат 6-има избрани от Катрин Аштън посланици, сред тях попадна и българският избраник Филип Димитров.
75
2198
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
75
 Видими 
21 Септември 2010 20:17
Да ви звучи познато?
21 Септември 2010 20:34
Ами, звучи ни - Р.Ж. Просто в ЕС има и информирани хора и не искат ФД да витае в чудния свят на лакардиите . Грузия не е проблем за Русия, а за отношенията на ЕС с Русия. Особено след изказвнането на руския военен министър , че ако Грузия се изкуши и продължават да я въоражават - този път войната няма да трае повече от 5 дни......Петия май го дават за набавяне нов комплект вратовързки. И затова ще има ново предложение за посланик в Тбилиси - там си трябва профи и яко бачкане.
21 Септември 2010 20:37
Може ада се изхитри като прати болничен от 4-ти км., вместо ...Абе една Ремба стига.
21 Септември 2010 20:48
Горките изслушващи! Ибо ще му слушат безкрайните и безначални изречения и ще се докарат до самоубийство.
21 Септември 2010 21:00
Другари форумци, прочетете още веднаж.
Ф.Д. ще се явява на изслушване пред ЕП, а не пред българската мафия (както беше през 1992.
п.п. Без симпатии към споменати лица
21 Септември 2010 21:02
Не ми се вярва това да е причина ФД да заговори умно.
21 Септември 2010 21:06



Той е като електронно-изчислителна
машина, която дава само нули.


21 Септември 2010 21:12
Ибо, Господи, тоя изслушва само собствената си нищозначеща логорея.
Един политически наивник и глупак в политиката , който чак стана и премиер и който се върза на елементарните финтове на Бригадир Аспарухов, независимо, че на практика СДС контролираше цялата власт в страната . Тотално имаше и психологическо преимущество пред лукановата мафийка. Точно през този политически безхаберник беше направен пробива на Луканов и ко.- жалко, БГ можеше да се развива по друг начин.
21 Септември 2010 21:15
Янлъш сте! Човекът си е пич отвсякъде!
Вярно, от паралелен свят, но все пак....
21 Септември 2010 21:16
Улрике Линачек от Зелените посочи необходимостта от географско и полово равновесие...

Това полово равновесие как да го разбирам - та немският министър на външните работи официално към кой пол ще е, ако утре се кандидатира?...

____________________________
Не мир дойдох да донеса, а меч…
21 Септември 2010 21:31
Абе този не беше ли хомосексуалист?Да го пратят в турция!Там сигурно ще му се радват повече.Какъв парадокс тия които расипаха България ги издигаме, до какви ли висоти ще стигне Бат ви Бойко?
21 Септември 2010 21:38

Катрин Аштън е опряла до банката кадри на Сорос.
Което е знак за нейната некомпетентност.
21 Септември 2010 23:52
Па той не беше ли доказан!?
22 Септември 2010 00:08
За скакалеца-майка "електрически" звучи по-справедливо от "посланически" стол!...
22 Септември 2010 00:32
и да отговаря на въпроси за предизвикателствата на бъдещия му пост.

ДА помогне на Саака да върне ЮО и Абхазия
А после да си поделят рецепти за вратовръзки.
Просто Груззия не е чак толкова важна за ЕС, щом пращат (поне за сега) онзи на снимката там.
22 Септември 2010 01:01
компанията под и над линията е добре окомплектована и се допълва взаимно.
22 Септември 2010 01:30
Цоциалистите във форума газ пикаят от назначението на Ф. Димитров. Голям майтап е да се четат жлъчните коментари
22 Септември 2010 01:40
Всъщност Универсалния е дал доста точно описание на ФД - политически наивник. Неопитен и безхарактерен, уязвим. С други думи - шматка. Обаче не може да става дума за ставнение с простакесата РЖ. Димитров е интелигентен човек, владее добре английски и няма да се изложи, само дето ще досади на всички с безидейното си дуднене. За посланик на ЕС в Грузия си е екстра, ще си трае и ще изпълнява нарежданията без дори да си помисли да поеме някаква инициатива и да предизвика гаф. Сигурно и руски знае.
22 Септември 2010 02:24
Ф.Д. е един от най-големите демократи и личности които страната е имала. За съжаление не е борец, нито подлец. Затова загуби, а с това и страната. Цяли 2 поколение отидоха по дяволите заради това че агенти като Гоце, Дуган, Г. Марков, Ф. Димитров, Р. Петков и пр. трябваше да си изплетат кошницата.
Ако агентурата не беше разтурила първото правителство на СДС, БГ щеше да стане член на НАТО и‌ ЕС заедно със страните от централна Европа и сега 1млн българи живеещи в странство може би щяха да са си вкъщи, да произвеждат продукт и да плащат осигуровки. Простотията на българският избирател доведе дотам, че сега той (като пенсионер-социалист) трябва да тършува по кошчетата за боклук. Пращането в странство на хора като Ф.Д е пагубно за страната ни.
22 Септември 2010 03:56
С какво щеше да ги изхрани тия 1 милион, дето се изнесоха, ako bjaha ostanali?! Нали любимецът ти, скакалеца син, ликвидира селското стопанство, а пък финансовият му министър затри промишлеността! Нещо много удобно забравихте, че и съсипването на здравеопазването си дължим на тях и измекярите им Димитър Игнатов и Илко семерджиев! За въжето са тия, не за посланици и депутати!...
22 Септември 2010 05:00
Изредените от теб отрасли отдавна не произвеждаха нищо. Още преди 89 нямаше какво да се яде. По магазините в София имаше само хляб, мляко, кибрит и гроздова. Другото се носеше един път седмично и стигаше за тези дето им се стоеше на опашка от 5 сутринта. Имаше режим на токът и на водата, корупцията бе повсеместна. Нямаше нещо което да не става с връзки.
Защо мислиш хората не се съпротивляваха когато системата се смени. Щото всичко бе по мед и масло?
22 Септември 2010 06:19
Напълно неподходящ за посланик на ЕС в Грузия - известен русофоб, дъ ронг месидж към Тбилиси, дъ ронг месидж към Москва. Аштън явно е некомпетентна и се е подвела по резюмето му - премиер и два пъти посланик, без да проучи кандидата. Няма никакво значение тука какъв демократ е бил в България.
22 Септември 2010 06:24
Тотално имаше и психологическо преимущество пред лукановата мафийка.

юнивърс, позволявам си да променя изречението така: Виртуално имаше психологическо преимущество пред лукановата могъща мафия...
Но истината беше, че Ф.Д. не можеше да има дори и това. Той и околните му си бяха обикновени служители от ведомства и учебни заведения. Здравни също...Подбрани, проучени и назначени за лидери и съратници на новата "опозиция" Подбирането и проучването е извършено( и се извършва) от добре обучени оперативни работници и сужители на същата тази мафия.Нищо, че бащицата го пушнаха.Всъшност никой не знае кой е истинският God Father...
22 Септември 2010 06:34
Туй селско стопанство дет разчиташе на ученическа , войнишка и студентска ангария и се докара да внася лук от Полша и да го продава за валута в Кореком си заслужаваше напълно да бъде ликвидирано.
22 Септември 2010 07:11
Само за пиперя не казвай, че има готов отговор - требваше им да покрият следите на започващите да изчезват "задгранични търговски предприятия".Ръсеха ги с пипер и милиционерските кучета губеха следите.А ако некое почваше да душка не там дето требва - бам с колеца от доматето и готово.Немало било селско стопанство! Айде молим!
22 Септември 2010 07:28
От самото начало беше ясно, че посланикът в Грузия требе да е кадър на психо диспансера и да е карал стаж на 4-ти километър. Ф-ъ Д-ъ покрива сички критерии. Със Саако ще си паснат идеално, оти нашио е кротък луд.
22 Септември 2010 07:42
Филип Димитров ще бъде изслушан в Комисията по външна политика на ЕП по предложение на евродепутата Кристиан Вигенин
21 септември 2010 | 18:00 | Агенция "Фокус"

Евродепутатът от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европарламента Кристиан Вигенин в интервю за Агенция „Фокус”.

Натиснете тук
22 Септември 2010 07:43
Пардон! "Задгранични търговски дружества". А, иначе пиперя същия...
22 Септември 2010 07:58
Другари, забелязва се някаква колизия у постингите ви? Вместо да се радвате, че Филю отива у чужбина, вие се нервите...И поради що, ради Бога? Ми нъ'л отивайки у Аркадия, със своята некомпетентност тойзи тъп и противен седесар ще да работи индиректно за каузата на Съветска Русия - значи и за нашата?...Нъ'л самата му липса тукънка ще да ни е от полза?
P.S. А, бе, четвърто Окръжно още ли не сте го получили? Ако е така - простени сте...Мъ иначе

***
Лъжата, която прилича на истина, не е по- добра от истината, която прилича на лъжа - <Кабус Наме>
22 Септември 2010 09:08
А по чем, викаш, опиум для народа?
22 Септември 2010 09:54
Статията е много благодатна за:
-всички , които си търсят повод да се изхрачат.
-всички, които имат необходимост всеки ден да ни доказват колко са умни.
-всички загрижени за спокойствието на матушката, която ще е длъжна да преглътне един назначен от ЕС русофоб в Тбилиси.
-всички, които имат нужда да си/ни напомнят, че не са хомосексуалисти.
22 Септември 2010 09:58
Филип Димитров?
Този сакрален елемент на
човешкото недоразумение не беше
ли разпратил навремето един
бюлюк посланици и консули
по белия Свят с благословията
на Жельо Жабата от село Веселиново?
... и всичките от “сой“ - коджа бабаити?

22 Септември 2010 12:10
всичките... хм,
профф. Елка Константинова с австрийския език

Редактирано от - водопроводчик на 22/9/2010 г/ 12:12:03

22 Септември 2010 12:56
Ф.Д. е един от най-големите демократи и личности които страната е имала. ............ Пращането в странство на хора като Ф.Д е пагубно за страната ни.

Създадено: 22.9.2010 г. 02:24:03

Да да!Аз съм го предложил за нас си Натиснете тук
Пък нас ако не огрее, в чужбина да иде със съветничка(.........)-брой точките в скобите-отговарят на броя на буквите в "името
22 Септември 2010 12:57
Водопроводчик, не разбрах какво общо има профф. Елка Константинова с Benedicta. не вярвам, например, да е същата патологичната русофобка. И на всичко отгоре да го демонстрира с гордост


22 Септември 2010 13:01
Назначаването на ФД - обожател на американската върхушка, същата дето не спря да води войни из цялата Зема и същата дето накара Дъвчещия вратовръзки да да започне война на връх откриването на Олимпйиски игри ще е безмислица.
Мисълта на ФД е обременена. Обременена от това че от всичко ФД най-много обича американския войствен политически елит, сеещ смърт и разруха из цялата Земя. И всяка мисъл и действие на ФД ще са обременени от този факт.
Какви делегати могат да бъдат военнолюбците. Такива водят след себе си войната а не мира
22 Септември 2010 13:03
Имам предвид "всичките от сой" на Aknaton. А за моята слабост Бенедикта - или само хубаво или хубаво.
22 Септември 2010 13:15
ФД най-много обича американския войствен политически елит, сеещ смърт и разруха из цялата Земя.

Абе гладиатор, я за по-кратко напиши ФД- фашист- какво има да се церемониш...
22 Септември 2010 13:16
Ммм, това по-лови окото или само хубаво или още по-хубаво
22 Септември 2010 13:17
Хм, фашист... Банално молюско.
22 Септември 2010 13:34
Филип беше най-добрия министър председател на България. Това че червения дудукариат го плюе в захлас е още едно доказателство за величието му. Ако беше изкарал пълен мандат, сега България щеше да е друга.
22 Септември 2010 13:38
Ето! Отдавна се чудех защо Холивуд произвежда толкова много. Било просто - и за най-тъпия филм ще се намерят ентусиазирани почитатели.
22 Септември 2010 13:48
Какво значи тук някаква си личност ? Па била тя и на Ф.Д. Преходът беше тръгнал по неправилните пътища. Навремето Яцек Курон разправяше един полски виц за прехода. Много лесно е да превърнеш аквариум в рибена супа, обаче е невъзможно да направиш от рибената супа обратно аквариум. Та такъв беше нашия преход. Ако бяхме тръгнали по китайския път, сами да си извършваме реформите щяхме да сме на правилния път...и резултати щяхме да постигнем големи. Но уви, не стана. Не че е зависело нещо от нас българите де.
22 Септември 2010 13:54
Абе от седесарието няма ли да сътворят поне един аргумент за това, колко добър премиер беше Ню Кенед Фил? Аргументът, че бил накарал червения дудукарят да квичи, предварително го обявяваме за неврастеничен. Та хайде, скачайте, да ви чуем.
22 Септември 2010 14:29
Аз мисля, че конкретно нищо не мога да кажа!
Ама е тъй..интуитивно..Щом баш баронесата го иска, ний що да изпущаме??
22 Септември 2010 14:51
Кой не скача е "emaks".....Това, седерастията, верно било тежко заболяване.
Целия форум му вика "Бай Иване", той им казва ......айде , продължението го знаете.
22 Септември 2010 14:55
А -а-а- а , моля , моля, моите уважания към проф Елка Константинова . В оново тежко време, тя мислеше за нас мъжете и мисля , че имаше отношение към вестника "Чук-чук" или нещо подобно като заглавие.
Така че- тя , Михо Неделчев, Пухи и прочие деятели на Радикал-демократическата партия, са поне на мен, едни от най-симпатичните по онова време в СДС.
22 Септември 2010 16:20
Аргументи за Филип ли? Ами точно връщането на земята, дето дудуците рИвете срещу него и се борихте със зъби нокти да не стане. Това беше нещо което беше огромно постижение в посока нормализирането на България.
22 Септември 2010 16:24
Не мога да намеря добра дума за него щото изпусна момента да натовари шлеповете с отпадъчен матрял.
Мнооооо интелегентстващо празнословие и никакви конкретни действия по смачкване глъвътъ на змията.
А каманяките вместо да му цалуват ..... кой кво си избере ; ) за таз работа - сега пак недоволстват срещу него.
Нема угодияяяя.

Редактирано от - VOCI на 22/9/2010 г/ 16:28:57

22 Септември 2010 16:25
emacs, сега ще те наскачат те-ке-зе-са-рите със сърпове в ръка...
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД