:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 266
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

България разчита на София, Бургас и Сливен за Евро 2013

СНИМКА: БОРИСЛАВ НИКОЛОВ
Кандидатурата на България за домакин на европейското младежко първенство през 2013 г. бе представено с мултимедия. От футболния съюз увериха, че ако изборът на УЕФА падне върху нашата държава, то това ще създаде много нови работни места в следващите 2-3 години.
Българският футболен съюз (БФС) официално представи кандидатурата на България за домакинство на европейското първенство за младежи (до 21 г.) през 2013 г. Четирите стадиона, които БФС предлага на УЕФА, са в три града - София ("Васил Левски", "Георги Аспарухов"), Бургас ("Лазур") и Сливен ("Хаджи Димитър").

За евентуалната организация на Евро '13 може да бъдат ангажирани още Ловеч и Стара Загора, но там мачове със сигурност няма да се играят. Според изп. директор на БФС Борислав Попов необходимият бюджет за обезпечаване на втория най-голям европейски форум за национални отбори е между 1,2 млн. и 1,5 млн. евро.

"Всички документи вече са внесени в УЕФА и изпълнителният комитет на централата одобри кандидатурата ни. Разполагаме с подкрепата на държавата, както и на кметовете на София, Бургас, Сливен, Стара Загора и Ловеч. Изискванията на УЕФА не са толкова големи, колкото очаквахме", коментира Тервел Златев, главен координатор на кандидатурата.

Конкуренти на България са четири страни - Англия, Чехия, Израел и Уелс. Първоначалният интерес на Ирландия, Гърция и Унгария пък е отшумял и техни кандидатури не са внесени. Очаква се инспектори от УЕФА да пристигнат в България през октомври, за да проверят условията и процеса на подготовка. Изборът на домакин на Евро '13 ще стане на 10-12 декември в Прага, като фаворит е именно кандидатурата на домакините.
789
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД