:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 284
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Таван

Знаем, че БоБо и хората Му си променят решенията през половин час от желание за диалогичност и защото светът е динамичен - тая сутрин е взето най-доброто решение, но до довечера то може да се компрометира, а най-доброто вече да е пълната противоположност на сутрешното. И ето тук именно идва решаващата роля на управляващото тяло - да знае точно кога трябва да се промени едно решение.

След това необходимо встъпление вече можем да зададем въпроса: помните ли поради каква причина д-р Анна-Мария Борисова се раздели с министерството? Заради това, че обяви концепцията си за доплащане в болниците ненавреме.

Във вчерашните вестници е видно, че новото ръководство на здравеопазването се е оплело в същите кълчища, но някак по-систематично и визионерски.

"Таван от 950 лв. за избор на лекарски екип", пише от първата си страница "Новинар". Същото число съобщава и "24 часа", а "Стандарт" играе с цифрите по-хитро: "700 лв. таван за избор на доктор". По-надолу в текста се вижда, че както съществуват предмети с двойни дъна, така има и двойни тавани - "със сестра и анестезиолог екипът струва 950 лв". Ценоразписите за доплащането ще са достъпни в глобалната мрежа, така че човек да си прави сметка каква травма или заболяване му е по джоба. Чакат ни също така "три тарифи за операция на апандисит" - в зависимост от това дали се прави в общинска, областна или университетска болница.

И в края на краищата - говорим таван от няма и хиляда лева - това са три средни работни заплати и който не може да ги извади за здравето си, не заслужава да се лекува.

На когото не му харесва - има Алтернатива за българско възраждане (АБВ).

Но Премиерът по един върховен начин отново успя с една приказка да закопае алтернативата, за да въздигне Себе Си и партията Си: "В ГЕРБ "абв" сме били отдавна. Вече пишем, четем, преразказваме..."

Както не би рекъл Борхес - ако това е таванът на българската политика, искам да видя мазето.
3
1311
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
3
 Видими 
12 Ноември 2010 22:32
Както не би рекъл Борхес - ако това е таванът на българската политика, искам да видя мазето.
13 Ноември 2010 04:24
Спасението е в сънищата! Сънувам, че съм анестезиолог, а болката в очите на болния ББ кара Цветелина Бориславова да ми отстъпи половината си акции в Си-банк! Унасям се сладко...и пак сънувам - санитар съм в Правителствена болница, а Здравният Министър, току-що опериран от апендисит, с големи влажни очи ми съобщава, че му се пикае...и други спешни работи...и аз тръгвам за манипулационната да взема формуляр за избор на санитар, който да му предложа да попълни! Сънища...кой знае, може, пък, да се сбъднат един ден!...
14 Ноември 2010 18:46
Дано да ти се сбъднат сънищата!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД