:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 204
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
От зачатието до лъчетерапията...

...Д-р Борисов си е много даже в час!

10.11.2010. ЗАСЕДАНИЕ НА МС

СТЕФАН КОНСТАНТИНОВ, министър на здравеопазването: Господин премиер...... Фонд "Асистирана репродукция" към момента е приел много заявления за дейности поради така направените правила.....

БОЙКО БОРИСОВ: За колегите искам да кажа, че става въпрос за т. нар. ин витро!

СК: Там се води един непрекъснат дебат и в момента дори има съдебен спор дали трябва да има възрастова граница за пациентите, които подлежат на такива неща.....

ББ: Искам да ви дам малко разяснения. Първо, според мен е правилно да оставим жените да преценят, говорим за жените експерти, включително и в парламента и здравето, за възрастта. Ние, мъжкото съсловие, трудно разбираме тези процеси. Това е така, което казвате, намалява възможността с времето, но има доста семейства, за които това е изключително важно.

Ако приемем, че семейството е най-важната, а ние сме го приели, още отивайки в Европейската народна партия, клетка в обществото, ние като държава сме длъжни максимално да се постараем да я запазим, да я изграждаме и подкрепяме!

Отказът на една такава процедура довежда до изключително тежки психични, семейни и редица други проблеми. Надеждата умира последна. Аз това считам, че ние трудно можем да го разберем и тук трябва да дадем място и повече възможност на жените да говорят по тази тема или жените експерти в здравеопазването да се изказват по тази тема. Защото, иначе ние лесно можем да се наложим във възрастовата граница, дали да е 43 или 45. Разбира се, ако например, ако решаваме да бъде на 43 и половин месец - какво, животът приключва ли? Шансовете са зачеркнати. Поставете се на мястото на една такава жена...... Фактически с решението, което приемаме днес, уреждаме финансирането, което сме давали досега, защото е било повече и даваме повече, но в същото време мисля, че в Бояна беше тържеството, когато бяха събрани всички, които и по време на нашия мандат са заченали и родили за България. Това ми беше едно от най-хубавите мероприятия, на които съм присъствал....... Константинов, ще ви помоля, когато вземате тези решения, да слушате повече жените!... Подредете си министерството, подредете фонда, подредете списъците, подредете дейността, създайте ред, ние пари сме осигурили и ще осигурим и допълнителни, ако са необходими, но вие създайте ред.

СК: Ако с "х" пари могат да се родят "х" деца, дали може да направим така с "х" пари да се родят 1.2 или 1.5 пъти повече деца.

ББ: За това ви направихме министър, за да направите това - да не са 1.2, а двойно повече да станат.

СК: Точно с това се занимавам и е абсурдно тук да решим тези неща. Те ще се решат между експертите и заинтересованите страни. Ще ви предложа решенията, а вие ще кажете "да" или "не". Смятам, че това е правилното... Благодаря, че тези средства ще бъдат дадени!

ББ: В това и аз съм убеден, но това е нещо, което нашето правителство, отсега ви казвам, че ще подкрепя.

СК: Това е музика за моите уши!

ББ: Това е вътрешно мое убеждение. Пет деца повече, пет българчета, е по-голяма инвестиция от каквото и друго да ми предложат останалите колеги, по което спор няма. Разбрахте ме.

********************************************

11.11.2010. БНТ

Водещ: Г-н Николов... Аз съм бил дълги години парламентарен репортер. Досега не си спомням премиер да не е участвал в гласуването на бюджета. И между другото, това се превърна, внесе една от основните конфликтни точки между опозиция и мнозинство в парламента. Вие как бихте коментирали онова, което издигнаха от БСП - "Бойко не е в час"?

Валентин Николов, ГЕРБ: Ми аз мисля, че премиерът си е много в час. Той даже, доколкото знам, днеска е открил в болница "Инсулт" нов апарат за лъчетерапия... не съм много специалист...

Водещ: Болница ИСУЛ?

ВН: В болница ИСУЛ, да. Така че Той е бил в час. Много даже! Мисля, че финансовият министър е достатъчно да бъде в зала, да защити своя бюджет. Премиерът няма смисъл да го защитава.
4
2215
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
12 Ноември 2010 20:23
в болница "Инсулт"

Грешката е вярна. Не че имам нещо против ИСУЛ, но с таквизи дупетати българския ПАРЛАМАнтаризъм го чака един масираничък инсулт.
12 Ноември 2010 21:05
...Д-р Борисов си е много даже в час!

Ами то тогава медийно претвореният в омразен Живков ще трябва 30 и кусур години да не е бил в час.
Защо ли пък му прикачват диктатура, че и тоталитаризъм след като не е бил в час?
Явно е имало много други, които са теглили каруцата и е било къде-къде по-добре от димукратичната пробита лодка.

Лаладжийската димукратична лодка отдавна потъна и на повърхността е само медийният и балон,
който засега се подмята защото си е балон,
но чепатите отломки стават все по-много и спукването му е неизбежно.

Редактирано от - Езоп на 12/11/2010 г/ 21:26:40

12 Ноември 2010 22:36

Дупе да ви е яко, българи...
Такива капацитети не се раждат всеки ден.
13 Ноември 2010 04:11
Чакай, още нищо не си видял! Чакай демократичните израстъци да навлязат в Парламента след някоя и друга година - тогава селянинът Тодор Живков ще ви се стори академик!...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД