:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 348
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Реконтра

Новините такива, каквито трябва да бъдат

***
Както е известно, вестниците все дават новините такива, каквито са. На нас обаче по ни се ще да ни ги поднасят такива, каквито трябва да бъдат.
Какво ще кажете примерно за следната мостра: "Сензация! Сензация! Сензация! Президентът Първанов вече няма да раздава ордени "Стара планина", понеже и те са от соя като едноименните салами".
От само себе си се разбира, че такава топовна новина трябва да гръмне с грамаданско заглавие под главата на вестника, понеже точно тя ще го продаде. Постната рубрика "Гости от чужбина" пък може да се облажи с някое попадение от рода на: "При вчерашната си визита в България датският принц Хамлет сподели, че у нас няма нищо, дето да не е гнило."
Възприемем ли веднъж тоя творчески похват, по-нататък вече е лесно. Под рубриката "Парламентарен живот" можем да пуснем шедьовъра: "Ексдепутатката Мария Купон обяви, че Народното събрание си има черна каса, а тя - цели шепи диаманти". А понеже политическите изяви на г-жа Купон асоциират най-вече с висшата мода, до нея трябва да лепнем и рубриката "Шеф и кройка" с фешън ревелацията: "Урррааа, ликуй народе! Царят излезе гол, а пожарникарят му - хептен!" За още по-голяма сила на внушението и тази новина трябва да се поднесе надлежно илюстрирана.
Разбира се, когато редакцията гони голям тираж, а коя редакция не го гони, тя трябва да пуска и просълзяващи четива за нелеката участ на редовите хора. Ето една вълнуваща история, с която може да блеснем в рубриката "Житейски драми": "Както си се бръснел тая сутрин, нашенецът Любчо Трудолюбчев с ужас констатирал, че е станал черен като негър. - Че ти кво искаш бе! - скарало му се огледалото. - Ти да вегетираш със 150 лв. на месец, а аз да те лъжа, че си бял човек ли?" Пак на същата страница можем да доразплачем читателя с воплите на Божидарча Данев, шефа на стопанската камара: "Е това вече не е никак честно - да имало данък лукс, а няма данък мизерия! А уж всички бяхме равни пред закона!"
Тъй като вицепремиерът Цветанов е с най-висок рейтинг, на него се пада и най-голяма вестникарска площ. Ето и съответните примери:
Пример първи: "Полицай номер 1 с гордост се похвали, че продължава да следи изкъсо грабежите и убийствата на криминално проявения М.П. още от времето, когато беше дясна ръка на главния секретар на МВР Бойко Борисов".
Пример втори: "Вчера по никое време бившите английски собственици на "Софийска вода" пак са понесли нечувани страдания заради факта, че бездомникът Петров все още се чипка 24 пъти на ден във ваните из шестте си апартамента. Престъпникът на мига е прибран на топло от антимафиотите на министър Цветанов - да не би да изстине с тая мокра коса и да вкара в излишни разходи Здравната каса."
Пример трети: "Късно снощи домашните слугини намериха мъртъв с шест огнестрелни рани своя непрежалим господар, банкера Кожодер Пуешки. "Той бе заклет пушач и смъртта му доказва за сетен път, че пушенето е опасно за човешкото здраве", разясни ситуацията вицепремиерът Цветанов."
Отразим ли така плътно делата на най-рейтинговия ни политик, можем да смятаме за почти изпълнен вестникарския си дълг за деня. Остава ни само да сложим черешката върху тортата със следната новина за рубриката "Из живота на неправителствените организации": "Дружеството на феминистките в България протестира остро срещу дискриминацията на жените в армията. Работата е там, че в задграничните ни мисии все още гинат само разни мачовци от презрения пол. Протестът на феминистките бил толкова остър, че като го разгърнал, страшният генерал Аню Анев си порязал малкото пръстче. Уведомен незабавно за кървавия героизъм на генерала, президентът Първанов понечил да го награди с орден "За храброст", но се оказало, че и той е от соя. Каква драма, дами и господа, какъв подвиг и каква трагедия!

1
1495
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
12 Ноември 2010 19:22
Свежо!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД