:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 318
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

Шведи

Знаехме си, че сме досущ като шведите, откакто гледахме "Шведски крале", но че сме ги минали - не подозирахме. Случи се и това. От първа страница на "Труд" финансовият министър Симеон Дянков съвсем сериозно изрича: "Швеция има много какво да се поучи от нас, имаме най-добрата данъчна политика". Което означава, че имаме и най-добрия финансов министър, но при своята скромност той няма как да ни го каже.

В изоставането на Швеция от България ни уверява и премиерът Бойко Борисов. Той се е класирал във в. "Дума" с "Цитат на деня", който гласи: "Надали в Швеция Андрешко са го възпели като герой". Съмнява се, защото Швеция не може да се мери с нас като социална държава. Ако не вярвате, четете "Стандарт"! За да не заседнат с каруци в блатото, днешните кредитори избягват всякакви срещи с длъжниците си. Вместо това си наемат мутри. "Ловят коли на лизинг с неплатени вноски", обяснява вестникът. Преди много години България наистина е била назад от Швеция и тогава социалният сблъсък е бил между държавата-мащеха и селските сиромаси. Днес изостреният социален диалог се води между банкерите и бизнесмените, т.е. между заможни хора. Защото у нас бедните са на свършване (по естествени причини).

Броят на населението намалява, но богатите стават все повече и все по-богати. Тяхно е настоящето и бъдещето и затова карат като джигити колите си. "24 часа" се опитва да ги приземи и ги предупреждава: "15 дни метене и час при психиатър за пияни шофьори". Но вестникът сам не си вярва и затова още в подзаглавието добавя: "Законът не ги плаши, напротив, стават все повече".

Социално погледнато, и това не е лошо. Левият в. "Земя" ни отваря очите: "100 000 подкупа месечно в КАТ". Това са пари все в помощ на държавните чиновници. Така държавата си връзва бюджета и няма защо да вади душата на страдалния Андрешко. Той пък се дегероизира и положението става точно като в Швеция, където не се налага да бъде възпяван.
980
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД