:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 319
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Поучителни истерии

Мечтател безумен, образ невъзможен...

Миналия месец финансовият ни канар-тикин* Симеон Дянков каза, че кой каквото ще да говори, ама сме по-добре от германците. "В момента България има по-малък дефицит и много по-малък външен дълг, отколкото Германия, така че по основните показатели сме по-добре от Германия" - каза той на 13 октомври и добре че Ангела Меркел таман си беше хванала обратния самолет, защото иначе като нищо щеше да си върне титлата от Русенския университет. Казаното предизвика широк медиен отглас. Напиши в "Гугъла" "Ние сме по-добре от Германия" и "Гугъл" ти дава 284 000 резултата за двайсет стотни от секундата. Страшна работа! Туй си е почти толкова, колкото, ако напишеш "Бойко подари на Путин куче".

Предполагам, че на Дянков това му хареса, защото този вторник той отиде още по-далеч, като каза, че Швеция има много какво да се учи от България. За да не се чуди някой какви ги дрънка и какво въобще му става на този човек, той обясни - Симеон Дянков винаги обяснява какво е искал да каже авторът, къде с помощта на пица, къде с други подръчни средства. "Имаме най-добрата данъчна политика в Европейския съюз и Швеция има много какво да се поучи от нас" - рече той.

И вторият му опит успя на тоя човек! Явно много го бива! Още до полунощ срещу сряда "Гугъл" ти даваше за "Швеция има много какво да се учи от България" 28 400 резултата за 0.29 секунди. Никак не е зле.

Министър Младенов въобще да не се разсейва, а да праща Мария Мургина посланик в Стокхолм! Тя ще ги научи на много работи.

Другарки и другари! В различни времена сме бивали ту "прусаците на Балканите", ту "японците на Балканите", а в епохата на първоначалното разграбване на капитала за малко да станем "Швейцария на Балканите". Или поне имаше такъв партиен и държавен повик. Във връзка с броя на пицариите у нас можехме да се наречем "Италия на Балканите", а ако се вгледаме в марковите дрешки на жените, като нищо ставахме и "Китай на Балканите".

Не станахме, естествено, но сега лично аз разбирам, че не е било и нужно да ставаме!

Сега Симеон Дянков ни учи: защо трябва да ставаме каквито и да било на Балканите - нека те да стават!

Ето през октомври поданиците на Меркел можеха да поискат страната им да стане една "България на Рейн".

На шведите наш Симеон вече им подаде тон и те там могат да почват да скандират: "Швеция - България на Скандинавието!"

Когато (до)разработим газовите си находища сто на сто ще чуем отчаяното: "Катар да стане Българията на Арабския полуостров!", ако разбира се преди туй не се понесе: "Иран - Българията на Близкия изток!" или, не дай боже, "Русия - Българията на Сибир!"

Построим ли пистата в Доброславци - край! Унгарците ще си разорат Хунгароринг, ще го засадят с жълт кантарион, после ще издигнат лозунга "Унгария - България на Балатон!" - пък за Италия с нейната мижава Монца направо няма какво да говорим.

Тука, в Ямбол, един приятел от маса време предлага да се преразгледа Именника на българските ханове. Според него в достигналия до нас препис е загубено началото на Именника. В оригиналния си вариант той не е започвал с "Авитохол живя 300 години, родът му Дуло, а неговата година - дилом твирем."

Не. Именникът е започвал с великата фраза "Преди много години в една далечна галактика..."

И съответно първият български хан е бил Хан Соло.

Обаче моят човек досега не можеше да преиздаде Именника в първоначалния му блясък.

Нямаше пари понеже.

Е, вече може да се обърне към Дянков - той ще му даде!

______________

* Канар-тикин - нещо като "втори след хана".
1285
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД