:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 225
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Брюксел пита Берлин за отровния диоксин

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Входът на компанията Harles & Jentzsch в град Уетерзен, провинция Шлезвиг-Холщайн. Смята се, че отровният диоксин във фуража е тръгнал от тази фирма.
Еврокомисията поиска от Германия да изясни "мащаба на заразяването" с отровния диоксин, открит в храна за животни, обяви Джон Дали, говорител на еврокомисаря по здравеопазването и защита на потребителите Андрула Василиу. "Попитахме дали има проблеми за други страни, тоест дали заразени продукти като яйца и месо са били изнасяни в други страни членки. В момента изглежда, че проблемът е ограничен само до Германия", добави Джон Дали, цитиран от агенциите. Първите тестове в 15 от 18 проверени ферми в провинция Долна Саксония, които произвеждат яйца, показват, че количеството диоксин в яйцата е в рамките на позволеното, съобщи аграрното министерство. През декември Германия е изнесла за Холандия яйца, които може да се окажат заразени с диоксин, призна по-късно германското министерство, предаде АФП.

Причина за заразяването е използването на масла за технически цели при производството на фураж, уточни ДПА. Предполага се, че доставчикът е фирма Harles & Jentzsch от северната провинция Шлезвиг-Холщайн. Заразените с диоксин смески са попаднали в хиляди животновъдни ферми. Кои хранителни продукти освен яйцата биха могли да бъдат отровени, ще стане ясно едва през следващите дни. Затворени са повече от 1000 ферми в много провинции.
1
690
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
05 Януари 2011 22:12
Първите тестове в 15 от 18 проверени ферми в провинция Долна Саксония, които произвеждат яйца, показват, че количеството диоксин в яйцата е в рамките на позволеното, съобщи аграрното министерство.

Диоксинът е много канцерогенен, как може да има позволено количество
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД