:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 428,285,172
Активни 75
Страници 11,757
За един ден 1,302,066
Седмицата

Живи и здрави напук на животинската ни природа

Човекът е както мило обществено същество, така е и зло политическо животно
Димитър Денков
Един от белезите на животинската ни природа са глутническите хайки, с които във всяко общество се насмитат по-слаби човешки стада. Последните за благозвучие се наричат съсловия, верски общности, класи, народи и раси, което не пречи съвсем по животински да биват обвинявани и преследвани с хищническа страст като стада. Обикновено заради вменено нарушаване на норми, приемани и налагани за естествени, но също така защото трябва да е ясно в кого са хлябът и ножът и кому са зъбите, можещи легитимно да хапят. Не е речено последствията от тия хайки винаги да имат обичайния и честен животински резултат, изразяващ се в убиване и изяждане на по-слабите, макар и това да се е случвало, случва се и ще продължава да се случва сред хората.Все пак при тях доста по-ефикасно е само наплашването,умъртвяването на чувството за общност и превръщането им в стадо, нечестно прикривано с благовидна грижа за нормалност. То засяга професионални и възрастови групи, политически и икономически интереси, етнически и регионални общности, имащи нещастието да несъответстват на обявеното за естествено. Негов ефект е както задълбочаващото се встадяване на цялото общество, та чак и човечество, така и приемането на индивидуалното спасение като единствено възможен щастлив изход.

Че такова щастие е възможно, е убеждение на всяка оцеляла овца. Тя дори може да си помисли, че е богоизбрана, докато изядените от глутницата посестрими сами са виновни за сполетелите ги нещастия. Бог да ги прости!

Така вменената колективна вина се размива в щастливата орис на оцелелите. На тях обаче отвреме навреме трябва да се напомня, че пак могат да бъдат преследвани. Сега пък не е речено да бъдат преследвани тъкмо те; същата възпитателна роля играят акциите срещу други съсловия, общности, класи и раси. Когато тия напомняния се менят според различни групи и обстоятелства, сред хората се поддържа постоянна страхова невроза в стадото и съответна истерия в глутницата. Нелепо е да се мисли, че това може да бъде избегнато и човечеството да постигне "истинско" човешко състояние. Просто защото човекът е както мило обществено същество, така е и зло политическо животно.

Това изглежда доста пресилено, а след Втората световна война - и некоректно в т. нар. цивилизовани или демократични страни, където приписването на колективна вина се схваща за белег на неизживян тоталитаризъм. Което никак не пречи споменатата невроза да се поддържа предимно с медийни насъсквания, зад които прозира тъкмо винаги наличната готовност за преследване на врагове с най-добри намерения за постигане на всеобщото щастие. Както се знае, в негово име са извършвани най-много масови убийства.Разбира се, не винаги и не навсякъде нещата са толкова драматичниИма доста по-кротки примери, при които масовото убийство се скрива зад частни случаи и бива изтласквано от общественото внимание. Такива примери от една цивилизована и демократична държава, член на ЕС и НАТО, аха-аха в Шенген и т.н., каквато е нашата - колкото искате. Най-пресният е от тая седмица. Дори умен и прозорлив според подчинените си управленец (вж. или чуй Танов, Дянков, Горанов, Цветанов и т.н. в актуалния хит с подслушванията им), какъвто е Премиерът, се върза на проучване на прочута с политкоректността си телевизия, според което 92% от отвърналите на съответното й питане зрители били жертва на лекарски грешки. В същия стил близки на Неговото правителство медии напипаха пулса на народния гняв и съвсем актуално го насочиха към съсловието, напоследък нов обект на подозрения, че в името на лично обогатяване стига до престъпления - лекарското. При късата обществена памет тук трябва да се напомни, че обект на подобни подозрения при предишното правителство беше съсловието на учителите. По време на стачката им те също така бяха обвинявани от иначе политкоректни медии и коментатори, че ламтят за печалба и "бичат частно", а не си гледат работата, за която данъкоплатците им плащали.

Забележително е, чеподобен род обвинения минават за логични тъкмо в общество,в което пазарната ефективност е издигната в култ, а икономическата полза, мерена в бърза печалба - в норма за разпределяне на държавния бюджет. Защо лекарите да не могат да бъдат алчни, а банкерите да могат? Може би защото последните нямат Хипократова клетва, а празнуват на Никулден, когато постът е отхлабен? Защо кошмарни случаи при операция на сливици, аборт или закъсняла "Бърза помощ" да стават център на остро внимание и публицистична жлъч? Нима едно изгоряло в коптора си цигане да е по-малко ужасно свидетелство за състоянието на обществото ни, отколкото е смъртта на дете по Бъдни вечер след некадърна операция?

Ако наистина се предполага, че някои професионални групи трябва да бъдат по-алтруистични от другите, е напълно логично да се откажем от ония изисквания спрямо тях, които иначе се приемат за общо правило в едно пазарно общество. Но когато в поредната седмица на насъквания срещу лекарите за управленски успех се приемат регламентираните цени за доплащания при избор на лекарски екипи, още по-логично е да се предположи, че както в обществото, така и в държавата се създават условия за още по-голяма алчност. Нейни следствия ще са още повече "изпуснати" деца и хора. Без да броим тия, които бездруго си умират, тъй като нямат никакъв избор, освен да се уповават на съдбата, че ще оцелеят, слава богу, не при хайка, а, да пази господ, в нашето демократично общество.

Късмет! Живи и здрави тая година!
145
7242
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
145
 Видими 
07 Януари 2011 19:02
трябва да е ясно в кого са хлябът и ножът и кому са зъбите,
- предлагам "чии са зъбите", или, ако непременно искаме да запазим "кому"-то - "кому принадлежат зъбите" - ама второто е тромаво...
07 Януари 2011 19:10
.
07 Януари 2011 19:51
Защо лекарите да не могат да бъдат алчни, а банкерите да могат?

Могат, бе, могат. Не е хубаво човек да е алчен, но има това право. Въпросът обаче не е в алчността, а в коректността. Като си се договорил да свършиш една работа срещу едни пари, да я свършиш. Като отидеш в банката да направиш превод, казват ти колко е таксата, може да е висока, но като я платиш, преводът се извършва. Не ти казват "оппааа, почнахме го превода, ама не може да го завършим, дай още такса". Или "взехме ти таксата, обаче преводът някъде се загуби - нито парите са по предназначение, нито ще ти ги върнем". Когато банките едностранно променят лихвите по кредити, се възмущаваме с основание, нищо че дори сме подписали договор и сме се съгласили с клауза за такава промяна. Затова и се въвеждат регулации, които им пречат за това.
Та и от лекарите искаме само да бъдат горе-долу толкова коректни, колкото са и банкерите. Като са се договорили например със здравната каса да извършват определена дейност срещу определено заплащане, да я извършват, без да те изнудват за повече пари. Като са се хванали да извършат дейността, да я извършат според установените медицински практики и стандарти. Да почине дете след обикновена операция на сливици, се е случвало, ще се случва и в бъдеще, колкото и да е трагично, дори и при добри лекари. Обаче първо да изнудиш родителите за повече пари, после да извършиш операцията, независимо че според стандартите операцията е трябвало да се отложи, а когато детето получи кръвоизлив, да го върнеш с "нищо му няма", вместо да лекуваш кръвоизлива, не е просто трагедия, а е престъпна некоректност.
Айде и един пример - моята зъболекарка е алчна, взима скъпо, със здравната каса не работи. Обаче като каже, че ще свърши нещо, върши го и взима пари, колкото е казала. Ако отида след това с оплакване, че нещо не е наред с пломбата или коронката, оправя го, без да иска повече пари. И не мрънкам срещу нея, нито я сменям - не защото не е алчна, а защото е коректна и добър професионалист.
Ще речеш - убу де, има калпави лекари, що не харесвате цялото съсловие? Първо, това за цялото съсловие предимно журналистите го казват, тях питай. Второ, ако съсловието иска да има добра репутация, да сведе до минимум проблемите измежду членовете си, а когато се издъни лекар, да не се вдига цялото съсловие да го защитава, а експертизи за съда или никой лекар да не иска да направи, или лекарите винаги да са оневинени.

_______________________
АБВ - Аутсайдери Бълнуват за Власт
Блогът на Манрико
07 Януари 2011 20:10
Статията -
Глутница...И край водачите се навъртат тенорно квичащи, амбициозно виещи, предупредително лаещи помияри...
----------------------------------------- --
Блогът на Генек
07 Януари 2011 20:19
.
07 Януари 2011 20:34
Правописец Храбър

"трябва да е ясно в кого са хлябът и ножът и кому са зъбите, "
- предлагам "чии са зъбите", или, ако непременно искаме да запазим "кому"-то - "кому принадлежат зъбите" - ама второто е тромаво...
Май че е "кому са обелени".

Редактирано от - водопроводчик на 07/1/2011 г/ 20:46:10

07 Януари 2011 20:38
Много остро! Поздравления!
*
Може би е извън темата, но ми се иска да попитам:
това нещо
имащи нещастието да несъответстват на обявеното за естествено.
се появява епидемично често. Да не би вече да е норма?
07 Януари 2011 20:45
Ауу, лекарите били обещали, кредитополучателите се били съгласили, банките изпълнявали обещания, всичко в интелигентната главица на работещия с Оракле е подредено до елементарност.
Димитър Денков, горещо Ви моля, пишете си статиите по-елементарно, за да може и такъв културен блогър като Манрико да вдене за какво иде реч.

Редактирано от - водопроводчик на 07/1/2011 г/ 21:09:06

07 Януари 2011 20:57
Я , Авараме ,
Ами темата за интегритета ни тук била бре . Вземи се и ела , Приятелю ...
07 Януари 2011 21:01
Тръбарче мило ,
Тогава кои играха в банкери ? Само питам ...
07 Януари 2011 21:19
Че такова щастие е възможно, е убеждение на всяка оцеляла овца. Тя дори може да си помисли, че е богоизбрана, докато изядените от глутницата посестрими сами са виновни за сполетелите ги нещастия.

Сега много хора казват, че е отлична идея да се подслушват министри, понеже, моля ви се, никой няма да тръгне да подслушва обикновения човек. Проблемът е, че министрите никога няма да се подслушват. С цялата си непреклонност и власт Борисов не си мръдна пръста да разбере истината за наркопоправката. Чудно защо, ако наистина търси истината.
07 Януари 2011 21:45
Как сещаш подобното поведение , Васик мили ? ...
07 Януари 2011 21:53
автора
***
"... доста по-ефикасно е само наплашването, умъртвяването на чувството за общност и превръщането им в стадо, нечестно прикривано с благовидна грижа за нормалност. То засяга професионални и възрастови групи, политически и икономически интереси, етнически и регионални общности, имащи нещастието да несъответстват на обявеното за естествено. Негов ефект е както задълбочаващото се встадяване на цялото общество, та чак и човечество, така и приемането на индивидуалното спасение като единствено възможен щастлив изход."
Това с други думи съм го писал тук поне 5-6 пъти. Умъртвяването на чувството за общност и превръщането в стадо, нечестно прикривано с благовидна грижа за нормалност, започна още през ноември 1989 г. от йдеецът роден в Москва Карлович, който обяви за "Лошите" Тодор Живков и неговата ДС. Със сатанизирането и преследването на бившите служители и сътрудници на българските тайни служби започна умъртвяването на чувството за общност и превръщането на нацията в стадо.
07 Януари 2011 22:10
Бийгъл, за наркопоправката мисля, че това беше единственото важно събитие в историята на ГЕРБ. Откъде толкова наглост, такава самоувереност у двама депутати, за да направят нещо нечувано в историята на парламента? Увереност им е вдъхнало лицето Х, което не беше установено. Това лице е било толкова високопоставено, че неговото разкриване щеше да застраши съществуването на ГЕРБ изобщо. Затова и няма да чуем нищо повече дори от прокуратурата.
07 Януари 2011 22:59
Димитър Денков, горещо Ви моля, пишете си статиите по-елементарно, за да може и такъв културен блогър като Манрико да вдене за какво иде реч.

Аз си мисля, че съм вдянал за какво иде реч - хората на държавна копаня изпитват страх, че пълнещите копанята данъкоплатци ще започнат все повече да се питат защо трябва да пълнят копанята, дали си струва и какво получават срещу пълненето на копанята. И се изживяват, както виждаме, като един пастор Нимьолер - баси, преди две години започнаха да карат държавните учители да работят по-отговорно, сега искат да накарат държавните лекари, мчи то така утре може да поискат и учените и университетските преподаватели да се отчитат и да са отговорни, бре, па някой ден дори и чиновниците... Я да не си мълча, да вия повечко, белки се размине и да си остане копанката без отговорности!

_______________________
АБВ - Аутсайдери Бълнуват за Власт
Блогът на Манрико
07 Януари 2011 23:30
Бухахаха - така се смее Реджеп...
http://www.youtube.com/watch?v=X0_7uUQKER 0

Редактирано от - ivankin на 07/1/2011 г/ 23:34:19

07 Януари 2011 23:38
Това за копанката сигурно е в някоя друга статия. Тази статия е за друго.
08 Януари 2011 00:34
Нема кадри бе другаре, а те решават всичко, нали знаете кой другар го е казал .......темата не е за държавната копаня, а за един стар поне колкото Рим принцип "разделяй и владей".....мат'рялът позициониран, и определен като стадо бива редовно разделян на по-малки части (съсловия и т.н), насъскват се частите една срещу друга и така се губи чувството за общност. стадо, народ и т.н, оттам мат'рялът е неспособен да се осъзнае и организира като общество със общи идеи, ценности и интереси и следва....какво следва се досещате сами....доене, стригане, одиране и т.н на същия този мат'рял.....и така докога?....докато мат'рялът издържи
08 Януари 2011 02:07
Силно слово от автора! Наистина силно!
08 Януари 2011 03:21
.
08 Януари 2011 03:34
.
08 Януари 2011 05:34
Г-н Денков, поздравления!

Редактирано от - Мор, Томас Мор на 08/1/2011 г/ 16:12:39

08 Януари 2011 06:03
Един от белезите на животинската ни природа...

Това не е животинската ни природа, а чисто социално човешката. За разлика от животните, които се водят от инстинктите си, човеците се водят от разумът си, а следователно и от заблудите си, приемани за истини. Именно това предполага вътрешновидово преследване на човек от човека. Нещо което не е характерно за животните. Там един животински вид преследва и убива друг, но никога един животински вид самият себе си.
-
При животните водещото е оцеляването, а не самоунищожаването на вида. Именно на това са подчинени и вътрешновидовите борби, което са символични, никога не стигат до крайност, ритуални са и целят единствено да определят най-силният и здравият, който да продължи рода и води стадото. Да предаде най-добрите гени на поколението и най-добре да води стадото за да оцелява и се множи.
-
Така че вътрешновидовото самоунищожение при човека противоречи на животинската му природа, а не я проявява.
08 Януари 2011 06:15
И защо така сравняваме с животните и за глутница говорим?Единствена логика - щото става дума за овце?Може би!
Иначе има си добра формулировка и сред "човеците"-шайка разбойници.Не е ли по-подходящо!Шайка мутроразбойници ни управлява и рекетира, нахвърля се върху различни съсловия, ръфа /по животински-тук става/ от живота ни, брутално ни извива ръцете...Забравихте ли?Отдавна ли беше? Мутри идваха при всеки и казваха - ще плащаш, а аз ще те охранявам/управлявам/.Каква е разликата?

__________________________________________
"Масовото приемане на една идея не е доказателство за нейната вярност".
08 Януари 2011 06:18
И още нещо-докато глутницата унищоава /изяжда/ само докато се нахрани, при мутроразбойниците спиране и насищане няма.На това е подложено цялото общество.

__________________________________________
"Масовото приемане на една идея не е доказателство за нейната вярност".
08 Януари 2011 06:19
умъртвяването на чувството за общност и превръщането им в стадо

Къде е противопоставянето между чувството на общност и стадото ? Че нали стадото е върховата форма на общност ?
-
И ако сме против стадото, то защо отново говорим за стада - съсловия, а не примерно за системи и условия, които карат едно "стадо" да постъпва така, а не иначе ?
08 Януари 2011 06:27
Брайти, добро утро бе, и теб ли те гони ранното ставане?

__________________________________________
"Масовото приемане на една идея не е доказателство за нейната вярност".
08 Януари 2011 06:30
Защо лекарите да не могат да бъдат алчни, а банкерите да могат? Може би защото последните нямат Хипократова клетва, а празнуват на Никулден, когато постът е отхлабен?

Защото при банкерите отиваш, когато прецениш и може и да не отидеш. Те могат да искат всичко, но ти може и да не им дадеш и това е твое право на избор. Това е част от играта в живота.
-
При лекарите отиваш, когато си слаб, болен и безпомощен. И там нямаш избор. Всъщност имаш - парите или живота. Там вече не е игра, а дали играта на живота да свърши предсрочно.
-
Няма да се учудя, ако болни, които не могат да си платят и са обречени на смърт да започнат да изравняват резултата, убиват лекари. Парите срещу живота е възможно да се превърне в живота срещу живота.

Редактирано от - Brightman на 08/1/2011 г/ 06:34:07

08 Януари 2011 06:31
Old_BG,
Добро утро !
08 Януари 2011 06:32
Слушам едновременно и снощтната Панорама, то верно Курнелия го е направила Пицко на дармадан.И то с документчета, няма мърдане с общи приказки.
08 Януари 2011 06:40
Всъщност имаш - парите или живота.

Понеже смесваш и съседната тема - ми нали точно това е ролята на т.н. държава да се намесва в такива случаи с регулаторните си функции, айде да оставим липсата на каквато и да е политика за подпомагане на икономиката - най важното, явно хабер си нямат как да го направят и залитат на едно - контрол, това си могат като полюционери, това правят, то и това толкова го могат де, ама друг въпрос.
08 Януари 2011 06:40
Къде видя документи в Корнелия ? "Вестникарски" изрезки от разни измислени фондации.
-
И какво доказва ? Че се е увеличила контрабандата ? Че това всички знаем по цигарите, които пушехме преди и пушим сега. А и Дянков не го отрича.
-
И друго им се чудя - защо си мислят, че народа възприема контрабандата, като нещо лошо ? За него е добре - купува по-евтино и живее по-добре.
И защо Корнелия си мисли, че упрекът за ниската събираемост, и че трябвало да се събират повече приходи, т.е. да се дерат повече народни кожи е положителен ? Че кой обича да плаща повече данъци ?
08 Януари 2011 06:46
Ц, не е това, не съм политик, но за събираемостта и аз съм се пенявил и не един път.Нъмбъра е, че като не събират - не подпомагат масата, хич и не си мисли че парете остават в масата, изстисква си ги съответния доставчик на стоки и услуги и дори едва ли си ги оставя тук в БГ - навънь и се готви ако го прескрипят - затваря кепенците и бега.Имам и такива познати за съжаление, та им знам и зъбките.Матряла си го отнася и в двата случая и си е само за негова сметка, но парете не са събрани и "държавата" си яде от резервите.Да ти е познато като практика сега?
08 Януари 2011 06:50
Old_BG,
за здравеопазването - знаеш мнението ми - трябва "Семашко" Натиснете тук
-
За управлението на Герб - да нищо ново по същество не мога да кажа, освен едно - без да съзнават са на път да поставят началото на превръщането на България в бяла държава. Как. Като премахнат възможността за двойственост и принудят хората да заемат позиция. Това е началото, от което ще почне да ни пука, какви са законите, какви са политиките, какви са механизмите и т.н.. Досега на масата не й пукаше, защото си правеше, каквото си знае в паралелната корупционна реалност. Да де, ама сега не знаеш дали те слушат или снимат. И изведнъж трябва да действаш по правилата. Ама те не се направени да работят, а да служат, като повод за корупция и като оръжие за разчистване на сметки.
08 Януари 2011 06:56
Old_BG,
и за да съм ясен ще ти дам един краен пример от мой разговор от преди зестина години с един комшия-мутра.
Казвам му - защо не поискате да се легализират наркотиците ?
Той ми отговаря - сакън, сега си е идеално. Нашите канали си работят, а ако се появи конкуренция я пускаме по закон. Няма що да си цапаме ръцете.
-
Дали ако същият този (ако е жив де щото забегна в Испания) трябва да работи в условията на "публичност" няма веднага да поиска да му с легализира бизнесът ?
08 Януари 2011 06:57
Това "политическо" действие не ти ли се струва нещо като мурафетите "кръвопускане" с което са си служили в средновековието?И тогава са имали логика - да се пречисти кръвта.Толкова са разбирали, но са го правили от хуманни подбуди.В 21 век да ми правят кръвопускане нещо ми се струва не само архаично, а и престъпно да ме действат със средновековни мурафети.
08 Януари 2011 07:01
като не събират - не подпомагат масата

Ами най евтините легални цигари са 4, 30, а много по хубави, но контрабанда 2, 80, а има и по 2, 40 лв..
-
И за още много други стоки. Така, че контрабандата е благодат и спасение за бедните.

Редактирано от - Brightman на 08/1/2011 г/ 07:02:58

08 Януари 2011 07:09
Old_BG,
много пъти сме си говорили по различни поводи, кое и как трябва да се прави и как не бива да се прави.
-
За съжаление такива се моментните реалности - така могат, така правят. Хубавото е, че планираните лоши неща (Голямото доразграбване) за сега е отложено за след местните и президентските избори, а след това може и да не се случи, както вървят нещата.
08 Януари 2011 07:12
Приемам това действие - безхаберието за несъбиране на данъци и акцизи-единствено от гледна точка на факта, че ако ги съберат тези повече пари и тях ще профукат за глупости като подслушване например.САМО по тази причина мога да кажа - по добре, че не попадат в техните ръце.
08 Януари 2011 07:13
Дори умен и прозорлив според подчинените си управленец ..., какъвто е Премиерът, се върза на проучване на прочута с политкоректността си телевизия, според което 92% от отвърналите на съответното й питане зрители били жертва на лекарски грешки.
Защо "се върза"? Та това си е самата истина. Аз също членувам в няколко клуба "92%". Аз съм сред 92-та процента жертви на катаджийски грешки, сред 92-та процента жертви на учителски грешки грешки, сред 92-та процента жертви на кметски грешки, сред 92-та процента жертви на родителски грешки, сред 92-та процента жертви на работодателски грешки, сред 92-та процента жертви на женска невярност в близо 100% от случаите, много още по 92 процента. Само правителството не е грешило върху мен.
08 Януари 2011 07:20
То Брайти няма вече толкова останало за доразграбване, в този смисъл Голямо не може да се случи.Бесен съм на друго.Образно - как да е човечец някакъв спастрил да речем градинка и си я полива с вадичка.Изкарва колкото да се храни.Идва башибозука, с някакви идиотски мотиви му спира водата и назначава пъдар да го пази, за което трябва да му отделя част от продукцията.
Нещо от този сорт са действията полюцейски.От пъдарщина се правят, че разбират, това прилагат.Хич не ги е еня, че продукцията намалява, че и за глупости трябва да се отделя допълнително.
Опростачен ми е примера, съзнавам, ама тъй го разбирам палажението.
08 Януари 2011 07:24
Само правителството не е грешило върху мен.

Само едно вопросче майсторе - ти в БГ ли живееш, извинявай за неосведомеността ми?
08 Януари 2011 07:27
Знам, че ме подслушват, но ще го кажа искрено - само това правителство е безгрешно!
08 Януари 2011 07:29
Е, аз не съм толкова смел, признавам си.
08 Януари 2011 07:30
Old_BG,
лошото е че мащаба на паралелната корупционна реалност е огромен. За 20 години почти цялото общество във функционирането си се приспособи към това, с изключение на някой "идиоти". Лошото е, че бяхме затънали извън всящащва мярка. Сега шока е огромен. Но е полезен. Трябва да започне да ни пука, какви са законите. Трябва да се научим под юргана, по телефона и публично да говорим едно и също - това, което мислим, да го защитаваме, устояваме и се борим за него.
-
Ако нещо прави Борисов с раздухване на параноята на подслушванията, то е да предизвика културен шок. Въпреки, че не го цели и съзнава.
08 Януари 2011 07:35
няма вече толкова останало за доразграбване

Ами спомни си 60-те "антикризисни" мерки от април 2010 г.. - миноритарни дялове, концесии, 1 000 000 декара земи и т.н..
08 Януари 2011 07:35
Хихх
С раздухване параноята за подслушване да се предизвика културен шок!
В казармата старшината казваше - Ще копате от тук до обяд.
Нали това беше старшинското прозрение за връзване на времето и пространството по Айнщайн?
Но...прав си, трябва да се отдаде дължимото и на фатмака.
В приноса му към теорията на относителността.

Редактирано от - Old_BG на 08/1/2011 г/ 07:38:59

08 Януари 2011 07:42
Old_BG,
културният шок е от това, че българинът е научен да говори едно под юргана и зад гърба, а друго публично и в лицето. Не му пука какъв е закона, защото няма намерение да го спазва. Затова и за разлика от французи и гърци, които правят милионни демонстрации, трудно можеш да изкараш и 50 човека в България, дори по най-съдбовният въпрос.
08 Януари 2011 07:53
За спазването на законите у нас е като с яйцето и кокошката.
В щатите, направо бях същисан до каква степен всички /или почти/ са пристрастени направо по спазване на зокана.Чак цвилеха от кеф, ако могат да минат по ръба му, но все пак законно.Ще стане дълго - но едно примерче.
Качват се 4-5 студентчета в кола и отпрашват към Канада.Кара американец, до него от UK, а отзад двама трима нашенци.На канадската граница питат - има ли неамерикански граждани? Всички - даааа, ей го тоа /англичанина/.
-Документи моля, а, Вие нямате нужда от виза-минавайте.Пиеска.
БГ не спазва законите, защото не са читави и не са правени да му защитават правата, а да са в услуга на управляващата глупендария.Абе с две думи става - те ни лъжат, че ни правят закони, ние ги лъжем, че ги спазваме...гордиев възел.
Не знам как може да се излезе.Но - едно знам, че съм против нъмбъра с разсичането.Късно е с методи на Ал. Мак.


__________________________________________
"Масовото приемане на една идея не е доказателство за нейната вярност".
08 Януари 2011 08:08
Old_BG,
в БГ има толкова закончета и подзаконови актчета, толкова наредбички и заповеди на този и онзи, за това и онова, че в момента в който излезеш навън, че даже няма нужда и да излизаш, вече си в нарушение на една камара от тях.
-
Правени са такива от глупост, некадърност, безхаберие, корупционни мотиви, както и като повод за корупция, (щото са така увъртяни и според зависи (сумата)) , че не можеш да мръднеш без да платиш подкуп и някой да си затвори очите. Правени са и са минавали с лека ръка и без съпротива, защото никой не е имал намерение да ги спазва.
-
Дори да вземем и най безспорният закон - за движението по пътищата - кой реално е тръгнал да се бори пътните знаци и маркировки да са на точните си места, а не например на прав широк участък позволяващ безопасно движение със 100, да има ограничение 40 ?
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД