:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 300
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Красноярск и Москва се сбогуват с Лебед

Красноярск и Москва се сбогуваха вчера със загиналия в катастрофа с вертолет в неделя губернатор на руската Красноярска област Александър Лебед. След опело в Свято-Покровската катедрала в Красноярск ковчегът с тялото на Лебед бе изпратен с траурно шествие през града и бе натоварен на самолет Ту-154, който го откара в Москва. На московското летище Шереметиево самолетът бе посрещнат от почетния караул на московската военна комендатура.

В столицата тялото на Лебед бе изложено за поклонение в Центъра за култура и изкуство на въоръжените сили на Суворовския площад - до Театъра на армията. Сред първите, които положиха цветя край ковчега, бе премиерът Михаил Касянов, секретарят на Съвета по сигурността Владимир Рушайло, бившият съветски президент Михаил Горбачов.

Според православния канон за Страстната седмица бе решено Лебед да бъде погребан преди залез слънце на гробището на Новодевичия манастир. Гробното му място е до гроба на бившата първа дама на СССР Раиса Горбачова.

Руският министър на извънредните ситуации Сергей Шойгу категорично отхвърли вчера версията, че гибелта на Лебед може да е атентат. Прослушването на черните кутии на вертолета потвърждава, че заради мъгливото време екипажът се е блъснал в електропровод, заяви Шойгу пред журналисти в Красноярск. Последните думи от пилотската кабина били именно за внезапно забелязаните жици.
1
542
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
01 Май 2002 02:35
Stari smetki za razchistvane?!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД