:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 581
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Международните разговори от GSM поевтиняват от 15 май

Международните разговори, провеждани от мобилните оператори, поевтиняват от 15 май. Това е датата, за която съобщиха вчера от "Глобул", който ще поддържа най-ниските цени за изходящи международни телефонни разговори (от GSM до номер в чужбина). Намаления на тези цени предстоят и в "Мобилтел" и "Мобиком", но точната дата все още не се знае, съобщиха от двата оператора.

Минута разговор от апарат със SIM-карта на "Глобул" до номер в Германия от 15 май ще излиза 1,30 лева с ДДС вместо сегашните 1,55 лева. Цената се образува, като към тази на БТК се добавя цената за минута разговор в България. Така разговорите с чужбина с апарат на "Глобул" намаляват с 22 до 42%, като най-голямо е намалението за най-далечните държави. С 42% намаляват също и разговорите с чужбина, когато се обаждаме на тамошен мобилен номер.

Цената за обаждане в чужбина за предплатените абонати на "Глобул" ще е малко по-висока - 1,79 лева с ДДС за минута разговор до Германия. Вторият GSM-оператор ще има и най-ниските цени за разговори в роуминг, т. е. когато абонатът е в чужбина и приема обаждане от България. Причината е, че цените за тези разговори в "Глобул" се образуват по същия начин.
1804
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД