:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 259
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Ще плащаме един данък за колите догодина

През 2003 г. за личните автомобили ще се плаща само един данък, а не два, както през тази година, стана ясно вчера. Все още не е решено по каква методика ще се пресмята този налог. Тази година данъкът за собственост се определя според мощността на двигателя и годината на производство, а пътният данък е 10 лв. за всеки започнат тон от общото тегло на автомобила. Със сигурност догодина данъчната тежест няма да се повиши спрямо сегашната, прогнозира зам.-министър Ал Джебури.

При облагането на лекотоварните и товарните автомобили, които се ползват за търговски цели, ще се приложат изискванията на европейската общност. Пътният данък за тях ще се определя според теглото на превозното средство, броя на осите и вида на окачването. Тази схема на облагане ще се прилага за автомобили над 12 т. В началото на 2004 г. данъкът върху превозните средства ще бъде трансформиран в пътна такса (винетна система) за ползване на пътната инфраструктура.

Разработва се и система за децентрализация, като общините ще определят размера на местните такси. Засега не се предвижда догодина данък сгради да бъде повишен. Данъчните оценки на имотите са доближени до пазарните им стойности, по-вероятно е да няма увеличаване, отбеляза Ал Джебури. Не се обмисляла и промяна в размера на данъка, който сега е 1,5 на хиляда от данъчната оценка на сградите.
783
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД