:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 337
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Мрежата

Получателите не си правят труда да отговарят на масова е-поща

Отказът да се обърне внимание на масови е-писма е сравняван с отдръпване от свидетелски показания при престъпление
Колкото повече е-mail адреси посочвате наведнъж при изпращане на електронна поща, толкова по-малко вероятно е да ви се отговори.

Според изследване на технологичния институт Technion в Хайфа (Израел) на пощата, адресирана до група от хора, не се гледа с особен интерес.

Собствениците на пощенски кутии не обичат да виждат мейла си, включен в списък с адресите на други хора, и не се чувстват лично ангажирани да дадат отговор на съответното писмо. Особено ако някой е решил да изпраща една електронна картичка с еднакво послание на десет души едновременно и това ясно да личи в полето "To" на пощенската кутия.

"Когато пък рекламодатели се опитват да привлекат посетители на сайта си, най-лошото нещо, което могат да направят, е да пуснат едно и също безлично писмо до много адреси", обяснява Грег Барън от Technion пред сп. "Ню сайънтист".

Всеки, който получи такова писмо, първо ще го изтрие. Дори и да прояви минимален интерес към него, не би се заел да пише отговор, защото ще смята, че това ще направи някой от останалите получатели в списъка. От чисто психологическа гледна точка "масовите писма" отблъскват активния потребител на електронна поща, който е свикнал да чете там лични писма и принципно е зле настроен към спама.

Тази своя теория израелските учени проверяват чрез Yahoo.

Експериментаторите изпратили на 240 студенти от института общо писмо, с което молят да им бъде предоставена дадена информация. Същото писмо е било изпратено индивидуално на всеки един е-mail адрес. Резултатът бил отчайващ в първия случай - всеки мислел, че колегата му може и да седне да напише отговор. При личните писма обаче положението било точно обратното. 64% от получателите сметнали за личен ангажимент да изпратят обратен отговор.

Ситуацията е сравнена със свидетелстването при криминален случай. Колкото повече свидетели има на местопроизшествието, толкова повече всеки един от тях предпочита да не се набърква, като се надява, че другите ще разкажат какво са видели.



Текст снимка: Деперсонализираните е-мейли до много получатели не могат да разчитат на положителна индивидуална реакция от Интернет-потребителите, които са свикнали да гледат на такива писма като на спам.
670
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД