:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 311
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Румънската преса припомни, че София също е угодничила

Букурещ амнистира САЩ в аванс

Вашингтон чака други държави да последват този пример
Румъния и САЩ сключиха в четвъртък споразумение, по силата на което румънските власти амнистират в аванс американските граждани, които биха попаднали под ударите на Международния наказателен съд (МНС), съобщиха международните агенции. Споразумението бе подписано във Вашингтон от държавния секретар в румънското външно министерство Кристиан Дяконеску и заместник-държавния секретар на САЩ по контрола над въоръженията и международната сигурност Джон Болтън.

Ройтерс цитира Болтън, според когото Румъния е първата страна, приела подобно споразумение, като се очаква други държави да последват примера на Букурещ.

МНС се роди точно преди месец, въпреки съпротивата на САЩ. През май президентът Джордж Буш нареди САЩ да се оттеглят от договора, с който трибуналът беше създаден, и който Клинтън подписа през декември 2000 г.

Веднага след като МНС влезе в сила, администрацията на Буш заплаши, че Вашингтон ще се оттегли от всички мироопазващи операции на ООН, ако не бъде гарантиран имунитета на американските миротворци. Под този натиск преди 2 седмици Съветът за сигурност прие компромис, предложен от Вашингтон. Според него американските миротворци са освободени за срок от една година от съдебно преследване от международния трибунал. Този срок може да бъде продължаван.

Румънската преса цитира "Вашингтон таймс", който отбелязва: "Надявайки се да бъде поканена тази година в НАТО, Румъния е първата страна, която подписа двустранно споразумение със САЩ, чрез което Румъния гарантира имунитета на американските бойци на територията й". Румънският в. "Гардианул" припомня, че за да се хареса на САЩ, България бе единствената страна в Съвета за сигурност, която се въздържа при гласуването на решението за продължаването на мандата на мисията на ООН в Босна, въпреки че беше вносител на проекторезолюцията. Тогава САЩ упражниха правото си на вето и резолюцията не бе приета. "Според подписаното споразумение, каквото и да правят американските наемници, те ще могат да намерят сигурно убежище в Румъния", пише "Гардианул".

Коментар

На времето имаше един виц - един катаджия по погрешка продупчил талона на Людмила Живкова, и когато разбрал, какво е направил, написал върху талона "Дупката на другарката Живкова не важи".

Дупките на другарите американци също не важат - точно това е смисълът на текста, който е подписал румънският дипломат. Хайде познайте кой ще се нареди на списъка след Румъния, за да отговори на очакванията на г-н Болтън. Обаче румънците ни изпревариха. Черна точка за министър Паси!

Но стига шеги. Нека балканските ни политици осъзнаят, че цялото това натягане започва да изглежда смешно в очите на европейските ни партньори. Смешно и жалко.
7
496
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
7
 Видими 
03 Август 2002 08:52
Не само американци, попаднали под МНС, а всякакви престъпници са авансово амнистирани по един или друг начин в България, така че румънците въобще не са ни изпреварили.
03 Август 2002 10:59
Голяма конкуренция, няма що.Ние и румънците ще се състезаваме в ибрикчийство и свиркодухане на американци, евреи и прочее сволочи.Така мислим, че ще заработим актив.Не разбраха ли управляващите ни юдейски слуги, че само лепват петно след петно върху Българското национално достойнство и че България е вече синоним на лакейство и дупедавство.Но кой ли го е грижа, тахната държавица-ментор Израел има по големи проблеми от грижите на някакви си българи-гои.
03 Август 2002 14:13
Нека балканските ни политици осъзнаят, че цялото това натягане започва да изглежда смешно в очите на европейските ни партньори. Смешно и жалко.- KAK da osyznajat? S um v glavata li? Ami nali i tozi "um" shte go vnesat ot USA...
03 Август 2002 17:26
Без коментар!!! Ето защо лакеите дишат и са все още живи, докато някои други горди народи за размазани (пример - Югославия)
03 Август 2002 19:24
Като сме ибрикчии си плащаме.Вижте на какво положение сме и ние и румънците.
Това е.И така е било винаги.Ние си мислим че като си свалим гащите и се наведем сладострастно някои ще го има впредвид при вкарването.Няма такова нещо , напънът ще е като при млада булка.
Тия мизерници не могат ли да кажат Добре ще подпишем договор, но български гражданин направил престъпление в САЩ ще бъде върнат у нас и ще бъде съден по нашите закони.Тогава ще видите как ще изпищят на умрело. И тогава ще кажем Е не може нашите граждани по нищо не се отличават от вашите .Даже са по интелигентни.Не виждате ли че все повече ни вземат за хора второ качество, а те все повече се вживят като господари на света.Но не са виновни те ние сме си виновни.Като го вкараш този дето е търгувал с марихуана за пет години в Старозагоския затвор ще видим другите дали ще търгуват.
04 Август 2002 12:33
MONI, MONI - TOZI PAT, MOJTO MOMCHE, ROMANTZITE TE IZPREVARIHA. ABE TEBE ZA KAKVO SME TE SLOZGILI TAM? A? NALI SI EVREJN - KAK TALA SE DADE DA TE IZPARZALJAT TOLKOVA TANKO?
04 Август 2002 12:39
MONKA, MONKA, KVO STANA? BRATJATA ROMANTZI TE FINTIRAHA LEKICHKO, TA I TI NE SE USETI...
STO NE ZEMESH DA SI GO VARNESH, A? NALI SI TCHIFUTIN - NJAMA DA SE OSTAVJASH EDNI TAPI GOJ DA TE ZASENCHAT? JA PIJ EDNA STUDENA VODA PO-DOBRE I SI SKUBI BRADATA KOSAM PO KOSAM - MOZGE NESTO DA IZNADRISH!
AJ CAO! TCHAKAM OTGOVOR! I DA BADE PO-NISAK POKLONA TOZI PAT, TCHE DA IM BLIZNESH PODMETKITE!!!
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД