:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 283
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Аман от цигански номера от всякакви управляващи!

Данъчни, прокурори, съдии, митничари, полицаи и политици най-после трябва да дадат обяснение защо толкова време търпяха магариите на Цар Киро
Снимка: Архив "Сега"
Един от малкото случаи, в които Кирил Рашков в далечната 1998 г. бе доведен под стража в съда. В случая ставаше дума за подозрение за съпричастност към взрива във в. "Труд". Той обаче бързо бе оневинен, като полицията дори обясни, че някой го е натопил.
След като шест дни полицията охранява като писано яйце ромския Цар Киро, най-после се осмели да го арестува и да наложи запори върху богатството му. Междувременно държавата се разтресе от безпрецедентни антиромски протести. А полицията, пред чиито очи пламна пожарът на 23 септември в Катуница заради Кирил Рашков, започва да арестува масово протестиращи за насаждане на расова омраза по указание на главния прокурор. Ромските квартали се барикадираха в очакване на война. Даже Европа се обезпокои.

Затова се наложи държавата да демонстрира по-голяма активност. И изведнъж Кирил Рашков се оказа най-разследваният човек. Премиерът Бойко Борисов обяви, че прокуратурата и данъчните вече го проверяват. От "цели 10 дни". От държавното обвинение уточниха, че "необяснимото богатство на определен кръг лица, сред които и фамилията на Кирил Рашков", се проверява в "изпълнение на препоръките от доклада на ЕК за проактивна политика при финансовите разследвания"...

Щеше да е похвално, ако не беше безкрайно закъсняло и гузно действие. Защото за магариите на Цар Киро се знае от 20 години. Той не е плащал данъци, вдигал е палати, купувал е лимузини... Пред очите на всички - що репортажи се направиха от кичозната му къща със златен трон, що интервюта раздаде той... Почти всеки водещ политик има снимка с него.

И няма как да се избяга от основния въпрос - защо до този момент никой нищо не е предприел? Къде са били данъчните? Защо жалбите на пострадалите от ромския бос са потъвали безследно? Защо след като постоянно е обвиняван, че произвежда нелегален алкохол, досега няма никакъв конкретен резултат? Как са били узаконявани имотите му, построени върху чужди земи? Очевидно е, че става дума за протекции!

Естествено сега властта обеща да провери дали е имало разпънати чадъри над Цар Киро. Въпросът е риторичен и никой не очаква да получи конкретен отговор. Затова нека да припомним само няколко факта. Нима дългогодишната данъчна специалистка, включително и шеф на Пловдивската дирекция на НАП Менда Стоянова - сега председател на бюджетната комисия в НС, не е знаела за данъчните грехове на Цар Киро? Или пък главният секретар на МВР Калин Георгиев, който бе шеф на антимафиотите в Пловдив, е бил толкова безпомощен, та не е успял да събере доказателства за аферите на ромския бос поне за една ефективна присъда? Бойко Борисов и Цветан Цветанов, които се гордеят, че за тях няма тайни в подземния свят и контрабандните канали, също ли не са чували за ромския бос? Естествено, че не. Просто закрилата е била от най-високо място. И сегашната власт изобщо не прави изключение, колкото и да се опитва да тропоса всичко на прехода и всички предишни управления.

Още малко факти - шефът на НАП Красимир Стефанов вече съобщи, че миналата година приходната агенция в Пловдив назначила проверка на имотното състояние на Рашкови, което надхвърляло прага от 500 хил. лв. Тя обаче била прекратена, защото имуществото на фамилията било придобито преди повече от пет години - била изтекла петгодишната данъчна давност. Интересно - нима кланът не си е увеличавал богатството през последните пет години? Защото луксозните мерцедеси на внуците бяха последен модел. Сега дирекцията на НАП в София е започнала дисциплинарно производство срещу служителите в НАП - Пловдив, които са прекратили проверката. Щели да бъдат проверени 12 физически лица и 6 фирми, свързани с клана, включително и партията на Цар Киро "Свободна България". Няма лошо, но тези проверки на лицата с над 500 000 лв. доходи не бяха ли на специален отчет и под контрола на централното ръководство на НАП?

С огромно закъснение и нежелание се задейства и Инспекторатът на прокуратурата. Тепърва ще се проверяват всички преписки, водени срещу Цар Киро и негови роднини по жалби на различни граждани. Местните хора твърдят, че са подавали десетки сигнали до прокуратурата и нищо не се е случвало, а Рашков си говорел с прокурори на малки имена и научавал за жалбите миг след като са внесени. Същото се е случвало и в полицията - полицаи посещавали жалващия се и го съветвали да размисли и да не им създава работа. Точно поради това поведение на полицията се стигна и до убийството на 19-годишния Ангел Петров от Катуница на 23 септември. Имало е жалба, но никой не е искал да нарушава рахата му... Чак сега Цар Киро получава обвинение за заплаха за убийство. Но МВР мълчи кой не си е свършил работата, за да се стигне до трагедията. Чудно ли е тогава, че не могат да се намерят свидетели срещу ромския бос? Та кой ще се престраши да заложи живота и здравето си, след като при всички жалби и сигнали за заплахи с убийство, хулиганство и самоуправство срещу Рашков и неговата рода за периода от 2004 г. досега са били образувани едва шест преписки. И те са приключили с три глоби от 4700 лева и една едногодишна условна присъда. Интересно как така се налага 1000 лв. глоба за присвояване на над 86 дка земя, собственост на община Садово? Или историята с т.нар. царица Костадинка, която удря шамар на учителка и не е осъдена, защото се изкарала невменяема. Ако действително е такава, не би трябвало изобщо да се разпорежда с имущество например. А тя има хотел в Пловдив. Който е узаконен по доста странен начин от строителния надзор в София. Единият внук на Цар Киро пък разполага със специален пропуск за автомобил от "Общинска охрана". И това ако не е отказ от правосъдие...

Затова, ако някой наистина иска да разследва протекциите спрямо Кирил Рашков и неговата рода, трябва да започне от най-високите етажи на властта. От политиците - бивши и настоящи. Защото винаги покрай избори около това лице започваше да се шуми - че са намерени огромни количества незаконен алкохол или спирт, подозираха го за взривове и какво ли не. И накрая всичко се потулваше. Оставаше впечатлението, че се е откупил - с пари или обещание за гласове.

Но вероятно нещата сега няма да са по-различни, а ще се разиграят по познатия сценарий. Още повече, че уплашените от избухналите протести роми ще гласуват за властта, която ги пази. И при положение че предстои дълго и протяжно разследване, надеждите за възмездие от закона не са големи.
Снимка: Impact Press Group
Полицията допусна размирици и палежи в Катуница, които дни по-късно се пренесоха в градовете с ромски квартали. Сега вътрешният министър Цветан Цветанов обещава да бъдат наказани служители, които не са реагирали на подадената жалба срещу Кирил Рашков часове преди да бъде убито 19-годишно момче.
64
9510
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
64
 Видими 
28 Септември 2011 20:05
Има много по кофти и гнидави хора от въпросния цигански криминален престъпник. И това са тези "българи" които са снасяли на Рашков за жалбите на изтерзаните хорица. Тези които са търчали при него да му обадят, кой е пуснал оплакване до институциите с плахата надежда те да си свършат работата и да им помогнат. Що за крастав помияр трябва да си и как се прибираш вкъщи, целуваш жена си и галиш децата си, след като работиш за такъв бандит, който измъчва хората?! Спят ли тези магарета, дишат ли, имат ли гузна съвест?

Онзи ден по Нов тв показаха някакъв хотел в Пловдив който бил на жената на циганина от Катуница. В нарушение на всякакви норми, заграбил от тротоара, два етажа над разрешеното и прочие и прочие. И общината (къде е била докато се е строяло това нещо и къде е бил надзора) уведомява РДНСК, че постройката не отговаря на изискванията, незаконна е и едва ли не, чакат РДНСК да се произнесат и да бутат или да конфискуват. РДНСК обаче узаконява хотела. Елате в България, страната на мършите които вонят.
28 Септември 2011 20:28
Инфарктът му е в кърпа вързан...
------------------------------- ----------
Блогът на Генек

28 Септември 2011 20:38
На кого инфарктът? На Бочко или на Цвъчко?
28 Септември 2011 20:40
Тоз опус нищо ново не казва и нищо ново не предлага - така, систематизира някак. Истината е, че дали ни харесва или не, циганите не подлежат на интеграция, по света и у нас, което недвусмислено се доказва от историята им поне през последните 500 години. Което не значи, че към тях трябва да се прилагат гонения или насилие. Като не се интегрират - голяма работа. Да правят в гетото каквото искат. Стига да не го финансираме всички .
НО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ЗАСТАВЕНИ ДА СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ на страната , в която живеят, както впрочем и всички останали. И бая важното е политиците също да бъдат заставени да спазват законите, поне като не купуват сиганския вот. Как ще стане това - само с активни деиствия и протести, едни футболни агитки не стигат. Инаяе властта много си ги къта- ето защо:"...уплашените от избухналите протести роми ще гласуват за властта, която ги пази" Безплатно, хем.
28 Септември 2011 20:52
28 Септември 2011 21:00
Бегемоте, пак се обърка!
Става дума че властите закрилят един циганин (и много други престъпници), пък ти филосовстваш за циганиТЕ, Айде да направим циганите на сапун че да изчезне мафията!
28 Септември 2011 21:02
Най-накрая някой да хване бика за рогата!!!

________________________________ ____
Враждата, Велчев, не е етническа.
Враждата е КЛАСОВА!
Народът срещу вас!
28 Септември 2011 21:19
Бегемот, става дума за един престъпник мафиот, който по случайност е циганин, но не това е важното. Никой не е закачал останалите цигани в Катуница. Хората са гневни на наглостта и недосегаемостта на престъпниците. Хората са гневни на властта (не само настоящата), която толерира, закриля и подхранва съществуването на такива престъпници. СЕГА някой манипулативно иска да превърне този гняв в междуособици българи срещу цигани
28 Септември 2011 21:20
Като на автора мнението е и мойто!!
28 Септември 2011 21:49
Фанта,
на Киро циганина.
Ония са застрашени, когато паднат от власт - ако почне разследване.
------------------------------- --
Блогът на Генек

28 Септември 2011 22:03
Полицейски безобразия в Пловдив - Натиснете тук
28 Септември 2011 22:26
Всички управляващи вкупом сгрешиха и вкупом ненужни станаха
28 Септември 2011 22:41
Аман-аман, ама хората апартаменти и къщи построиха, вили струпаха (че и в Кан даже), самолети пилотират, децата в чужбина изучиха... Това си става с пари. На тях не пише кой филантроп ги е дарил. Щото са официални български, американски и европейски банк-ноти.


А тогова, спонсора де, ако реши да се разприказва, или си извади мазните тефтери със осчетоводените пари за "лобисти", еле па ако е скатал и някакви флашки...инфарктът не му мърда. А може и да се самоубие, в пристъп на дълбоко разкаяние.
28 Септември 2011 23:02
Браво kaily за класовата вражда. Стига робство.
И на Old BG браво. Така е, няма за тях вече спасение.
Ще си плащат рано или късно, колкото и да крадат и убиват
невинни българи.
Целият свят презира висшите ни чиновници-прости изроди.
28 Септември 2011 23:04
Хора, хора...Аз днес цял ден се шегувам с циганите, техните патрулки и груби за бързо действие, с циганоложките изследвания, А ВСЪЩНОСТ ЕТО КОИ СА МОТИВИТЕ, КОИТО ДВИЖАТ ДНЕШНАТА МЛАДЕЖ, излязла на улиците. Този клип чак си го свалих за собствено притежание - исторически документ за събитията.
Натиснете тук
28 Септември 2011 23:10






Най напред да започнат с тоз мазник Кр. Стефанов. Веднага на "Векилски"!
28 Септември 2011 23:17
Хубавото в цялата тази помия е че народът може би ще си вземе бележка при какви обстоятелства управляващият елит може да бъде накаран да си размърда задника...
28 Септември 2011 23:33
Old_BG,
29 Септември 2011 00:04
mercury това наистина е исторически документ - аргументацията е просто невероятна



Смелият анонимко
29 Септември 2011 00:20
Направо ги разбридал управляващите.
Ами не можаха ли да попитат Глъвъта, Сергей, Микоф, Първанов-помилуйката те щяха да им кажат кой е киро царя и за какво се бори.
Нашия цар и той бил фар по въпроса.
Ама не питат бе, не питат
29 Септември 2011 01:19
Какво означава в цитирания клип изречението "Защо тогава започваме борбата от циганите?". Кой започва борба и какво значи, че започва от циганите? Кой е анонимният автор на този клип, който ще започва борба от циганите и предлага футболните агитки да са доброволци във война? България не се готви за война. България има демократично избрано правителство и правоприлагащи органи. Не ми е известно българската държава да води борба срещу своето население, били те цигани или друг етнос. Тогава какво представлява този клип?
29 Септември 2011 01:43
"Документът" наистина е исторически. Документира подмяната, с която отново изработват шараните. В началото, за колкото парлама, се споменава олигархията. После изведнъж фокусът се измества върху циганите, понеже те били извършвали деянията, които НАЙ-МНОГО ни били засягали. Ами тогава защо изобщо стана дума за олигархията, която явно не ни засяга толкова много?! Но авторите не губят излишно време в осигуряване на логическа връзка. Те бързат да стигнат до неясните внушения за "турцизация"на циганите и "отоманско" влияние (доказано с неща като дървенията на Джумая джамия) и смехории за "ренесансова демокрация". Към този момент олигархията и възцарилата се корупционна власт окончателно са отпаднали от картината. Тя е заменена с някакви детски картинки за отоманските зверства. Дори убийствата на животни намират етническо обяснение. Наистина прекрасна илюстрация защо си изгубихме държавата - понеже позволихме да ни отклонят внимание към глупави етнически вражди, от централния проблем: у нас няма институции, медии, разделение на властите. Има една власт и тя се упражнява чрез ракообразна корупция.

Редактирано от - абулафия на 29/9/2011 г/ 02:13:52

29 Септември 2011 02:10
Но след снимките на Маргина, Венци Стефанов и Трактора тактично беше спестена личността на еди-кой си, която от друга страна следваше съвсем логично.
29 Септември 2011 02:13
Bravo mercury, за клипа, повече хора да го видят и да се замислят...
29 Септември 2011 02:15
Айде да направим циганите на сапун че да изчезне мафията


Искаш да кажеш "Мафията на сапун", че да изчезнат циганите?
29 Септември 2011 04:47
"Данъчни, прокурори, съдии, митничари, полицаи и политици" Ама как хубаво са изброени в подзаглавието! Пфу-у, отивам да си мия ръцете.
29 Септември 2011 04:57
После изведнъж фокусът се измества върху циганите, понеже те били извършвали деянията, които НАЙ-МНОГО ни били засягали. Ами тогава защо изобщо стана дума за олигархията, която явно не ни засяга толкова много?! Но авторите не губят излишно време в осигуряване на логическа връзка.

Aми аз не мисля така. Логическата връзка е достатъчно добре подчертана.
Отговор:ами защото нещата трябва да се почват отначало-те извършват деянията, които най-пряко ни засягат.След това нагло, показно убийство, осъзнахме, че те застрашават ЖИВОТЪТ НИ.
Защото те не признават частно имущество, не се въздържат да крадат от дворовете на пенсионери и инвалиди и дори ги нападат. Защото дори в големите градове, далеч от гетата, хората стават изключително често жертва на цигански терор. Замърсяват страната ни и ни излагат пред света. Дори Франция, създала моделите за равенство и независимост в съвременния свят ги прогонва като напаст"

Мисля, че е написано безкрайно ясно и убедително. Олигархията не ни влиза в кошарата, пещерата, колибата. Не ни убива, докато ни обира, ако лежим болни и стари на одъра. Не ни плячкосва царевицата, както на мен още през соца. Не повръща в автобуса и не се държи нагло и арогантно навсякъде- може да дърпа конците-но ние не я виждаме-виждаме една паплач, заляла страната. Олигархията не ни убива-пряко, със саби и бусове. Циганите го правят.
Голямо ценностно объркване цари тези дни из сподвижниците на правата мисъл.Политически- демократичното говорене и възприемане на реалността в Бг несъмнено ще се наложи, усилено от мощта на политически коректните медии, финансирани именно от олигархията, която сега трепери. Бунт назрява-бунта на робите. Лошо за бенатова, лошо за бареков, лошо за станишев и боко. Да, сега, след като напълнят арестите с младежи и като усилят правилната пропаганда, протестите ще утихнат. Но на изборите бащите на тези младежи и всички те ще изметат политически коректните и евроориентираните.
И ще дойде Оня-за който ви казвах и писах сто пъти-най опасния.
Много е просто, Хората са петимни да чуят истината, А тя е, че цигански, етнически проблем има. Огромен. Сетне има политически.Сетне институционален Хората искат справедливост.Всекиму-заслужено то. Истина-справедливост-равнопоста веност. За всички.Но това са именно ОСНОВИТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯТА. Какво от тези неща имате, политически-коректно говорящи?

Редактирано от - Зе Мария на 29/9/2011 г/ 05:03:37

29 Септември 2011 04:57
5 годишна давност? Какви са тези закони в БГ, за краденето и укриването на доходи не трябва да има давност. С тия закони БГ ще види Европа на кукуво лято.
29 Септември 2011 06:10
Много е просто, Хората са петимни да чуят истината, А тя е, че цигански, етнически проблем има. Огромен.

Това е вярно. Но след като хората са петимни да чуят истината, истина ли са останалите простотии в т.нар. по-горе "документ" за турцизация, ислямизация, отоманизация и какво ли още не? Като не са, защо се пробутват?
Не защото има някаква страшна конспирация, протсто това могат тия хора, това пробутват - такова им е нивото.

Какво е решението на "циганския етнически проблем"? Авторите на подобен род патриотарски глупотевини не са в състояние да предложат нищо по сериозно от лозунги и "Марш, марш с генерала наш".
А циганският проблем е проблем на самовъзпоризвеждащото се гето, който засега никъде не е намерил "политически коректно" решение. Евентуалното решение минава през орязване на помощите за деца, неколкократно увеличение на парите за образование, контрол на успеха на всеки ученик, отнемане на родителски права на тези, чиито деца не ходят на уилище. Такова неща обаче са извън полезрението на разни патриотари, не на последно нясто защото има и доста деца на българи които също не учат и се подготвят за бъдещи престъпници.

Имаме ли турски етнически проблем? Нямаме, но ако малоумници като авторът на тези "истини" дойдат на власт, ще имаме. И тогава ще викат, ей на, нали ви казвахме?

Редактирано от - Oraсle на 29/9/2011 г/ 06:14:51

29 Септември 2011 06:46
Агент Бретшнайдер - защитник на законно избраното правителство...
Който дава папо - той му е тато!
-----------------------
Блогът на Генек


29 Септември 2011 07:26
6 милиона данъци към държавата! И България е член на ЕС???? И има министър-председател, претендиращ, че е полицай и честен в действията си, който се бори с корупцията- я да прочетем проф. Евгений Дайнов- Натиснете тук
29 Септември 2011 08:07
Управлението не иска да разчете правилно знаците от безредиците в Катуница. Обикновените хора имат голяма нетърпимост към мутрите. Независимо цигани или българи. Те това е. И ще берат още ядове като не си учат урока. Последвалите етнически вълни имат за основа неравностойното положение на българи и цигани към закона. Това е втори съвсем различен знак , който също предполага действия. Ако няма реакции ще има и други събития с трагичен завършък. Тези азбучни истини трябва да се натякват щото нищо добро не ни очаква.
29 Септември 2011 08:27
Зе Мария,
Перманентното ограбване на всеки публичен ресурс - започвайки с доверието и свършвайки с парите, насилственото скопяване на институциите, превръщането на демокрацията във фарс - всичко това избива и прогонва десетки хиляди в тази страна. И зачерня живота на много други. Това е проблемът ни. Циганите са само един от неговите симптоми, при това - далеч не най-сериозния. Доказателството е просто: "Циганският проблем" ще се реши когато решим проблема за наличието на елементарно управление. Напротив - с това, което правите в момента с тези аберации - няма да решите нищо - нито въпросът с липсата на управление, нито дори "циганския проблем". Стъпваш на абсолютно погрешна предпоставка и от там цялата ти литания за демократично и политически коректно "говорещите" е куха, меко казано.
-
Все повече почвам да подозирам - има страшно много хора, които не смеят да погледнат реалния проблем в очите - страната ни е заграбена от една отвратителна олигархия. Предполагам - някои просто нямат ресурса да измислят какво да правят по този въпрос, други си ги е шубе, трети - се надяват да намерят мястото си в системата такава каквато е. Циганите са сапун, с който няма да можете да си измиете унижението от това да живеете в такава страна и в това състояние. Най-много, да си създадете още по голям проблем.
29 Септември 2011 08:46
Ето ви реалният ни проблем Натиснете тук или поне едно от най-конкретните разголвания на механизмите на заграбване на властта у нас. Цар Киро беше само дребен служител на тези мрежи, сега ще си намерят друг. Къде са "рокерите" и "младежите" да ви спасяват от този проблем? Къде ще бъдат когато след двадесетина дена гласовете ви ще бъдат окрадени и поругани? Иначе - приятно участие в поредното първо-априлско въстание.
29 Септември 2011 09:15
Всичко е наследство от тройната коалиция
29 Септември 2011 09:32
Май не се осъзнава, че без решение по циганския проблем, няма да има решение по основните проблеми в България, което съвпада с целите на мафията, която от 21 години управлява в България.
29 Септември 2011 09:32
Всеки Един Българин Трябва Да Изгледа Това Видео !!
Натиснете тук

________________________________ ____
Враждата, Велчев, не е етническа.
Враждата е КЛАСОВА!
Народът срещу вас!
29 Септември 2011 09:35
Добре де, Кайли.
Туй за класовата вражда и Виденов го казваше.
И какво стана?
29 Септември 2011 09:36
Отворете "ЖЕЛЯЗНАТА ПЕТА"...
------------------------------- ------
Блогът на Генек
29 Септември 2011 09:47
От всяко едно нещо в тая държава какво стана, Сократе?
Детето се учи да ходи, докато не се научи, не докато падне веднъж.

________________________________ ____
Враждата, Велчев, не е етническа.
Враждата е КЛАСОВА!
Народът срещу вас!
29 Септември 2011 09:55
Кайли,
Казвал съм го и друг път.
Много-много отдавна в часовете по история ни учеха, че въстанието на Ивайло се провалило защото е нямало Партия да го ръководи.
Смешно и тъпо, разбира се - в контекста на онази далечна епоха.
Но в тази идея има и рационално зърно.
Бунт без водач е обречен на провал. А водачи няма. Левица истинска - няма. Има едни фурнаджийски лопати, вапцани в червено, които са се гушнали с едрия и престъпен капитал.
Тъй че шансът за бунт отляво е нулев. Поне докато не се появи поне една ей-тонинка истинска лява партийка.
Шансът за бунт отдясно е мъничко по-голям (но пак почти нулев). Само че ще е крайно десен, та не дай си Боже...
29 Септември 2011 10:16
Сократ-май,
Що не видиш платформата на Съюз на българските комунисти (май така се казваше), за да видиш колко радикални са им исканията в обществената сфера. Те са до голяма степен идентични с исканията на младежите в тази сфера. Само че този съюз се състои от старчоци, запасняци пенсионери, които сто процента наричат сегашните младежи хулигани. Искам да ти кажа, че има налично класическо ляво, но характерът на прехода го маргинализира.
Айде, успешен ден.[/quote]
29 Септември 2011 10:32
Има водачи Сократе, ама ви есте "мръцкави", капризна ентелегенция, тоя не, ама и оня не.
Чакайте принца.
Който иска, намира водач, който не иска, намира оправдания...

________________________________ ____
Враждата, Велчев, не е етническа.
Враждата е КЛАСОВА!
Народът срещу вас!
29 Септември 2011 10:36

Сократе,
Нема и да има водачи на тез бунтове щото всички политици чакат на платените цигански гласове.Ако земат да оправят положението и циганите са пооправят не могат да купуват евтини гласове (па току виж и прогледнали та да на могат и да ги купят).
Слид всички изказвания на политици разбрах само едно: Никой не е в час и не разбира( или не иска), че протеста не е към самите цигани като такива, а към БЕЗНАКАЗАНОСТТА за извършени престъпления (и не само от цигани).
29 Септември 2011 10:36
Ами дай го назаем твоя водач, Кайли!
Аз наистина не виждам такъв.
29 Септември 2011 10:43
Зе Мария е прав. Проблем за живеещите в България е липсата на ред и законност на всякакво ниво. Проблемът не е нито само социален, нито само етнически, а комплексен. Мафиотите са недосегаеми, над тях има политически чадър. Политиците получават дарения от същите тези мафиоти, с които купуват циганските гласове и в замяна на това си затварят очите за циганската престъпност особено по селата. Какво стана след протестите в с. Мечка преди години? Нещо да се е променило? Не, предприемат се някакви мерки за временно успокоение на жителите и толкоз!
Подозирам, че и сега ще стане същото. Ще влезе някой в затвора за убийството, уж ще разровят делата на Кирил Рашков и ще ги ровят дълго, та дано случаят се забрави. Накрая ще плати някакви данъци и доста повече пари като подкуп и ще го оставят на мира.
Проверка на големите имущества в България едва ли ще се прави. Дори и да правят проверки ще се окаже, че всичко е било законно. Както с незаконните вили, хонорарите на Доган и апартаментите на Цвък.
Това е държава, в която самите съдебни магистрати са получили незаконно имущество като "социално слаби" в разрез с всякакви законни и морални норми. Подкупите - отделно.
29 Септември 2011 10:51
Натиснете тук

Ограничения достъп до тая "знакова" тема, като автоцензура ли да го разбираме????
29 Септември 2011 11:42
Стига с тия скопени статии и факти които ги знаят всички. И тук е повторено точно всичко известно - тръгнете на втори и трети план и насочете обществения гняв към полицаите и прокурорите, вземали подкупи, адвокатите, превишаващи правата си на такива при защита на престъпната пасмина, депутатите, министрите, олигарсите и шефовете на агенции - въобще висшето чиновничесвто, което има много по-голямо богатство от това на мангала, който е толкова тъп, че не знае как да го прикрие, а се перчи и сега неминуемо ще му бъде счупена мутрата.Ако не го осъдят на дълги години затвор, хората ще му видят сметката - аз съм сигурен, защото знам какво значи събудил се търпял българин. Дано и политиците се сетят какво е! Та да си продължа мисълта - тези мръсни крадливи копелете - от съдии до следователи и прокурори които са го вадили от завтора и затваряли очите за назряващ социален конфликт къде са - ето къде са - един от тях дори ни стана министър предселател - Димитър Попов - той го е съдил и както стана известно от затворник, казвали са му Митко Паричката. Този лумпен който осъди на смърт един надигнал глас беде млад българин готов да се бори чрез техните методи на насилие - да именно той беше осъден от Митко паричката - бъдещият ни министър -председател. Тази гнус се зъби на Маргарита Михнева защото се опита да го покаже на обществото.Къде беше тогава обществото да се събере пред чешкото посолство, където тази пасмина си купи без пари апартамент от УБО? Кога ще се надигне обществото срещу тази подкупна пасмина която иска да се крие в палатите си а обикновените хора - били те цигани, турци или българи да се колят. Ако този иквеник беще в затвора, както си е изкарал щеше ли да има такива екцесии в момента.Не нямаша да има.
Ами Менда Стоянова къде е била - шеф на НАП в Пловдив. Сега се прави на натура с повредена памет. В цяла Бълнгария само тя дето отговаря за такива като него не си спомня.Кога ще бъде разследвана и тя? И кога в България министър и депутата съдя и прокурор ще влязат в затвора? Или чакат да им дойдде тълпата на гости с кибрита?
Скоро ще се направи гражданско сдружение за разследване на съдии и прокурори, които "по съвест" решават дела-бомби за бъдещето.
Кога ще има изборност на съдиите и разследване на имотите им? Кога или чакате пак няко млад живот да си отиде и тогава да им видите сметката на тази пасмина, докопала се до висок пост и мисли че народът е сляп.
Сега в момента отлагат постоянно едно дело на оня дето уби двама младежи - вчера отново е било отложено.А сетете се защо - защото е платено за оправдаването му и ако това стане сега ще избухне пожар отново. Ако го оправдаят или му дадат присъда по-малко от доживотна за тези две момчета, България ще скочи като един човек запомнете и тогава няма да има съдии, които са взели подкуп, дето да избягат от правосъдието -къде ще ги криете и какво ще стане.
29 Септември 2011 11:59
Мисля, че е написано безкрайно ясно и убедително.

Това показва, че твоите представи за ясно и убедително се изчерпват с примитивни разсъждения от няколко думи. Написано е от човек, който не е имал доблестта да се подпише с името си, а това компрометира цялата му мозъчна активност.
29 Септември 2011 12:06
Клипчето ( онва от линка на kaily), дали пък не е правено на някой нов лапец топец ( примерно Ейсърче)
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД