:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 271
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Новият стадион ще е във Враждебна

Новият национален стадион на България ще бъде построен в София, като мястото за момента е във кв. Враждебна. Това потвърди спортният министър Свилен Нейков, тъй като освен този район на София за място на строежа се спрягаха още няколко.

"В момента тече процедура за новия национален стадион - обясни Нейков. - Вчера главният архитект на София Петър Диков изготвяше точките, зададени му от работната група. Получихме мястото, на което ще бъде построен той, то е във Враждебна. Оттук нататък трябва територията да бъде прехвърлена към спортното министерство, за да може да оформим следващите процедури."

Нейков допълни, че за да бъдат оправени другите стадиони, първо трябва да се осигури финансиране. И потвърди идеята на премиера Борисов, че парите ще дойдат от продажбата на други съоръжения, които не се стопанисват и не може да бъдат реконструирани.

"Това са тези обекти, които вече не могат да се използват, за да може на базата на това да се отделят средства за реконструкция и модернизация", заяви Нейков.
6
1163
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
6
 Видими 
04 Ноември 2011 20:12
Идиот
04 Ноември 2011 22:29
Очаквах стадиона да е в село Петърч, че е с петолъчна слава и е близко до Монтана...
05 Ноември 2011 06:10
Нали щяха да строят стадиона в Бояна, до резиденцията?
05 Ноември 2011 20:10
Твиреме, в твойто родно Петърч, нЕма да стане стейдиъма А по колко даваш зелето там
05 Ноември 2011 20:18
А ти познаваш ли нейков ... неравноделен такт 7/8
05 Ноември 2011 20:51
Нов стадион за 40 000 зрители, струващ 150 милиона евро? На това му се вика "на гол тумбак, чифте пищови" или избиване на комплекси. Защо мисля така? Ами на първо време в близко бъдеще няма изгледи подобно съоръжение да бъде запълнено, е може би в началото ще има любопитни фенове, но не заради футбола, който ще се играе там, а заради уникалността на стадиона. И второ 150 млн. са прекалено много пари за бедна България - с тях биха могли да се свършат много по-полезни неща за хората, например да се построят един-два завода, които да създадат нови работни места или да се модернизират поне 10 съществуващи стадиона. С построяването на това наистина модерно за България съоръжение ще бъдат замразени ужасно много пари. Струва ли си? Според мен, не.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД