:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 302
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

Най-големият враг на ГЕРБ е ГЕРБ, а на Борисов - Борисов

Интернет форумът на "Сега" се вбеси от езика, морала и мисленето на премиера по повод роднините на жертви на престъпление
Христо Комарницки
Туш


Геновева

На мен пък не ми е ясно - от къв зор пък направи таз крачка назад. (Борисов съжали за думите си, б.ред.) Да е имало парламентарно питане, нямало е. Да са се изказали неуважително медиите - не са се изказали, всички го цитираха почтително, без отношение.

От форумите да се е засегнал, айде де! Нещо почна сам да връща назад, неизвестно по какви причини, което е и обезпокоително. За неговите фенове и техните смели непоискани от никого декларации - още не е станало опасно да декларираш, че от него по-добър няма. И няма да стане. Не си давайте толкоз зор да привлечете вниманието върху гражданската си доблест и смелост. Уважаваме я, но безмълвно. Знаем за новите ви буйки.



Карамфилов

ББ днес прекрасно се показа откъм циничната си и безчовечна страна.



ablepsia

Да извади оставката, с която уж ходел в джоба, и немедленно да я подава! Поради неадекватност и неспособност (ама много меко казано) да заема поста, който му е поверен.



cheklas

"Два месеца работихме заедно с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов и с директора на РДВР - Перник за разкриването на убийците на Мирослава от Перник. И това, че не е давана информация, не означава, че не сме страдали заедно с близките и не сме направили всичко възможно" Ние го чакаме да ни оправи държавата, а той си играе на полицай... Всъщност за него всичко май е игра. Въпросът на дневен ред е искаме ли да сме ние в ролята на играчки? Защото този живот не е пробен, той е единствен и не трябва да допускаме да ни го опропастяват подобни индивиди.





Атанас Димитров

Добре бе, всеки който си върши работата ли трябва да му се извинявам и благодаря? Ако въобще си е свършил работата, де. Щото това е субективно - според мвр-ейците може би са свършили нещо и не са открили нищо въпреки това, според семейството не е така работата и си личи по резултата от цялата тази драма. Борисов, ако беше обикновен човек като всички останали хора в територията, не бих те поставил и за дояч в овцефермата, защото щеше да настроиш овцете една срещу друга.



Djok

Не е нужно да си премиер, да си висшист, да си умен или интелигентен, за да се преклониш пред мъката на жертвите и поне пред себе си да признаеш безсилието, некадърността и незнанието си. Да резбереш, че извън перченето, хвалбите и героичните пози си кръгла нула и затриваш отечеството си. За това е нужна само човещина и трезва мисъл, но за липсата й не си виновен, ти си това, което си.



мечо

За два месеца има разкрито убийство + извършителите, от които единият се самоубива. Оставам с впечатление, че близките не са съдействали на полицията, а прокурорите все още мълчат - за следствието, за обиските и за самоубийството. Някак си газетата прекалено помпа негативизъм (за кой ли път) с/у полицията. Припомнете ми при кой вътрешен министър са разкривани подобни престъпления за броени месеци?



engels!

Няма никакво значение дали даваната от полицията информация е била за заблуждение, или от некадърност, дали похитителите са познавали момичето (още веднъж - мир на праха му), или - не, дали сестрата е замесена, или - не, дали майката прекалява с алкохола, или не пие.

След думите за телешките пържоли, казани с такава широка усмивка, трябва да се скриете за няколко дни, за да не се принизявате до нивото на този безчувствен простак.



Firmin

Имам конструктивно предложение. Министерски съвет да определи ден за искане на извинение. (Бързам да ви изпреваря, на Прошка не става - ще ме обвинят в ортодоксален фундаментализъм).

В този ден гражданите в стройни редици пред портрета Му или този на Цветанов да се покланят, да раздират ризи, да скубят коси и да молят. Ритуалът завършва с хранене на полицейски кучета. МВР стриктно мониторира ентусиазЪма и там, където той не е на съответстващо ниво, взима незабавни мерки. Надвечер денят завършва с приемане на извинението от премиера и вътрешния министър. Над МС се вие бял пушек - извинението е прието, ако е чер - дупе да ви е яко!



diego_simeone_14

А бе, не помня, този човек извини ли се за случая в Горна Оряховица? Или за случая с Яна от Борисовата градина? За Катуница? Не че принципно трябва да обяснява тези инциденти, но след като е тръгнал да иска извинения за всеки криминален случай...



Firmin

Молитва на сирачето от Враца

Мили Боже, подкрепи ме! Извинявайте, мили чичковци полицаи и най-вече ти, любими чичко Борисов, че животът е гаден, че тате уби мама, че ще трябва да живея с тази мисъл до края на дните си. Но не е тъй важно това. Важно е аз, дете на жертва и убиец, сирачето, в този несправедлив живот да запазя справедливостта и наранено да внимавам да не нараня нежните ви души. Нека Бог да ми помага в това, Всемилостивият, закрилник на вдовици и сирачета и застъпник на ... премиера и полицаите. Амин!



mihluzin

Аз предлагам всички заедно да се извиним на премиера, защото може да ни се обиди и да си подаде оставката и тогава не знам какво ще правим без него...



мечо

Пожарникарят е прост и самовлюбен, но ще има доверието на мнозинството трезвомислещи българи, докато приемате Станишев, Доган и Симеон за единствената политическа алтернатива. С революционен плам и фалшиво звучащи пържолни обвинения, написани по вестниците, трудно ще убедите хората.



pyte6estvenik

Много плюнки не е на хубаво, някой да не се задави. ББ че се изтърва, изтърва се. Чак пък да му се иска оставката? Някой вече не само се изтърва, ами си е боядисал и гащите даже. Сестрата имаше странно поведение и излъчване, поне това, което се видя по ТВ. Излиза, че през цялото време семейството е комуникирало с бандита. В моята къща кракът на криминално проявен не е стъпвал, няма и да позволя да стъпи. Моето семейство няма познати, имали вземане-даване с правораздаването, ако някой загуби доверието ми, го зачерквам от познатите ми. Не ви ли е странно това семейство? Май има още гнили неща в тази сага. В държава, в която мутрите се бяха превърнали в народни герои, образец за подражание на подрастващите и завист от родителите им, какво да се очаква?



Firmin

Кога беше гавазин на Царя не можа ли да се научиш на ... мълчание?! Щото да се научиш на говорене е трудно на тези години. Кучкар си, знаеш - старо куче нови номера не учи. Не е толкова сложно, можеш поне да опиташ. Започни с това, че не всичко, което ти минава през тиквата, е за публично споделяне. Кога си помълчиш, можеш мина и за умен, рекъл е народът ни мъдър. Като толкова ти се говори, да ти напишат пиарите ти по пет картончета на ден, па си ги тури в джоба и ги препрочитай. Прекалено тъп и неук си, за да импровизираш, каквото и да дрънчат подлогите, дето ти се слагат.



Карамфилов

Тези, които с обожание гласуват за ББ, носят част от вината само. И те са жертви, предполагам осъзнават това, но им е трудно да си го признаят. Да не говорим, че на последните избори се видя, че кой как гласува няма значение, стига милиционерите да разнасят бюлетините. Истинските виновни са тези, които го увиха в целофанче и го направиха пръв полицай, че и генерал. Виновни са всички тия, дето създаваха ореола на нищожеството, журналисти, социолози, и цялата маса от клакьори по форуми и стъгди.

А на герберските балалайки пак ще кажа - защо малко не замълчите, здравословно е, показва известен срам. Не казвам да млъкнете въобще, пази Боже, я колко други теми има. ама да ми хвалите боко след тези му изцепки, някак в повече иде.



Кестнер

Наистина, това чудо търпили се? Ако искате зловещ цирк, имате го. Но не е безплатен, плащате го с данъците си, при това пре скъпо. Кой ще му каже - стига! Махай се! Той е същият, който по-рано днес се възмути, че имало политик с прякор Пицата. А Пицата е негов депутат. Събудете се! Вникнете в перверзната му лексика и логика. Пак сутринта рече, че ако не му стигала шкурката да оправя недъзите на ГЕРБ, ще ползва трион. Изреклият въпросните думи е премиер на РБ. А после с триона задълба по случая Мирослава в такава перверзна полицейщина, която е неприсъща и за истинските полицаи. Не е ли очевадно, че този не е нито пожарникар, нито полицай. Но български политик е. Честито. Та - ще го търпим ли? И защо? Преди 3 години ви нарече мат'риал. Най-големият враг на ГЕРБ е ГЕРБ, а на Борисов - Борисов.



Лустриран, не фрустриран

Вижте, премиерът не го прави нарочно. Не бих казал, че го прави и от глупост. Той не е тъп - просто умът му е на равнище 14-15-годишен бойскаут, член на Тимуровска команда, пионерче - с една дума - героично-инфантилен... Сигурно мечтата му като дете е била да бъде Зоро, Конникът без глава, някой от Великолепната седморка, Гладиатор - такива работи - героично-романтично-инфантилни... И си е останала същата - тази му мечта... Същевременно е емоционално плитък - силни емоции, но детински... Затуй сигурно не осъзнава, че е сбъркал с тези пържолки за кучето - той не може да загрее, че му се сърдят хората не за пържолките, а за това, че не са му правилни приоритетите и емоциите в този контекст - кое идва първо, кое - второ; в какъв ред трябва да се споменава за мъртвите, живите, кучето и хората... Ами човекът е на равнище чалга и Лепа Брена - това са му идолите - такъв си избрахте...



hamel

Г-н премиерът установява нови стандарти в съпричастието и съчувствието към болката и мъката на хората. Отвратителни стандарти. Те се възприемат от много хора и това превръща Бг в отвратително място за живеене.



Bacho Кольо

Да живееш в страната на Мишо Бирата и Боко Пържолката...



VAERINGJAR

Винаги съм си мислел, че Борисов не става за министър-председател, но никога не съм си представял, че хептен за нищо не става. В старанието си да си създаде имидж на Батман, беше въпрос на време както си лети - самовлюбено зазяпан в собствения си образ - да се думне в някой дирек и да се пльосне на земята. Нямам думи да изразя възмущението си от изявленията му по повод трагедията с убитото момиче! Никога не съм допускал, че е способен чак на такова дебелоочие. Бог да прости убитата и дано притъпи поне малко мъката на родителите и близките й.



kpp1

Номиниция за най-арогантен премиер на столетието!



79
7874
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
79
 Видими 
13 Януари 2012 20:07
На преждеговорищите можем да кажем "сварявате Борисов на супа(курбан), изяждате го и всичко се оправя". Опасявам се, уБАЧЕ, основателно, че после пак ще циврите, че ви е некомфортно и тоава ще почнете едни други да се варите на супа. После ъБАЧЕ пак няма да ви е комфортно, пак ще ви стяга шапката, ама няма да има кой да го сварите на супа. Такива ми ти картинки от пейзажа.
За Борисов може да кажем, че е единственият премиер след Д. Попов при който има чуваемост за недоволството сред стадото и единствения разобличил, без колебание, нахакан фаянсов нинистър и вицепремиер за връзки и игра на карти с мафията. Намерете нещо подобно и тогава се фукайте. На празна ясла всеки знае да циври.
13 Януари 2012 20:08



Мнение от друг форум

„Боко все по-често започна да изпада в ето това положение:

http://vbox7.com/play:8627bcb404

Стига осиране, Боко!”

13 Януари 2012 20:12
Гле'й тук, Ганчо

Съм много убав - Замунда бананa бенд
Натисни тук
13 Януари 2012 20:15
Песимизим лъха от заглавието-
Ако стане - стане.
Когато - тогава.
13 Януари 2012 20:19
Брей, и ни един пост ЗА премиера? Къде е тоя форум бе, дай да одиме да се регистрираме там.
13 Януари 2012 20:22
Doctore, ако не си разбрал, че съм спец по клиповете мога да ти пусна нещо, но предпочитам да е нещо с което да те зарадвам. Но ти се надлъгвай с който си искаш, кой ти пречи?
13 Януари 2012 21:26
А заедно ГЕРБ и Борисов - на народа: Натисни тук
13 Януари 2012 21:31
Митев възхвалява Тиквата.
Да напомням ли и на теб, че според мен Борисов е по-малко зло от Станишев, Доган, Кобурга, Костов и други герои на нашето време? Просто политическото предлагане в момента не предлага партия, която на мен ми харесва. Затова се стремя поне да допринеса да управлява по-малкото, а не по-голямото зло. Малко е, вярно, но е по-добре от нищо.
13 Януари 2012 21:36
Васик03 Октомври 2011 23:11
Прочетено в друг форум.
Член съм на ГЕРБ от 2007. Един ден през пролетта на 2009 се събудих и видях, че съм се превърнал в хлебарка. Жената и децата ме покриха с едно палто и ме закараха на вилата. Вече две години живея тук и следя новините за ГЕРБ по старите вестници, които намирам в селото (там слизам за обяд в хлебарницата и за вечеря в аптеката). Много се радвам на успехите на Бойко и за изборите жената ми е обещала, че ще донесе палтото да отидем заедно да гласуваме за ГЕРБ.
13 Януари 2012 21:42
"Сигурно мечтата му като дете е била да бъде Зоро, Конникът без глава, някой от Великолепната седморка, Гладиатор - такива работи - героично-романтично-инфантилни... ". Мечтата Му за Конникът без глава очевидно с е сбъднала ... за наша сметка!
13 Януари 2012 22:57
Не ви ли се струва, приятели, че окаритуряването на Борисов е отдавна извън модата на деня?
13 Януари 2012 22:57
Борис бил по-малкото зло..... Аман от злини!!! Искам добро! А вие искате ли го!? Ето: Натисни тук
13 Януари 2012 23:20
Борис бил по-малкото зло..... Аман от злини!!! Искам добро! А вие искате ли го!?

Мехлюзин,
прощавай за откровеността... но какво значение има какво искаш лично ти?
Искаш?
Ставай!
Мърдай
13 Януари 2012 23:23
Мехлюзин,
прощавай за откровеността... но какво значение има какво искаш лично ти?


В този ред на мисли... какво значение има какво мислиш ти?

Тези ли са ти насърце: Натисни тук
13 Януари 2012 23:55
Мехлюзин,
"това ли са ти на сърце?" не ми говори нищо.
Сърцето ми има специално отношение към много неща, но това си е моя работа.
Ако имаш предвид обаче налагането на свирепа социална дисциплина, максимални усилия и
безусловна лична отговорност - да! аз съм за!
14 Януари 2012 00:32
Най-учтиво питам всички преждеговоривши, без Джок и Пътешественик
вие лично, драги, как бихте постъпили в конкретната ситуация?
Дали нямаше да сте в пъти по-"смешни"?
14 Януари 2012 00:33
Вакханалията на простотията е толкова развихрена, че ще бъда изненадан, ако народът не избере любимеца си за още един мандат.
14 Януари 2012 01:22
Вакханалията на простотията е толкова развихрена, че ще бъда изненадан, ако народът не избере любимеца си за още един мандат.

Как "още един"?
Борисов трябва да се самозабрави или да забрави най-важното човешко качество - смирението - за да не бъде избиран, докато е жив.
Господ здраве да му дава!
14 Януари 2012 07:50
До Фирмин, Само пропусна да кажеш, че по време на този ритуал да има хора под прикритие и да следят, кой най-силно плаче, кълнейки се във вярност , или кой най-силно си скубе косите. Ако не каторга 6 месеца/справка - Сев. Корея/.
14 Януари 2012 08:18
dvama_dugari ДрОгарчетата на Тиквоний изпаднаха в ярост и пишат ли, пишат... Но делата и думите на идола им говорят ли, говорят за простотията Му и липсата My на възпитание!
14 Януари 2012 08:25
Извинете, вие, двамата другари, Боко и Цецо ли сте?
14 Януари 2012 09:07
...как бихте постъпили в конкретната ситуация?

Ми като начало, избягването да се дрънкат глупости е една много добра стратегия. Особено полезна когато си кух...
14 Януари 2012 11:17
Хидейната битка на ГПърванов с/у Бубойко , вече има своите съгледвачи "в бой" от новата мисия ...
14 Януари 2012 11:53
***
14 Януари 2012 12:02
***
14 Януари 2012 12:13
кучкарник на псета лаещи срещу Боко
Aз пиша срещу ББ.Лаещо псе е обида.Това не е ли нарушение на правилата на форума?
14 Януари 2012 12:19
"В държава, в която мутрите се бяха превърнали в народни герои, образец за подражание на подрастващите и завист от родителите им, какво да се очаква ?"

За съжаление, този абсурден за една цивилизована държава феномен не е останал в миналото - мутрите и сега СА модел за поведение, жизнен статус и символ на успех за немалко млади хора, които са бъдещето на нацията. От което на мен лично ми става доста тревожно, че да не кажа дори и страшно.

По повод на цялата тази история: имаме си една много хубава поговорка, която много добре пасва на ситуацията: "Това, което сам си направиш, никой друг не можа да ти направи". Важи не само за Борисов и ГЕРБ в дадения случай, но и за всички нас (в и извън политиката).
14 Януари 2012 14:23
Чок觧
....форумен кучкарник на псета лаещи срещу Боко...



Я, пак.
Някои не си сдържат нервите..май.
Що така, бе, Миме?
14 Януари 2012 14:41
Интернет форумът на "Сега" се вбеси от езика, морала и мисленето на премиера по повод роднините на жертви на престъпление

Той, интернет форумът на "СЕГА", се вбесява при всяка изява на премиера. Та къде е новината?
И за неразбралите - да, Борисов има право да се гневи за приказките срещу МВР в този случай; и, не, Борисов няма право да говори такива неща пред журналистите.
14 Януари 2012 14:49
Непозволяващите на Примата да си избърше задника, нещо за срам и чест да сте чували?
-----------------------------------------------------------------------------
Блогът на Генек

14 Януари 2012 14:53
да, Борисов има право да се гневи за приказките срещу МВР
Борисов е длъжен да се гневи на простотиите на МВР, които омазаха случая и Борисов е длъжен да накаже отговорните за това омазване.По трудова характеристика/нали така се наричаше едно време/ е длъжен.
14 Януари 2012 14:54
Непозволяващите на Примата да си избърше задника, нещо за срам и чест да сте чували?

А, бе, ще си дойдем на думата......Ей го - на думата и отнеха думата, щото рече, че "Думата" започнала повече да и харесва - на думата
14 Януари 2012 14:58
Я , обидихте се ? А когато 2 дена по хора изразяващи различно мнение от антибоковистите се лееха всевъзможни епитети , включително и "измет" останахте равнодушни ! Да ви ги изредя или сами ще намерите изказванията на Енгелс , Интел инсайд и други , по адрес на форумци , пишещи тук - не по адрес на Боко ?
Хайде наистина малко да си мерим приказките и злобата , защото аз твърдо съм убеден , че това което пише във вестниците е интерпретация и манипулация , а не самата истина ! Няколко пъти се опитвам да поведа разумен диалог и получавам в отговор гнусни епитети като "бокогъзоблизец" и други простотии , въпреки че 100 пъти съм казал , че нито съм гласувал , нито познавам някой от герберите и боковците !
Казвам ви го : Вие не мислите разумно , вие сте ограничени от партийните си пристрастия и изпадате чак в истерия у когато пишете ! Мен не ме дразни , обижда , ядосва , но ме отвращава вече - не ми се влиза да чета НИКАКВИ новини , защото дори под новости нямащи нищо общо с България и правителството цъфва постинг против Герб и Боко !
Ще ви кажа и още нещо : Плюейки по Боко и Цвък , вие плюете и по полицията и резултата вече е налице - каквото и да стане - полицията е виновна и не си е свършила работата. Последните два случая отново го показват: И едните и другите близки обвиняват полицията , че не си е свършила работата и паралелнос това се внушава у че във всяко престъпление има замесен или участвал полицай ! Ще доведете полицията до състоянието след 1989г , когато престъпници налитаха да бият полицаи , а тя стоеше и гледаше безучастно как се извършват престъпления и не предприемаше нищо - с глурпостите си ще доведете страната до анархия ! Дано имате малко мозък в главите и го разберете !
14 Януари 2012 15:08
Борисов е длъжен да се гневи на простотиите на МВР, които омазаха случая и Борисов е длъжен да накаже отговорните за това омазване.По трудова характеристика/нали така се наричаше едно време/ е длъжен.

Само за статистиката - Борисов, или Цветанов е длъжен да направи това нЯщо? Или Калин Георгиев? Щото, нали от царското време за всичко виновен беше главсекът на МВР?

Иначе - гледам - под първото ми мнение последвало достойно мнение на интелЕгентен и уважаван човечец, който никога никого с нищо не е обидил.
14 Януари 2012 15:15
Deqerven
14 Яну 2012 12:13
Мнения: 415
От: Bulgaria
Скрий: Име, IP

Aз пиша срещу ББ.Лаещо псе е обида

Ако ти пишеш срещу боко смислени анализи , коментари , като жана`арк , Братя Стругацки и др. - няма какво да се обиждаш ! Но ако постингите ти са пълни само с "мутра" , "герберасти" , цвък-цвък , буклуци , измет , озверели тъпаци и пр. подобни - оставам те сам да се оцениш !
14 Януари 2012 15:23
получавам в отговор гнусни епитети като "бокогъзоблизец" и други простотии , въпреки че 100 пъти съм казал , че нито съм гласувал , нито познавам някой от герберите и боковците

Аз също никога не съм гласувал персонално за Борисов. За разлика от форумеца "генек", който му помогна да заеме първо място в класацията за футболист на годината, а после изписа сума ти страници за да обяснява колко голяма простотия е Борисов да бъде футболист на годината...
14 Януари 2012 15:26
Именно, всеки сам се оценява, а модераторът-всички нас.Ти какъв се явяваш, Чоки?"Псе" е използвана в обиден смисъл.Сега разбрах, че ако нарека една мутра, която се държи като мутра, мутра , това няма да е смислен анализ, а лай на псе.О.К., разбрах.Като се замислям , май никога не съм Го наричал мутра.Само за Румяна Желева веднъж казах, че е тъпа.Съжалявам.
14 Януари 2012 15:52
Не съжалявайте, няма защо - тъпа е Румяна Желева, медицински факт. Цял ЕП го показа на цял свят.
14 Януари 2012 15:52
И едните и другите близки обвиняват полицията , че не си е свършила работата и паралелнос това се внушава у че във всяко престъпление има замесен или участвал полицай !



Никой нищо не внушава без факти, които напоследък са като дъжд.
Факт е например, че в повечето отвличания в последните години участват полицейски чинове или бивши ченгета.
Заподозрени, експерти и прокурори се "самоубиват".


И..за миг се постави на мястото постарадалите, на които милицията два месеца им разказва, как момичето им е в чужбина.
Та..не се прави на Колчо Слепеца. Ако и да си толку "принципен". ***
14 Януари 2012 15:54
"това което пише във вестниците е интерпретация и манипулация , а не самата истина"


Уважаеми колега, всички тук знаем, че, откакто свят светува, "който плаща, той поръчва музиката" (и музикантите ги избира пак той, според избраната от него партитура). Демек, "нищо ново под слънето". Не казвам нищо повече, убеден съм, че вие се сещате, защо !
14 Януари 2012 15:57
***
14 Януари 2012 15:58
В този случай вестниците и електронните издания повтарят дословно казаното от Борисов, Цветанов и офицери от полицията.
Няма и грам манипулация. А оценките са адекватни на всичко, което се случва.
14 Януари 2012 17:04
Грешките са си грешки. Все пак има простими и непростими. Например, ако сините не влязат в следващия парламент, грешките им са били непростими. Като на НДСВ.
14 Януари 2012 17:09
За да няма после извинения от герберастки кафяви прашки предварително предупреждавам:

Много да внимават милиционерите (от министъра им до долу)!
Да не вземе този "полуделият" да се "самообеси" с чорапите си в ареста..
Или с вратовръзката на охраната.
И да не изрупат прАжолките на кучетата, поръчани от Него.


P.S.Да си водят бележки и новопоявилите се абразурчици.
14 Януари 2012 18:18


Тиквата няма никакво право да се гневи на приказките срещу МВР.
Просто защото МВР се осра в случая. Първо два месеца се потриват и пробутват версията че момичето е избягало, в чужбина, и въобще измислят си какво да е, оправдаващо бездействието им. Има съмнения за замесени полицаи в отвличането.
Накрая за отрицателно време се сучват няколко неща - откриват тялото; някой си бива моментално самопризнат и самоубит; другия заподоздрян пък се оказва в лудница.
Ах какъв хаос, и колко удобно.
МВР не просто трябва да бъде критикувано, по случая МВР направо надо четвертовать!

Тиквата прави и огромна политическа грешка, като все още залага на МВР, и все още се самоидентифицира като човек на МВР, и брани рейтинга на МВР, обвързвайки по този начин рейтинга на МВР със своя.
В случая ситуацията е МВР срещу народа. От една страна обикновено семейство, хора от народа, и от другата крайно неадекватното МВР.
Тиквата избира да застане на страната на МВР, и така застава срещу народа.
Такава позиция е много трудно защитима, защото е много трудно да се убедят хората че в случая семеството загубило дъщеря си са "лошите", а "доброто" МВР е цялото в бяло, направило каквото е по силите му. Това очевидно не е така, и е много трудно да бъде наложено като обществено мнение, дори и при тоталната проправителствена медийна доминация.
Като цяло, в условията на продължаващо високо ниво на престъпност, допълнително намиращо се и във фокуса на медиите, МВР няма как да има добър рейтинг, и всеки политик, не само Тиквата, който тръгне да обвързва политиката си като приоритетна с МВР, си вкарва голям автогол.

Тиквата демонстрира и личното си морално уродство, и неадекватно възпримиемане на реалността.
Така или иначе имаме някаква човешка трагедия, открито е тялото на убито момиче.
Но за Тиквата това не е важно, нему по-важен е скъпоценният рейтинг на МВР.
И още по-лошо - Тиквата въобще не се трогва от трагедията на семеството, дори е изпаднал в радостна възбуда.
За Тиквата откриването тялото на момичето е само повод да нахрани някакво си куче с телешки пържолки.
И какво особено внимание обръща на детайла. Не просто пържоли, а пържолки - умалително и умилително. И на какви да е, а точно телешки.
Просто се усеща, по начина по който го каза, как Тиквата лично споделя и съпреживява кучешкото слюнкоотделяне, предизвикано от телешките пържолки.
На него това му е емоцията - съпричастен е със слюнкоотделянето на кучето, а не с трагедията на семейството.



14 Януари 2012 18:28
Всеки човек си има правото на пристрастия и въпросът не е в това кой кого харесва. Лично за себе си мога да кажа, че не харесвам нито един български политик. Не само защото това е нечистоплътна, макар и необходима, професия и представителите й много трудно будят симпатия. Най-вече защото пристрастията и емоциите пречат да се оценяват правилно делата им. Затова и подчертавам, че не харесвам български политици. Те не са по-добри или по-лоши от останалите, но харесването ми на Путин например не влияе на преценяването на делата му по очевидната причина, че тази оценка си е работа на руснаците, а не моя
14 Януари 2012 18:37
Има и друго. Одумването на когото и да било не е сред нормите ми за поведение. Впрочем свахите и сплетниците са осмяни от цялата световна култура, включително и от нашата. Като започнете от Каравелов, та до Чудомир
14 Януари 2012 18:44
Одумването на когото и да било не е сред нормите ми за поведение


Одумват се Мара и Пена на село. Политиците се оценяват и критикуват.
Защото това е част от играта, наричана демокрация.


P.S.Колежке,
мисловното ви раздвояване се отразява не само на ник-а, но и на разсъжденията Ви.
Нищо лично.
14 Януари 2012 20:45
Doctore, ти не помниш, ама Мара и Пена от село помнят, че по времето на премиер Станишко убиваха писатели в центъра на София. Сега няма – да не ти е мъчно? Пак при Станишко биеха по асфалта протестиращи новозагорски животновъди и протестиращи младежи пред НС. Сега няма – липсва ли ти боя? Малко преди това при НДСВ в София имаше показни убийства на известни доктори и банкери за които писаха по цял свят. Ама ти не си чувал и няма полза да ти обяснявам.
Умните народи(като нашия) са казали отдавна "Прекален светец и богу не е драг"..
14 Януари 2012 20:47
Doctora
14 Яну 2012 17:09
Мнения: 14, 574
От: Bulgaria
Скрий: Име, IP
За да няма после извинения от герберастки кафяви прашки предварително предупреждавам:


Ако това наистина се случи , то вината няма да е само на "герберастите" , защото при всяка смяна на правителство не сменят и целия полицейски състав ! Което ще рече , че там от години има мърша за изчистване , но никой не е направил нищо за изчистването и ! Жалко само за ония полицаи , които честно и съвестно си вършат работата , а получават упреци и обиди заради други !
... Има непоказани мнения ...
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД