:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 363
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

5 г. затвор за шофьор, прегазил двама

5-годишна ефективна присъда за Павел Йотов, син на ексшефа на окръжната следствена служба във Враца и зет на началника на РПУ-то в града, нареди вчера Софийският окръжен съд (СОС).

Магистратите решиха, че той е виновен за причиняване на смърт на повече от едно лице в пияно състояние - 17-годишната Мария Въльовска и приятеля й Десислав Станкулов, на 18 г. В нощта на 22 юни 2003 г. на пътя Враца-Оряхово Йотов връхлетя пиян с над 90 км/ч. върху младежите и ги влачи близо 50 м. Мария умря на място, а Десислав - няколко дни след катастрофата.

СОС гледа делото за втори път. Миналия май Йотов бе осъден на 3 г. условно за катастрофата, но апелативните магистрати откриха нарушения по делото и го върнаха за разглеждане от друг състав. Делото се гледа в столицата, защото всички магистрати във Враца си направиха отвод.

Йотов трябва да плати на всеки от почернените родители по 30 000 лв. обезщетение. Негови са и разноските по делото - около 10 000 лв. Съдът отне и шофьорската му книжка за 5 години. "Дано си е взел поука, човешкият живот няма цена", коментираха родителите на излизане от съдебната зала. Адвокатът на Йотов не бе сигурен дали ще обжалва. Мъжът остава на свобода срещу 5000 лв. гаранция.
22
877
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
22
 Видими 
05 Октомври 2005 21:22
То остава и да обжалва тая гад. С над 2 промила алкохол, пиян като кирка убива 2 ма МЛАДИ хора и понеже е син на Шефа и Зет на Полицейския Шеф - условна присъда.
05 Октомври 2005 21:41
А независимите и безпристрастни съдии си подават отвод(във Враца).
05 Октомври 2005 22:00
'Кво се дървите, бе, не прочехте ли последното изречение?...
06 Октомври 2005 06:21
С това корумпирано правосъдие и тия селски съдии, ще е по-добре България да влезе след 15 години в Европейския Съюз, т.е. следващата генерация българи.
06 Октомври 2005 09:31
Дачкова, какво е това заглавие, бе мила ? Ти западна преса не четеш ли? Там само чакат някой известен идиот да сгафи нещо и веднага го изрисуват както трябва. Представи си, че тоя гореописаната беля я направи примерно на Брат Пит брат му. Е, познай от раз какво ще е заглавието тогава? А ти, какво, ШОФЬОР?

06 Октомври 2005 09:32
При тези условия следващата генерация ще е по-калпава.
А на това к*****ле затвор и отнемане правото да шофира до живот.
06 Октомври 2005 09:34
Малко му е! Законът предвижда за такова престъпление до 15 години затвор.
Какви са тези мижави обезщетения за родителите? Не че нещо може да им върне децата, но пък този престъпник да се отърве толкова евтино...
06 Октомври 2005 09:44
Снощи показаха майката - жената просто е съсипана, каквото и да направят няма да и върнат децата. Тя вече нищо не иска. И това няма как да се поправи. Единственото, което ще е от полза е да държат убиеца на топло, за да няма шанс да направи същото нещо отново.
06 Октомври 2005 09:58
За "укрити" данъци се лежи 10 години в затвора и следва конфискация на имуществото ти.


За убити две деца, шофирайки в мъртво-пияно състояние се полагат от 3 години условна до 5 години ефективна присъда.


Ще попитате какво му е правото на подобно ПРАВОсъдие? Много просто, първото касае редовите граждани, а второто нередовия елит.
06 Октомври 2005 10:02
Абе, вие вервалте ли си!?!/
Осъдили го на 5 години за дето е убил 2-ма души!!!!!!!!
И сега какво, татенцето ще го уреди, някъде близо до Враца, където ще го пускат редовно отпуска ( отова с отпуските от затвора така и не мога да го проумеия), а след 2 макс. 3 години, като се поуталожат нещата ще го пуснат предсрочно за "добро поведение".
Айде сега скачайте от кеф, в каква прекрасна държава живеем.
06 Октомври 2005 10:32
Стига бе хора! Поне го осъдиха ефективно накрая това говедо, а и когато няма умисъл, е малко вероятно някой да му даде 15 години. По - интересно ми е, какво ще се случи с оная мръсна свиня /не и помня името/, която го освободи с условна присъда. Въпросната съдийка беше написала в решението си, че децата са виновни за катастрофата! Разхождайки се по тревата извън пътя, са причинили катастрофата?!? Ще я съдят за корупция ли? Ще я уволнят, може би? Не вярвам!
06 Октомври 2005 10:47
за 5000лв няма проблем всеки да почне да гази хора, колко му е??? това е не само безобразие а и.....
06 Октомври 2005 10:50
Amazon,
06 Октомври 2005 11:09
Амазон,
нищо няма да стане със съдийката. Нищичко! Съдия не може да бъде съден за решението си, взето с оглед на предоставените му доказателства... И това е правилно, но съществена е втората част от горното изречение.
И ще е така, докато сами себе си избират, сами себе си назначават, сами себе си контролират и се "наказват" с преместване или най-лошото - пенсиониране при явно престъпление, което лесно може да се докаже, стига да бъде разследвано. Тези хора узурпираха часта от суверенитена на държавата, под предлог, че били "независими".
Има много свестни магистрати, на цялата система предразполага към корупция. И трябва да е независима от другите власти, а не от суверена/народа/ и от законите...
06 Октомври 2005 11:10
Най-накрая го осъдиха това дебело говедо! Само дето делото трябваше да се води в Пловдив - тогава щеше да полежи по-дълго. А на всички, които мислят, че само 2-3 години да излежи този тъпак - нека си спомни, че е синче на полицай и зет на прокурор. Как ще му се радват пандизчиите, тоя години ще му се сторят векове, надявам се.
Друго ме шокира - осъден на 5 години и му взимат шофьорската книжка за...5 години. Според мен трябва доживот да му я отнемат. Ама кой ли ме пита, де.
06 Октомври 2005 11:16
5 г. за смъртта на двама млади-малко е. Трябва и пожизнено да му се отнеме книжката, защото доколкото си спомням е бил пиян при катастрофата. При такива леки присъди има да даваме ощи много кръвен данък по пътищата.
06 Октомври 2005 11:29
Какво значи без умисъл!? Ако някой причини катастрофа в пияно състояние с човешки жертви, това трябва да се счита за умишлено деяние! Алкохолът е утежняващо вината обстоятелство.
06 Октомври 2005 14:38
и аз не виждам как за двойно убийство в състояние "пиян на мотика" може да се даде присъда три пъти по-малка от максимално допустимата. аз ако съм един западен противник на бг членството в европа само такива статии ще събирам, друго няма да ми е необходимо.
06 Октомври 2005 14:38
*****

Натиснете тук, за да разберете как да кирилизирате мнението си

Редактирано от - bot на 06/10/2005 г/ 15:56:50

06 Октомври 2005 16:28
Абе, ако съм баща на децата просто ще го застрелям тоя изрод.
И нека не е правилно, знам че е така. И след това да ме осъдят на 5 години ако искат.
06 Октомври 2005 16:52
"Дано си е взел поука", викат мама и тате -- обаче поуката е в грешната посока - в българия, ако имаш малко парици и човек да прегазиш, и куче - все тая.

прочее, докато в българия се шири мнението, че законо е врата у поле, и че след "една бира" може да се кара, все ще е така.
06 Октомври 2005 21:06
Дано влезне в затвора и там разберат чий син е и за какво лежи. Иначе наглоста на гадовете - властимащи е неизмерима. Само си представете българин със заплата 250 лева и пиян от мъка, че не може да си плати парното, убие в нетрезво състояние две деца. Представете си какъв линч от телевизии, вестници и правозащитни органи го чака.
А сега питам телевизиите и вестниците защо мълчат ?
Отговор :
- Защото са марионетки на властимащите.
Те марионетките са безпристрастни, лошото е, че същото не може да се каже за тези които отгоре им дърпат конците.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД