:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 345
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
МВР е свършило "не малко" в борбата с наркоорганизацията в София

Бойко Борисов: Васил Божков ще бъде питан като свидетел. Толкоз.

Нямало нищо сензационно в закриването на звеното за борба с дрогата в националната полиция
"Всички хора, които са били в близост с тези лица (арестуваните бивши барети, б.р), които сме ги задържали за притежание на оръжие, ще бъдат питани като свидетели какво знаят за тях. Г-н Божков (Васил, б.р.) е един от тях, толкоз". Това обяви вчера по "Неделя 150" на БНР главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов. "Още веднъж подчертавам, тези хора са работили по един или друг начин във времето при г-н Божков и именно заради това ние не можем да не наблюдаваме този процес. Но ние освен за тези контакти с Божков, ще ги разпитваме и ще разпитваме хора, и в момента следствието и прокуратурата работят с много хора, които са били в близост или са имали контакт с тях", добави той.

Ген. Борисов обясни и срещата си с Васил Божков миналата седмица. "Главният редактор на в. "Труд" ни покани при него. В. "Труд" е уважавана от мен медия, г-н Тошев е уважаван от мен човек, и аз не можеше да му откажа да отида на тази среща", каза той.

Главният секретар обяви, че няма "никакво специално отношение към когото и да е било".

На въпрос дали "очаква някаква промяна в законите, които биха облагодетелствали" неговата работа Борисов отговори: "Не, не очаквам".

Според генерала е свършено не малко по наркоорганизацията в столицата. "Но за съжаление това е много, много, много голяма организация и трябват време и оперативно-технически средства за задържането на всички тези хора", каза още той.

Борисов обясни, че проблемите възниквали, защото бандитите "се движат с автомобилите без никакво оръжие в тях, а оръжието им го носи някой с торба на мястото, където ще атакуват някого - или в кола друга, съвсем различна, или в такси, или в нещо подобно". "И ние направихме няколко опита да ги задържим поне за незаконно притежаване на оръжие, но те са много опитни", заяви генералът.

Според Борисов закриването на звеното за борба с наркотиците в националната полиция се налагало, защото дейността му се "припокрива с тази на НСБОП". Освен това всяка регионална дирекция на вътрешните работи си работела по наркоразпространението. Другата причина била, че отдела за тежки убийства в националната полиция било едно от най-добрите звена в МВР и "заслужавало да бъде подкрепено структурно с повече хора". Според него в закриването на това звено нямало нищо сензационно и то било логично.

"Казал съм на всички началници, че когато залавят полицай, жандармерист, или наш служител, участващ в престъпна група, или взимащ рушвети, подкупи или е корумпиран, това е чест за системата, а не нещо лошо, имаме желание и го правим, и се самоочистваме", съобщи ген. Борисов.

Безспорно от 58-60 хил. души министерство не може да няма зрънца корумпирани, но ние се борим с тях", заяви още главният секретар на МВР.

Бойко Борисов отрече да е позволявал на някого някога да го пипа по мускула, както и да говорил какво ще стане, ако Васил Божков бъде махнат от хазарта. И двете случки бяха описани в репортаж от Слънчев бряг, публикуван в "Сега" на 11 септември.



Думи и документи





"...Две репортерки от столични издания се спречкват коя да седне до генерала. В крайна сметка сядат и двете. Едната обаче е недоволна: "Ген. Борисов, преди два месеца, като бяхте в Бургас, дадохте на колежка да Ви пипне по мускула. На друга няма ли да позволите?"

"Няма проблем. Всеки може да ме пипне по мускула", предразполага главсекът и ръката му извършва плавно движение към гръдния мускул. С длан той опипва какво е положението и всъщност показва на колежката къде трябва и тя да постави своята. "Много ми хареса предния път, като написахте, че съм се правил на умряла лисица", доволно поклаща глава главсекът.



--------------



"Искате ли да ви кажа как от "Възраждане" ми се извиниха един по един? Абе разбирам аз, че пуснали декларация срещу мен. Взимам един западен посланик и отивам с него при тях. След малко да видите как идват и ми благодарят за работата. Абе ясно, че като бутнем Васил Божков, мястото му не може да остане празно. Все някой ще го замести, ще тръгнат и вътрешни преразпределения. Затова трябва много да се мисли преди това."

Тук репортерка пита дали действително МВР смята да се заеме с Божков. "А като ме гледате така и ме познавате какъв човек съм, как смятате, ще се заемем ли? Идваха моите хора оня ден при мен и ме питат: господин генерал, какво да правим с Божков? Да го работим ли? Защото, ако дойде БСП на власт, а той е близък с тях, какво ще стане?" Борисов секва мисълта си, защото пристига нова група за автографи.

-----------

Из репортажа "Бойко Борисов се окъпа в детска обич в Слънчев бряг". Редакцията притежава запис на вълнуващия разговор на генерала с журналистите в ресторант "Вила Бора". За да опресним избледнелите спомени на главния сектретар, ще му подскажем, че една и съща репортерка го пипа и го пита за Васил Божков.

Главният секретар на МВР ген.-майор Бойко Борисов сред децата в Слънчев бряг.

1408
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД