:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 330
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

МВР хвана русенския насилник

Нешко Колев плашел полицията със счупена бутилка и нож, прострелян е със стоп патрони в двата крака
Русенската полиция залови опасния рецидивист Нешко Станков Колев, след като го преследва в продължение на 3 денонощия. 43-г. престъпник, който нарани с нож жена и момче и изнасили 8-годишно момиченце, бе задържан след стрелба в кв. "Чародейка" около 17.10 ч в събота следобед. Ромът оказал съпротива и заради това бил прострелян със стоп-патрони и в двата крака.

Около 16.30 ч в РДВР е получен сигнал, че Нешко се укрива във въздушната възглавница над асансьорната шахта под покрива на вх. "Д" на бл. 209. Там живеят майка му и брат му. 8-етажният блок бил блокиран незабавно от полицаите. При вида на полицаите педофилът строшил бутилка и ги нападнал с нея. Според неофициална информация извадил и нож. Затова полицаите били принудени да прибегнат до употребата на оръжие. Те стреляли 4 пъти и го улучили в двата крака. Нешко бил изнесен на ръце от служителите на реда. "Жив съм, жив съм!", извикал триумфално към насъбралата се тълпа ромът, който бил откаран в болница. Според шефа на служба "Полиция" към РДВР-Русе полк. Ваньо Танов издирването на Нешко било много трудно. Служителите имали данни, че рецидивистът разполага с много роднини и познати в цяла Североизточна България. Затова ползвали помощ от полицаи от съседни градове. "Надявам се, че този път ще го установим за по-дълъг срок в затвора", заяви директорът на РДВР полк. Марин Генов.

Нешко излежавал последно 7-годишна присъда за нападение с нож над таксиметров шофьор. Той бил освободен от затвора в края на 2000 г., заради влошено здравословно състояние. Рецидивистът има богато криминално досие. През 1987 г. той бил осъден на смърт от Русенският окръжен съд за убийството на две жени и опит да стори това и с трета. Оправдан е с помощта на известната адвокатка Рени Цанова. В деня преди залавянето му русенската полиция разпространи описание на престъпника, което го обрисува като перверзен тип, склонен към насилие и садизъм. В повечето случаи крайната му цел била задоволяване на сексуалното влечение.

"Да се надяваме сега, че правосъдието ще си свърши работата и няма повече този човек да тормози целия град", обяви главният секретар на МВР ген. Бойко Борисов пред БНР.
1178
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД