:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 359
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Младеж от Сливен душен с примка, бит с камъни, премачкан с джип и заровен

Разкриха зверско убийство на момче

Арестувани са 21-годишния Пламен Трухчев и негов 14-годишен помощник. Убиецът и жертвата са били близки
Полицаи от РДВР-Сливен арестуваха в събота в гр. Шивачево 21-годишният Пламен Трухчев от с. Сборище. Той е признал, че е убил по особено жесток начин 18-годишния Пламен Михов от Сливен, първокурсник по биология в Шуменския университет.

Кървавата трагедия се разиграла на 10 септември около 22,30 ч в Шивачево. Михов бил на гости на баба си в града и отишъл в тамошния интернет-клуб с компания, в която бил и Пламен Трухчев. Двамата се познавали, даже били приятели.

Студентът си тръгнал от заведението заедно с убиеца, с тях било и 14-годишно момче. Трухчев бил с военния джип на баща си. Тримата се качили в него. В района на изоставен рудник в с. Сборище Трухчев отбил колата. Там започнал зверски побой над 18-годишното момче, което било с белезници на ръцете. Трухчев го душил с въже и колан, ритал го, скачал върху гръкляна му, блъскал главата му с големи камъни и тя била направо размазана. Накрая минал с джипа през тялото му. Убиецът се върнал в дома си, взел кирки и лопати и заедно с 14-годишното момче изкопали плитка яма и заровили тялото на студента, който бил вече мъртъв. Според съдебни лекари смъртта на Пламен е настъпила по особено мъчителен начин. Изтезанията продължили дълго.

Убиецът е работил в семейната фирма на родителите си, които се занимавали с дърводобив. Имали и заведение. Пламен не е криминално проявен. 14-годишният му приятел бил от контингента на Детска педагогическа стая. Тепърва ще се уточнява неговото съучастничество в убийството.

Една от версиите, по които работят криминалистите, е грабеж. Трухчев взел дребна сума от джоба на адаша си и личните му бижута. Част от тях продал в заложна къща, другите били в дома му. Другата версия, все още неофициална, е за спор за момиче. Тя изглежда по-вероятна за убийството. Умъртвеното момче е племенник на окръжния съдия на Сливен Мартин Данчев. Убийството обаче няма връзка с работата му. Бащата на студента е бивш полицай, но е напуснал органите на МВР отдавна и сега се занимава с частен бизнес.

Пламен Трухчев и 14-годишното момче са задържани. Според директора на РДВР-Сливен полк. Христо Григоров полицаите са взели всички мерки, за да не се стигне до саморазправа между роднините от двете фамилии. Срещу Трухчев е повдигнато обвинение по чл. 116 от НК за убийство по особено жесток и мъчителен начин.
 
Убиецът на 18-годишния младеж от Сливен - Пламен Трухчев, показва къде е заровил трупа на Пламен Михов в землището на с. Сборище.
6650
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД