:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 183
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
На таквозту на географията

Топла-топла магистрална талпа буквално изплува от принтера

...И промени картите на Европа и Близкия изток - без аварийни ленти!
***
Виктор Николаев, bTV: Казахте, че имате нещо ново от тази нощ и се пошегувахме, че не само депутатите - и вие до 00.00 часа сте си стояли на работното място, така ли се оказа?

Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие: Служителите се наложи да поработят до късно, защото понякога това се налага. Това е част от голямата тема - всъщност как развиваме пътната инфраструктура.

ВН: Кое е новото?

ЛП: Новото, извън всичко това, което правим като магистрали, като скоростни пътища, голяма част от строителството започва тази година, надявам се да имаме време да кажем какво започва. Имаме един нов проект, всъщност това е карта, отпечатана буквално снощи в 23.00 часа!

Анна Цолова, bTV: Дайте, аз ще я покажа!

ЛП: Не знам дали ще се види на екрана? Съвсем накратко, какво представлява и каква е новата ни инициатива в допълнение към всички съществуващи пътища - Русе-Свиленград-Истанбул...

ВН: Откъде преминава? Как се нарича тази отсечка?

ЛП: Европейски коридор 9. Минава през територията на България, през Русе, Велико Търново-Стара Загора-Свиленград и съответно турската граница.

ВН: Това кой проход е?

ЛП: Тук е "Хаинбоаз"... Това, което всъщност имаме, е една нова инициатива, която е изключително важна, вярвам и за развитието и на България като кръстопът, България като възможност да промени картата на Европа, картата на транзитния трафик бих казала!... "Капитан Андреево"-"Дунав мост" при Русе. Това е най-бързият път, около 300 км, за които ние, ако направим скоростен път, всъщност връзката Истанбул-Русе ще бъде...

ВН: Да припомним, че скоростен път е нещо като магистрала без аварийна лента!

ЛП: Точно така. По този начин ние, ето тук виждаме европейските коридори, даваме възможност от Истанбул да се стига за Одеса, за Русия, както, разбира се, и за Европа. Транзитният трафик - променяме картата на Европа! Променяме картата на държавите от Близкия изток, Турция!! (...)

АЦ: Кога евентуално ще бъде готов този път, имайки предвид всички срокове, с които трябва да се съобразявате?

ЛП: Все още сме в много начална фаза, разбира се. Пак казвам, това е съвсем топло - картата е буквално принтирана преди часове! (...)

АЦ: Малко на път към морето да отидем... Към морето - кога по-бързо?

ЛП: На 1 юли по-бързо към морето! До Сливен е гарантирано, че на 1 юли със сигурност пускаме. Вие видяхте, и премиерът беше по празниците на последния лот, който е най-важният, за да можем да пуснем и участъка до река Тунджа, което означава до Петолъчката. Имаме предпоставки да вярваме, че на 1 юли всъщност не само до Сливен, а и по-надолу, до Петолъчката, ще пуснем магистралата.

АЦ: Никой ли не знаеше от работещите там и от ръководителите...

ЛП (не изтрайва да дочака края на въпроса): Дори аз не знаех!!

АЦ: Че ТОЙ ще се появи през почивните дни там?

ЛП: Това е много хубаво, защото да се види реално, в изненадваща обстановка, колко са работниците, колко са машините. И те за наша радост всеобща бяха много, точно толкова, колкото трябва да бъдат по проект, и изпълняват ангажимента да работят на три смени.

ВН: Това потъване, за което беше съобщено на пътен възел край Нова Загора, преодоляно ли е?

ЛП: Пътният възел на Нова Загора, да, той е оправен, слягането. Възстановен е. Още веднъж да кажем, по самата магистрала потъвания няма! Пътният възел беше потънал, който минава над магистралата.

ВН: Ще изплува?

ЛП: Да, изплува, оправен е и всичко е наред. Така че се надявам тази година по-бързо, по-спокойно и най-важното - по-безопасно от 1 юли.

АЦ: Добре. Стигнахме до морето по магистрала!

4
1622
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
4
 Видими 
04 Май 2012 00:39
Ако минавате от Нова Загора през Омарчево и Биково, ще видите купища сравнително прясна пръст и асфалт. Асфалт от пропадналите мостове над магистралата... Вече трети път ги укрепват. Надлезът край Полско пъдарево също вече пропада...
04 Май 2012 08:31
Явно тъпотиятя е заразна, щом и Малката Фидоска е започнала да нечленоразделя като Цвъцко.
04 Май 2012 08:36
Променяме картата на държавите от Близкия изток, Турция!! (...)

А Европа и Азия знаят ли, че им променяш картите?
04 Май 2012 08:43
Променяме картата на държавите от Близкия изток, Турция!! (...)
Тая ще ни вкара в Трета световна.Хитлер по-същият начин искал да прекрои картите,щото му трябвало.такова де,жизнено пространство.
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД