:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 337
Страници 18,309
За един ден 1,302,066
Прелет над печата

По достойнство

Откак се завъртя из социалните мрежи снимката на Цецка Цачева в партизанска виетнамска премяна, допреди малко й се любувахме, та едвам се откъснахме от съзерцанието и седнахме да потракаме на клавиатурите. Тая жена е изтъкана от велико лично и институционално достойнство. Излъчва го непрекъснато - независимо дали върви по червен килим (или червен тепих, както казва Росен Плевнелиев), среща се с ученици. По същия начин изглежда и на друг фотос, в "Труд", където посреща с церемония виден швейцарец. Прелитащият дава мило и драго, за да види дали г-жа парламентарният председател запазва това изражение на лицето си в едни или други непублични ситуации. Едва ли точно такива размисли и страсти са бушували по редакциите, но факт е, че доста вестници са публикували снимката. "Преса" в пристъп на хумор е добавил следния текст към снимката: "Сайгон, 16 април 2012 г., г-жа Цецка Цачева (вдясно). Твърди се, че някога си съветски вестник публикувал снимка на Никита Сергеевич между две прасета и надпис: "Другарят Хрушчов (в средата) посети свинеферма".

Друг обект на внимание от почти цялата вчерашна преса е неосъществилият се посланик Маричков. Кирил Маричков младши написал роман с непристойно съдържание и според слухове от дипломатически източници това смутило приемащата страна. "Кандидат-посланикът написал роман за мъжка проститутка... Ватиканът не приема сина на "щуреца" заради литературен герой", обявява "Стандарт" и преразказва сюжета на произведението. Творбата съдържала сцена, която "макар и завоалирано, намеква, че героят се опитва да се продава като жиголо". В "Преса" и "Труд" също пише, че еротиката е само загатната, сиреч няма герой, развяващ се "по достойнство", както гласи известното клише.

По-важно е, че г-н Маричков е човек на честта (пред "Преса"): "Готов съм да платя цената за отказания агреман"... "Ватиканът е отказал да даде агреман и на Каролин Кенеди... на две номинации на Саркози и една на аржентинското правителство. Така че съм в достойна компания".
1
1122
Дай мнение по статията
СЕГА Форум - Мнения: 
1
 Видими 
05 Май 2012 01:15
... Така че съм в достойна компания ...
А снимки ?
Дай мнение по статията
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД