:: Разглеждате вестника като анонимен.
Потребител:
Парола:
Запомни моята идентификация
Регистрация | Забравена парола
Чува се само гласът на енергийните дружества, допълни омбудсманът
Манолова даде петдневен ултиматум на работодателите да предвижат проекта
От ВМРО и „Атака” обявиха, че няма да подкрепят ГЕРБ и ще гласуват против предложението
Платформата протестира срещу бъдещия закон за авторското право в онлайн средата
Корнелия Нинова споделяла идеите на Джоузеф Стиглиц
Дванайсет момчета може да прекарат месеци блокирани в пещера в Тайланд (видео)
СТАТИСТИКИ
Общо 438,770,686
Активни 274
Страници 18,309
За един ден 1,302,066

НАКРАТКО

Две присъди срещу България заради чужденци





постанови Съдът по правата на човека в Страсбург. Алжирецът Ахмед Рахмани и българката Димка Динева от Стара Загора осъдиха държавата за неправомерното задържане на Рахмани, докато чакал изпълнението на заповедта за екстрадирането му от страната като незаконно пребиваващ. Държавата им дължи 3000 евро за вреди и 2270 евро за съдебни разноски. По другото дело иранският гражданин Мохамад Расул Мадах, българската му партньорка и синът им осъдиха държавата за нарушаване на правото на частен и семеен живот заради издадена заповед за експулсирането на иранския гражданин по обвинение за участие в наркоканал и финансиране на кюрдска сепаратистка група. Общото обезщетение за тримата е 2000 евро, което включва и разноските по делото.





Евродепутатите са разединени за наказания

срещу три агенции на ЕС за това, че са използвали обществени средства за съмнителни дейности и че са толерирали конфликти на интереси във висшето ръководство, предаде "ИЮ Обзървър". Става дума за Европейската агенция за околна среда, за Европейската агенция за лекарствата и Европейската агенция за безопасност на храните. Евродепутатите, които ще гласуват против наказания, смятат, че не трябва да се санкционират директори на агенции за неща, върху които нямат контрол. Освен това според тях депутатите не са прокурори и трябва да вземат предвид всички страни на спора.





830
Всички права запазени. Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на СЕГА АД